48
-
Caine #48 Úgy tűnik, akkor lemaradtam
Sebaj, vasárnap megnézem az Arénában.
Köszi a segítséget, amúgy. -
totoro #47 Te voltál az valaki? :D
Tegnap megvolt a premier, eddig találgattunk, ezek végre valós kritikák. Igenis fontosak az első vélemények. -
winnie #46 " Ez azért bíztató.."
hmm, mintha valaki azt írta volna korábban, hogy a kritikusoknak nem szabad hinni. -
totoro #45 Totalfilm is 5 csillag. Jó a szövegük is mellé: "First, let’s be clear… Avatar is much more than a film. It’s a prescribed cinematic experience." -
totoro #44 A rottentomatoson fenn vannak az első kritikák. Eddig 11 kritika, és 100% on áll a film. Ez azért bíztató.... -
lamella #43 Ledger Jokerének szerintem Kamarás Iván lett volna az igazi. -
1Obi1 #42 Te meg azt hidd el, hogy én kedvelem Stohl szinkronjait. Sőt azt is megkockáztatom, hogy ő volt talán a lehető legjobb választás Joker szinkronszerepére.
Nem tartozok azok közé akik annyira istenítenék Ledger játékát, de az tény hogy a saját hangja nélkül semmi, de egyszerűen semmi se jön át a karakteréből. És amúgy az átlagnak nem is tetszik a szinkronos TDK. Az egyik haverom pl. nagy szinkronpárti, életében nem nézett meg egy feliratos filmet se, de Joker szinkronja neki se tetszett, pedig azt se tudta hogy milyen az eredeti. -
vax #41 Sajnos. :(
Egyébként tapasztalatom alapján, nagyon sok esetben ahhoz, hogy idegen nyelven tökéletesen mégértse a szövegezést, igen igen jól, ha nem anyanyelvi szinten és folyamatosan az adott környezetbe kell éllni, mivel sok-sok film esetében "szleng" "élő" szövegkörnyezetben fogalmaznak, ami szinte állandóan változik, kialakul, átalakul. A felírat szerintem szintén nem tökéletes, mivel erősen le van redukálva a mondanivaló, hogy ellehessen olvasni. Nem lehet mindent beleírni, másrészt elvonja a figyelmet maga a film nézésétől. -
#40 És a feliraton kívül a film milyen élmény volt, mesélj!? -
#39 Elkepzelem hogy kifizeted a meregdraga jegyarat es ott ulsz IMAX 3D-ben es azon duzzogsz hogy a fenebe is milyen szar a magyar hang, te inkabb felirattal nezned es lemaradnal az igazan sajatos es egyedulallo latvanyvilagrol ami eled tarul raadasul mindezt 3D ben, de neked csak a hang szamit! ?:)
Legtöbbször nem a szinkronszínészek munkájával van baj hanem a hangmérnökökével akiknek köszönhetően a beszéd hol hangosabb, hol halkabb mint a háttérzajok ami valakinél (pl nálam nagyon) rengeteget tud rontani az élményen -
#38 Ott voltam a 15 perces promó vetítésen és nagyon elegánsan volt megoldva a felírat, alkalmazkodva a 3D hatáshoz (és nem fehér volt hanem inkább barnás/sárgás árnyalat).
-
Ulquiorra #37 Amúgy ez annyira jellemző, és a legidegesítőbb hogy az élet minden területén az ilyenek vannak túlsúlyban. -
winnie #36 "de hogyan éltük volna meg teszem azt a TDK-t, ha a Buci hangjával kellett volna végignézni? Messze nem lett volna ennyire elismert, lehúzta volna az egészet"
ugyanolyan elismert lett volna, elhiheted. mint ahogy a többség úgy látta és ismeri el. a DK szinkronját általában dicsérik, stohl nyilván nem véletlenül az egyik legjobb a szakmában. azt el kell fogadni, hogy tetszeni nem tetszhet mindenkinek. -
winnie #35 ""Még mindig az a gagyi szemüveges megoldás van, vagy már van valami újabb?"
ja, 3d-s vászon van. ehh... ha nem tudod átlőni a szemed a 3d-re, akkor hidd el, jól jön a szemüveg. -
thunderzolee #34 Caine, Te leragadtál a piros-kék, piros-zöld szemüvegnél?
Az már régen "kiment a divatból".
A Real3D, és az Imax is szemüveget használ, de látszatra teljesen hétköznapi szemüveg. Mágikus, ún. polarizált lencse van benne, amit ha velveszel, nem fájdul meg a fejecskéd, mint a régi "színes" lencséjű szemüvegeknél, egész máshogy működik.
