24
 • Epikurosz
  #24
  Örüljetek és örvendezzetek!
 • L2Goku
  #23
  Az ilyen annyira szánalmas már. Csináljon magának egy oprendszert minden egyes bőngésző és ott csak azt lehesen használni. Ez olyan mintha megmondanák hogy milyen üléshuzatot rakhatok a kocsimba. Kapsz egy alap üléshuzatot és ha nem tetszik lecseréled. kb ugyanez van a Microsoftal, kapsz egy ingyenes internet expolert a windows softwaredhez , nem pedig windowst kapsz az internet expolerhez.. Akinek nem tetszik ott a google vagy akármi hogy keresen egy másik bőngészöt. nem csak ez az első ilyen per. emlékezetek vissza amikor Amerika beperelte Bill Gacet hogy szará verte a piacot és a saját softwarejával amit ő csinált hogy azok a gyökerek akik beperelték miaz hogy nem más software val lehet kezdeni a webböngészést.. nemhogy őrülne a sok tirpák. én Microsoft helyébe kivenném a web böngészőt ami alapból benne van és meny hűlyegyerek töltsd le az ujat internet expoler nélkül. Szánalom hogy ezeknek fáj hogy valaki kitalált valamit és aból él jól. ez csak paraszt vakitás tisztára.
 • Tikal #22
  Szerintem meg ezért kellett kivenni az explorert, egyszerűen sík hülyék az emberek még mindig a nethez...
 • a_n_d_r_e_w
  #21
  Uj szolgaltatast nyujtani nem egeszen termekkapcsolas. Raadasul ingyenes volt, azaz a felhasznalonak nem kerult tobbletkoltsegbe a dolog, masreszt szabadon lecserelheto volt, a Microsoft nem kotelezett senkit az ie hasznalatara. Akarmerrol nezem ez egy egyszeru piaci versenyhelyzet, ahol a a netscape nem birt fennmaradni. Ellenben masok megis fennmaradtak, sot sikeresen novelik a reszesedesuket (lasd chrome hir: . "A Chrome most egy olyan stádiumban van, amivel mi nagyon elégedettek vagyunk. Ez elsősorban a folyamatosan megjelenő kiegészítőkre vonatkozik. Ráadásul azelőtt sikerült megerősítenünk a piaci pozíciónkat, hogy sor került volna a Windows 7-ben a böngészőválasztó képernyő megjelenésére" - jelentette ki Stefan Keuchel, a Google szóvivője.) Ha nekik sikerult, akkor a netscapenek is es az operanak is sikerulhetett volna. Nem ment, elrontottak, ez van. De ezutan egybol par megvezetheto politikushos rohanni panaszkodni.... Szigoruan szvsz, de szanalmas
 • AranyKéz
  #20
  Éppen ez a probléma hogy nem piaci verseny volt hanem undorító termékkapcsolás.
 • zeli
  #19
  Jah, értem. Hát, akkor is igaz, mert ezt a randomizálást is alternatívék mondták.
 • a_n_d_r_e_w
  #18
  Ott hibas a dolog, hogy ez azt jelentene, hogy nincs eletkepes bongeszo az exploreren kivul. A netscapenek annyi lett, mert keptelen volt alkalmazkodni a megvaltozott helyzethez. De jopar ingyenes bongeszo megis el (opera is baromi regota), nemelyik meg viragzik is (ff, chrome). Az hogy a netscape belefulladt a piaci versenybe nem azt jelenti, hogy buntetni kell a gyoztes felt.
 • TreDoR
  #17
  A Microsoft saját oprendszerébe azt rak amit akar, akár le is korlátozhatná, hogy win alatt ne lehessen más böngészőt használni. Én mondjuk operát használok, de a Microsoft helyében én nem tettem volna bele ilyen választóképernyőt.
 • mad mind
  #16
  Úgy látom egyesek elfelejtik miért van ez. Volt egy szépreményű böngésző a netscape, amit pénzért vettek cégek, hogy az internetet "használhassák" (magánszemélynek ingyenes volt), szépen eléldegélt fejlődött, amikor a kedves Microsoft észrevette, hogy hoho van internet fejlesszünk böngészőt. Csináltak is egyet, de senki nem vette észre, egész addig amíg be nem építette a Windows 98-ba. Ezzel szépen elkezdte megölni a Netscapet, hiszen az emberek lusták, a cégek meg úgy voltak vele, minek fizessenek, ha egyszer ingyen is van egy kicsit rosszabb de azért böngésző. Így hirtelen alacsony használtságú böngészőből hirtelen piacvezető lett, ami nem a böngészőnek, hanem csakis a piaci dominanciájának köszönhető. Ez zavarja az eut, persze a sok pénz is nyom a latba, amit eddig még sose fizetett be a Microsoft(és most se fog).
  Én meg nem vagyok semmilyen párti, csak vedd észre, sok embernek emiatt jelenti az internetet a kis kék e betű.
 • vitus
  #15
  Nem az opera az első, hanem megcsinálták azt, hogy random sorrendbe rakja amikor indítod, tehát mindig véletlenszerűen lesznek egymás után.
 • zeli
  #14
  Ahogy a képet nézem, a Microsoft az alternatív böngészők készítőinek véleményét is elfogadta, mert eredetileg úgy volt, hogy ez a választó az IE-ben jelenik meg (és emiatt vinnyogtak is); és az Opera bekerült az első helyre :D
 • Darth Sith
  #13
  ""európai fogyasztók millióit érinti kedvezően ez a határozat, mivel szabadon dönthetik majd el, melyik internetböngészőt kívánják használni"
  Mintha eddig nem így lett volna és eddig le lett volna tiltva és nem lehetett volna felrakni... Eddig is két klikkelés volt felrakni a foxot/operát stb. most is annyi, csak most telepítből, eddig meg winyóról ment fel. Akinek eddig is az internet=kék e betü, az most is ezt fogja használni, aki meg eddig is használt alternatívát, az most is fog. Ez megint csak a lehúzásról szól, és hogy az eunak kicsi a pöcse és valakivel keménykedni kell, hogy kompenzálják a komplexusokat...

