36
  • Dj Faustus #36
    A Youtube/Videa/Vimeo/Daylimotion videóit meg csak akkor tudod megnézni, ha feltelepíted a Flash plugint. A chat.hu-t meg sak akkor működik, ha letöltöd a Java JRE-t. Ez van, a böngészőknek kellenek a beépülők.

Mellesleg nem veszítesz sokat az RTL Klub nem nézhetőségével.
  • Régi vodanetes
    A www.rtlmost.hu videóit KIZÁRÓLAG akkor lehet megtekinteni, ha letöltöm a Silverlightet! http://www.rtlklub.hu/most/6673_esti_showder_fabry_sandorral_09-12-17
    Mi ez, ha nem szemét köcsögség????
  • adi1414
    http://www.kiralyvagyok.com/-perfect-/
    a játék multija is megjelent itt
  • Dj Faustus #33
    A videóegosztó oldalak többsége általában Flash-t használnak. Ez a böngészőkbe (mint említetted több böngészőnél is előfordul ez a probléma) egy Flash kiegészítőn keresztül épülnek be. Ha ez meghülyül, akkora videómegosztó oldalak nem fognak megfelelően működni. Próbáld meg újratelepíteni.
  • kriszwells
    Az miért van, hogy az összes böngészőm, FF 2,5től felfelé, de már IE is kezdi, hogy videómegosztóról nem lehet videót nézni, mert kilép, az újraindítást felajánlja, de nem hozza vissza a bezárt oldalakat mint korában???
  • Régi vodanetes
    Most már világos a helyzet: az ESET Smart Security tűzfala letiltja a Thunderbird 3.0 kapcsolódását a POP3 és az SMTP szerverekhez. Hiába engedélyezem a tűzfalon, nem kompatibilis vele. ESET-ék már dolgoznak a hiba javításán. Visszatettem a kifogástalanul működő 2.0.0.23-at.
  • asdasdasd
    "Összegezve: Nem mondom, hogy mindenki ennyire intenzíven használja az emailt-naptárat-kontaktot mint Én, de remélem látható, hogy a webes felület nem mindenható."

Csak szerényen, kicsi fekete betükkel...
  • derwer
    Akiknek problémája volt, azoknak átállás közben jelentkezett. (Bár még itt sem tuti, hogy a szoftver hibája)
    Amit mondani akarok: Nem értek veled egyet, mert csak 1-2 esetről volt itt szó, akinek meg ment az úgy sem ír. De ami fontosabb: amíg megírsz egy kommentet annyi idő alatt letöltöd és telepíted a klienst. Ennyi időt szerintem bőven megér(t volna).

Tehát hogy írjon valaki olyan is akinek ment a dolog:
    Leszedtem, telepítettem és leszinkronizáltattam 3IMAP fiókot "gyorsan". (több mint 2GB méretben tehát idő...) Természetesen miközben Ő töltögetett már használatba vettem telepítettem a naptárt, kerestem, meg ilyesmik. Probléma nem adódott sehol. ;)

Derwer
  • caprocorno
    Először azt hittem telepítem gyorsan, és kipróbálom. Aztán végig olvastam a kommenteket, és úgy döntöttem, mégsem teszem. Túl sokat kell ezzel barkácsolni, meg buherálni ahhoz, hogy menjen, és akkor sem zökkenőmentes. Pedig most majdnem rászántam magam a telepítésre:)
  • derwer
    Telepítened kell egy ilyen kiegészítőt.
    Ha azt mondja nem kompatibilis, akkor
    A) Vársz amíg átírják
    B) Kiiktatod a vizsgálatot (lentebb van link)
    C) Átírod a telepítési fájlt (XPI-be beletudsz menni, mint egy ZIPbe és az install.rdf-ben átírod a maxversiont 3.0-ra)

