Messze a csúcsdöntögetéstõl az Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amióta kikapcsolom lefekvés elõtt a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban.
miért érdekem nekem, hogy megmondjam, ha te arra rámondod, hogy "nem". nézd meg a 100M-s filmeket és leld meg magad. bõõõven van. ha nem találod, nem tudlak úgysem meggyõzni. (egyébként könnyebb lenne a megoldás, ha mondanál 5 filmcímet, hogy neked mi sallangmentes, mert megvallom ez nem tiszta. ilyen alapon még a béna TF2-re sem mondanám, hogy sallangok voltak benne.)
"sztem 100 millió feletti budgetû filmtõl ne várjon senki sallangmentes, sablonmentes stb. sztorit "
a 100 millió feletti filmek már csak sablonosak és klisések, ez egy ilyen mûfaj, nem az alapsztorira gondoltam DE ha azt nézzük, abból se sok van.
"...mert miért ne lett volna 100 millió feletti film übersztorival...." örülõk, hogy neked volt, csak érdekelne melyik volt?
"sztem 100 millió feletti budgetû filmtõl ne várjon senki sallangmentes, sablonmentes stb. sztorit "
pfff. te már csak tudod.
Csak ezt a mértéktelen, birtoklásvágyból elkövetett tömeges erõszakot nem bírom.
Téged még csak-csak lelõhetnének, de tömegeket nyersanyagért? ;)
Másrészt, mint az köztudott, ha egy kandúr olyan alomra bukkan ami nem tõle származik, akkor azokat kinyírja, néha meg is eszi a kicsiket.
Talán érzékeled én nem csak az általános iskolai bioszt ismerem, ellentétben veled meg a véremós, az egész emberiséget a halálfaxára kívánó haverjaiddal.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én mondjuk imádom a trashmovie kategóriát is, de épp ezért zavar, amikor nagy költségvetésû filmben ügyetlenkedik a rendezõ, mert ez nem az a szint, ahol ez elnézhetõ.
Cinikusság az, amikor valaki saját kultúráját, saját fajtáját kigúnyolja, kisarkítja, olyan idealisztikus dolgokra hivatkozva, amelyek egyszerûen nem léteznek, és maga sem hisz benne.
Ez a film maga is cinikus, velünk fehérekkel szemben, olyan görbetükröt mutat rólunk, nekünk, ami nem igaz, és cinikus az is, aki ezt beveszi, és széles vigyorral bólogat hozzá!
Cameron pedig ezt a világ legnagyobb költségvetésû filmjét, a bankok, a cégek a pénzébõl csinálta, azért, hogy mindennél nagyobb bevételt csináljon!!!
Közben persze közhelyes erkölcsrõl prédikál, mi ez ha nem cinikusság!?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Te nem igazán nõttél fel ahhoz, hogy ezt a filmet és a mögöttes tartamát észrevedd és megértsd. Sebaj, majd ha 5x nézed talán leesik pár dolog :D
És Neked kéne visszamenni bios órára. Hány élõlényt tudsz mondani, mely élelemszerzésen kívül leöl más állatot, nem hogy a saját fajtáját.
de az emberi és az állati terjeszkedést egy mondatban, egymással szemben megemlíteni... OMG.
Szegény csigák biztos sokban hozzájárultak a globális felmelegedéshez. Ha jól tudom Koppenhágában épp most döntöttek a csigák tömeges likvidálásáról.
te hol a szarban láttál ilyet hogy csökkent? 3200 szavazónál volt 8,1 most ittvan 12 ezer és 8,9/10 -n áll!!! HOL CSÖKKENT?
Aki szerint meg csak az ember valtoztatja a kornyezetet ugy hogy neki jo legyen,annak ajanlom menjen vissza a suliba biosz orakra,,a LEPTEK mas,de az allatok is valtoztatjak a kornyezetuket..
Masreszt,aki nem tudta,hogy az emberek harcolnak az eroforrasokert,teruletekert,nyersanyagokert,az uljon be tortenelem orara is...
Divat lett"negativan" bemutatni az emberiseget...teny,hogy szimpatikusabb es valosaghuebb,mint a "beke,baratsag" marhasag...de az is igaz,hogy az emberiseg felepitese dominancian alapul : az erosebb kutya baszik..es ha valahova katonakat kuldenek,hogy rendet rakjanak,akkor azok nem kerdeznek, hanem rendet raknak (csak a hollywoodi nyaltengerben van mindig valami hero,aki szembeszall veluk es sok-sok csitt-csatt-dirr-durr utan gyozedelmeskedik es valami bizottsag,szenator,stb. elott leleplezi a nagy gonosz ellenseget....)
mellesleg életem legmeghatározóbb élménye volt ez a 2.5 óra. sokkolóan magácal ragad! csak csajjal kellett volna megnézni :S
<#nyes>#nyes>
Az avatár nem a buddhizmus, hanem a hinduizmus egyik eleme. Kb mintha az ókori görög vallást kevernéd a kereszténységgel.