Most nem írok róla többet, ha akarsz, rákeresel a neten.
De egyszerűbb, ha beülsz valamilyen 3D-s filmre egy plázába (ott ahol van RealD-s terem), esetleg az Imaxba az Arénában.
Akik meg odavannak a feliratos filmekért, azoknak üzenem, h nézzenek utána, hogyan készül a felirat a kópiákra.
Rámaratják, kint pl. Angliában. Ezzel nem lenne gond, csak sajnos ez a maratós dolog ez úgy működik, h a film Dolby Digital hangsávja, esetleg a DTS szinkronizációs sávja, vagy az SDDS hangsávja megsérül(het) közben.
Amikor pedig nincs digitális jelfolyam, mint tudjuk, a hang átvált az analógra, amit ugyan nem sért meg a "maratás", viszont ezt úgy érzékelheti a kedves mozinéző, h hirtelen átvált a hang a digitális térhangból az analóg, jóval halkabb sztereó hangra.
Esetleg ha mindez egy pörgős akciójelenetnél történik, kifejezetten idegesítő tud lenni.
Ennyit a feliratos filmekről, más baj nincs velük.
Azt aláírom, h sok esetben jobb az eredeti nyelven megnézni egy filmet, de azért az érezzük, h a moziba járó népek közül hányan beszélik jól az angol nyelvet, ugye? -
vax #33 hát nem tudom, ez a sok "extra, hiper, maximalista csúcsra" járatós "fellengzős, műanyag" duma, főleg hogy még nem is látták.... elgondolkodtató a vélemény alkotásban. Kiváncsi lennék, hogy akik ennyire maximalisták a követelményeikkel, saját maguk irányában is az élet több területén is ilyenek-é? Vagy csak mással és másokkal teszik ezt?! Sajnálatra is méltatlan, szánalmas.... -
winnie #32 az, hogy az egyik imaxmoziban megy (= nagyon nagy vászon). a másik szimpla moziban megy. -
#31 Digitális 3D és Imax 3D közötti különbség mi? -
1Obi1 #30 IMAX-nél olyan polarizált lencsés szemüvegek lesznek, mint eddig is. -
1Obi1 #29 Lehet itt értetlenkedni hogy mekkora nagyzolás már a "csak eredeti hanggal" hozzáállás, de hogyan éltük volna meg teszem azt a TDK-t, ha a Buci hangjával kellett volna végignézni? Messze nem lett volna ennyire elismert, lehúzta volna az egészet. Persze én is az imaxet választottam, mert ha már ennyit kifizetek a jegyekre az legyen is fullos, de miből állna nekik egy angol kópiát is beszerezni.. Tudom naiv dolog mert kva sok pénzbe, de akkor is. -
Caine #28 Milyen lesz az Avatar 3D?
Még mindig az a gagyi szemüveges megoldás van, vagy már van valami újabb?
Semmi kedvem piros-kék szemüvegben végigülni a filmet. -
#27 Nekem a szinkron többnyire akkor szokott rossznak tűnni, ha ismerem az eredetit. (Jó, vannak ellenpéldák is, de többnyire mégis ez a jellemző.) Ha legelőször magyarul nézem, talán nem fog olyan szörnyűnek hatni, mintha előbb az angolt nézném meg, majd utána a magyart. Meg azért bízom abban, hogy egy ilyen, nem éppen "only dvd" filmnél jobban odafigyelnek a szinkron munkákra. -
#26 A hang önmagában szart sem ér, ha a látványt csak korlátozva éled meg. A hang és a látvány önmagában szart sem ér, ha unalmas a történet... és lehetne még játszadozni ezzel a mondattal, viszont a hangsúly nem ezen van, hanem azon, hogy ez a film számomra alapvetően egy látvány film, így a vizuális élmény egyértelműen prioritást élvez.
Egy Porschénél is inkább azt fogom tesztelni mennyire gyors, nem azt, hogy mennyire kényelmes, miközben nyilván ez utóbbi is számít:) -
#25 szerintem meg nagyobb bun egy ilyen filmnel a fos magyar szinkronra hagyatkozni. egy fos szinkron jobban be tud tenni az egesznek, mint a valamivel rosszabb latvany.
de ha annyival jobb az az imax 3d, akkor siman vetithetnek eredeti szinkronnal felirat nelkul.. -
#24 Mondjuk az nekem sem világos, hogy a sztártrek is miért arról szól, hogy találnak életet valami idegen bolygón, teszem azt egy teknősbékát és rögtön meg akarják izélni.
