127
  • Kferro
    Egyetértek benkoszabival!

Mi az, hogy elkezdett csökkenni? Amikor én néztem az IMDB-n először, akkor 8.3 volt, majd 8.4. Pénteken néztem rá, hogy hogy is áll a film, s akkor már 8.7-en volt, most meg 8.9-en.

Kedves cikkíró!
    Nem voltam soha jó matekos, de magyarázd már el kérlek, hol itt a csökkenés?

Sajnálom, ha esetleg önnek (a netre jellemző tegezés most valahogy nem megy) alapvető fenntartásai vannak az Avatarral kapcsolatban, de mivel ez egy széles nyilvánosság elé kerülő cikk (vajon hányan olvassák?) kérem, ne befolyásolja azokat, akiknek halovány szándékában is áll megnézni ezt a filmet.
  • Mister
    hát a film felétől jön az akció :D
    a látvány 3D-ben szuper, de ha 2D-ben nézed, akkor azt mondom, lehet, hogy "nem jött át"...
  • cateran
    "Szerintem egy sáska, ha intelligens lenne, akkor csak minket irtana ki, nem a környezetet."

Szerintem meg a populacio vs elettertol fuggene...ha beszorul 1 nagyobb -termeszetes ellenseg nelkuli- faj 1 korlatozott teruletre,akkor elobb-utobb tulszaporodnak es elelem hianyaban vagy kihalnak vagy egymast faljak fel (persze fugg a szaporasagtol es a taplalkozasi szokasoktol)
    Ha az adott populacio tagjai kepesek utazni es uj teruletekre eljutni,akkor -ertelemszeruen- csokken a nyomas az eredeti teruleten ,de az uj teruleten esetleg nem lesz mindenki boldog ha meglatja az "uj fiukat" es nagy valoszinuseggel eroszakba torkollik a dolog (persze nem feltetlenul,kiepulhet szimbiozis vagy sima egymas mellett eles,de ragadozok eseteben ez valoszinutlen szerintem)
    Ugy gondolom,hogy az embert nem egyedul az intelligenciaja "emelte" ki,hanem hogy ezt olyasmire tudta felhasznalni,amire semmi es senki mas..technologiai fejlodesre. Ennek a nyersanyagok egyre nagyobb utemben torteno felhasznalasa,illetve a kornyezet egyre inkabb sajat kepunkre valo formalasa valamit leepitese lett az eredmenye. Valamit valamiert....

• sandor8206
    nem tudom mi baj van ezzel az átállt a jake gyerekdologgal, ha van egy kutyád akit szeretsz és bejön egy vadidegen, hogy lelője és te nem tehetsz mást csak lelőheted, lelövöd, ennyi vagy elakarja vinni a tv-d, azt is simán kinyírná a legtöbb ember, pedig csak egy állatról van szó, meg tárgyról. Az ember már csak ilyen amit szeret megvéd amit, akit leszar simán kinyírja
  • CaptainRumi
    * sáska kiirtana
  • CaptainRumi
    ez nyilván mind igaz, illetve igaz lehetne. Nyilván a 3milliárd embernagyságú sáskák kiirtanának mindent ha csak az ösztön hajtaná őket.Viszont erre semmi esély, hogy sor kerül, így megint egyedül csak az ember marad, mint a föld legnagyobb "gecije" és ez annál inkább szomorúbb, hogy mi intelligensnek mondhatóak vagyunk (már aki). Szerintem egy sáska, ha intelligens lenne, akkor csak minket irtana ki, nem a környezetet.
  • ddt500
    73 millióval nyitott az USA-ban. Minden idők 2-ik legjobb decemberi nyitása. Aztán a világ többi részén még hozzácsapott 159 milliót. Szerintem világszinten meg lesz a 7-800 millió. Ha a 2012 összehozta akkor az Avatarnak is tudnia kell.
  • cateran
    "a LEPTEK mas"
    Melyik resze nem ertheto? Nincs es nem is lehet osszehasonlitasi alap semmivel,leven hogy nincs meg 1 hozzank hasonlo faj a bolygonkon....De gondolj bele mit csinalna mondjuk 3 milliard ember meretu saska,ha letezne.(nem kell hogy intelligensek legyenek...) Vajon valtozna-e valami a bolygon,ha elindulnanak es felzabalnanak mindent ami az utjukba kerul? Lenne-e hatasuk az okoszisztemara? Vajon ha intelligensek lennenek,akkor mennyiben befolyasolna a zabalasukat? Vajon megtartoztatnak-e magukat mas fajok egyedeinek a megevesetol,kiirtasatol? Vajon ha fenyegetve ereznek magukat,kiirtananak-e mas fajokat? Ha csokkenoben lenne lakohely,elelem probalnanak-e eroszakkal szerezni?
    (Ne feledd,az emberiseg nem novenyevo, igy alap osztonei sem klappolnak a csigakehoz:D Vagyis az eroszakra valo hajlam alapkovetelmeny,a ragadozoknak,de meg a dogevoknek es mindenevoknek is tobb fele kellett eroszakossagot mutatni -a tobbi konkurenssel szemben- mint a novenyevoknek)
  • bmw
    En kedden megyek megsasolni imax3d-be az arenaba. Hat kivancsi vagyok nagyon....
    Mar 1 hete lefoglaltam a jegyet.:)
  • benkoszabi
    "gy az IMDb-n is elkezdett csökkenni a film kezdetben egekben lévő pontszáma"

