91
-
#42 Mekkora lúzer lol.D -
Partyface #41 Flang3r!
Istenítsd még légyszíves tovább az xp-t végülis csak egy pár éves (7-8) oprendszerről beszélgetünk :-), téged úgyse lehet meggyőzni használj tovább xp-t, jó az neked. Gyanítom nem vagy képes átállni a win 7 tudására és addig jut el az összes tudásod hogy kikapcsolod az UAC-t mer minek az. Fogadjunk te az a típus vagy aki még tűzfalat és vírusírtót se installál a gépre mer csak lassítja :-). Mellesleg bizos vannak hibái a win 7-nek mivel nincs tökéletes program OS meg főleg de a súlyosakat majd javítják. -
#39 mint kívülálló , mi a véleményed az inteligenciáról ? -
#34 Alapjában véve nem lenne rossz a 7 (mondjuk néhány dolgot szerintem kár volt megváltoztatni a Vistához képest, s tálcát is meg lehetett volna ügyesebben oldani (XP/Vista + Taskbar Shuffle kombó rugalmasabb)), de azért még maradtak benne idegesítő hibák, pl egyes gadgetek néha hirtelen minden elé ugranak, s csak az always on top be majd kikapcsolásával lehet segíteni rajta (gadgetek elrejtése majd megjelenítésén kívül), illetve néha Windows Update listájában újraindításig nem jelennek meg a frissítések (csak jelzi, hogy van X darab), tálcán el nem tűnő "ragyogás"... -
SityiSXT #33 Magához a Winhez nincs is. De ha van valamilyen Live progi feltéve, vagy Office, vagy ilyesmi, akkor azt még frissíti. -
krajcsovszkig #32 Gondolom, hogy nem ugyanaz, mint az RTM, de semmi hátrányát nem érzem. És például a black death "funkció" sincs még benne, nem is hiányzik :D:D
Frissítés meg a winhez tényleg nincs már (legalábbis okt. 16-án volt az utolsó), csak a telepített szoftverekhez meg a defenderhez. -
Ahoy #31 Dehogynem :D Akkor mit telepített a 7100-as RC-m az előbb leállításnál? Valamit csak!
Szerintem Júniusig még valid rendszerek lesznek ezek, és legalábbis nálam, az update megy. -
SityiSXT #30 RC, RTM nem kap frissítéseket a Windows Update-ről... -
SityiSXT #29 Itt Izlandon kb. két hónapja nem adtunk el Windows XP-t a cégnél, Win7-et annál inkább. A leggyakoribb probléma a hangkártya (alaplapi Realtek vagy VIA), de a saját oldalukról letöltött driverrel simán megy. A második leggyakoribb probléma az nVidia kártyákkal van: csak akkor települ a driver, ha előtte a PhysX telepítőt kivesszük a könyvtárából. Meg nálam upgrade után nem működött a webkamera, de némi keresgélés után találtam hozzá drivert. Egyik sem az óperenciás rendszer hibája, így a Win7 tényleg jó lett. Szervizesként is csak jót tudok mondani róla: hamar felmegy (rövidebb idő alatt, mint az XP) és nem kell annyit tökölni a Windows Update-tel (mivel még új a rendszer, kevés hozzá a frissítés). Szóval Flang3rt nem értem, minek kell ennyit köpködnie ezt a rendszert. Ja, HW-igény: ahol jól fut az XP, ott eldöcög ez is. Tapasztalat alapján mondom: SP3-as XP-hez már kell az 1 GB RAM, mert egyébként tetűlassú, meg az 1 GHz körüli proci (nézd csak, ez nem a Win7 minimum HW-igénye?). A minimum 233 MHz proci és 64 MB RAM kiadáskor volt igazából érvényes, az elmúlt években úgy összepatchelték, hogy ma már egy elhízott, lusta rendszer lett belőle... -
#28 Az oké, hogy nem akarod megvenni, de nem ugyanolyan, az RTM mégis csak a "gyártásra jelölt verzió", hivatalos, az amit a boltban is kapsz ha megveszed. Ki tudja mit és mennyit javítottak RC-hez képest, én még az XP módból is lecseréltem az RC-t a véglegesre. Szeretem mindenből a legújabbat használni és lehetőleg nem valami agyonhekkelt edisönt. :D -
krajcsovszkig #27 Miért? Ugyanolyan jó mint az RTM és még lusta voltam kitölteni a tisztaszoftveres/msdnaa-s jelentkezést, megvenni meg nem akarom :D -
krajcsovszkig #26 Ubinál nem emlékszem, hogy kérdezte-e hogy akarom felrakni, de ahogy magam ismerem a legbonyolultabbatt választottam volna, nem valami automata-oemet. Illetve az automata móddal is gyász, hogy még egy egérmozdításért is különjelszót kér, ennyire még az UAC se idegesítő.