A Mátrix-ban is nyomták az agyba, hogy milyen gyik férgek vagyunk, meg rákfene meg ilyenek, ha te ezt beszopod, akkor szerintem irány az emós szakbolt és vegyél némi arzént, ciánt, 1,5m kötelet, egy 9mm-es pisztolyt, meg egy BKV jegyet, hogy leengedjenek a metróba és nosza!
Asszem revidiálnom kell a nézeteimet a benszülöttek mindenhol rózsaillatúak, köztudomásúlag az európaiak fedezték fel utoljára az angolvécét, a római fürdõk is valójában gázkamrák voltak, és a szemét kapzsi nyugati civilizáción kívül mindenki ha nem is a paradicsom, de legalább is a kommunizmus megvalósításán munkálkodik.
<#nyes>#nyes>
Amúgy tényleg foglalkozott a film a srác mozgássérültségével, számomra mondjuk elég érdekes, hogy a huszonakárhányadik században, amikor már a szerencsétlen legyeknek is mûszárnyuk van, hogy ne kelljen az eredetit használni, akkor a több millió dollárért a másik csillagra küldött szakértõvel nem tudtak odaküldeni egy 1000$-os elektromos kerekesszéket, vagy mûlábat!
Bár elég furcsa lett volna a filmben, hogy a hiperzöld, õslakó védõ fõhõs úgy néz ki mint a terminátor.
<#eplus2>#eplus2>
A magam részérõl nem tudok azonosulni sem azzal a primitív harciaskodással, amit a film nyugati hódításként bemutat és a rá válaszként adott hõzöngéssel sem.
Miért lennénk mi ezek, hiszen nem értünk vele egyet, sem te sem én?
És miért kéne szégyellnünk magunkat olyan virtuális bûnök miatt, amiket a mi õseinkkel szemben is elkövettek?
Amúgy a Földet nem pusztítottuk el, még nem, saját magunk számára lakhatatlanná tehetjük, de ahhoz, hogy az életet kipusztítsuk róla nagyon kevesek vagyunk!
Ez egy elég egyszerû film, semmi olyan újat nem mondott az adott témában, amit 1000X le nem írtak volna. Van benne egy jó adag nyugati önvád, ami már vagy 100 éve jellemzi a mûvészetet.
Kicsit uncsi.
azért amerika elõrébb tart, mint mi. odaát 3129 3D-s vásznon ment a film és 179 IMAX 3D-s vetítõhely volt. van. 2D-s vetítésre alig 1500 moziban lehetett befizetni.
Azért ez szégyen szerintem és nem az Avatar-ra nézve, hanem a nézõközönség igényére...
Az Avatar egy korszakalkotó film, mind elkészítés és végeredmény szempontjából. De nem kell tech gurunak lenni ahhoz, hogy az ember ezeket észre vegye. Nem egy lány ismerõsöm nézte már meg a filmet, akinek annyi közük van a számítógépekhez, grafikákhoz és egyéb elektronikai dolgokhoz mint egy bölcsésznek a command prompthoz, mégis a film után azt mondták, hogy még õk sem láttak ilyen gyönyörû megvalósítást és nekik is nagyon tetszett. Ergo még az sem mondható, hogy nagyon réteg film lenne.
Az eddigi leglátványosabb film, nagyon jó rendezés, zene minden stimmel, nálam 8,5/10 a film. Ehelyett, a twilight, amely rendezés, forgatókönyv, párbeszédek, látvány, színészek és zene tekintetében is sablonos, klisés és iszonyúan gyenge, ennyi embert vonz. Elég gyász...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
valamint, ahogy az imdb-n is olvastam valami okfejtéssel a bevételeket illetõen, annakidején a titanic se nyitott erõsen, mégis mekkora összbevételt ért el a végére. szóval nem bocsájtkoznék elhamarkodott spekulációkba.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
Olyan látványvilágot nyújtott, amit csak a legjobb fantasy regényekben lehetett olvasni.
Az állatok engem egyenesen Boris Vallejo munkáira emlékeztettek megelevenedve.