csezd meg..tegnap 8,4 volt, most 8,9...miről beszélsz ember?
  • CaptainRumi
    Szerintem be is perelhetnéd őket.
  • CaptainRumi
    Haha.szerencsétlen.Miért nem mindjárt kártérítést kértél?
  • Ulquiorra
    Ha már mindenképpen kamuzol akkor legalább olyat amit el is lehet hinni.
  • winnie
    "örülők, hogy neked volt, csak érdekelne melyik volt?"

miért érdekem nekem, hogy megmondjam, ha te arra rámondod, hogy "nem". nézd meg a 100M-s filmeket és leld meg magad. bőőőven van. ha nem találod, nem tudlak úgysem meggyőzni. (egyébként könnyebb lenne a megoldás, ha mondanál 5 filmcímet, hogy neked mi sallangmentes, mert megvallom ez nem tiszta. ilyen alapon még a béna TF2-re sem mondanám, hogy sallangok voltak benne.)
  • FlyingV
    a sablonos, klisés etc alap 'filmhozzáértőnekérzemmagam'-dumához meg csak annyi hozzáfűznivalóm volna, hogy azt azért el kéne ismerni, hogy itt tényleg úgy össze van gyúrva egybe sok film (a'la HP könyvek), hogy az egyáltalán nem zavaró, sőt.. engem kajak a bevezető rész után úgy elbűvölt a film, hogy az bepurgálás.
  • sandor8206
    de sztem nem is tudsz mondani olyan filmet amire ez ne lenne igaz
    "sztem 100 millió feletti budgetű filmtől ne várjon senki sallangmentes, sablonmentes stb. sztorit "
    a 100 millió feletti filmek már csak sablonosak és klisések, ez egy ilyen műfaj, nem az alapsztorira gondoltam DE ha azt nézzük, abból se sok van.
    "...mert miért ne lett volna 100 millió feletti film übersztorival...." örülők, hogy neked volt, csak érdekelne melyik volt?
  • winnie
    fogod a kommentemet, jobb alsó sarokban ott van, melyikre reagáltam.

"sztem 100 millió feletti budgetű filmtől ne várjon senki sallangmentes, sablonmentes stb. sztorit "
  • sandor8206
    hol említettem a sztorit?
  • Jubei
    Elmentem a filmre a film felénél kijöttem és visszakértem a pénzem ez egy unalmas szar semmi akció csak a nyálas dolgok. Nem engedek semmi hipe-nak inkább letöltöm torrentrol de ezt a filmet se dvd-n se torretrol nem töltöm le mert ez egy rakás szar film.
  • Justil
    "De a valóság meg az, hogy hozzánk képest, tényleg, büdösek, koszosak, agresszívek, nem szerethetők."