A hardver inkompatibilitások olyanok voltak, hogy infra/bluetooth adapter stb. Az állandóan fagyást meg nemtom mi okozta, de biztos nem én :D (mondjuk lehet hw, de utána vistával jó volt már)
Vistán nekem tényleg szinte minden előbb-utóbb a vindózos hibakeresős ablakkal áll le... Más oprendszertől ilyet még nem láttam...
Nem csak a pasziánsz és társai, hajlamos vagyok minden szart felrakni és win7-en semmi nem írta eddig ki, hogy nem lesz ez így jó, Vistán és XP-n viszont elég sok minden. A driver nélkült úgy értettem, hogy nem kell nekem külön felrakni, csak lusta voltam ilyen hosszan leírni...
Ezek csak az én véleményeim/tapasztalataim egyébként... Btw alap dolgokra a moviemaker teljesen jó (attól függetlenül én vegast használok, de aki nem ért az olyanokhoz és csak a pistike 6. szülinapi videóját akarja összevágni annak teljesen jó), illetve a win7 mediaplayere is jó erre-arra (a médiatáramat nem bíznám rá, de egy-egy filmet megnyittatni vele és megnézni jó), illetve csak az kompatibilis hekkerkedés/pluginvadászás nélkül az összes távirányításra alkalmas eszközömmel. -
runny #25 Mind 3 gépemen (2 AMD-s PC és egy Acer laptop) Windows 7 futkorászik az RC óta.
Szóval annak ellenére hogy nekem jobban tetszik mint az XP a kezdetekkor, mégis sikerült rejtélyes hibákat generálnom. Az egyik PC-n 64bites Ultimate verzió volt és hát épp tegnap telepítettem újra, mert véletlenszerűe megált és a monitorra ragadt a kép. se CtrlAltDel, se Feladatkezelő se Startmenü. Gőzöm sincs mi lehetett a gond, de felraktam a Home Premium 32bitest, azóta nincs ilyen gondom.
A Laptopon szintén Ultimate de 32bites volt, de őt is ujratelepitettem és kapott egy Home Premiumot. Ez meg fekete képernyőzött. Ujrainditottam csökkentett módban, nem csináltam semmit, ujrainditottam és utáa nem volt fekete kép. A trójait kizárnám, mert kerestem ezt a Daneol vagy milyen trójait, de semmi nem volt a gépen. Remélem lesz Service Pack a hibaüzikből, és akkor jobb lesz mint az XP. -
Ahoy #24 Sajnos Ubival nekem is hasonlóak a tapasztalatok. Persze tudom user error meg HW error.
- Miért nem működött sohasem a hibernáció?
- Miért omlott össze kb 2-3x frissítések után? Az miért user error ha frissítek, és utána összeomlik?
- Miért szenvedtem sudo parancssorban az ati kártyámmal 12 órát, mikorra sikerült megcsinálnom, hogy végre ne csak 1024-es felbontásban működjön (boot után rendszeresen bevágott egy színes halus gombás képernyőt, nemtudom miért :D) Aztán sikerült kitrükköznöm. Aztán frissített rendszer szinten... megnéztem a felbontás kezelő filet, rendben volt, mégsem volt hajlandó soha többet elindulni csak torz felbontásban.
Itt untam meg, nem érek rá az időmből pocsékolni egy OS-re, hogy működöképes legyen. Használni akarom, max újratolni ha nagyon elkanászodik. Win 7 esetében eljutottunk oda, hogy notimon fél éve van fent az RC és eddig nem jutott az XP amortizáció sorsára. Nemsokára megy rá a legál MSDNA-s verzió. Nagygépre 2 hete raktam fel XP-t... eleinte veszett gyors volt, de már most látszik hogy lassult. -
Partyface #23 Sziasztok!
