123
-
#83 Ennyi kretént! Háborognak, hogy nincs a listában a személyes kedvencük. Komolyan vicc, hogy még mindig itt tartanak és nem hallottak még arról, hogy az ízlés egyénenként más és más, vagyis az ilyen lista nem tényszerű akar lenni, hanem csak szubjektív? Nőjetek már fel! -
xen #82 Már 3 napja nem kaptunk idióta cikket Viktortól. Remélem ez a cikk volt az utolsó ámokfutsa az SG-n. -
winnie #81 amerikában is csak 2009-ben volt, nem vagyunk lemaradva annyira:) -
William Hunter #80 Mielőtt bárki leszedné rólam a keresztvizet, tudom, hogy Magyarországon csak 2009 márciusában vetítették először. -
William Hunter #79 Az Elrabolva (Taken)nekem is tetszett. Ott a helye a top 10-ben.
A 2008-as top 10-ben. -
William Hunter #78 kalapos01#76
Összeomlás? Dehogy. Egyszerű meglepődés. Ha kérhetlek légy őszinte, szerinted 2009 legjobb filmje az Adventureland? Láttam és a top 10-be belefér, de szerintem az emberek 99%-a más filmet rakna az első helyre. És pont itt a lényeg, ha mondjuk a Inglourious Basterds kerül az első helyre (IMDB 8.4), fele annyi hozzászólás sem születik, mivel azzal a döntéssel többen egyetértenének.
Vagy mondok egy másik példát a közelmúltból.
Az Avatar kritikára rekord számú hozzászólás (eddig 606) ment.
Ha más a kritika címe, és máshogy fogalmazzák meg, hogy a film látványos, de a történet lehetett volna jobb is, akkor is születik ennyi hozzászólás.
Szerintem nem. A szamárember bosszúja cím, és a Cameron legrosszabb filmje jelző megtette a hatását. Régóta vagyok olvasója az SG-nek, de korábban nem volt jellemző rá a "Blikk" stílus. -
stng #77 2009 legjobb filmjei közé szerintem a star trek is befért volna. -
kalapos01 #76 Provokálni? Egy olyan filmmel, amit a Transformers-rajongók úgysem láttak? Egy IMDB (gondolom) 7-8 körüli filmmel? Szerintem ezt gondold át még egyszer. Vagy azért omlottál össze, mert nem a te favoritod nyert? -
jamamura #75 emeljük a tétet: az évtized legjobb filmjei, I. rész -
#74 teljesen egyértelmű, hogy "reklámcélok" is vannak az ilyen cikkekben. elsősorban ebből él egy ilyen oldal.
pl. ki a fenét érdekelne "a tengerészgyalogos" című zs-kategóriás film második részének különben csak dvd-re történő megjelenése, mint ahogy talán nem is egy cikk született róla. -
#73 és a district 9 merre bújt el a listába nem találom persze a jók közt? -
jamamura #72 az év legjobb filmjei.
az év legrosszabb filmjei.
szerintem. amúgy nem rossz összeállítás, csak az a fránya LAST HOUSE nagyon bántja a szemem. -
Alien_AM #71 "Adventureland a 2009-es év legjobb filmje???
Most már biztos vagyok, hogy az SG célja a minél provokálóbb cikkek írása, ezáltal növelve az olvasók és hozzászólók számát.
Valahol értem, hogy fontos a reklámbevételek növelése, de hosszú távon előbb-utóbb elpártolnak az olvasók, ha a minőség helyett teljesen a mennyiség lesz a mérvadó.
