49
Milyen médialejátszót vegyek?
  • wailkins
    #49
    Sziasztok!

    Szeretnék hamarosan venni egy médialejátszót, és ebben szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek. Keresgéltem a neten, és itt találtam rá erre az oldalra: http://lejatszo.hu/?oldal=webshop
    Vásároltatok már esetleg onnan? Ismeri valamelyikőtök a Dune, Popcorn lejátszókat? Sok jót olvastam róluk, biztos jó cuccok.
    Kinéztem magamnak ezt a D1-et: http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=783&gn=Dune-HD-Smart-D1
    Ár/érték arányban szerintem nagyon jó.
    De gondoltam mielőtt beleugrok a vásárlásba, megkérdezlek Titeket is.

    Köszönöm szépen előre is a segítséget.
  • Tetsuo
    #48
    Sziasztok!
    Olyan mp3-lejatszot keresek, ami FLAC-ot is lejatszik, viszont nem erdekel semmilyen videoformatum sot, a lenyeg, hogy sokaig tudjon audiot jatszani es jo minosegben.
    Koszi.
  • JoJo04
    #47
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne,hogy egy 2tb-os külső vinyót fel kéne ismerni egy új usb-s Lg tv-nek vagy ez csak média lejátszó segítségével sikerülhet?
  • Csori96
    #46
    Sziasztok!

    Milyen médialejátszót ajánlotok 15.000 Ft alatt? Legyen rajta kompozit (RCA) kimenet vagy bemenet (nem tudom hogy melyik kell), mert nekem az a régi képcsöves tv-m van.
    Én ezeket találtam: Egreat EG-R6C, Hauser MKV-1080, HiMedia HD300B. Ezekről mi a véleményetek és ti mit ajánlotok?

    Előre is köszönöm a válaszokat!
  • böröczk
    #45
    Ez baromság, nekem a tv beépített médialejátszója is lejátssza a 3d tartalmakat : D
  • Slayer256
    #44
    Sziasztok!

    HD filmeket(.mkv fájlokat) szeretnék nézni tv-n anélkül h menne a számítógép. Melyiket érdemesebb venni? 20e Ft körül egy médialejátszót, vagy elég egy Alcor HD-600S DVB-T vevő? Tapasztalaitok vannak esetleg az Alcor termékkel kapcsolatban?

    Előre is köszönöm a válaszadóknak! :)
  • Petike125
    #43
    PS3
  • Borsoka
    #42
    persze most 3D MKV. file lejátszásra gondolok.
  • Borsoka
    #41
    Sziasztok!

    Rengeteget nézelődtem és a következő kérdésem lenne. Melyik média lejátszó játszik le 3D tartalmakat? Mert ahogy én nézem mindegyik csak 1.3-as HDMI-vel van felszerelve. Sem az ASUS, sőt még a DUNE sem rendelkezik ilyennel.
    Egyáltalán létezik ilyen?
  • leslien
    #40
    üdv mindenkinek! kérdésem lenne:problémám WD TV HD média WDBABG0000NBk
    csak rca-val van kép hdmi-n nem akar bejönni,fél évig semmi probléma nem
    volt. pls vki help a választ előre is köszönöm
  • atomkrumpli
    #39
    Egy csendes és kis fogyasztású (~30W) mini-itx konfig kevesebb pénzből összejön, wifivel és minden egyébbel együtt nem kerül többe mint ez a ketyere üresen vinyó nélkül, meg ugye jóval több mindenre is használható mint egy ilyen drága asztali célhardver.
    Ráadásul jóval kissebb pl. egy zotac mag htpc mint ez a cucc.
  • Agy Halott #38
    Akkor elsiklottal a HDI DUNE keszulekei felett.
    Nekem DUNE SMART B1 van es valami fantasztikus amit ezek tudnak.

    Nem volt meg olyan szitu ahol elverzett volna. Kivallo a HD hangokban (hdmi-n keresztul) es akar 100 Mbit/s bitratat is akadasmentesen kezel. Azt meg be kell vallanunk, hogy efelett nem igazan van forgalomban semmilyen video vagy zene.