Derwer
  • CollerbladE
    Hali Tetszik ez a thunderbird eddig, de valaki mondja már meg, hogy hogyan kell az értesítési ikonokhoz tenni. Mert nekem itt foglalja a tálcán a helyet. Ha becsukom, akkor meg nem jelez, hogy jött volna levelem :S. Nem lehet ezt megcsinálni ??
    Üdv CollerbladE
  • pulykakakas
    Tán félreérthető voltam, én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha valaki a webes felületen használja a Gmail-t akkor is lehet neki egy folyamatos mentése, amire szükség esetén át is kapcsol a böngésző. A melyik a jobb kérdésben nem akarok állást foglalni, én a webes felületet használom, végig erről is beszéltem. Ez nem hiszem, hogy alap esetben a gépemen lévő állományt olvasná, hiszen ha szinkron nincs beállítva akkor nem is lenne neki mit.
    Google Alkalmazásokat használok saját domainnel itt a Dokumentumokban is megjelenik a az offline szinkronizálás lehetősége ugyanott jobbra fent a beállítások előtt mint a mail vagy a naptár esetén.
    Biztos demonstrálni akart, mert a Dokumentumok most pár órára át is ment offlineba.
  • derwer
    Igaz, csak egyfajta csillagot hoz át. (akár online, akár offline)
    De ne feledjük, hogy a GMAIL eléggé másképp gondolkodik (összefűzések, címkék, stb), mint ahogy azt anno az emailnél kitalálták. És a levelező kliensek nem a GMAILhez hanem az összes email fiókhoz készülnek.
    Illetve a több fajta csillagot szerintem eleve nem képes lekezelni az IMAP protokol.

Abban viszont kicsit tévedsz, hogy alapvetően az online adatbázist használja és csak másodlagosan a merevlemezt. Amint rákattintok egy mappára ellenőrzi a dolgokat ez igaz (Hisz lehet 2másodperce érkezett egy levél ide), de amint rákattintok egy levélre a winyóról nyitja meg. Amint keresek a winyón keres. (Miért fontos? Mert sokkal gyorsabb, mintha neten keresgélne és lehúzná a találatokat. Illetve akkor a találatokat a google adná, nem a kliens)

ui.: GoogleDocsot mivel tudod szinkronizálni?

Derwer
  • balee66
    Hát, én maradok a Windows Live Mailnél...
    Kipróbáltam a progit, az első probléma az volt, hogy a szolgáltató fiókjánál mail.xxx.hu a bejövő levelezés címe, és POP3 protokoll, viszont a TH IMAP-nak ismerte fel, és nem engedte átállítani. Újracsináltam a fiókot, akkor jó lett, de utána valamiért nem tudta elmenteni a piszkozatok közé a levelem.
  • pulykakakas
    Igazad van derwer, de a 2. ponthoz azért nem árt tudni, ha beállítod, akkor a Gmail folyamatosan szinkronizálja a leveleket és a naptárat (meg a Docsot is) egy saját gépeden lévő mentéssel, amire átkapcsol, ha nincs online elérés. Kisebb döccenők azért vannak, például a csillagozott leveleknél csak egyféle csillag jelenik meg offline módban.
  • Régi vodanetes
    Egyet mondhatok, letöltöttem, telepitettem, aztán nagyon rövid időn belül meg is szabadultam tőle és visszaraktam a régebbit. Hogy miért?
    1. Képtelen együttműködni az ESET Smart Securityval. Hiába engedélyezem a tűzfalon, állandón új jelszót követel. Vagyis maga a Postagalamb tiltja le a kapcsolatot? KÖSSZ...
    2. Nálam Gmail postafiókok vannak integrálva. Nem hajlandó elfogadni, hogy nem használok IMAP-ot, SMTP-t nem hajlandó elfogadni. A Google Mail nevet pedig a Gmail nem ismeri fel, ha végül sikerül belépni, akkor is megszakad a kapcsolat. smtp.gmail.com kell neki.
    3. A régebbit felülírva NEM települ normálisan, több funkció nem működik, nem lehet használni pl. a Címjegyzéket!
    4. Ha zsír újat teszek fel, elvész minden eddigi beállítás, mert nem lehet beemelni pl. a Címjegyzéket.
    Egyszóval nem lenne rossz, csak éppen hibásan adták ki. A régebbi 2.0.0.29-et visszatettem, az mindig kifogástalanul működött és most is ezt teszi.
    Mozilláék pedig tegyék kompatibilissá a levelező kliensüket pl. az ESET Smart Securityval sok sok mással, mert jelenleg nem az!
  • paat
    Akkor egyrészt várok még, másrészt pedig köszönöm önzetlen segítségedet (különösképp az "átállítható másra" linkjét)!
  • Dj Faustus #19
    "a naptár progik nem működnek a program ezen verziójával (ugyan miért?)"
    Azért, mert nemrégiben jelent meg a Thunderbird3. Vagy vársz egy kicsit, vagy kiiktatod a kompatibilitás-ellenörzést a kiegészítő telepítésekor, vagy a [url=http://www.mozilla.org/projects/calendar/lightning/download.html#nightly]"nightly" kiadást[/url] (itt írnak a telepítésről) választod.