Külön örülök, hogy Sigourney Weaver is játszott benne.
És kb. ennyi.
Még egyszer nem ülök be rá. Nem azért mert hosszú volt, hiszen lekötötte a figyelmemet egészen az utolsó pillanatig. Azonban ha még egyszer végig kellene néznem már lehet, hogy szenvednék.
Mert láttam mindent...
Látom kisebb vita alakult ki mi is a mondanivalója a filmnek.
Az én véleményem (az enyém és nem a fõiskolai tanáromé!): nem az a járható út a saját problémáink megoldására, hogy új bolygót keresünk és az ott talált energiával tartjuk fent a régi, romlott és beteg rendszerünket -közben pedig kiírtunk mindent, hanem itthon a saját Földünkön oldjuk meg azokat.
Ugye milyen visszatetszõ a kemény, karcos-pofájú tökös katona az "adjunk-nekik" filozófiájával? Pedig mi inkább így élünk jelenleg is.
A mi Földünk is van ilyen csodálatos foszforeszkáló pálmák és cserjék nélkül is. Nekünk is van egy Gaiánk. Mi is ebbe a földbe térünk vissza.
Az indiánok is ebben hisznek ezért nem véletlen persze a hasonlóság.
Meg persze a 2000 dühös indián Pandora Little Big Horn-jánál..
Csak azt nem értem, hogy ekkora intelligencia demonstráció után Silenzio kolléga ezzel a hozzáállásával miért nem képes felismerni a saját karaterét a filmben?
A film nagyon jó, látványos..akinek nem jön át az üzenete..az meg így járt :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
"IMAXBE IS KELL SZEMÜVEG! /aki nem ért hozzá minek osztja azt a kevés eszét?"
:D
A fõhõs mozgássértült mivolta iránti kirekesztettségével meg ugyancsak sokat foglalkozott a film, ha neked mindent a szádba kell rágni, magadra vess.
Az emberiség génjeiben van a hóditás és nincs tekintettel (jelenleg még) másokra csak a saját érdekeire. És lehet nagyban nézni h a szemét nyugat, csak nem élsz ott keleten ahol ugyanezt kicsiben csinálják a helyi klánok, meg fegyveres csoportok.
A környeztevédelemmel kapcsolatban én annyit szûrtem le (ha már ezt felvetetted), hogy az emberiség elpusztitott már 1 bolygót a sajátját, ebbõl nem tanult és mindenáron 1 újjabat is tönkre akar tenni.
aha...hát,persze...hihetõ volt
Van olyan a katonák között, hogy bajtársiasság, meg csapatszellem, meg ilyenek.
Ez a srác tengerészgyalogos volt, elvileg, jó pár évet végighúzott a seregben. Persze megváltozott munkaképességû lett közben, de ez megint egy olyan dolog, amit nem nagyon mutatott be a film, hogy mit érez ezzel kapcsolatban. Persze az elején beszóltak neki 1-2X, de ugye a seregben mindenkinek beszólnak, ettõl még nem felejti el az ember a barátait.
Ráadásul ugye az a kérdés, hogy mennyire volt korszerû mondanivalója, a háborúkkal, a természetvédelemmel kapcsolatban. Hát semennyire!
A környezetvédelemmel kapcsolatban az egyéni, és a vélt csoportérdekek egyeztetése és háttérbe szorítása az ami megoldást hozhat, de ennek nem a háború az eszköze. A mostani klímaváltozós-környezetszennyezéses krízisben nem az van, hogy valakinek igaza van másnak meg nincs. Mindenkinek igaza van és emellett mindenkinek majd meg kell húzni a nadrágszíjat.
A film a jogos és megnyerhetõ háború ósdi eszméjét szajkózta újra, pont azét, ami miatt ma is annyi háború van a világban.
A nyugatiak által leigázott népek meg olyanok, mint a Navik?
Õk biztos olyannak látják magukat valamilyen szempontból. De a valóság meg az, hogy hozzánk képest, tényleg, büdösek, koszosak, agresszívek, nem szerethetõk.
Persze ettõl még nem kéne õket megpróbálnunk kiirtani.
A film által közvetített ideák, és a mai valóság között nincs átjáró.
20 évvel ezelött még elég volt a környezetvédelem támogatásához az, hogy: utáld a nagy cégeket és vesd meg az õket kiszolgáló átlagemberekbõl álló zombikatonák tömegeit. Csakhogy a valóság ma az, hogy itt vagyunk egy környezeti válság kellõs közepén, a cégek tartanak bennünket életben és mi magunk vagyunk azok a zombiseregek, akiket utálnunk kéne.
