Sirenia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szeressük! ^^
SitatiS
Favorit! 😊
Stand My Ground

Let the good times roll.

Ez a szám a Within Tempatation-tõl nagyon +fav!

Nekem haverom mutatta meg kb 1 hete azóta hallgatom, de szinte csak azt... 😄DDDD
SitatiS
Biza'! 😊

Let the good times roll.

Valaki szereti a Within Temptation-t? 😊
Azaz. 😊 Bye, bye beautiful c. számukat hallotad már?

Nightwish-tõl megvan az összes album. 😄
stp4trick
deep silent complete by nightwish

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Igaz ennek nincsen köze a Sirenia-hoz, de ez egy szép szimfonikus metal zene:

Tudtommal nem. Legalábbis én sosem hallottam/olvastam, hogy az lenne. Nightwishnél Tarja hangja volt a meghatározó, a férfi vokál nem került annyira elõtérbe.
Looooser
a Nightwish (persze itt a régi felállásra gondolok) is a Beauty and the Beast kategóriába tartozik??? ezt sosem tudtam eldünteni....

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Szerintem pont az lett a baj elõadókkal, együttesekkel, hogy elindultak a mainstream felé. Elég megnézni a Tristania-t. Vibeke után Mariangela egész mást sugall... Tõlük nekem még mindig a Vidow's Weeds a kedvencem, ami 1998-ban jelent meg. Az Illumination-t meg, ami 2007-es, majdhogynem elfelejtettem... Amiket megemlítettél (HIM, Lacuna Coil, Evanescence, hogy olyanokat írjak, amiket ismerek is), azokról elsõre sokszor nem is a "metal" jut eszembe. (Evanescence tudtommal soha nem is akart az lenni.)
Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy néhány éve már nem nagyon tudok olyan zenét hallgatni, amiben valamilyen szinten nincs hörgés/károgás, akár csak önmagában (Agalloch, Amon Amarth, Doom:vs), akár Beauty and the Beast hangzásként (Draconian, Luna Obscura, Theatre of Tragedy).
Looooser
egyik nagy kedvenc számom tõlük

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Ez is nagyon jó szám tõlük! <#eljen>
Looooser
Egy kicsit korábbi felállás
énekes:Monika Pedersen(2006-2007)

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Ismét egy kis érdekesség, a Gothic Metal mûfajról:

A gothic metal, vagy goth metal a heavy metal egyik almûfaja, mely a heavy metal súlyosságát és a gothic rock sötét melankóliáját ötvözi. A stílus eredete az 1990-es évek elejére, a doom metal és a death metal fúziójára vezethetõ vissza. A gothic metal változatosságát azok a zenekarok adják, melyek a heavy metal különbözõ stílusaiba adoptálták a "gótikus" megközelítést. A gótikus, romantikus horror irodalom és a személyes tapasztalások ihlette dalszövegek általában melodramatikus és gyászos hangvételûek.
A gothic metal úttörõi, köztük a Paradise Lost, a My Dying Bride és az Anathema, mind Anglia északi részérõl származnak. További úttörõ zenekarok a '90-es évek elsõ felébõl az amerikai Type O Negative, a svéd Tiamat és a holland The Gathering. A tiszta nõi és az agresszív férfi énekhang kombinációjára épülõ "szépség és szörnyeteg" vokálmegoldásokat a norvég Theatre of Tragedy együttese fejlesztette ki. Az '90-es évek közepén olyan együttesek, mint a portugál Moonspell vagy a brit Cradle of Filth a black metalt vegyítették a gótikus stílussal. Az évtized végére a gothic metal szimfonikus változatával állt elõ a norvég Tristania és a holland Within Temptation.
A 21. században Európában a gothic metal tovább mozdult a mainstream irányába, fõleg Finnországban, ahol a The 69 Eyes, az Entwine, a HIM, a Lullacry, a Poisonblack és a Sentenced kislemez slágereket és listavezetõ albumokat adtak ki. Az Egyesült Államok zenei piacán azonban csupán kevés együttes, mint például a HIM, a Lacuna Coil és az Evanescence tudott kereskedelmi sikereket elérni.

Forrás: Wikipédia
Rettenthető
Én csak 2003 óta ismerem, de megvallom nekem még mindig az "At Sixes And Sevens" albumuk tetszik a legjobban, onnan is fõleg Lethargica.

A 2009-s album nem igazán tetszik.

