A kétezres évek...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha már most ilyet tudnak az emberek, már bele se merek gondolni, hogy mi lesz még 10-20 éve után.
persze ha addigra nem fog elpusztulni a föld. <#hehe>#hehe>
+fav
:3
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
De a csúcs az elsõ telefonom volt kb 1998 körül:
Motorola 3200: semmit nem tudott csak hívást fogadni és indítani.
Ime:

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Nem kellett hozzá netelõfizetés, csak egy modem, eleinte csak ezt tudtam használni - aztán megkedveltem és nagyon sokáig megmaradt a netes idõkben is (egyedül a saját domainen futó levelezés és a gmail megjelenése tudták kiütni a nyeregbõl a DPG-t)
Én tudom helyén kezelni az internetet. A személyes találkozás helyett nem kezdek el skype-olni, viszont a bosszantóan körülményes postai levelezés és a drága telefon helyett tökéletes alternatíva. És nagyon sok jó IRL ismerõst, új munkahelyet és új lehetõségeket köszönhetek az internetes munkásságomnak az elmúlt pár évbõl, részben a webkettes közösségi tartalommegosztás által. Úgyhogy sajnos nem tudok a netre nem úgy tekinteni, mint az a valami ami lényegesen jobbá teszi az életet.
Mindez 2002 márciusában.
púúúúú
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Manapság mindenki 8-10-12 órákat dolgozik, van hogy váltott mûszakban a házastársak, na annál rosszabb nincs, én évekig csináltam. És muszáj, mert sajnos sokan képtelenek lennének megélni másképp. És emiatt van az, hogy a szülõk, nagyszülõk felkeresésére már nem igazán jut energiája az embereknek, marad a skype.
Ami viszont a másik oldalon hatalmas dolog, ismerek családot ahol az egyik gyerek Londonban, a másik Amszterdamban, a szülõk Budapesten. Nekik például a Skype nagyon nagy segítség, 10 éve még esetleg horror pénzekért tudtak volna pár percet beszélni, ma meg ingyen videotelefonálgatnak egymásnak amikor csak kedvük tartja.
Nálunk ez már az évtized közepe óta (amióta megabitesnél gyorsabb net van itthon) megszûnt. Párocskám is tudja kezelni a torrentet, van hogy õ tölti az estére való filmet, máskor én. Összebújni ugyanúgy össze tudunk akkor is, ha HD-t nézünk az analóg, mára már teljesen értékválságba süllyedõ tévék celebes szarjai és más értelmetlenségek helyett.
púúúúú
Bennem nagyon kettõs érzést fejt ki ez a nagy technikai fejlõdés. Egyrészt szeretem, mert jó, megkönnyíti az életet. Énis hasonló pályát választottam, webfejlesztõ vagyok. Igaz mi a technikai fejlõdéshez nem járulunk hozzá, csak annak segítségével termeljük a felhasználók számára a termékeket (honlapokat). Szóval a fejlõdés tetszik, jó dolog.
Viszont a másik oldal ami elszomorít, hogy a társadalmi kapcsolatok rováságra megy. Sõt nagyon sok dolog elveszti a varázsát.
Például szerintem pár éven belül (jópár év a sok szabvány és társai miatt) a TV szolgáltatás egyfajta Youtube jellegû dolog lesz, ahol kötelezõen eléd tolnak minden blokk elött egy kis reklámot, de te választod ki mikor és mit nézel (nyilván a észszerûség határain belül). Ez nagyon kényelmes az biztos, viszont elveszik a varázs. Nincs meg az, hogy este jó film lesz a tévében, barátnõvel összbújtok, várjátok, felkészültök rá. Vagy mint régen (amibõl én már kimaradtam) amikor csak kevés családnak volt TV-je és a szomszédok, barátok átmentek TV-zni. Komplett kis tárasági esemény lehetett ez akkoriban.
Ezek elmúltak. Csak a kockulás maradt....
De az évtized elsõ felének legnagyobb durranása szerintem a 3210. Emlékszem, hogy irigyeltem a haveromat aki meg tudta venni amint lement 20.000 Ft-ra az ára (30-ról) olyan 2001 környékén 😊

Mobilinternet a 2000-es évek elején
GSM Adat/fax modemes kapcsolat 14.4kbps
Napjainkban
HSDPA/HSUPA kapcsolat 7.2mbit/s letöltés 5.76mbit/s feltöltés

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
nekem ez volt 1998-2000-ben több példányban is