<#nyes>#nyes>
Ezen én is elgondolkodtam. Én 17.-én csütörtökön néztem, a világpremier meg 18.??? Régen éveket vártunk egy amerikai filmre, most meg hamarabb látom Szegeden az Avatart, mint az amik, vagy az angolok? <#wilting>#wilting> Halad ez az ország, vazze, senki nem mondhatja... <#taps>#taps><#idiota>#idiota>
80 milkó nyitóhétvége decemberben nagyon jó eredmény, a lényeg a következõ heti eredményeken van. Ha olyan jó eredményeket produkál csökkenésben mint a pl: Gyûrûk ura, akkor nagy siker lesz a film.
"...Masreszt a 28 milliobol le lehet vonni azt a kulonbseget, ami a sima mozi es a Imax,3d,stb mozijegyarak kozt van...igy is veszett jo a kezdes?..."
Amennyivel drágább annyival kevesebb kópia IMAX 3D-ben.
És ki lehet jelenteni, hogy decemberben ez veszett jó kezdés DE nem ez a lényeg hanem a ahogy már mondva lett a következõ heti eredményekben, a nyitóhétvége most csak annyit számít, hisz lehet új rekord (ha meglesz a 80 milkó) és valami eszméletlenül lassan csökkenne a 80 milkóból, olyan heti 20-25-30 %-kal akkor és világszinten is hasonlóan teljesítene, akkor meglesz a 1 milliárd.
#22: "A monsters v aliens 3D hatasaihoz sehol sem volt bar nem tudom ez azert van e mert az animalt volt" - öö, és az AVTR kézikamerákkal felvett doku, vagy mi? :D
Masreszt a 28 milliobol le lehet vonni azt a kulonbseget, ami a sima mozi es a Imax,3d,stb mozijegyarak kozt van...igy is veszett jo a kezdes?
"...Fox pedig jelenleg a 28 milliós pénteket követõ 80 millió környéki hétvégét jósol a filmnek...."
Ezzel az eredménnyel mindenidõk legjobb decemberi nyitóhétvégéjét produkálná a film, az eddigi elsõ a Legenda vagyok 77, 2 millióval ( + lehetne sorolni az eddigi decemberi premieket, volt egy pár nagy eresztés)
Szóval ha már filmes cikkeket írogat a szerzõ, nézzen már utána egy-két dolognak.
Szóval egyáltalán nem csalódás pénzügyileg eddig, a lényeg a 2. heti és utána következõ heti eredmények, hogy mennyivel csökken.
Pl miközben akár behalni is képes a kék lényekért, nyugodt szívvel mészárolja le az olyan emberkék tucatjait, ecceri katonákat, amilyen õ maga is!? Vagy hogy van ez?
És attól, hogy a filmben is kimondják ezt a kérdést, még egyáltalán nem lett megválaszolva!
És egyéb "apróságok".
WoW kockáknak amúgy kötelezõ, mert szép színes!
<#nyes>#nyes>
Mellesleg Digital 3D-ben, a szabadtéri jeleneteknél elég ritkán lehetett jól érezni a 3D-t, inkább csak a zárt helyeken. Állandóan kizökkentett a filmbõl, hogy a 3D-re kellett koncentrálni, mert hogy nem jött természetesen, sok helyen meg egyáltalán.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
A monsters v aliens 3D hatasaihoz sehol sem volt bar nem tudom ez azert van e mert az animalt volt, de ott megvolt a melyseg erzet amikor a repulobol ugrottak rendesen megszedultem a magassagtol, az avatarnal a tajkep repulos jeleneteknel abszolut semmi 3D hatas sem volt (vagyis volt neha es ezert tunt fel hogy neha meg nincs)....<#conf>#conf>
alapvetés és tanács annak, aki holnap nézné a filmet, de nincs jegye: 1. online foglalni nem lehet minden jegyet, csak egy bizonyos százalékot. 2. az online foglalások egy része kamu, afféle biztosíték. ("lehet, hogy ráérek" vagy "foglalok 5 elõadásra jegyet, az egyikre elmegyek") 3. ergó egy órával az elõadás elõtt sok jegy szabadulHAT fel. jó helyekre szólók, bár az imaxnél ez nem akkora probléma. (és, ami emberhalál: az arénában du. 3 körül vagy 100 ember állt sorban a jegyért, míg az oldalt lévõ bankkártyás automatáknál meg senki nem volt. ziccer, no komment.