112
Digitális földi televíziós műsorszórás
-
#32 Csak kiegészítésként mondom, hogy valójában az Magyar Televízió sem ad 16:9-et mivel croppolva van a 4:3. -
2Bálint #31 idióta!
a földfelszíni digitális adást nem parabolával veszed, hanem tetőantennával...
és vagy vesz egy set top boxot (ha a sima tévéje nem alkalmas a vételre), vagy olyan tv-t vesz, amiben mpeg 4 dekóder van.
És ugye a szolgáltatás nem érhető el az egész országban. -
n3whous3 #30 bazzzzzúúúristen te, parabola antennás a digi, bárhova vihető................ -
#29 Csak a földi, de attól még adhat SDben. :/ -
#28 ahhoz az analog adashoz kepest amit ugyanazzal a parabolaval fogok mint a digitalisat.. egy analog adas nyilvan lehet tetszolegesen szar, ertelemszeruen nem ahhoz hasonlitottam.
ez a digitalis minoseg amiben az rtl es tv2 szor, gyalazatosan szarul nez ki egy oltan tv-n, ami mondjuk 20"-nal nagyobb. -
#27 Azért azt érdemes megnézni hogy mihez képest hangyafasznyival jobb, mert ha egy jó minőségű analóg kábeleshez képest nézed akkor valóban nem jobb sőt, de ugyanazon a tető antennán nézzük az analógot meg a digitálisat, én még nem láttam olyat hogy az analóg megközelítette volna a digitálisat. Példa, magas földszinten sima yagi antennával, digitális: kristálytiszta kép, analóg: nézhetetlen, szellemképes, szemcsés, olykor szinkron jelet is elveszíti... -
#26 "tv2 es rtl pedig ugyanaz az sd fos"
Jogos a fika!!!
Helyes! -
#25 nekem mar van joideje, tv-m onmagaban tudja dekodolni. m1, m2, duna hd-ban jon (legalabbis maga a jel, a musorok ~80%-a viszont meg nem hd, de a legtobb legalabb mar 16:9-es), tv2 es rtl pedig ugyanaz az sd fos ami volt, csak digitalisan, talan egy hangyafasznyival jobb az analognal.
regebben volt h m1 kozvetitett valami meccset es hd-ban adtak, az egeszen szep volt, a fuszalakat is lehetett latni, olyan minosegben kene minden musornak mennie. majd egyszer.
van meg valami fos sd duna 2, nehany radio, meg 1-2 kodolt (hirtv pl) -
#24 jah és persze ez a földi sugárzásnak is a fizetős részére vonatkozik, az ingyeneshez egyáltalán nem kell semmilyen kártyaolvasó -
#23 itt most csak a földfelszíni vételről beszélek, természetesen kábeles vagy műholdasnál elkerülhetetlen, de földfelszínhez, tudomásom szerint csak olyan kártyaolvasó kell amit a terra+ használ. Conax cas7 vagy valami ilyesmi. -
#22 Még mindig nem tiszta, hogy csak kis területen elérhetők az ilyen szolgáltatások? Úgy, ahogy az IPTV-hez is nagy mázli kell, hogy tökéletesen működjön adott helyen... -
gyepesjoint #21 LOOOOOOOOL t-fasz-nál vagyunk jelenleg,53 TV csatorna,20/10-es net összesen 8k.... -
#20 -
#19 nem csak a világnak lesz vége már az analóg adásnak is? kibaszás. :/ -
#18 Ha a szolgáltatód nagra kódolású kártyát ad, akkor cseszheted a tévédben levő kártyaolvasót (Ma már szinte mindegyik nagrát ad.) -
#17 jah és egyébként 2006-ban Magyarország kapott 8+1 csatornát, ami azt jelentené hogy a jelenlegi 3 helyett 8 földi vételű tv adás lehetne, analógban, digitálisban ez 30-40 csatornát fog jelenteni, ha megszűnik a jelenlegi analóg sugárzás. Ez már szerintem elég jó csatorna kínálat földi vételben. -
#16 Azokhoz a TV-khez amik támogatják a DVB-T mpeg4-et nem kell settopbox, de nem csak ezt érdekes figyelni hanem a kártya olvasót, ha megfelelő kártyaolvasó van a tv-n akkor a késöbbi fizetős földi sugárzást(illetve már most hírTV, ATV) lehet venni, tehát nem feltétlen kell settopbox.
