730
Steinberg Cubase
  • Zolfar
    #730
    azt nem lehet megcsinálni... vagy legalábbis akit ismerek az nem tudott rá választ adni. én is próbáltam ezt megcsinálni de csak úgy sikerült hogy külön egy digitális netronom hangját vettem fel, és annak a hangját szinkronizáltam a zenével.
  • Suri hun
    #729
    Köszi ez már megoldódott. Viszont lenne egy másik kérdésem. Hogy tudok olyan felvételt csinálni a Cubasben hogy a felvételen lehessen hallani a metronómot? Mármint ha lementem wav file-ban
  • S8DJ
    #728
    sajnos csak úgy, hogy átírod :/
  • Suri hun
    #727
    Hi
    Egy kis segítség kéne.Belefutottam abba a problémába hogy Ezdrummert használtam a dobnak. De szeretném kipróbálni azt a dob(midi) sávot az Addicitve drums-on is. Viszont azt tapasztaltam hogy teljesen más a midi csatorna kiosztása. Magyarán a pergő helyén mondjuk cin szólal meg. Hogy lehet ezt megoldani úgy hogy ne kelljen darabonként átírnom? Előre is köszi
  • clayback
    #726
    Hali

    segitséget kérnék. pár hónapja megjelent nexus nxp packokat nem engedi a nexus beolvasni. 5.1 verzót használok és nexus 2.2. A nexus dll bent van a plugin infoban a cubase-n belül.

    köszi.
  • lebovsky
    #725
    üdv!
    Kezdő felhasználóként kérnék segítséget,cubase le 1 ,emu 0202 és proteus.Midi tracket nyitok és az outnál proteus van kiválasztva de mégsem jelez vissza és nem tudom felvenni, de a mixerben a busz 1 sávon jelez és szól.Hogyan tudom a buszt midi sávhoz rendelni?
    Vagy hogyan hívhatom be a vst hangszert midi sávra hogy megfelelően visszajelezzen és felvehető legyen?
  • pandolin
    #724
    megvettem a könyvet és tök jó, érdemes rá beruházni annak aki nem vérprofi, vagy esetleg idáig más programot használt, engem helyretett minden számomra lényeges kérdésben, s persze az igazán új dolgok felfedezése még hónapok kérdése :)
  • pandolin
    #723
    egy kis segítséget kérnék, most álltam át sonárról s minden ok, csak egy dolgot nem tudok sehogy sem megtalálni, hogy a felvételnél ha ugyanarra a sávra szedek ne törölje le az előzőt, és ha egy sávról a másikra teszek egy hangflile-t, ne törölje le azt a részt amivel összeér az előtte lévő, már napok óta keresem, pedig tuti itt van az orrom előtt :)
  • renton7
    #722
    Köszi szépen. Valahonnan le tudom tölteni a magyar nyelvű dvd-t vagy valami könyv formátumot?
    Előre is köszi.
  • Tetsuo
    #721
    Youtube angol nyelven, manual angol nyelven, konyvek angol es magyar nyelven (pl. Simon Milward-tol), Oktato-DVD angol es magyar nyelven.
    Ha volt mar elotte Cubase-ed, akkor nem nagy meglepetes az 5-os, magadtol is siman rajossz, mi es hogy. ;)
    Ha teljesen uj, akkor bizony NEM kerulheted ki a fentiek valamelyikét.
  • renton7
    #720
    Sziasztok!
    Most telepítettem fel az 5-ös verziót, és egy kis segítséget szeretnék kérni az induláshoz. Tudna valaki valami infót ajánlani?
    Sziasztok.
  • Deddy66
    #719
    Tetsou thx az infót!Megpróbom először a Connect. csatorna beállítást,de valószínű áttérek a Cubase 5-ös verzióra! További hasznos időtőltést mindenkinek a fórumon !
  • Tetsuo
    #718
    Ha esetleg nem jo az a legujabb (jo regi) XP-s driver a karidhoz es a KX-szel is gond van, akkor sajnos ideje ujabb kartya utan nezni.
  • Tetsuo
    #717
    Bar nem nekem cimezted a kerdest es talan nem is vagyok olyan kompetens mint stef, azert szerintem:
    -Hasznalj Cubase 5-ost.
    -Hasznalj Creative drivert (ha a KX-szel problemad van).
    -A Cubase-ben a VST Connections-ben allits be, melyik csatorna, busz, hova illeszkedik, melyik savra.
    -A kivant savokat allitsd felvetelre, a tobbit lejatszasra.