    http://dune-hd.hu/
  • nagyjan
    #37
    Ha valaki tud valami jó, megbízható készüléket a következő igényekhez, nagyon hálás lennék:
    Tehát valami olyan médialejátszó lenne az álmom, ami tud fullhd -t, bővíthető vinyóval (lehetőleg 3,5 feles, hogy ne kelljen újat vennem), a magyar feliratokat rendesen meg tudja jeleníteni, használható legyen NAS-ként, a wifi nem feltétlenül szerepel az igényeim között, és torrent kliens is telepíthető legyen rá, amivel seedelni is lehet. Nem találok ilyen készüléket a hazai forgalmazóknál, találtam pár kínai cumót, amit meg lehetne rendelni, de a magyar nyelvi támogatás a feliratokhoz erősen kérdőjeles ezekhez a noname készülékekhez. Elég szélsőségesek az igényeim, de ezen funkciók együttes megléte lenne az ideális, és ha lehet, akkor egyből ilyenbe fektetnék be. Köszönöm előre is, ha valaki tudna ilyet ajánlani a számomra.
  • tapikutya
    #36
    hali! segítsetek légyszi, nem nagyon vagyok jártas médialejátszó ügybe... Szóval szeretnék egy gépet, méghozzá egy fullHD-s LG tévéhez, egy 1 TB Samsung hdd-vel használnám. Illetve jó lenne ha net képes lenne. Kábel tv-m van, olyan létezik, hogy erről felvenni is lehessen médialejátszóval (akár a külső hdd-mre is). És persze nem szívesen mennék el 100ezerekig. Tudtok segíteni???
  • nud
    #35
    tanácstalan vagyok,lehet h ez is elég lenne:
    Asus O!Play HDP-R1 HD
  • nud
    #34
    üdv mindenkinek!
    szeretnék médialejátszót venni,de tanácstalan vagyok h milyet/mennyiért.
    főként mkv 720p,illetve avi kiterjesztésű filmeket néznék rajta(nem hátrány ha minél több formátumot kezel,a filmek ne akadjanak lejátszás közben,kezeljen feliratokat normális karakterekkel,legyen rajta firmware frissítés,nem árt az 1080p-is tudja kezelni).
    még az idén vennék 80cm-es lcd full hd-s tévét és azon nézném a filmeket hdmi csatin keresztül...
    úgy gondoltam h hordozható winyót,v USB Pendrive-ot dugnák a lejátszóra.
    (tudom h lehet olyan tv-t kapni,amin usb van,de negatívumokat hallottam róla-akadozik a film)
    van 1ilyen erősítőm jó lenne olyan lejátszót tallálni,amivel ezt is össze tudom dugni: http://cgi.ebay.de/Philips-Receiver-FR-740-Surround-Verstaerker-Pro-Logic-m_W0QQitemZ150528532886QQcategoryZ19674QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DDLSL%252BSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D8%26pmod%3D190466029976%252B190466029976%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D5498228993554208399
    -tudom h viszonylag régi,és nem ez az elsődleges szempont,ha nincs akkor így jártam...

    Western Digital WD TV HD,ASUS HD-2 O!PLAY-ezeket lehúzták pár tesztben,amit kinéztem ez lenne,de nem rudom h ez lenne a +felelő
    választás:
    Skydigital Venice V13 HD

    előre is köxi a válaszokat!


  • bobbyfischer
    #33
    Sziasztok!

    Vettem egy Philips BDP 5100 lejátszót!
    A kérdésem az lenne,hogy mit tegyek ahhoz,hogy minden MKV fájlt lejátszon,mert nem visz mindent-és nem tudom miért,valószinüleg az X264 miatt,vagy nem tudom-????????????
    Melyik firmware-t kellene feltennem,vagy mi egyebet lehetne csinálni,hogy ez a problémám megoldódjon?
    Ha valaki tud kérem segítsen!
    Köszönöm!
  • jenki2
    #32
    Hello,

    szerintetek a Plextor PX-MPM-U pendrive-ról is lejátssza a filmeket (http://pcx.hu/termek/plextor-px-mpm-u-40269)? Szóval van neki USB-bemenete is?
  • Samurai84
    #31
    Sziasztok.

    Szeretnék egy médiacentert venni otthonra, a cél az lenne, hogy egy 1T-os külső winchestert kötnék hozzá USBn amin tengernyi avi, mpeg, mp4 van.
    Annak van jelentősége hogy a winchester 5000-et pörög?
    Esetleg olyan megoldás is létezik ami tud fogadni DVD lemezt is és össze lehet kötni majd egy HDTV-vel?

  • LoSA
    #30
    Sziasztok!

    A segítségetekre lenne szükségem... Én nem vagyok otthon annyira ebbe a témába, bár próbálom tanulgatni... Szóval nemrég vettem egy ilyenkészüléket, miután megvettem, kipróbáltam akkor szembesültem, hogy NEM tudom lejátszani a MKV file-okat, csak ilyen hálózaton keresztül, szóval nekem ez bonyolult módszer. Szerencsémre a kereskedő visszaveszi, és levásárolhatom, másmilyen készülékre!

    Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy ilyen árkategóriába milyen készüléket érdemes venni, ami tényleg JÓ, MKV file-okat gond nélkül lejátszik... És jó lenne, ha felvenni is tudnék Vele!! Kérlek segítsetek, előre is köszönöm!!
  • Petike125
    #29
    Én is emellett döntöttem végül :)
  • Akey
    #28
    Playstation 3 MediaServerrel.
  • nickwaren
    #27
    Csak nem nyugodtam, amíg be nem lőttem a hálózatot. Felraktam az új fw-t, így már magyar a menü (ami elég egyszerű), eltudom érni a laptopról a vinyót, valamint működik a torrent része is. Az internetes cuccokban néztem még Google maps is van.:)
  • Tikal #26
    Lacie-nél is lehet nézelődni, mondjuk nem az olcsó kategória :)
  • nickwaren
    #25
    Na meg van az eGreat, az utolsó darab volt.:)Eddig minden okés, 1 film nem tetszett csak neki, de az valószínű kódolási hiba illetve a nettel próbálom összelőni, de meg lesz az is, csak hülye a routerem.
    HD filmekhez az 1080p 24Hz-et lőttem be, és ki is adja, a tv is úgy érzékeli. Többet majd holnap, szólj, ha van valami kérdés.
  • pajti
    #24
    Egy kicsit off de egy gyors kérdésem lenne
    Általánosságban 8gigás pendriveot kezelnek ezek az asztali divxes DVD lejátszók? /Pioneer dv-410v/
  • Petike125
    #23
    Majd számolj be róla :D
  • nickwaren
    #22
    Na egy pár óra és saját tapasztalatom is lesz az eGreat-ről, gyorsan eljött a karácsony.:D
  • arty
    #21
    egyébként pedig a legjobban ezzel és egy rátelepített
    XBMC Live-al járnál





  • arty
    #20
    zárható
  • Petike125
    #19
    Ez is egész jónak tűnik és legalább nem egy noname.
    Van róla teszt is
  • R0sc0
    #18
    Személy szerint az ASUS O!Play-t ajánlom, visz mindennel megbirkózik, még a DTS hanggal is, amivel a Popcorn nem ;)
  • nickwaren
    #17
    Ezt el is felejtettem, szóval még jobb:), szoftveresen egyébként úgy nézték az okosok, hogy mintha az újak már a Popcorn C200-asát használnák fel.
  • zeli
    #16
    Nem ismerem ezeket a médialejátszókat, de utána olvastam ennek az Egreat EG-M34A-nak, és ahogy kiderült, nem is csak a szoftverét használja a Popcorn-nak:

    Mi az Egreat EG-M34A?
    Egy hálózati médialejátszó, (Networked Media Tank: NMT) mely képes lejátszani a média fájlokat a számítógépes hálózatról, vagy az usb portokra rákötött merevlemezről, cd, dvd, blue ray romokról. Amit fontos még megjegyezni, hogy ugyanaz a Sigma Designs gyártmányú processzor van benne (pontos típusszámot nem tudok) mint a Popcorn Hour NMT-ben az A100ban, vagy az A110-ben. Nem tudom pontosan. Ha valaki az operációs rendszeréről keres információt, vagy egyéb problémába ütközik, érdemes rákeresni Popcorn Hour vonatkozásban is, mivel abból sokkal többet eladtak és lényegében ugyanaz a két termék.

    [ link ]
  • nickwaren
    #15
    Ezt az eGreat-et szeretném én is kapni karácsonyra :), a 1,5 TB-os vinyót ma szereztem be hozzá. Ahogy utána olvasgattam, a Popcorn szoftverét használja és az utolsó fw óta magyar nyelv is van benne. Aki használja, az jobbnak tartja a WD-nél. A 220Volt-ban 37.900 Ft, ha nem akarnál külföldről rendelni.

    Itt vannak felhasználói tapasztalatok: itt
  • Dzsini
    #14
    hát, ha hálózati lejátszót választanál, akkor már inkább a WD, az azért szeirntem elismertebb név, mint az Egreat (én legalábbis arról még nem hallottam, előre is elnézést, ha valami nagy név lenne)
  • Petike125
    #13
    Még ezt néztem. Egreat EG-M34A Tapasztalatok
    ez is jónak tűnik és ez is csak 30pénz.

    erősen vacillálok, hogy ezt válasszam e.
  • Golyo69
    #12
    Popcorn Hour NMT A-110

    amit már lentebb is linkeltek..és itt is naon sok teszt van róla és azt írják hogy nagyon jó..nekem testvérem akar most egy ilyenbe beruházni :D

  • Dzsini
    #11
    persze ennyiért vagy hálózatra kell kötni és megosztani, vagy rádugni egy USB-s külső vinyót vagy ilyesmit - nincs saját tárolókapacitása, de elvisz nagyjából mindent, ami mostanság előfordul:

    - MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30 or 1280x720p60 resolution.
    - MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation.
    - WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60 or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24 or 1280x720p60 resolution.
    - H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution.
    - H.264 [email protected] and [email protected] up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
  • Dzsini
    #10
    WD TV Live
    File Formats Supported
    Video - AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9

    30 pénzért.