Konkrétan 2 pc-re és 1 laptopra telepítettem a 7-et, egyik említett hibával se találkoztam. Mindenesetre én azt gondolom ezt most nagyon eltalálta a Microsoft, az egész rendszer gyors és gördülékeny, gyengébb videokártyával üzemelő gépen nem kell erőltetni az aero-t(egyébiránt ezt a rendszer érzékeli és úgy települ, csak valaki nem hajlnadó tudomást venni arról és a gyenge vga ellenére úgy gondolja hogy neki mégis kell) . Nekem eddig minden program futott, pont tegnap installáltam egy bluetooth-os headsetet (nokia) ami gond és külön driver vadászgatás nélkül felment és remekül működik. Akinek nem tetszik nem kötelező használni downgradeljen az ósdi xp-re vagy installáljon linuxot esetleg vegyen mac-et. -
#22 "Lassabban bootol be, mint a Vista, állandóan fagy, lassú, tönkretette egy pendriveomat és még a háttérkép cseréjéért is jelszót kér. Root jogosultságú rendszergazda fiókkal nem enged hozzáférni egy csomó mindenhez."
User error mind :) még olyanokat is sikerült valahogy elrontanod amit én sem tudom hogy tudtál megcsinálni.
"olyan jelszót kér, emit nem tudok mi, pedig én raktam fel a rendszert."
Az oem mód telepítés átka ;) tudod az arra való hogy beavatkozás nélkül telepítsen egy default jelszóval, persze a default jelszót("oem") 10 sec kiguglizni, na meg nem oem módba kéne telepíteni ha nem oem vagy...
"Állandóan fagyott, több hardver-inkompatibilitása volt, mint a Vistának és a Win7-nek együttvéve,"
ez is user error/hw hibás gép.
"A mappakezelése és a rendszerfunkciói sokszor baromi lassúak, lassan bootol" user error, nekem semmivel sem volt lassabb mint az xp(és másnak sem aki ért hozzá valamit), vagy akár a 7
"és a programok szeretnek rajta lefagyni"
mint minden vindózon, 7-et is beleértve, bár én a "fatal error" és a "crash" hibaüzenetet gyakrabban látom a programoktól mint a fagyást.
"a szoftverekkel sincs probléma, driver nélkül is működik minden."
dehogynincs, max a passziánsz és társai neked tökéletesen megy. Rengeteg szoftver inkompatibilitása van, jóval több mint egy vistánál (sok olyan program van, ami vistán tökéletes, 7-en el sem indul). Driver nélkül semmi sem működik... max letölti a drivereket magától (amik rendszerint egyébként igen elavultak).
Beépített alkalmazásainak nagy részét illik kivágni belőle, és normális profibb jobb minőségű külön programokat használni azokra a feladatokra(wmp dobodel, múviméker dobodel :D) -
#21 Windows 7 RC-t használsz még mindig? Az szép... -
#20 érdekes.. Win98, Win me, Win xp, amit itthon használtam (használok). Egy ideig Win95 is, de abban az időben még inkább DOS-ban matattam.
Furcsa, hogy ilyen óránként soxor lefagy meg hasonló dolgaim egyszer sem voltak. xp-re is azért váltottam me-ről, mert feltűnt, hogy egy pályaszerkesztő ha megdöglik me alatt, akkor restart, xp alatt meg csak a programot elindítom megint -
krajcsovszkig #19 Gondolom de.
Na, leírom az oprendszer-toplistámat
(helyezés. név - mennyit és hol használtam
magyarázat)
9. Knoppix OS - egyetemen szeptemberben
A rendszergazdák lusták. A rendszergazdák mégis jobbnak érezték, hogy ubuntura cserélik a knoppixot. 500 gépen. Szerintem ennyi elég róla...
8. Windows 98 SE - otthon 5 évig
Átlag 3-4 kékhalál/óra, évente újra kellett telepíteni mert használhatatlanná vált, a Half-Life 1 elindítása tönkretette az aktuális felhasználói fiókot. Viszont gyors volt és kiszámítható.