"Tényleg, mi a különbség az "Összegyűjtött címek" és "Személyes címjegyzék" között?"
    Ezek különböző mappák a címek rendszerezésére. Az "Összegyüjtött címek" arra jók, hogy a kimenő levelek címzettjeit alapból (átállítható másra) oda gyűjtsed.
  • Rage47
    ah sejtettem, akkor egyelőre maradok a webes résznél:) thx
  • paat
    Kedves Dj Faustus!
    Köszönöm a választ, azonban a naptár progik nem működnek a program ezen verziójával (ugyan miért?), a gcontactsync kapcsolatkezelő pedig nem tárolja online a kapcsolatokat. Ha felveszek egyet, azt az "Összegyűjtött címek" helyre teszi, és kézzel kell átmásolnom a gmail fiókba. (Tényleg, mi a különbség az "Összegyűjtött címek" és "Személyes címjegyzék" között? Sajnos magyar helpet sem találtam. Sőt, ami volt angolul, az sem a gépemen, szal net nélkül totál megvan lőve az ember.) Valami megoldás ezekre?
    Üdv
  • Vorpal
    Képek csatolása, a rendszerből automatikus küldések, priorizálás, PGP!, végtelen kis kényelmi és hasznos funkció. Sorolni is kár, remek kis program.
  • endrev
    Plusz kényelmi funkció, amit a webes felületek nem tudnak.

Nekem is több postafiókom van, ilyen céges, olyan céges, spameknek, privát, másik privát stb.

A szűrőknek a beérkező leveleket a megfelelő mappákba rendezik (ezt tudja egy webes felületű megoldás is), a Mailbox Alert nevű kiegészítőnek köszönhetően azonban minden mappához (bármelyik postafiókban) hozzárendelhetek egy külön jelzőhangot.

Letöltöttem a netről Star Trek komputerhangokat, hallanotok kellene a gépem amikor levelek érkeznek... :D Jó ez egy dolog, megtehetném hogy felveszek egy hangot: "Levél az Ebay-től", és ezt hallom ha levél jön az Ebay-től, és így tovább.

Nagyon praktikus, nagyon jól használható. Egy idő után megtanultam hogy melyik hang milyen levelet takar, így tudom hogy csak egy komment érkezik egy blogra amit figyelek, vagy egy fontos levél, amivel azonnali teendőim is vannak.
  • Cat 02 #14
    Ha van 3-4 email címed, akkor egyszerűbb ezt berakni. Indításkor belövi magát és ha jön levél kiírja, nem is kell böngészőnek megnyitva lennie.
  • Dj Faustus #13
    "Google naptárat tudom vele kezelni? Vagy tudok vele online tárolt (saját, jelszóval védett) naptárat kezelni?"
    Lightning, és Provider for Google Calendar bővítményekkel.