Nemsokára már csak egy provokatív címet kapunk és jöhet a hozzászólás áradat.
pl.:
Tudomány: A kék szemű emberek felsőbbrendűek
IT: A windows op.rendszert használóknak alacsonyabb az IQ-juk, mint a linuxosoknak
Mobil: A Nokia a legrondább telefon "
akar csak en irtam volna -
Ákos456 #70 A Rózsaszín Párduc 2 a 6.???? A kutya meg a macska (és a Chuck Norris) rúgja meg! Az anyátok pizzáját! -
Sidewinder #69 Azért az Admirális is beférhetett volna szerintem a legjobb 10-be. Nem volt rossz film,még ha nem is volt a legjobb. A Brüno viszont,jó hogy nem került be. Sascha Baron Cohen nagyon jó vígjátékokat csinált. Ali G,Borat,eszméletlen jó volt. De ez? Egy buzit alakít? Szánalom. Az ilyen filmet,nem hogy moziban megnézni,de letölteni se érdemes. Remélem azért hamarosan kijön valami normális, buzimentes filmmel is nem sokára,mert egyébként jó alakításai vannak. -
hapi #68 Kritikusnak lenni jó dolog mert bármilyen faszságot írsz ráfoghatod hogy "személyes vélemény" nem mérhető, nem összahasonlítható stb.
Azért van néha hogy valaki akkora faszságot ír le amit már nem lehet kimagyarázni. Jelen esetben ez történt. -
winnie #67 "A millenium óta nem volt ilyen gyenge év a filmújdonságok terén. "
akarod mondani, a millennium óta nem választottál ilyen pocsékul filmeket? lehet, hogy nem volt szerencsés és épp a legjobbakat hagytad ki. -
nmktheking #66 ez már csak azért sem helytálló, mert van benne francia, magyar és spanyol film is (ne sértődj meg, csak szeretek kötözködni) :) -
bub1988 #65 Elég lett volna annyi, h odabittyeszti a kedves cikk író h hollywood-i filmek s slussz-passz, nem menne a mostani vita. -
lAngelus #64 A millenium óta nem volt ilyen gyenge év a filmújdonságok terén. Idén már egy-két erős alkotást is hozhat a mozi. -
nmktheking #63 teljesen korrekt lista, egyébként nem tudom, mit vártak páran. azt, hogy olyan filmek lesznek, amik 100%-ig a saját ízlésüket tükrözik? ugyanmár. ha bekerült volna egy Becstelen Brigantyk vagy egy Másnaposok, akkor meg azért menne a nyafogás, hogy miaz, hogy ezt meg azt kihagyták. nevetséges. -
tomboy013 #62 Csak azt tudnám a jó filmek hol maradtak??? Oké vannak a listában olyanok is de hogy a Kalandpark az első?? vicc. Nekem a Zombieland se volt az a nagyon jó vicces film de az legalább a 10. A Watchmen-ről meg inkább nem mondok semmit.... -
#61 Hosszabb kommentelés nélkül. Sz@r listák.
Watchmem meg Made in Hungária... pfff.... ótvar szar filmek. A TF2-őt meg a legrosszabbak közé tenni...... szánalom. -
William Hunter #60 Adventureland a 2009-es év legjobb filmje???
Most már biztos vagyok, hogy az SG célja a minél provokálóbb cikkek írása, ezáltal növelve az olvasók és hozzászólók számát.
Valahol értem, hogy fontos a reklámbevételek növelése, de hosszú távon előbb-utóbb elpártolnak az olvasók, ha a minőség helyett teljesen a mennyiség lesz a mérvadó.
Nemsokára már csak egy provokatív címet kapunk és jöhet a hozzászólás áradat.
pl.:
Tudomány: A kék szemű emberek felsőbbrendűek
IT: A windows op.rendszert használóknak alacsonyabb az IQ-juk, mint a linuxosoknak
Mobil: A Nokia a legrondább telefon -
Roller75 #59 Hát én szinte sosem írok, de most muszáj írnom pár szót a szerzőnek. A cikk miatt szereztem be a Kalandpark című filmet. Amikor elkezdtem nézni annyira szörnyű volt, hogy az első gondolatom az volt, hogy biztos nem ez az a film amire gondoltál. Megnéztem, ez az !!! Képtelen voltam végignézni. Te normális vagy ember? Te pénzt kapsz ezekért a cikkekért. Ez neked az No.1 ? Neked itt nincs keresnivalód az SG-n, amit e rovat kivételével imádok. Szánalmas. -
InfinityZaion #58 Röhög a vakbelem. Ebből a "top 10"-ből, ami szerintem is nézhető, az a Zombieland meg a Benjamin Button. A többi egy kalap...
