25
  • Julius Caesar
    #25
    Igen, tömegesen is vándorolnak ki Amerikából! Például Mexikónál szögesdrótokat kellet húzni, mert az Amerikaiak TÖMEGÉVEL átszökdösnek a határon Mexikó felé.
  • Epikurosz
    #24
    Ez az állandó kéregetés...

    Kérnek az egyházak, kérnek a cigányok, a sportolók, a hegymászók, a művészek, a rákbetegek, a másbetegek, a világmegváltók, a mezei csalók, szélhámosok, emberjogi mozgalmárok stb. Én már unom.
  • Epikurosz
    #23
    A wikileaks nem elérhető, meg szerverproblémák, meg adományokért könyörögnek stb.

    Egyébként, nagyon sok mindennel ez van, hogy van egy kezdeményezés, a nagy nekirugaszkodás, aztán elhal, általában pénzhiány miatt.
    Ezért mondom én azt, hogy csak olyan vágjon bele ilyen dolgokba, aki valamilyen módon biztosította a projekt működését legalább 5 évig.

    Amúgy, én is ki tudok állni, hogy jaj de nagyszerű ötletem van, és most azonnal adjatok nekem 10 millió dolcsit.
  • gothmog
    #22
    Jelzőkkel illetik? Nemár! De dúrvaaa! Ennél már csak az a keményebb, amikor ujjal mutogatnak rá, meg gúnyos megjegyzéseket tesznek a háta mögött. Hát, baszki, ilyen környezetben én se mernék kiállni a nyilvánosság elé a véleményemmel.
  • pixx
    #21
    Jó is az az USA, rád mondják terrorista, aztán bezárnak egy olyan börtönben, ami szinte nem is létezik. És ott kitörölheted az alkotmányos jogaiddal, és majd ott megmutatják neked ki uralkodik kin :)
  • Balintos
    #20
    Ha ennek az oldalnak sikerült volna bármi komolyat felderítenie, nyilvánosságra hoznia már rég nem lennének.
  • carville
    #19
    Egységben az erő.
    Vagy szerinted Floridában olyan szarul, rabszolgasorsban élnek, mert Miami fölött ott van a szövetségi hatalom?
    Én inkább leszek más embertársaimmal osztozkodva egy kontinens ura, mint egyedül egy kopár szigeté.
  • pixx
    #18
    Ja a szél itt is frankó, tegnap esett hó, mivel az itt már nem szokás 20-30 éve, vicces koripálya alakult ki az utakon.
  • pixx
    #17
    Ha így lenne, másnapra "egy izalndi terrorsejt felrobbantana egy USA követséget", és az USA gyorsan megszállná az országot.
  • nedudu
    #16
    Jelenleg Svédországban van a szerver.
  • SityiSXT
    #15
    Esik rendesen, bár a szél itt nagyobb gond... :)))
  • Tenorista
    #14
    Gondolj bele Magyarországon mi történik, ha valaki azt mondja: nem szeretjük a multikultit, nem szeretnénk, ha felvásárolnák hazánkat, annak erőforrásait, azt szeretnénk, hogy Magyarország magyar maradjon.
    Felsorolhatnám a jelzőket amikkel illetik, azt aki így gondolkodik, de nem teszem, mert mindenki nagyon jól tudja.
    Nekik (izlandiaknak) lehet. Nekünk nem lehet.
    Vajon miért?
    Egyébként, ha valami hatalmas olajmezőt találnának ott és azzal az izlandiak nem a "szabadpiac" szabályai szerint gazdálkodnának, akkor megnyugtathatlak, hogy a "szabad világ" nem sokáig tűrné és megszállna benneteket gazdaságilag, vagy ha úgy nem megy, akkor katonailag. Ürügyet majd gyártanak az arra létrehozott kormányzati szervek, hiszen ez a dolguk.
  • narumon
    #13
    És hol van ez a portál? Mert a wikileaksen csak support információkat láttam
  • pixx
    #12
    Én Írországban vagyok, a válság előtt igen komoly IT cégek székeltek itt, és gyártottak pl.: Dell, de most az MS rakott ide egy elég sok szervert ide.
    Repülőtér mindenhol van, és már repülővel szállítanak. Ez a legolcsóbb.
    Ha jó gazdaságot akarnak hidd el odacsábítják a cégeket, főleg ha jobb törvények vannak, mint az EU-ban.
