Õssejtekkel érnének el áttörést a HIV ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na most, ha a megtámadot sejteket elpusztítja ez az õssejt izé, attól még a vírusoknak nem lesz vége, csak tovább állnak másik sejteket támadni. Így nem szûntetik meg a fertõzést, csak odázzák az egész problémát, ami addig folytatható, amíg van élõ sejtje a páciensnek. Nyílván így nem fog elfogyni a szervezet, mert nagyon sok sejtünk van, így ez az egész annyit érhet el, mint az eddigi gyógyszerek, hogy fertõzötten él tovább a páciens, és nem lesz beteg.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Azt emeltem ki, hogy az emberek jóval kisebb százalékánál okozza ezeket a mellékhatásokat, mint a paracetamol.
Nem tudom hogy ténylegesen hogy volt, de az biztos, hogy évtizedekig használták az algopyrint mielõtt a paracetamolos cuccok "divatba jöttek".
Kíváncsi lennék, hogy mennyi idõ telt el, míg a metamizolosakat vénxkötelessé tették.
Egyébként lehet egy nem összeesküvés elmélet szerû magyarázat arra, hogy miért tartják biztonságosabbnak a paracetamolt mnit a metamizolt.
A májkárosodás még addig visszafordítható(silymarin), amíg van elég ép sejttartalma (a máj elég jól tudja regenerálni magát, persze nem a végtelenségig ),
vagyis egy kizárólag a májat terhelõ gyógyszert talán kevésbé veszélyesnek gondoltak,mint a metamizolt.
A probléma az, hogy egyénenként változik,
hogy kinek mennyit bír el belõle a mája ( az oké, hogy van egy átlagos érték, de ezt ma egyre több minden befolyásolja, annyi vegyszert eszünk),
másrészt a paracetamolnál tökre jól kialakulhat rászokás.
Nem egy embertõl hallottam, és úgy 10 éve magamon is tapasztaltam, hogy
egyre nagyobb adag kell belõle ugyanolyan hatás eléréséhez.
Ez meg szintén megnöveli a veszélyét, hogy akkora dózist egyen meg valaki, hogy teljesen kilövi vele a máját.
Tényleg igaza volt annak a régi slágerírónak, hogy Hiábs menekülsz?
Légiós baktérium bevetésen.
Kara kánként folytatom tanításom.
Sajnos elõfordul, hogy valakinek a szervezete érzékenyebben reagál arra a hatóanyagra, ami addig milliószor nem okozott ilyesmit.
Persze ez nyilván nem vigasztalja az illetõt :(
De a paracetamol sokkal nagyobb százalékban okoz ilyen eseteket, mint az algopyrin.
Hogy akkor miért nem az elõbbi vényköteles az utóbbi helyett?
Ezen el lehet gondolkodni,
mindenesetre érdekes, hogy a metamizol tartalmú gyógyszer már generikum, azaz nem adható horror áron....
A paracetamolt meg számtalan formában adják olyan áron,
hogy az ember haja égnek áll....
És a hatékonysággal is problémák vannak.
Én utoljára egy elég masszív fájdalomra vettem be panadolt,
de 7 óra alatt az egész 24 órás adagot kénytelen voltam betömni, mert 3 órán belül elmúlt a hatása....
Mígy egy algopyrint bevágok, ha már úgy 12 órája fáj a fejem,
és már hányingerem is van a fejfájástól.
Egy órán belül felszívódik és vagy 8-10 órán keresztül hat,
addig meg kipihenem magam/elmegy a front ami okozta.
hanem hogy 2 szem panadol ilyen durva dolgot tud csinálni,
hogy már ekkora mennyiség kimutatható....
zipp,
sajnos a paracetamolnál széles körben ismert (csak épp nem hivatalosan),
hogy nagyon vékony a határvonal a biztonságos(nak mondott) és a ( akár halálos ) méreg között.
Elég, ha valakinek valami nem diagnosztizált betegsége van, ami miatt a gyógyszer fokozottabban veszélyes rá.
Még az a jobb eset, akinek vegyszer allergiája van ( szinte semmi szintetikusat nem bír ), mert az csak végszükség esetén nyúl tablettákhoz.
Valóban, a legnagyobb probléma, hogy már minden hülyeségre beveszünk valamit.
akármilyen fájdalom, ha nem bizonyított szervi eredetû, és múló, nem króniku,
elsõnek úgy kéne kezelni, hogy az ember leáll,
lefekszik aludni, néha egy óra is elég.
Vagy több vizet iszik, elhagyja az alkoholt, édesítõket ( cukrot és a többit is), abbahagyja a dohányzást, de adj Isten a kábszerezést.
Ehhez képest a reklámok azt táplálják az emberbe, hogy
"nincs idõ a fájdalomra",
ha szorul, akkor egyél gyógyszert,
ha itt fáj, akkor egyél gyógyszert,
ha fáradt vagy, egyél gyógyszert,
ha feszült vagy, egyél gyógyszert.....
stb.
kész horror.
Gerrett27: 12. hsz.-ben írtam, hogy nyilván nem kell túladagolni. Azt nem gondoltam, hogy ilyen vékony a határ, de már napi 8 pirula is elég sok - bármibõl. Igazából a gyógyszereket csak szükség esetén kell használni, minden kis fájásocskára nem érdemes.
Amugy meg az egyik legbiztonságosabb szer nemhiába kaphatják a terhesek is csak ott van vele a gond h a májban kötödik egy vegyülethez amiböl a szervezet x menyiséget termel naponta, s ha az elfogy mert annyit szedett h mindet leköti, v vmi miatt kevesebb van, akkor onnatól a májsejtekhez kötödik, s garantált a májkárosodás. Amerikában is ha jól tudom e maitt legalább annyi a máj károsodás mint az alkolholtól.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315
a HIV+ nem olyan, hogy egybõl lennének tünetei
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
De amennyire hallottam, Angliában elég elõkelõ öngyilkossági mód a paracetamol túladagolás, benyomsz jópár zacskó coldrexet, elalszol, májkóma(legalábbis ezt a szót használta a doktor úr), azt kanyi-munyi..
Mekkora divat itt a configra verni...
Hát ez sajnos nem igaz :(
Legjobb példa a paracetamol és az azt tartalmazók.
Olyan májkárosodást lehet tõle kapni, hogy koppan.
És igyekeznek nem írni róla.
Egy ismerõsömtõl megkérdezték egy vizsgálat után, hogy fogyasztott-
e kábítószert (így) ,
természetesen nem, de kiderült, h elõzõ este bevett 2 szem panadolt....
szóval gáz...
De leehtne jobb is, ebben igazad van.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Viszont ha ellenõrzött körülmények között megy, saját dns-el, és ha már tudunk eleget az egészrõl 10 éven belül áttörés várható.
Az õssejt kezelésnek az a veszélye, hogy a beültetett sejtek rákossá válhatnak.
Gondolom a következõ mondat is részben erre utal:
"A kutatók felfedezték, hogy a HIV-specifikus T-sejt receptoroknak egyezniük kell az egyénnel, nagyjából úgy, ahogy egy beültetendõ szervnek is egyeznie kell a transzplantációra váró pácienssel."
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
Nekünk meg marad az óvszer. :)