Mondjuk hosszú és unalmas lehet az űrutazás, az embernek meg hamar elege lesz Pickard kerek kopasz ... őöööö fejéből.
-
jocco #23 Én meg attól tartok h a fim nagyrésze a idegen lánnyal való szerelmi szál szövögetésével meg a parancsonkkal vagy kivel való morális hadakozásból fog állni = dögunalom, meg kapunk párperceben egy látványos bemutatót a bolygóról az elején meg a végén egy monumentális csatajelentet s ezzel ki is fujt a film. :S De ne legyen igazam, mert amugy meg várom a filmet nagyon. :D -
#22 Tartok tőle, hogy ezekről a lényekről azon kívül hogy kékek nem sokat fogunk megtudni. Sokkal inkább a bazi harcigépekről, meg a tudatátvivős teknolódzsiból, meg ilyenekről.
Szal ez egy amerikai sztori, ott vannak ezek a kék indiánok, akik rajta csücsülnek az "ezüstbányán", vagy tálibok, akik elállják az olajcsövek útját, de valahogy ha eddig is érdekelték volna az amcsikat ezek a népek akkor Cameron most leforgatná a Frakasokkal táncoló kettőt, vagy a Rájenközlegény kalandjai Afganisztánbant. -
#21 Jogos, mert hiszen hihetetlenül nehéz lehet a 3D szemüveg egyik lencséjét a kamera elé tartani!
-
#20 Tyűű látom egyedül leszek, de engem nem nagyon érdekel ez a film, nézegettem az előzeteseket, de nem hat meg. -
winnie #19 nem tetszett a titanic? istenem, nem kell besérülni. puff neki, szerintem meg ász film volt, huss, elröppent az a 3 óra. és sok más embernek is tetszett - ők díjaztak. de az, hogy nem voltak jobb filmek? szigorúan bizalmas? alul semmi? (még a good will hunting és a lesz még így se volt jelölve) sőt, abban az évben volt egy amikor a farok csóválja, vagy eljövendő szép napok vagy boogie nights. vagy donnie brasco.
és persze, hogy cameron a titanic rnedezője a világ szemében, hiszen népszerűbb film nem volt annál. -
#18 A látvány önmagában szart sem ér. amúgy van szar magyar szinkron is, nem kevés.
Az meg szomorú, hogy a világ James Cameronra mint a Titanic rendezőjére emlékszik szívesebben. Az a film semmi, nem mérföldkő, nem kiemelkedő alkotás, csak látványosan elsüllyesztik a hajót a nyáltengerben, a 11 Oscart is csak úgy érdemes nézni, hogy abban az évben nem volt 11 kategóriában jobb nála. -
#17 Ja, nem is értem. Pár helyen olvasom, hogy ők inkább a MOM Parkban nézik meg(azt hiszem), mert ott feliratos. Anyám... Tehát ők a hangot helyezik előtérben egy alapvetően kibasz*tt látványos filmnél. Tényleg nem értem... Bár nekem mindegy. Ők tuják. -
Loverman #16 "Nem ártana néha utánajárni a dolgoknak, mielőtt az ember hülyeségeket ír" xD -
winnie #15 a plakátkép került ki ide tegnap. nyilván nem tegnap lett közzétéve. -
winnie #14 3d-sen vették fel, de warezben nem lesz 3d. -
nessboth #13 Nekem már akkor erős kétségeim voltak a film iránt, mikor megláttam benne az űr őzikéket, és űr lovakat. Elég fantáziátlan az univerzum amit Cameron kitalált.
Minden olyan, mint a földön, csak kék.
Nem csodálkoznék, ha ez lenne a felvezető zene:
http://www.youtube.com/watch?v=68ugkg9RePc&feature=fvst
-
Woland88 #12 Bocs, én szombaton láttam az elsőt... De akkor sem tegnap tették közzé.... -
#11 Miert ezt nem 3d-sen vettek fel hanem atkonvertaltak? -
kalapos01 #10 Milyen szombat óta?? November vége óta. Ne beszélj hülyeséget. -
Woland88 #9 Grat a cikk szerzőjének, ismét egy félrevezető cím.... Egyes helyeken már szombat óta láthat az ember Avatar plakátot, bár nem ezt a verziót. Nem ártana néha utánajárni a dolgoknak, mielőtt az ember hülyeségeket ír...