Ilyen stílusban még a Tristania, ami bejön.
De nem tudom mit tartozik még ide pontosan, bár titkon szívesen bõvíteném ez irányú ismereteim.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

0ppika
én tudtam ^^

http://epica.nl

Egy kis érdekesség:

A zenekarnak már eddig három énekesnõje is volt már...
Egyébként tudtátok azt hogy az együttes jelenlegi énekesnõje valójában spanyol?
Mint azt neve is bizonyítja: Pilar Giménez García, csak a csapattól kapta Alyin becenevét...
0ppika
Jah, talán kicsit hangos volt, de amúgy rendben volt a hangosítás.
Nekem meg úgy igazán csak a The 13th Floor album tetszik...

Viszont alig volt 200 ember :S ami nagyon gáz szerintem, 4000 forintért ennyi jó zenekart hol láthat az ember?

Jó volt bizony. Bár szerintem egy akkora helyhez túl sok volt a hangerõ. Bal fülem napokig sípolt utána. Kicsit ugyan megráncosodott a homlokom, amikor elkezdték és Ailyn tátogott, de a hangja nem jött át a technikán, viszont a visszhang effekt tetszett.
A két régi számnak meg marhára örültem, mert volt bennem egy kis félelem, hogy csak az utóbbi két albumról fognak játszani. Számomra az igazi Sirenia a Sirenian Shores-szal "véget ért". A Nine Destinies szerintem borzasztó lett, a 13th Floor jobb, hallgatom is rendszeresen, de elmarad a régi hangzástól.
SitatiS
Jó választás! 😊
Bár még sokáig lehetne sorolni az ilyen zenekarokat,sok nagyon,nagyon jó képviselõje van a stílusnak!<#eljen>
After Forever,Delain,Xandria,stb.

Let the good times roll.

Montanosz
köszi az ajánlást, nem ismertem õket, de a goth kadvencem...

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

<#eljen>
0ppika
jó kis koncert volt, pár kép

Hát nagyon valószínû...
0ppika
hiba, egyhamar biztos nem látod õket a közelben...

Sajnos nem voltam... 😞
0ppika
<#eljen>
Voltál a Beauty & the Beast festen?

tigeroo
jah, dugnám.

aztán közben hallgatnám<#idiota>
Hát a zene mellet Õ is szép... 😛
Hegi90
csak a csaj miatt tetszik 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

<#eljen>

Tristania-tól is vannak albumaim. 😊

Õk majdnem ugyanezt a Gothic Metal stílust játsszák. Mindig is kedveltem a mûfajt, nemhiába a Sireniát a Tristania-ából kiválva Morten Veland alapította meg...
stp4trick
kár hogy folyamatosan cserélõdnek az énekesnõk, amúgy ajánlom figyelmedbe a csapat "elõdjét" a Tristania-t, ami hasonló karakterû zenét csinál ma is

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Többnyire ebben a zenei stílusban alkotnak, nekem elsõszámú kedvencem lett ez az együttes... 😊

tigeroo
uh a nõnek kurvajó hangja van!

amúgy valami férfi (háttér)vokál elférne mellette sztem.
meglepett a szóló is ,szép dallamos, azthittem ilyen ultragyors lick lesz végig benne... 😛 plusz a végén a kórus elég jó volt...

nemrossz, korrekt kis zene ez!
Üdv Mindenkinek!

Nem tudom hogy mennyire ismeritek ezt a zenekart... nos bele is kezdenék:

A Sirenia egy a norvégiai Stavangerben alakult metal együttes. Zenéjükben fõként a gothic metal és a szimfonikus metal motívumai keverednek, de felfedezhetõek benne az extrém metal irányzatokra jellemzõ elemek is. A zenekart Morten Veland, a Tristania együttes alapító tagja, hozta létre 2001 januárjában. Dalaikat a heves érzelmek és a hangulat gyakori váltakozása jellemzi, melyek általában az élettel, a halállal, a szerelemmel, a gyûlölettel, a paranoiával és szellemi hanyatlással foglalkoznak.

Jelenlegi tagok:

Morten Veland - ének, gitár, basszusgitár, billentyû
Ailyn - ének
Jonathan A. Perez - dob
Michael S. Krumins - gitár

Eddigi albumaik:

At Sixes and Sevens (2002)
An Elixir for Existence (2004)
Nine Destinies and a Downfall (2007)
The 13th Floor (2009)

A zenekar hivatalos weboldala:

Sirenia Offical Website

És egy kis ízelítõ, a zenei stílusokból:

Nekem ez a zenekar egyik nagy kedvencem, szeretem hallgatni a zenéjüket...