Látványos képek a Vistától

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

birdo
Nem hinném, hogy annyira misztikus lenne a tulaji kör.
De miért olyan fontos tudni, hogy mely zsebekbe landol a bevétel ??

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

igen, de csak a 2%-ot, a látható anyagot.
Továbbra sem ismerjük az omninvesztes sötét anyagot, sem a sötét energiát!!!

Kara kánként folytatom tanításom.

birdo
Nézzük a világûrt...elemezzük...megfejtjük.... de mire jó is ez a tudásunk ??

birdo
Nézd vissza a HVG archívumát....tavasszal szerintem említették.

sztem az Enterprize már volt ott kinn, mindennel és mindenkivel talizott, csak az Omninvest tulaját nem találta.<#vigyor2>
Szten ezzel a távcsõvel is csak Kirkéket keresik.
Kurvajó, hogy a képet nem lehet látni mert törölték...

Sanyix
Az igazság odaát van.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Csak azt nem tudom, hogy a címlapra illusztrációnak miért az sdss távcsövet tették...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Tetsuo
LOL

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Õ egy másik univerzumból származik, oda pedig még nem tudunk, se átjutni se átlátni.. <#alien>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Gerygrey
<#mf1><#mf1><#mf1><#mf1><#mf1>

Sanyix
Mert azt nem is akarják hogy tudjuk...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Azért az paradoxon, hogy ellátunk 12 milliárd fényévre, ismerjük lassan a világegyetem minden titkát, de azt, hogy ki a tulajdonosa az Omninvestnek, nem tudjuk....

De nyomorék nevet kapott szegény távcsõ!<#idiota> ásztálávisztá, bébi
"brit tudósok..."<#hehe>
és ezzel mi van?

Csak akkor hajlandók hitelezni a \"külföldi befektetők\", ha a kormány úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. A \"demokráciát\" a többség akaratától kell megvédeni, akár antidemokratikus eszközökkel is!

Persze. Majd a Jézuska, vagy a kínaiak, netán a robotok mindent megoldanak helyettünk. Mi pedig csak ülünk, mint a moziban, lógatjuk a lábunk, és majszoljuk a pattogatott kukoricát. Se munka, se harc. A dolgos és harcos õseink meg letagadjuk.

Néha teljesen ledöbbenek h milyen gyönyörû is a világûr, és egyben milyen félelmetes is...

Ez a galaxis jobb alul hihetetlen gyönyörû, ugyan milyen messze lehet ha ilyen szépen lehet látni...mintha gyalog odaérnék 10 perc alatt ^^

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Csirke4
Majd a kínaiak!
Omega
A James Webb ûrteleszkóp lesz a következõ elõrelépés.

Egy ûrtávcsõnek csak a kilõvése 1md dollár körül van, ráadásul elég erõs korlátozás van a méretére. Optikai távcsövet nem érdemes építeni, mert amit optikai tartományban látni, azt a Hubble látja. Infra távcsövet pedig nem érdemes Föld körüli pályára lõni, mert tûl zajos a környezet. Az ûrsikló csak Föld körüli pályára tudja felvinni, de azoknak a repülését leállítják. A franciák Ariane 5 rakétája túl megbízhatatlan ahhoz, hogy túl drága dolgokat tegyenek rá, az amcsik meg a Saturn V-höz nem nagyon nyúltak az utóbbi 30 évben, az Ares-t elvileg fejlesztik, de az odébb van. Infra távcsövet meg nem olcsó építeni, minden egyes csavar spéci anyagból kell, hogy legyen, hogy le lehessen hûteni az abszolút 0 fok köré (2K körülre). Ehhez meg fel kell vinni két köbméter folyékony héliumot is, ami kb. 2-2.5 évre elég. Utána a távcsövet gyakorlatilag el lehet dobni, mert Nap körüli pályához nem lehet kiküldeni a szerelõket, mint a Hubble-höz.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

"napkörül a föld mars határán"

Hát hogyne. Nap-Föld Lagrange pontot akartál írni, csak elõbb nézz utána mi az.

Ravkin
Ez földi obszervatórium nem ? <#vigyor5>

Windows 7

Mindig elmondják, hogy az adott konstrukció (az élet bármely területén, legyen az számtech., mobil kommunikáció, stb) mennyivel fejlettebb és gazdaságosabb, mint az elõzõ generáció (Hubble), de úgyis a légkörben szétégve végzi 20 év múlva, amikor már 500x jobb távcsövet tudunk majd készíteni.

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

Meg kell csinálni rendesen, hogy ne kelljen javítgatni. Nem olyan nehéz az.

Pharaoh
Fõleg, hogy az újabb ûrtávcsövek már nem is föld körüli pályán vannak, hanem napkörül a föld mars határán. Azokon fellövés után már nincs mód javítgatni.

szerintem, ha egyszer sikerült fellõni, pláne geostacc pályára, egy ûrteleszkóp nem drága. sõt, olcsóbb lehet, mint egy földi, mert nem fogyaszt áramot. Csak egy tévéantennát kell rátenni, és itt lent nézni a mûsort.

megnyitottam painttel a képet a memória használat felugrott 5gb-re😄
<#worship> A két "széle" nagyon sûrû! 😄DD <#merges2>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Lehet, hogy nem "divatos", viszont gyanítom, hogy valamivel olcsóbb és egyszerübb karbantartani és fejleszteni mint a Hubblet mondjuk, pláne mostanában, mikor az ürutazás eléggé a béka segge alatt van anyagilag...

Bezzeg, például ilyeneknek: WISE (ejtsd: vájz, magyarul: bölcs).

Divatjamúlt. Már csak ûrbe telepített távcsöveknek van értelmük.

kösz a linket meglesem😛
Azannya...1Gb picture: One million stars
"A történelem már bebizonyította, hogy a legizgalmasabb dolgok akkor bukkannak fel az olyan projektekbõl, mint a Vista, amikor a legkevésbé számítunk rá, és én már nagyon izgatott vagyok, hogy meglássam mi lesz az" - tette hozzá Emerson professzor.
---------
Lehet az én szövegértésemmel vannak gondok, de ez nem pont azt jelenti, hogy õ most várja a csodás felfedezést? pedig ezek pont akkor történnek, amikor legkevésbé számítunk rá?

Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

Ez most ilyen Windows-reklám?

LZ forever

Darth Sith
Végre! Várom az elsõ fotókat.

Nem a lényeg, hanem a fontos!