7. Ubuntu 9.04 - notimon szeptember óta, egyetemen október óta
Lassabban bootol be, mint a Vista, állandóan fagy, lassú, tönkretette egy pendriveomat és még a háttérkép cseréjéért is jelszót kér. Root jogosultságú rendszergazda fiókkal nem enged hozzáférni egy csomó mindenhez, a jelszavak elmentéséhez olyan jelszót kér, emit nem tudok mi, pedig én raktam fel a rendszert. Eddig még egyszer sem bírta fagyás nélkül frissíteni magát, sokminden körülményes rajta (pl a telepítések). Viszont a beépített progik jók és sok ui funkciója is tetszik.
6. Mac OSX (az eggyel ezelőtti) - unokatesóm notiján, mac boltokban
Macboltban 2 perc alatt nyitotta meg a szövegszerkesztőt, azután a gépelt betűk fél perc késéssel jelentek meg a monitoron, majd mikor be akartam zárni, nem sikerült, felajánlotta a force quitet és rákattintottam az egész keményre fagyott, úgy kellett a boltos csajnak resetelni. Az unokatesóm macbookján nem lehet állítani a fényerőt (nem működik egyszerűen a gomb, sem a szoftver) és rendszeresen fagy.
5. Windows XP Professional - otthon 2 évig, suliban 5 évig meg még mindenfelé
Állandóan fagyott, több hardver-inkompatibilitása volt, mint a Vistának és a Win7-nek együttvéve, több rendszerfunkció nem működött, lassú volt, fél év után szinte használhatatlanul, már 30%-os prociterhelésnél szaggat rajta minden, beleértve a winampot is. A keresője egy szar, és szerintem ocsmány is az egész. Microsoftos (!) infó-táborban minden éjszaka újra kellett telepíteni minden gépen.
4. Windows 95 - suliban 3 évig
Komolyan mondom, egyszer sem fagyott le. Viszont elég lassú volt és kényelmetlen még win98-hoz képest is.
3. Windows Vista Ultimate x64 - kb 2 éve az otthoni gépemen
A mappakezelése és a rendszerfunkciói sokszor baromi lassúak, lassan bootol és a programok szeretnek rajta lefagyni, de még egy driverfagyás sem omlasztja össze. Tele van rakva minden sz*rral, de még mindig használható sebességű, sőt már elejétől fogva gyorsabb volt még a win 98-nál is nagy terheltség és programok esetén. SP1 megjelenése előtt sokat fagyott és voltak inkompatibilitási problémák, de mára elmúltak. Eddig 3* fagyott úgy le, hogy újra kelljen indítani. Sokkal kényelmesebb bármi másnál a win7-et leszámítva
2. Windows 2000 - unokatesómnál 3 évig az volt, elég sokat használtam
A Vistánál többet fagy, viszont alapvetően gyorsabb és a programok is jobban szeretik. 3 év után teljesen meghalt, azóta Vista van helyette...
1. Windows 7 RC 7100 (x64, hekkelt magyarítás) - június óta a notimon és haverok notiján
Szinte tökéletes. Egyszer sem fagyott, minden hardverrel működik, amivel próbáltam (azokkal is, amik vistán és/vagy xp-n se működtek, csak anno 98-on), a szoftverekkel sincs probléma, driver nélkül is működik minden. A beépített alkalmazásai sokkal jobbak, mint eddig voltak, baromi gyors, szép, egyszerű, kényelmes.
Egyébként netcaféban, ahova csézni jártunk 2 évig használtam win ME-t, ahhoz képest, hogy mennyire szidják, soha semmi baja nem volt, de inkább nem írtam be holtversenybe a win2000-rel, mert valami biztos lehet vele, ha ennyien "szeretik"...
Kb ennyi. -
#18 Nocsak, nem egy kipicsázott Microsoft ex-alkalmazott?
Btw, én RCt használom kb július óta és eddig nem volt gondom vele. Újra se raktam és ennek ellenére jelentős lassulást nem tapasztaltam. Telepítés után a drivereket leszedte magának, szóval azzal sem volt gondom.
iPhone kompatibilitási gondok eddig nem jelentkeztek.
Játékok is jól futnak rajta. Bioshockal kellett egy kicsit trükközni, de megoldottam. Behind good and evil sajnos javíthatatlanul bugos, de a videokarimat hibáztatja v.miért.