Watchmen: Kínszenvedés volt végignézni
Pokolba taszítva: Mostanában divatos tinihorror, ahol azzal próbálják a népet elrettenteni, hogy 1,5 óra alatt ki kit hány le meg miből mennyi giliszta jön ki
Adventureland: Ez most komoly? Ezt már inkább nem is kommentálom...
Nem csak az elmúlt év, de az elmúlt 5 év kimagaslóan legjobb filmje szerintem a "másik kéklényes". De utánaolvasva több fórumon, nem csak szerintem.
Azoknak, akik ezeket a "cikkeket" írják ide, fizetnek is, és az "írjál valami szart a pénzedért" elv alapján dolgoznak, vagy csak egyszerűen önszorgalomból időről időre ki szeretnék tölteni zagyva karakterhalmazokkal a felületet? -
#57 Mit is mondjak...az első helyezettről még csak nem is hallottam,de a trailer alapján sem nagyon nem fogom törni magam,h megnézzem!
Persze ha talán nyomják majd vmikor a TV-ben és nagyon álmatlan leszek azon a késői órán lehet belenézek,de a főszereplő srác szerencsétlen fóbiás-lúzer karaktere a Zombieland-ben jobban tetszett!
Az legjobbak közül amiket a felsorolás említ méltón szerepel az Elrabolva,az valóban jó lett!
A Pokolba taszítva remélem valóban olyan jó,meg akartam anno nézni,de aztán kimaradt,most pótolom!
BUÉK! -
Gulyas84 #56 Lehúzhatjátok magatokat. Persze az sg kritika idén is hozta a megszokott szintet. Szánalmas -
#55 LOL, az itt felsorolt filmekről mégcsak nem is hallottam, illetve csak a szállító 2t láttam egyszer, de nem tetszett ^_^ Ja meg egyszer a munkatársaim beszéltek a gamer című filmről, tehát arról is hallottam.
Szerintem meg 2009 legjobb "filmje" Ez volt. Viszont amekkora amcsi kultúr diktatúra van magyarországon, csak egy nem hivatalos magyar felirat létezik hozzá. -
galocza #54 ennyi szidalom után a bride wars-t fel kellett vennem a megnézendők listájára.
másnaposokon jól szórakoztam, de annyira távolról sem volt érdekes vagy kiemelkedő, hogy akár a +10 akár a -10 listára beférjen.
a crank 2-n szintén jól szórakoztam, ritka idétlen film, van akinek átjön az idiotizmus belőle és kedveli, van akinek nem.
transporter 3 nálam a citromdíjnál birtokolhatja az első 3 helyet is... -
NiGhTM4R3 #53 Adventureland - Kalandpark 1. hely?
Ez valami rossz vicc?
A Becstelen Brigantyk hol van? Vagy a Másnaposok? azért a top 10-be beférnének.
Viktorka, ami nem megy, nem kell erőltetni. Inkább keress munkát a mekiben. :] -
NLZ #52 Sztem a Elrabolva (Taken) egy hatalmas nagy faszság volt, inkább Citromlistás kéne legyen, mint toplistás.
A Másnaposok (The Hangover) pedig bekerülhetett volna a Top10be. -
Justil #51 akkor te nem sok emberrel beszéltél :) -
#50 Hét ez tényleg elég tré lett, csatlakozom az előttem szólókhoz :( -
bippo #49 Félve nyomtam rá a linkre - éves toplisák elég szubjekívek, kíváncsi voltam, mi lesz - ,de a címet alapján megnyugtattam magam. Filmje_i_, többes szám. Azaz nem egyvalamit kiáltanak ki legjobbnak/rosszabbnak, hanem kapunk 2 nagy kupacot, így nem lesz gond.
Első bekezdés: ezek vagy nagyon el vannak szállva, vagy (remélem utóbbi) van bennük önkritikai humor. Mindenesetre jól indul.
Aztán a listát végigolvasva csalódnom kellett :(
Ha figyelembe veszem, hogy csomó jó filmről volt említés, csak ugye a (cikk) korlátozás miatt nem került bele, még OK. Viszont ebből sajnos azt a következtetést kellett levonnom, hogy 2009 igazán jó filmjeiről nem cikkeztek. Ez szomorú.