"Az email címeket (partnereket, kontaktokat) online tárolja, azaz más helyről (gép, OS) használva a progit továbbra is el tudom érni azokat?"
    gcontactsync vagy Zindus bővítményekkel.
  • Narxis
    Nekem pl. azért jó mert több fiókom van. Én Outlook 2007-et használom.
  • derwer
    Először leszögezném: Én is használom az online felületet. És nem másodlaosként. Ahogy a ThunderBird-ös nézet sem másodlagos nálam. Egyszerűen mindkettő "kell" avagy kiegészítik egymást.

A webes felületről:
    1; Nem tud mindent. Pl gmailt szeretjük, de visszaigazolás még mindig nincs benne. És digitális aláírást pl asszem egyik online felület sem kezel. Vagy a TB tárgy szerinti összefűzése sem rossz. Újabban már jobb szeretem mint a gmail-t... (fa szerkezetbe szervezi, ami levelező listánál könnyen áttekinthetővé teszi, hogy ki kinek, mire válaszolt)

2; Mi a legnagyobb különbség a webes felület és a levelezők között? Az adat helye. A levelező kliensek helyben tárolják a levelet. Ergo:
    A; Kevésbé függsz a szolgáltatódtól.
    B; Ha lehal a szerver, akkor is eléred a leveleidet.
    Persze nem sokszor esnek ki a szolgáltatók de még a gmail is volt hogy lehalt. (webes felületen. IMAPon végig üzemelt) Továbbá egyszer már törlődött az összes levelünk az egyik gmailes postafiókból. (általános hiba volt, nem egyedi)
    C; Nem kell net kapcsolat hogy visszakeress valamit. Persze mindenkinek van internet előfizetése de mikor telefonon felhívnak valamilyen ügyben akkor gyorsan felcsapom a lapit és egyből ott van a levél, hogy mit írtam, mit nem. Meg a naptáram hogy mikor tudok menni, mikor nem.

Összegezve: Nem mondom, hogy mindenki ennyire intenzíven használja az emailt-naptárat-kontaktot mint Én, de remélem látható, hogy a webes felület nem mindenható.

Derwer
  • derwer
    GCalDeamonnal meglehet csinálni a naptár és a kontaktok szinkronizációját. (Több naptár/email fiók/címtárat is)
    A GcalDeamont lelehet szedni ZIPben így nem kell telepíteni. ;)

Ha esetleg a kérdésed inkább az amit Rage47 kérdezett, akkor arra is hamarosan válaszolok.

Derwer
  • Rage47
    én is kb. ezt akartam kérdezni. mire jók ezek a progik, ha a webes felület is tud mindent?
  • paat
    OpenSource, Linux és FireFox fanokat kérdem a Thunderbird3-ról:

Google naptárat tudom vele kezelni? Vagy tudok vele online tárolt (saját, jelszóval védett) naptárat kezelni?

Az email címeket (partnereket, kontaktokat) online tárolja, azaz más helyről (gép, OS) használva a progit továbbra is el tudom érni azokat?

Nem, nem akarok újabb progit feltelepíteni ezek megvalósításához. Nem, nem megoldás a webes felület használata. Üdv
  • gemihu
    + a levél kézbesítésről is tud értesítést kérni, nem csak az olvasásról
    + érkeztetési dátum is van
  • toto2700
    Nekem pont az tetszik, hogy gyorsabban töltődik be, mint a 2
  • Szemjuel
    egy dolgot sajnálok... másfélszer annyira használja a gépet mint a 2.. :S
  • Cat 02 #4
    Hú ezt majd megnézem. Régen nem ment nekem mert Eset Smart Security blokkolta a mail szűrője miatt és el se indult, de most már más van
  • Marchus
    köszi, töltöm :D
  • ScarY MAN
    3 napja használom és eddig nagyon meggyőző volt. (annak ellenére, hogy nem vagyok híve az ilyen programoknak....inkább a webes felület)

És igen. :) Megnyitja a html leveleket is :)
  • Marchus
    Tudja e valaki, hogy html-es leveleket is megnyit-e? Vagy van valami addon hozzá? Annó próbáltam a régebbi Thunderbird + addonnal html leveleket megnyitni, de nem akarta, és a lementett leveleket se tudta html formátumban megnyitni...