pfff. te már csak tudod.
  • FlyingV
    nézd, alapvetően én is a két lábbal a földön elvet képviselem, de manapság oly ritka eg yátlagos ember számára az önfeledt, kicsit magasabb tartalommal bíró pillanat, hogy szerintem pont egy ilyen esetben nem érdemes azzal elrontani az élményt, hogy mögé is gondol az ember. egyszerűen ennyire önzőnek meg kell tanulni lenni, na :D.
  • Callisto
    Dehogy kívánom az emberiséget a h... faszára. Magam is az vagyok és nem emós :)
    Csak ezt a mértéktelen, birtoklásvágyból elkövetett tömeges erőszakot nem bírom.
    Téged még csak-csak lelőhetnének, de tömegeket nyersanyagért? ;)
  • rufhus
    valahogy még mindig nem tudom hogy hol csökkent az imdb-n a pontszám:s 8.9/10 23,174 votes
  • winnie
    nem, nem, nem. ez nagyon rossz mentegetőzés, a "mégis miért vártál ezt vagy azt?". nem kell mentegetőzni, védeni más előtt a filmet, felesleges, nem mellesleg, mert miért ne lett volna 100 millió feletti film übersztorival.
  • sandor8206
    sztem 100 millió feletti budgetű filmtől ne várjon senki sallangmentes, sablonmentes stb. sztorit én még nem láttam, szóval ki mit várt??? ha egyáltalán soha nem is volt ilyen?
  • NEXUS6
    Momentán 5 ilyen van körülöttem. Az aranyos kis cicusaim legutóbb kicsinálták a szomszéd néni kedvenc feketerigóját, persze nem zabálták fel, nem azért tették.
    Másrészt, mint az köztudott, ha egy kandúr olyan alomra bukkan ami nem tőle származik, akkor azokat kinyírja, néha meg is eszi a kicsiket.

Talán érzékeled én nem csak az általános iskolai bioszt ismerem, ellentétben veled meg a véremós, az egész emberiséget a halálfaxára kívánó haverjaiddal.
  • NEXUS6
    Én élveztem szó se róla, csak hát, ha már annyi pénzt elköltöttek rá, akkor nem egy B kategóriás, szinte minden egyes mondat, "fordulat" esetén előre megjósolható forgatókönyvet várok.

Én mondjuk imádom a trashmovie kategóriát is, de épp ezért zavar, amikor nagy költségvetésű filmben ügyetlenkedik a rendező, mert ez nem az a szint, ahol ez elnézhető.

Cinikusság az, amikor valaki saját kultúráját, saját fajtáját kigúnyolja, kisarkítja, olyan idealisztikus dolgokra hivatkozva, amelyek egyszerűen nem léteznek, és maga sem hisz benne.
    Ez a film maga is cinikus, velünk fehérekkel szemben, olyan görbetükröt mutat rólunk, nekünk, ami nem igaz, és cinikus az is, aki ezt beveszi, és széles vigyorral bólogat hozzá!

Cameron pedig ezt a világ legnagyobb költségvetésű filmjét, a bankok, a cégek a pénzéből csinálta, azért, hogy mindennél nagyobb bevételt csináljon!!!
    Közben persze közhelyes erkölcsről prédikál, mi ez ha nem cinikusság!?
  • Callisto
    "Tény, hogy nagyon látványos, nagyon jól megvágott film volt, csak pl a narrációtól összeroppant az egész amúgy is elég légsúlyú történet."

Te nem igazán nőttél fel ahhoz, hogy ezt a filmet és a mögöttes tartamát észrevedd és megértsd. Sebaj, majd ha 5x nézed talán leesik pár dolog :D
  • Callisto
    Márpedig az emberek alapvetően kegyetlenek, mint ahogy a hsz-edből is látható. Olvasd csak el mit írtál. :D
    És Neked kéne visszamenni bios órára. Hány élőlényt tudsz mondani, mely élelemszerzésen kívül leöl más állatot, nem hogy a saját fajtáját.
  • CaptainRumi
    na látod! azok a kizsákmányolók a filmben is valami hasonló (szar?) érvekkel próbáltak meg kiirtani egy másik civilizációt. De én egyáltalán nem láttam rá okot, hogy ott a katonáknak bármilyen rendet helyre kellett volna állítaniuk.