Avatar kihagyása - ill. csupán 'másik kék emberes film'ként említése pedig no comment. Ilyenkor egy jó cikkben legalább odabiggyesztenek egy hasonló mondatot: 'Az Avatar sajnos kiszorult 10es listánkról, viszont el kell ismerni, hogy ...'
(Ha már az sg is ilyen címmel írt róla (nézettségi vonatkozásban) : 'Az Avatar esélyt sem hagyott a konkurenciának' -
WoodrowWilson #48 Gondolom a cikket nem olvastad, csak végigfutottál a listán. (Mint ahogy elég sok kommentelő.)
"Persze nem eszik olyan forrón a kását, hiszen csak úgy korrekt tőlünk, ha azokból a filmekből állítjuk össze az éves listánkat, melyekről meg is emlékeztünk kritika formájában. Persze ez azzal is jár, hogy pár igen jó és igen rossz filmre nem fogunk kitérni..." -
Elemir #47 Így van!
Még nem beszéltem olyannal, aki a Másnaposokat leszólta volna.
És nincs közte. Elég érdekes..
Nevetséges mindkét lista, tudnám miből indultok ki...
Egy magyarországi szavazást megnéznék amúgy, ahol nemtől, kortól, moziban vagy máshogy filmet nézők között mi az eloszlás:)
Tuti, hogy a fele nem lenne benne. Legjobb filmek. pfff, istenem de sux -
Silenzio #46 Idei bemutató, az lehet, de tavalyi film a Watchmen. Nem akarom túlságosan részletezni a véleményem a top- és bottom listátokról, csak annyi: eddig is egy felszínes, komolytalan bagázsnak tartottalak titeket, tájékozottságotok a zérushoz konvergál (szerintem), de nem értem, hogy maradhattak ki olyan alkotások, mint a Becstelen brigantyk, a Moon, a District 9, az Engedj be, a Pankrátor (ha már idei bemutató az is), miért kerülhet a top 10-be a Benjamin Button, ami azért -lássuk be- az alapötleten túl nem kecsegtet túl nagy mélységekkel, max öncélú nívóval... Magyarországon -felteszem- a zombifilmeknek tán nincs nagyobb ismerője nálam, többszáz film, könyv, tanulmány, dokumentumfilm, sőt, kultúrantropológiai gyökér-keresés után, de bizton állíthatom, a Zombieland nem több, mint egy langyos-kellemes, középszerű zombifilm, pár nüansznyi kreativitással. Semmilyen toplistában nincs ott a helye. Akkor már inkább a Pontypool. Agyrém, de működik a film és még szórakoztató is. Egy szó mint száz: mellé. Az Avatár hiányán a kritikátok nem siránkozom, bár elgondolkodtató dolog megkerülni az év -borítékolhatóan- legnagyobb utóhatású filmjét. 745 millió zöldhasú pár hét alatt szerintem jelent valamit, ha már a számokkal buzultok állandóan. Ha nem is korszakos jelentőségű filmtörténeti remekmű, de már kulturális jelenség. -
totoro #45 Valószínüleg én vagyok az egyetlen ember aki A Takent egy nulla vacaknak tartja. Olcsó kilisékből összepakol B film, amit csak a meggyőző főszereplő, és a darálós forgatókönyv ment meg. Érdekes hogy ugyanazok akik az Avatart lehúzták a sárga földig a gyengébb sztori miatt, ennél a filmél megbocsátják hogy a sztori célja egyedül az hogy a főhős eljusson a következő csonttördelő akció hejszínére. Egyébként ebből a tízből nálam egy sem szerepelne a top-10ben.
-
zberta #44 Hát pedig a másnaposok sok kritikus számára az egyik legjobb vígjáték az évben!
Szerintem mindenképp a Zombieland melett a helye!
A Brüno nem csak a polgárpukkasztó jeleneti miatt lehet vicces szerintem de teljesen más kategória mint a fentebb említett filmek.