De eddig jól futott a:
- Left4Dead
- Dragon Age
- Street Fighter 4
- WoW
- Aion
- D@D Online
- Warhammer Age of Reckoning
- Conan
- Modern Warfare
- Broken Sword I-II
- Silent Hill 2,3,4
- CS
- HL2
- D2
- Starcraft
- Assasin's Creed
... és így tovább
Ez persze nem azt jelenti h a Win-nél nincsen jobb, de azért remélem sikerült rávilágítanom, hogy nem egy használhatatlan rendszer amit csak kompromisszumok millióival lehet futtatni.
[egy elégedett átlag user] -
Cat 02 #17 Forrást adsz ? Linux.hu vagy mi ?
Ám még mindig nevetséges ember vagy kár is ide írnod. -
Reg5 #16 Igen, de miért? Meg kell szokni az új rendszert a sok begyöpösödött embernek, akik még egyszerű programokkal se boldogulnak egyedül, nemhogy oprendszert telepíteni vagy beállítani.
Nálam talán az utolsó stabil RTM fut és eddig alig volt vele gondom, pedig nem vagyok informatikus mérnök... -
slickboy #15 Flanger, ugye te is csak azt a statisztikát hiszed el, amit saját kezűleg hamisítasz? Mert én is csak annak hiszek... -
Celeborn #14 Ajjajj. Valakinek elgurult a gyógyszere...
Én a munkahelyemen váltottam XP-ről 64bites Win7 pro-ra kb. 1 hónappal ezelőtt. Játékokkal kapcsolatban így nem tudok nyilatkozni, de egyébként mindenben hozza az XP sebességét, úgyhogy erre nem lehet panasz. Teljesen stabil is, még semmi gondom nem volt vele. Vagyis ez így nem teljesen igaz, mert a VPN kapcsolatok kezelésében van egy kis bug. Most inkább nem részletezném.
Ami az előremegfontolt Win7 telepítést illeti, tervbe vettem, hogy otthon is átállok XP-ről Win7-re, de majd csak akkor, ha új gépem lesz. Az pedig nem mostanában lesz. Jó pár éves már a masinám, de igazából teljesen jó. (játékra ott az xbox) -
#9 Szeva! Hát nálam is folyamat használja a winyót. Hol lehet ezt kikapcsolni? Köszi! -
bigjoe #8 Aki nem ért hozzá mi a Fa*zért telepít operációs rendszert??
Nekem a Thinkpadra minden zokszó nélkül felszaladt..
És nekem nagyon bejön..
A lényeg: szarból nem lehet várat építeni, ha szar a HW akkor soha nem lesz stabil a rendszer... Uff. -
Csak77 #7 kikell kapcsolni a defragot -
GG #6 Én x64 win7-et használok és egyetlen bajom van csak kicsit mint ha szét hajtaná a Sata-ás winyomat. Ja egyes x86 játékok laggolnak ezerrel mint pl. a ninja blade de az túl nincs bajom a rendszerrel fényévvekkel jobb mint a xp és a vista. -
#5 Egyetlen problemam volt a win7-tel, mikor rahekkeltem a Vista-s sidebart :)
amugy csak nagyon minor dolgok, mint pl a messengert vista modban kell futattni, stb :) -
sysqo #4 nálam még az RC van fent, és semmi gondja...telepíteni se volt nehéz. aki meg iphone-nal kínlódik, vegyen hozzá béna almás gépet is :P -
Cat 02 #3 Nekem se volt semmi baj. Meg igazából találtam mindenemhez w7 drivert ami megy + install se fagyott ^^
De lassan jönnek a trójai meg a linux így kommentek :( -
aKIRAkechi #2 Nekem már semmi gondom vele. Az egér driver miatt fagyott, de miután feltettem azt a drive-ot amit a probléma megoldásaként felajánlott működik minden. Stabil, és gyorsabb a Vistánál. Progikkal együtt a 30gb-os C meghajtómból 15-öt eszik. Még a firefox is sokkal gyorsabb. Csak ajánlani tudom. Legalábbis Asus x51RL laptopra. -
dmegyesi #1 Jóhogy panaszkodnak. Ott van az asztalukon a 90-es évek végén megvett számítógépük kb. 256MB rammal, amin még éppen eldöcögött az XP, most meg panaszkodnak, hogy nem települ a Win7...