20
-
ezustsilver #20 öhm...akkor én most inkább az Astroboyhoz szólnék hozzá :D
Pont most végeztem vele, szóval friss még a "hatása":
Szerintem nagyon aranyos kis mese, nekem speciel a története is bejött, a főbb karakterek is jók voltak, persze nem mindegyik, de összességében nagyon tetszett :)
Ami viszont béna volt:
- A három robot szerintem tök felesleges volt, nem csináltak semmit, nem voltak viccesek a poénjaik, szóval csak időhúzás a filmben.
- A "géppuskák a fenekemben" is egy kicsit furcsa volt, inkább használta volna többet a kar ágyúkat.
- Szerintem ZOG-nak nem kellett volna hangot adni, mert inkább a "néma nagydarab robot" hatás jött le.
- Az a vörös polip a végén nagyon gagyi volt, de mivel nem is különösebben volt sokáig a képernyőn, ezért szerintem nem is olyan fontos.
Szóval összességében tetszett, ez az én véleményem és persze lesz akinek szintén tetszeni fog, lesz akinek nem, de hát ezt már mindenki maga dönti el :) -
winnie #19 "A cikkhez hozzászólva: Nem kéne hülye fehérembereknek feldolgozni animét, esetleg tehetségeseknek inkább. "
ööö, és akkor a lion king feldolgozással, amit említesz, mi van? nem lett rossz. sőt.
de aért pontosítsunk.
" de akkor is a Kimba a fehér oroszlán c. 1966-os(!) anime feldolgozása, néhol egy az egyben átvett képsorokkal."
várj. attól, hogy olvastál a "balhéról", még nem árt pontosan fogalmazni.
a kimba-szimba párhuzam egy dolog, de a lion king nem feldolgozása a kimbának, olyan szempontból legalábbis nem, hogy annak teljesen más a története, kvázi köze nincs az oroszlánkirályhoz. vannak benne hommage-ok, hasonlóságok, mindegy, hogy véletlenül vagy szándékosan, de nem feldolgozás, hiszen teljesen más a kettő.
(azt pedig említsük meg, ha már a kimba szóba került, hogy jé, a kimba készítője ugyanaz, mint az astro boy japán eredetijlnek.) -
Inquisitor #18 A cikkhez hozzászólva: Nem kéne hülye fehérembereknek feldolgozni animét, esetleg tehetségeseknek inkább. -
Inquisitor #17 "miért, az oroszlánkirály (melynek történetét a Hamlet alapján írták) olyan volt mint a teletubbies?"
"Az Oroszlánkirály néhol képkockáról képkockára másolja az Állatfarm rajzfilm változatát, és a történet váza is abból épül fel."
Zseniális animációs film, zseniális zenével, ... de akkor is a Kimba a fehér oroszlán c. 1966-os(!) anime feldolgozása, néhol egy az egyben átvett képsorokkal. -
#16 Ezt írd meg az amerikaiaknak is. :D
Amúgy a filmmel elvoltam. Nem egy jó darab, de arra, hogy unott pofával végignézzem egy szívós nap után, tökéletesen alkalmasnak bizonyult. Kár hogy a vége olyan összecsapott. -
winnie #15 ilyesmin végképp nem érdemes vitatkozni. nem is az első rajzfilm, nem is az első hosszabb rajzfilm (az azért durva lenne). max az első moziban igazán sikeres amerikai rajzfilm a hófehérke, de nem csak amerika van a világon. -
#14 hű de nagy arcod van ember...
Hófehérke az első egész estés rajzfilm, nem az első rajzfilm, nem mind1, tanulj meg fogalmazni ("ja hogy az már nem megy?") -
Loverman #13 Hófehérke, film amit rajzoltak. szerintem ez eléggé rajzfilmnek tekinthető. Oroszlánkirály sztorija Hamletre épül, a második részé Rómeó és Júliára. nem én találtam ki, utánanézhetsz. ja hogy az már nem megy? -
Destro #12 Akkor itt az ideje megnézned újra ;) -
winnie #11 hogyne láttam volna. épp úgy ordít pár jelenetéről a disney-féle robin hood (főleg, ha a hamlet csak a "véletlen játéka"), a csipkerózsika fináléja, valamint az egyik tom és jerry-epizód is. -
Destro #10 Ezek szerint nem láttad a rajzfilm verziót. Itt is csak momentumokról van szó persze, nem a történet átviteléről, azokról viszont eléggé ordít a dolog. -
winnie #9 a hamletes és bibliai alapokat sokkal könnyebben rá lehet húzni (elég csak a történetre nézni), mint az... állatfarmot? -
winnie #8 nem az volt. (nem mellesleg, remélem valahol nagyon megbüntették azt, aki kitalálta a magyar "egész estés" kifejezést.) -
krk #7 A Hófehérke az első egész estés rajzfilm volt. -
Destro #6 Az Oroszlánkirály néhol képkockáról képkockára másolja az Állatfarm rajzfilm változatát, és a történet váza is abból épül fel... - amúgy most átgondolva, valóban van a Hamlettel is hasonlatos eseményszál benne, de ezt már nem lehet ilyen könnyen ráhúzni, inkább a véletlen játéka. -
kalapos01 #5 Az Oroszlánkirályban is kinyírják a kisfiút nagy gépfegyverekkel?:) -
#4 legelső rajzfilm, mint Hófehérke? :) azért ez nem egészen így van.
oroszlánkirály és Hamlet?
ööö, tudod te egyáltalán miről szól a Hamlet? -
Loverman #3 "Arról nem is beszélve, hogy az ifjoncoknak elég sokkoló lehet egy olyan filmkezdés, ahol"...
miért, az oroszlánkirály (melynek történetét a Hamlet alapján írták) olyan volt mint a teletubbies? vagy a legelső rajzfilm, a Hófehérke? -
#2 a 3 utodott robot jopofa volt ...es ennyi. -
#1 Speciel nekem tetszett...