    Ha a felvetelbe belehallatszik a nemkivant lejatszas, az csak vmi rooting-problema lehet, vagyis a VST Connections-ban vmi rosszul van beallitva ill. a hangkarinak van kulon keveroszoftvere, ami felulbiralhatja a Cubase beallitasokat, igy erdemes azt is szemugyrevenni.
  • Deddy66
    #716
    Üdv stef666 ! Volt neked anno ucoz.com zeneszerkesztős honlapod! Van helyette másik ahhoz hasonló ? Szinte mindent onnan kaptam meg Cubase-hez!
    Most is a segítséged kérem,ha lehet... Cub.SX3-on audió sávban felveszem külső szintetizátorról a ritmust és kiséretet. Ezután új audió sávban kéne felvennem szintén a külső hangszerről mondjuk egy szólót úgy,hogy a felvétel közben az eddig felvett ütem és kíséret lejátszáson van és hallható! Mindez igy mükszik,csak a baj az,hogy a felvett szóló sáv rögzítette a közben lejátszott sávokat is!Szóval az lenne jó,ha hallanám az eddig rögzített ütemet felvétel közben,de a felvett új sávon csak a felvett szóló legyen hallható!
    SBlive 5.1-es hangkarim van.Drivert csak a KX-et találtam. Az eddigi segítséget is köszönöm,meg a mostanit is ...! Deddy66
  • blackside
    #715
    Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek !
  • blackside
    #714
    nemrég találtam erre: 2CAudio Aether Algorithmic Reverb. nem tűnik rossznak, bár az uad lex.-ét nem hallottam még élőben, szal nemigazán van viszonyítási alapom. :)
  • blackside
    #713
    Most már kezdem kapizsgálni a problémád. Sajna én sem vagyok autentikus mac -en, de szerintem a problémád oka nem az op rendszer és nem is a különböző daw-okban rejlik. Mindkép gépen ugyan az a massive versio van felrakva?
  • Tetsuo
    #712
    Kisse fémes a lecsengés hanja, nameg eleg regi cucc, egy modern elektronikus zenehez.
    Az Eventide Space fele hajlok, csak az dragabb. :S
  • marven
    #711
    pl. a cub.en hasznàlom sokat a massive-ot ès sok sajàt presetet kèszitek, a logicon ezeket nem tudom megnyitni a massiveban,term.en a 2 op.rendszer miatt.ezèrt kèrdeztem,ha van vmi.. csak sajnàlom a sok jo beàllitàsaimat :))
  • blackside
    #710
    mmmmmmm az UAD plug ok fincsik lehetnek. Mi a tanácstalanságod tárgya a lex. el szemben?
  • Tetsuo
    #709
    Ha jol remlik, nekem nem sok minden valtozna. Talan jobban kihasznalja az eroforrasokat; ha 64 bites, akkor a min 8 gigas memosok orulhetnek...

    Szvsz, ha jol mukodik ez a verzio, akkor NE VALTS! Ha egyszer majd ujrarakod a rendszert, akkor kiserletezz vele. (Stabilitas, kompatibilitas stb.)
  • Tetsuo
    #708
    Na ja. Bar a VST-k azt hiszem nem mukodnek Macen, csak AU.
    A Macen futo Cubase-zel nemtom mi van, sajna tapasztalatom nincs es mar nagyon almos vok, pedig szeretnek segiteni! :)