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
LOL!!!!!! 😊))
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
púúúúú
Akkoriban kihalt egy fasza stílus is, nevén nem tudom nevezni, de az akkori house és techno zene már nincs most. Még most is hallgatok akkori Tommyboy meg Budai albumokat, Ministry of sound, ja és persze Global Underground...
Így hirtelen a sok változás és fejlõdés nem látszik. Gépeken látja az ember, hogy mennyit fejlõdtek. De más irányokba nézve nem tudok megnevezni sok érdekességet. Valaki tudna összefoglalót adni pl más irányok fejlõdésérõl is? 😊
púúúúú
Ha már hálós játék akkor valami jó FPS, helyi hálón, hús-vér emberekkel. Na, annak van egy fílingje, ideális arányban kevert kockulás és társasági szórakozás egyben.
és bocsi ha most megsértek egy kockát, de mi a faszt lehet napi 6-8 órában azzal a szarral tölteni? oké h játék és kikapcsol, én is játszom, de nem többet 1-1,5 óránál, sõt már akk is unom(megjegyzem heti 2-3 napot játszok csak mikor nagyon unalom van)
Internet traffic - In 1993, total Internet traffic amounted to approx. 100 TB for the year. As of June 2008, Cisco Systems estimated Internet traffic at 160 TB/s (which assuming to be statistically constant comes to 5 zettabytes for the year).
Egyébként olyan 10 éves korunk körül mi is sokat kockultunk, nekem volt gépem (sc fõleg, meg mk 😄) másnak meg playstation (fifa,nfs), de az is olyan volt h toltuk 1 órát aztán mentünk focizni, kidobózni, szotyizni, szánkozni, ami épp volt.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
ugyan így unokaöcsém, 7 éves és jön hogy csinálna egy karaktert ebben meg ebben az MMO-ban. Mondom neki hogy haver angolul tudni kéne, de elõször mindenképp megtanulni a magyart is elég faszán. Erre: "akkor benyomok valami tuti lövöldözõset" . Kérdezem még tõle nagyonmúltkor, amikor jó idõ volt, hogy nem megyünk le focizni? Úgyis rég fociztam: "Elõbb játszunk valamit gyorsan hálózatba aztán mehetünk" . Oké. Gondolhatjátok mennyit mentünk le együtt. Õ Játszott én meg leléptem. 😊
ijjj.... Hát nem azért, de anyám a mai napig leszól, ha nem dolgozom a gépen hanem játszom (miért nem dolgozol inkább?; haladtál valamit a munkával, vagy egész nap játszol? .... meg hasonlóak) miközben õ ugyan úgy blogot olvas, iwiw, facebook, msn meg a többi ökörség nyomja nagyon lassan 50(!) évesen.
...
most bazki a 4 éves unoka öcsém lejön hozzánk, és szó nélkül oda ül a gép elé és játszik, ÚGY!!!! h írni nem tud, nem ismeri a betûket de bill.-en akármit beír 😮
wtf?????<#wow1>#wow1>
és sajnos nevelés kérdése is, mert én csapnám le a gép elõl, de én sajnos rájöttem h én vok lemaradva hello :/
#7 én 2000-ben 11 éves voltam és talán 15éves koromra lett az, hogy lent a pályán ment a foci vagy elmentünk tekerni valamerre,vagy csak lógtunk és beszélgettünk(lakótelepen mindig találni valami ismerõs emberkét, akivel ellehet hülyülni), csajoztunk, aztán ha hazamentünk akkor talán gépeztünk kicsit, de szerves része volt már az életünknek a PC (amikor nyáron megpusztultunk a melegbe, de a bányatóra se mentünk ki, a strand meg ugye drága xD akkor végképp jól jött), de mára 20-on túl már talán egy két emberrel ha tartom én is szorosan a kapcsolatot, a többivel meg évente ha találkozok párszor (elköltöztek, etc), de online mindig beszélgetünk, vagy szintén csak elmegyünk egymás mellett. És sajnos(?) manapság már elengedhetetlen, hogy ha hazajövök akkor ne az legyen az elsõ a kajálás közbe, hogy bekapcsolom ezt a fémhalmazt és nyüstöljem (persze ha nem vagyok itthon akkor máshol is használom... :/), amíg nem jön valamelyik haver, hogy mennyünk valamerre. Sajnos 9 év kellett ahhoz, hogy az emberek többségébõl függõt csináljon (kevésbé vagy nagyon) ez a technikai fejlõdés. És igen. A mai fiatalok (hova beszélek, hisz még az vagyok hál'isten) már ebbe nõnek fel és õk már 8 éves korukban többet tudnak a számítógépekrõl((játékokról.........), telefonokról etc. mint arról hogy a focilabda az pattog vagy gurul.
...
amúgy a technikai változásokon kívül az emberek és generációk is gyökeresen változnak meg. 9 éve még gyerek voltam, és most elnézve a mai gyerekeket, én örülök h abban az idõben lehettem gyerek, ahol nem számítógép elött nõttünk fel, ahol nem mobillal játszottunk az általánosban, ahol nem kapta el a gyerekeket is ez az idétlen divatnak megfelelni akarás 8-10-12 évesen is akár. esõben, fagyban is játszottunk és nem msn elött b*sztuk anyánkat.
és közben akikkel felnõttem is megváltoztak, akikkel pár éve mindennap lógtam ma már nem köszönnek, de azért örülök h megmaradtak 10-15 éves barátságok is.
10-15 éves kedvenc játékaimmal ma a PDA-telefonon játszom, amely bár egy 5 éves modell, teljesítményben megegyezik a 10 éves asztali számítógépemmel. 5 év alatt egy 5 kilós eszközbõl egy 20 dekás kis kütyü lett, a mai PDA-k, smarphone-ok pedig már rá is dupláztak teljesítményben. Ha ez így megy tovább, 10 év múlva a négyeshatoson ülve Crysis-szel fogom elütni az idõt...
bár az én képzelõ erõmmel addigra már mind ezekbõl 1etlen telefon marad meg azt mind benne lesz, fizetni is lehet vele és még személyinek is megfelel. Ma már 1csomó szart kell magunkal vinnünk pedig elég lenne azt az 1et. meg az óvszert 😊