de az emberi és az állati terjeszkedést egy mondatban, egymással szemben megemlíteni... OMG.
    Szegény csigák biztos sokban hozzájárultak a globális felmelegedéshez. Ha jól tudom Koppenhágában épp most döntöttek a csigák tömeges likvidálásáról.
  • rufhus
    "így az IMDb-n is elkezdett csökkenni a film kezdetben egekben lévő pontszáma"
    te hol a szarban láttál ilyet hogy csökkent? 3200 szavazónál volt 8,1 most ittvan 12 ezer és 8,9/10 -n áll!!! HOL CSÖKKENT?
  • FlyingV
    kár, hogy nem tudsz élvezni egy ilyen jó mesét! nem olyan jó dolog dekadensnek és cinikusnak lenni, mint amilyen fensőbbrendűnek érzed magad tőle ;)
  • cateran
    Agree:)
    Aki szerint meg csak az ember valtoztatja a kornyezetet ugy hogy neki jo legyen,annak ajanlom menjen vissza a suliba biosz orakra,,a LEPTEK mas,de az allatok is valtoztatjak a kornyezetuket..
    Masreszt,aki nem tudta,hogy az emberek harcolnak az eroforrasokert,teruletekert,nyersanyagokert,az uljon be tortenelem orara is...

Divat lett"negativan" bemutatni az emberiseget...teny,hogy szimpatikusabb es valosaghuebb,mint a "beke,baratsag" marhasag...de az is igaz,hogy az emberiseg felepitese dominancian alapul : az erosebb kutya baszik..es ha valahova katonakat kuldenek,hogy rendet rakjanak,akkor azok nem kerdeznek, hanem rendet raknak (csak a hollywoodi nyaltengerben van mindig valami hero,aki szembeszall veluk es sok-sok csitt-csatt-dirr-durr utan gyozedelmeskedik es valami bizottsag,szenator,stb. elott leleplezi a nagy gonosz ellenseget....)
  • FlyingV
    valaki nem tudja véletlen melyik stúdióban készült a szinkronja?

mellesleg életem legmeghatározóbb élménye volt ez a 2.5 óra. sokkolóan magácal ragad! csak csajjal kellett volna megnézni :S
  • NEXUS6
    Hát jól kevered a sezlont a faxommal!

Az avatár nem a buddhizmus, hanem a hinduizmus egyik eleme. Kb mintha az ókori görög vallást kevernéd a kereszténységgel.

A Mátrix-ban is nyomták az agyba, hogy milyen gyik férgek vagyunk, meg rákfene meg ilyenek, ha te ezt beszopod, akkor szerintem irány az emós szakbolt és vegyél némi arzént, ciánt, 1,5m kötelet, egy 9mm-es pisztolyt, meg egy BKV jegyet, hogy leengedjenek a metróba és nosza!

Asszem revidiálnom kell a nézeteimet a benszülöttek mindenhol rózsaillatúak, köztudomásúlag az európaiak fedezték fel utoljára az angolvécét, a római fürdők is valójában gázkamrák voltak, és a szemét kapzsi nyugati civilizáción kívül mindenki ha nem is a paradicsom, de legalább is a kommunizmus megvalósításán munkálkodik.

Amúgy tényleg foglalkozott a film a srác mozgássérültségével, számomra mondjuk elég érdekes, hogy a huszonakárhányadik században, amikor már a szerencsétlen legyeknek is műszárnyuk van, hogy ne kelljen az eredetit használni, akkor a több millió dollárért a másik csillagra küldött szakértővel nem tudtak odaküldeni egy 1000$-os elektromos kerekesszéket, vagy műlábat!
    Bár elég furcsa lett volna a filmben, hogy a hiperzöld, őslakó védő főhős úgy néz ki mint a terminátor.

• NEXUS6
    Mi vagyunk a "szemét nyugat", te és én!
    A magam részéről nem tudok azonosulni sem azzal a primitív harciaskodással, amit a film nyugati hódításként bemutat és a rá válaszként adott hőzöngéssel sem.

Miért lennénk mi ezek, hiszen nem értünk vele egyet, sem te sem én?
    És miért kéne szégyellnünk magunkat olyan virtuális bűnök miatt, amiket a mi őseinkkel szemben is elkövettek?

Amúgy a Földet nem pusztítottuk el, még nem, saját magunk számára lakhatatlanná tehetjük, de ahhoz, hogy az életet kipusztítsuk róla nagyon kevesek vagyunk!

