A webhasználat javítja a gyerekek íráskészségét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
XD: smiley, mint ez: 😊
hehe: kiröhögés (nem volt ismerõs?)
lol: angol kifejezés rövidítése
Engem az elsõbe tartozó szavak nagyon idegesítenek, a másik hárommal semmi baj nincs.
Prometheus Blog - http://promteam.blogolj.net -
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
nagyobb erõfeszítést igényel, és ha sokszor kell erõlködnöm ahelyett ,hogy egy pillantással átlátnám az irományt,
akkor az még idegesítõ is.
Igaz, hogy az elég kevés emberre igaz (vagy csak én mozgok jobb körökben XÐ ),
egy vesszõhibáért még nem négyelünk fel senkit <#nyes>#nyes>,
de néha megtévesztõ.
Viszont az LY-J tévesztés elég idegborzoló,
nem tudom miért, a hátam borsózik tõle.
És ez utóbbi az illetõrõl is sokat elárul, pl. a korosztályát,
vagy pedig az igénytelenségérõl tanúskodik...
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Nem egy netes alkalmi "ismerõsöm" volt ilyen.
Én nem szóltam neki, mert úghysem attól fog odafigyelni,
de idõnként komoly nehézségekbe ütközött megérteni azt, amit írt :S
És nem csak azért, mert elgépelte.
Én nem tom de mégis valahogy elbírom olvasni ezt, hogy nemtom,lol,xD stb...
Szerintem ez egy hülye felfogás...Meg amugyis, ha megírtam valamit akkor minek kénne kijavítanom azt a fostos veszõt, mert egy csapat önjelölt nyelvtan tanárnak kifolyatja a szemét az írásom... ha csak magát az infót akarom közölni akkor úgy írom le ahogy én gondolom... XD
az az íráskészség alapja.
Ennél jóval durvább OFFolások mennek máshol, azokhoz mit szólsz? <#vigyor>#vigyor>
"az írás gyakorlása javítja,az írást"
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Azt vettem észre, hogy a nõk sokszor helyesebben írnak, mint a férfiak.
Azért szerintem a probléma összetettebb. Ugyanis szerintem az a fõ probléma, hogy az emberek gyorsan akarnak információt közölni cserébe az irás lassú. Ennek tünete hagyományos irás esetén az, hogy bár lehet hogy helyesen ir, csak épp olvashatatlanul, bárki saját maga megtapasztalhatja, ha gyorsan akar papiron irni, akkor abból csak macskakaparás lesz és kb. az összes betüje tök egyformán fog kinézni és más nem tudja elolvasni.
A számitógép esetén viszont nincs olyan hogy "csúnya" írás, ezért ha valaki gyorsan akar irni, akkor vagy hibásan ir (kimaradnak betük, elgépel stb stb), vagy megpróbál röviditeni, amire viszont a mai magyar nyelvtan nincs felkészítve (sõt igazából egyik nyelv sem).
És végül ha fenti két módszer egy olyan embernél találkozik, aki egyébként sincs még a nyelvi és értelmi képességeinek magaslatán, például egy fiatal tini csaj, akkor tudnak igazán érdekes dolgok létrejönni...
Mindenesetre mindez számomra csak annyit jelent, hogy változik a nyelv (ami egyébként sem egy fix valami) és alkalmazkodik az új komunikációs formákhoz.
Amugy jo vagy helyesirasbol, altalaban az ekezetek hianya annyira zavarja az embereket, hogy eszre sem vesznek par hianyzo vesszot <#vigyor3>#vigyor3>. Grr.. Nem trehanykodhatom el tobbe.
PS: az írásjelekkel te is hadilábon állsz.
Inkább az "_ 1ébként _"
-.-
EZ:
"73 százalékuk használ rendszeresen azonnali üzenetküldõ szolgáltatásokat vagy látogat chateket. "
Jobban nézne ki ÍGY:
73 százalékuk használ rendszeresen azonnali üzenetküldõ szolgáltatást vagy chatet.
Én egyszerûen rohamot kapok, ha meglátok egy hozzászólásban olyasmit, hogy így kezdi valaki a mondatot: "Am ..."
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Amúgy magyarországi viszonylatban, ha megnézünk egy fórumot, elképesztõ helyesírási hibákat vét a többség, és ugyebár a felhasználók fórumokba írnak a legtöbbet. Még egyes cikkekben is fellelhetõk durva hibák és magyartalanságok, pedig a cikkíróknak kötelessége lenne helyesen írni.
azaz 😄😄
"meik"
"be talál"
stb...