Egyébként az a m1,m2 a saját készítésű műsorait nagyrészben már 16:9-ben adja, általában akkor nem ad 16:9-be ha régi(pl Szomszédok) műsort ad ami eleve 4:3-ban lett rögzítve. -
#15 mondjuk az igaz, hogy nem kötelező a 16:9, de csak lesz annyi eszük, h átálljanak, már nem is leht kapni 4:3-as tévéket. legaláb is "laposat" biztos h nem. -
#14 "Ha a TV-d támogatja az MPEG4, MPEG2 formátumot akkor ez sem kell!"
Ne keverd az analóggal!
Digitálishoz mindenképp kell stb, a nagra miatt. -
#13 Ja, mármint sajátot akar? De minek? Azt el kell felejteni.
1. a szolgáltatói tulajdonú eszköznek nincs gar.ideje, ha 5 év múlva lesz hibás, akkor 5 év múlva cserélik ingyen.
2. a ráköltött 30 ezred ablakon kidobott pénz. Az az eszköz 1-2 év múlva egy forintot sem ér.
Mármint mindkét eset a normális szolgáltatókra vonatkozik. Ha a MindigTV nem ad, nem tőlük kell rendelni. -
#12 Set-top box... de írta is előtte egy sorral.
Ha a TV-d támogatja az MPEG4, MPEG2 formátumot akkor ez sem kell!
(Magyarországon csak MPEG4-es adás lesz ezért nem érdemes MPEG2-es TV-t venni) -
#11 Attól, hogy leáll az analóg adás, még nem kell, hogy 16:9-ben sugározzanak.
Amúgy ma ugyanaz van mindegyiknél, akár upc digitális, akár iptv, van kb 40-50 csatornád, ami 4:3-ban jön, DE ha rászánsz + 2-5 ezret, akkor kapsz még kb 4-8 HD csatornát.
#1: Az a 30 ezer meg szabad tudnunk, hogy micsoda? Mert az úgy elég kemény így lassan 2010-ben -
#10 kereskedelmi adók egylátalán nem adnak még. az M1, M2, duna tv meg még valami ami ad HD-t, de az se mindig hd, csak felnyomják 16:9-re, aztán örülsz :D -
#9 2012-ben leáll az analóg adás, kénytelenek lesznek átállni :) -
#8 majd 10 év múlva... -
#7 Szerintem a kereskedelmi adók nem igazán adnak 16:9-be, meg rendes Hd-be anyagot, pedig lassan eljöhetne már az ideje:S -
#6 Igen,ez a probléma hogy a honlapjukról egyáltalán nem derül ki :(
Az oké,hogy sok digit kifutna,viszont a diginek a minősége síkképernyős TV-n..
Esetleg a T-home IPTV-je 16:9-ben adja az anyagot? Vagy ott is csak a HD-ket? -
#5 parabola? -
#4 márha van feléd digi tv... -
#3 azért 30 e forintból közel másfél évig van digitv-d 4x csatornával nem pedig 7 csatornával -
#2 gondolom csak a HD jelzésüek 16:9esek, de majd kiderül ha valaki megmondja. a honlapjukról semmi több infó nicns :S -
#1 Üdvözletem.
Van már valakinek tapasztalata ezzel a szolgáltatással, ruháztatok már be set-top boxra?
Megéri rákölteni 30 000 Forintot?
Az lenne még a kérdésem, hogy mind a 6-7 fogható tvcsatorna 16:9-es méretarányban sugároz,vagy csak a HD-k? (tehát tv2-rtl marad ugyan ugy 4:3-as?)
Remélem valaki tud egy kicsit mesélni :)
(Nem találtam ilyen témát egyik keresőszóval sem, ha mégis van sorry.)