    Eddig teszteltem az UAD Lexicon plug-injet.. tanacstalan vok.
  • blackside
    #707
    Lassan de biztosan elérkezik az év vége. Nem régiben olvastam valamerre, hogy állítólag elkészült a Cub.6.02 -t védő syn.soft törése, ígyhát karácsonyi meglepiként elérhetővé válik.... Személy szerint már egy 5.5-ös update-el is beérném Valaki hallott valamiféle infót ezekről?
  • blackside
    #706
    Nem tartom valószínűnek, hogy létezne ilyen prog. Igazából miért is lenne rá szükség? Amennyiben megvan az adott vst-d arra az op.-ra,Daw-ra akkor a preseteknek is meg kell lennie rá, felesleges a konvertálás. Szerinem. Bár lehet, hogy tévedek...
  • marven
    #705
    Hello,
    vki hallott olyan konvertàlo programrol,ami win vst plugin/preseteket alakit àt macen (logic) hasznàlhatòvà?
    kössz az infót!
  • stef666
    #704
    Az ilyen "spéci" kínai cuccok általában semmire nem jók, főleg nem zeneszerkesztéshez.
  • Tetsuo
    #703
    Lehet, hogy pont az a baj. Keressel hozza sajat drivert, ha van.
    Masik USB-port is segithet, ugyanis bizonyos portok megosztottak es kikapcsoljak a tapfeszt, ha vmi lekapcsol roluk.
    Esetleg hangkari beallitas, bar nem hiszem hogy tul sok mindent lehetne rajt allitani viszont a szoftveren lehetne...
  • GXR
    #702
    Egy szimpla noname usb hangkártya, amit a vonalbemenet és az spdif bemenet miatt vettem meg. Nem szükséges bármilyen driver feltelepítése, hogy használhassam.
  • Tetsuo
    #701
    LOL szerinted nem lenyeges milyen hangkarid van? Szerintem mond el nekunk! ;)
  • GXR
    #700
    üdv! a következő a probléámám: egy külső hangkártyát használok laptophoz, ezen keresztül rögzítem a dolgokat. A szintén küldő hangszóróim a hangkártya kimenetére van kötve, onnan kapja a jelet. Spdif kábelen keresztül is rögzítek néhány sávot, viszont amikor kihúzom azt, akkor a hangszórók elnémulnak, semmi jelet nem kapnak. Ugyanez van, ha az előfokot kapcsolom ki, ami az spdif kábellel van összekötve. Elég nagy szenvedés, mivel fűt, és nem túl nbagy a szobám. Tehát ahzt kellene elérni, hogy az spdif kimenet ne befolyásolja a hangszoro kimeneteket a hangkártyán. Köszönöm
  • Tetsuo
    #699
    :) jo hogy megtalaltad.
  • aimbug
    #698
    mediabay minibe volt es abbol jött a hang, jól elrejtette magát. ehh
  • aimbug
    #697
    (jah és kb fél éve telepítettem és csak most jött elő, szoval lehet en allitottam el valami)
  • aimbug
    #696
    háló! olyan problemam akadt hogy cubaseben minden csatornán mute de mégis szólnak bizonyos hangok amelyek nem kellenenek (percussion-ok). A pojén hogy másik projectben is ugyanezeket a hangokat játsza le. segítségetek előre is köszönöm!
  • ratb
    #695
    megisvan
    THX
  • ratb
    #694
    hello!
    Azt szeretném megoldani,hogy a mixer mindíg a projekt felett nyíljon meg(mindíg felül legyen).Ezt hol lehet beállítani?Korábban így működött,most hogy az uj gépre tettem fel már nem:(

    ha rábökök a mixer ikonra akkor a teljes ablakos projektem leugrik kis ablakba a mixer meg mellette...
  • Tetsuo
    #693
    Ez nem DJ-topik, de ha mar a velemenyemet kerdezed: :)
    Szerintem a lemezlovassag megszunt a digitalis technikakkal. Bakelit helyett Traktort meg ilyen hallas-helyettesitoket hasznalni teljesen gagyi lett.
    Ma egy dj nem azt jelenti, mint 20 eve...
    Mondhatnad azt, hogy a szelektor a legfontosabb szerepe, de az is atalakult.
    Tisztelet a kivetelnek (akik valszeg maradtak a bakelitnel vagy masban kreativkodnak), de a tobbseg mar nem underground "muveszkedo", hanem kisiparos, aki kiszolgalja a nagykozonseg gagyi igenyet. A nagy nevek pedig (tisztelet a nagyon keves kivetelnek), is ilyen csicskabol/kurvabol vagy ha ugy tetszik, vendeglatosbol lett "celeb". Meg aztan vannak, akik regen jol toltak, ma pedig csak megelhetesi zenelest folytatnak az ujabb kutyukkel.
    A nagyon keves kivetel egyike pl. Richie Hawtin, aki a legujabb digit technikakat kreativan hasznalja, tobbnyire automatikak nelkul.
    A tobbseg pedig, mint David Guetta, full automatizalt bpm, harmonikus szelektalas, stb.. szinte csak az effekteket tweakeli eloben, azt sem mindet.

    Ma mar inkabb live act, ha muveszkedni akarsz. Hogy a technonal maradjunk (Richie utan) Laurent Garnier-nek van most az egyik legjobb formacioja. ;)
    Mas tanczenei mufajokban is ez van, live act-bol sok jo felallas van.
    Meg persze sok zenekar.. :)

    Ha csak otthon szorakozni kell a progi, akkor is erdemes beszerezni bakelitet. Annak lelke van! ;)
  • Tetsuo
    #692
    Nos nekem is 64 sample-n van, igy input: 1,2; output: 1,882 ms latency. 32 sample-vel megkevesebb volt persze es ugy sem hallottam pattanast proba kozben, de inkabb egy lepcsovel feljebb allitottam.
    Nem art bealitani a Low window priority-t es a multimedia priority-t mellette.
  • blackside
    #691
    sziasztok! Tud valaki hasonlo progit, mint a mixed in key?