    Majd változik a net is szerintem ha lesz értelme, otthon is ez volt a UPC-nél, aztán jött 3-4 másik cég, akik leverték az árakat.
    Ha lesz értelme megváltoznak a dolgok, és az Izlandiak akarják, hogy jobb legyen a gazdaság. Gondolom.
    Amúgy ott is sokat esik az eső? :)
  • Pretorian
    #11
    Tetszik a kezdeményezés, maximálisan támogatom, egészen addig, amig a kiszivárogtatott információk 100%-ban hitelesek, és a köz érdekeit szolgálják.
    A sok buzeráns multi és állami cég/hatóság sajnos mindenféle titoktartási nyilatkozattal/szerződéssel próbálja a mutyizását leplezni. A "Bennfentes" c. film ugye erről szólt. Bűnözők, akik kihasználják a jogi útvesztők nyújtotta lehetőségeket. A honvédség, a rendőrség, a nyomozó iroda...az egész belügy ilyen.
  • SityiSXT
    #10
    Nem hinném, hogy ez megtörténne, több okból sem. Először is, ez egy kicsi sziget az óceán közepén-tetején, így marha macera a szállítás, utazás. Meg pár embernek klausztrofóbiája támadhat tőle. Másrészt a netkapcsolat ugyan első osztályú, de a mélytengeri kábelek használati díja miatt vagy 40 GB / hó forgalom külföldre, vagy fizetsz efölött mint a katonatiszt. Ezért is furcsállom kissé ezt a hírt, de majd meglátjuk, mi lesz belőle.
    Bár nem is olyan rég láttam hosting céget azt reklámozni, hogy innen Izlandról milyen jó dolog server-t üzemeltetni, mert egyforma gyors Európába meg Észak-Amerikába...
  • SityiSXT
    #9
    Gondolom poénból írtad, amit írtál, de hadd reagáljak rá komolyan.
    Én most itt élek Reykjavíkban, ezek a saját tapasztalataim.
    Izland meg akarja őrizni a függetlenségét, legyen akármilyen pici is, mert "túl jó hely": nem akarják, hogy boldog-boldogtalan idejöjjön lakni meg dolgozni (nekem csak mázlim volt). Viszont a turistákat nagyon szeretik, főleg ha sokat költenek. Az EU-ba meg még biztos nem lépnek be egy jó darabig, mert akkor a halászterületeiket elözönlenék a lengyelek, és jelenleg ez a legfőbb jövedelme az országnak.
    Amúgy meg van egy nagy előnye az izlandi állampolgárságnak: sehol nem utálják őket, gyakorlatilag automatikusan megkapnak minden vízumot és soha senki nem gyanúsítja őket terrorizmussal...
  • pixx
    #8
    Ez jó reklám lesz nekik, ha valakit szívat az EU már húz is Izlandra...lehet 5 éven belül minden jobb cég áthúz oda, így mentesülnek az EU szabályok alól, és kapnak egy csomó adókedvezményt.
  • bender93
    #7
    Csak azt az infót ne szivárogtassák ki, hogy a békának azért van gülüszeme, mert látta hogy a lepényhalat megk#rta a bálna.
  • bender93
    #6
    Szerintem meg a medvedisznóember, de tökre komolyan.
  • FoodLFG
    #5
    Ja!
  • Julius Caesar
    #4
    Szerintem a szabadkőművesek állnak emögött is!
  • Tenorista
    #3
    Ajaj! Már Izland is támogatja a nemzetközi tenorizmust? Ennek a melegágya a véleménybűnözés és ezt akarják támogatni??
    " Ráadásul az izlandiak rendkívüli módon ragaszkodnak a függetlenségükhöz és támogatnák a Wikileaks költözését."
    Hogy merészelnek ragaszkodni a függetlenségükhöz??? Nem sokkal jobb lenne nekik is betaglódni a Áéjróupai lyúnióba és aláírni a Lisszaboni-szerződést, elismerve, hogy de facto gyarmattá váltak? Hiszen akkor már nyithatnak ők is cukrászdát Bécsben, meg útlevél nélkül utazhatnának Bukarestbe
    Mennyire primitívek ezek az izlandiak! Csak azt nézik, hogy nekik mi a jó és nem törődnek Brüsszel, Washington meg az IMF követeléseivel! Szegények!
  • Motoroj
    #2
    Kik?
  • Tsol
    #1
    Biztos szeretni fogják őket...