Ez egy elég egyszerű film, semmi olyan újat nem mondott az adott témában, amit 1000X le nem írtak volna. Van benne egy jó adag nyugati önvád, ami már vagy 100 éve jellemzi a művészetet.
    Kicsit uncsi.
  • winnie
    " gondolom az ilyen kapacitású mozik még közel sincsenek annyian mint a normálok, ezért a bevétel is kevesebb, "

azért amerika előrébb tart, mint mi. odaát 3129 3D-s vásznon ment a film és 179 IMAX 3D-s vetítőhely volt. van. 2D-s vetítésre alig 1500 moziban lehetett befizetni.
  • Darth Sith
    "Megvolt az Avatar premierje, s úgy tűnik, azt nem követte akkora hisztéria, mint az Újholdét."
    Azért ez szégyen szerintem és nem az Avatar-ra nézve, hanem a nézőközönség igényére...

Az Avatar egy korszakalkotó film, mind elkészítés és végeredmény szempontjából. De nem kell tech gurunak lenni ahhoz, hogy az ember ezeket észre vegye. Nem egy lány ismerősöm nézte már meg a filmet, akinek annyi közük van a számítógépekhez, grafikákhoz és egyéb elektronikai dolgokhoz mint egy bölcsésznek a command prompthoz, mégis a film után azt mondták, hogy még ők sem láttak ilyen gyönyörű megvalósítást és nekik is nagyon tetszett. Ergo még az sem mondható, hogy nagyon réteg film lenne.

Az eddigi leglátványosabb film, nagyon jó rendezés, zene minden stimmel, nálam 8,5/10 a film. Ehelyett, a twilight, amely rendezés, forgatókönyv, párbeszédek, látvány, színészek és zene tekintetében is sablonos, klisés és iszonyúan gyenge, ennyi embert vonz. Elég gyász...
  • Nethyrrea
    ami meg az első hétvége bevételeit illeti: szerintem már csak azért sem volt annyira hűdebaromiütős első hétvégi bevétel, mert az emberek az előzetes infóknak megfelelően inkább a 3d-s/imax3d-s vetítéseket preferálták jobban a sima vászonnál, és gondolom az ilyen kapacitású mozik még közel sincsenek annyian mint a normálok, ezért a bevétel is kevesebb, de azt is figyelembe kell venni hogy napokra/hetekre előre televannak az imax mozik helyfoglalásilag (talán a délelőtti vagy koradélutáni vetítésekre nem, de az estiekre mindenképp).

valamint, ahogy az imdb-n is olvastam valami okfejtéssel a bevételeket illetően, annakidején a titanic se nyitott erősen, mégis mekkora összbevételt ért el a végére. szóval nem bocsájtkoznék elhamarkodott spekulációkba.
  • boomsly
    Tegnap én is láttam a filmet és nagyon tetszett!
    Olyan látványvilágot nyújtott, amit csak a legjobb fantasy regényekben lehetett olvasni.
    Az állatok engem egyenesen Boris Vallejo munkáira emlékeztettek megelevenedve.
    Külön örülök, hogy Sigourney Weaver is játszott benne.
    És kb. ennyi.
    Még egyszer nem ülök be rá. Nem azért mert hosszú volt, hiszen lekötötte a figyelmemet egészen az utolsó pillanatig. Azonban ha még egyszer végig kellene néznem már lehet, hogy szenvednék.
    Mert láttam mindent...

Látom kisebb vita alakult ki mi is a mondanivalója a filmnek.
    Az én véleményem (az enyém és nem a főiskolai tanáromé!): nem az a járható út a saját problémáink megoldására, hogy új bolygót keresünk és az ott talált energiával tartjuk fent a régi, romlott és beteg rendszerünket -közben pedig kiírtunk mindent, hanem itthon a saját Földünkön oldjuk meg azokat.
    Ugye milyen visszatetsző a kemény, karcos-pofájú tökös katona az "adjunk-nekik" filozófiájával? Pedig mi inkább így élünk jelenleg is.
    A mi Földünk is van ilyen csodálatos foszforeszkáló pálmák és cserjék nélkül is. Nekünk is van egy Gaiánk. Mi is ebbe a földbe térünk vissza.
    Az indiánok is ebben hisznek ezért nem véletlen persze a hasonlóság.
    Meg persze a 2000 dühös indián Pandora Little Big Horn-jánál..

Csak azt nem értem, hogy ekkora intelligencia demonstráció után Silenzio kolléga ezzel a hozzáállásával miért nem képes felismerni a saját karaterét a filmben?