  Nem vagyok M$ párti, a félreértés elkerülése végett, csak amit az EU az elmúlt pár évben művelt, az a szánalom kategória. Mi az, hogy köteleznek arra valakit, hogy a saját termékébe integrálja a konkurencia termékét.. abszurd. Mintha a Nike-t arra köteleznék, hogy áruljon a boltja egyik sarkában is egy kus puma-t is, mert szegénynek nincs elég részesedése a piacon, így nincs kellő versenyhelyzet... Akinek a puma tetszett eddig is, az a jövőben is azt fogja venni, és megy 2 utcával tovább (mert kevesebb puma kereskedés van) és megveszi, aki meg lusta vagy nem érdekli, bemegy az első sarki nike boltba.
 • slickboy
  #12
  Az európai fogyasztóra, mint jelenségre nézve rettenetes szánalmas, hogy uniós szintű hacacáré meg pereskedéssel kikényszerített választóképernyővel lehet csak elérni, hogy másik böngészőt telepítsen. Itt mindenki ennyire birka??? Neelie Kroes-sal az élen. Eddig is szabadon lehetett másik böngészőt telepíteni és használni. Talán ha a Windows gátolná egyéb böngésző futtatását a beépített helyett, akkor lenne némi alapja a dolognak. A konzumidiótákon meg nem fog segíteni egy választóképernyő.
  Akkor most pereljük be az Apple-t mert csak általa gyártott hardeveren fut az OSX, ezzel gátolja a harveres piac fejlődését, a fogyasztók nem dönthetnek szabadon. Pereljük be a nyomtatógyártókat, mert minden egyes típusba más formájú patron tehető, és nem tehetek HP nyomtatóba Epson patront. Basszus és a Suzukimba BMW motort akarok, de a gyártó csak a saját motorjával hajlandó árusítani. Micsoda versenykorlátozás már ez???
 • cateran
  #11
  Ez nezopont kerdese..hany Apple gep van nem OSX-el? Szerintem 1 se..igy abszolut az erofoleny...Persze nyilvan kisebb terulet, mintaz IBM PC alapu gepeke,de attol meg letezik..vagy legyen inkabb kettos merce?:)
 • Mcsiv
  #10
  ugyanmár, ő tor-t használ!;]
 • xNoodlex
  #9
  Hát az EU-ban kb. ILYEN a kép.
 • Vorpal
  #8
  Ami igaz az igaz.

  Flang3r téged meg figyelünk a windows xp-den át.
 • vitus
  #7
  Ja és ugye az Apple-nek nincs meg a piaci erőfölénye amira az MS-nél az indok.
 • vitus
  #6
  Az igen kevés és kivetítve EU-ra még ennél is rosszabb a kép. És mivel a bírság mértékét forgalom után számolják, olyan elenyésző összeg lenne, hogy nem érdemes foglalkozni vele. Meg minek foglalkozzanak, amikor itt az MS akit eddig és ezután is fejni fognak, ha tudják. :) Most nem ment. :)
 • Tikal #3
  nem.. még... microsoftot se értem miért kötelezték erre... bár ugy tudom ott az is probléma volt hogy nagyon bele van integrálva az oprendszerbe...

  vitus: nem tudom neked mi számít elenyészőnek, de az egyesült királyságban az apple részesedése 5%, az utolso három hónapban 160ezer eladott géppel, és ugye 800font alatt nem kapsz tőlük notebook-ot vagy asztali gépet (kivéve a mini) ...
 • vitus
  #2
  invidia: Szerintem az EU-ban olyan elenyésző az OSX felhasználók száma, hogy ezzel nem érdemes itt foglalkozni. Amerikában meg más a leányzó fekvése.
 • invidia
  #1
  Nem tudom, az OSX-ben is van ilyen böngészőválasztó ablak? Apple-t kötelezték már erre?