99
Intercontinental Rally Challenge
-
#19 A Brit bajnok írt olaszok csábítják
A brit bajnokért folyik a harc az olasz Procarnál, hiszen a csapatvezetõk Keith Cronint szeretnék csapatukban tudni versenyzõként. A terv azóta van napirenden az olaszoknál, mióta a skót IRC futamon egy általuk futtatott Grande Puntoval állt rajthoz. Az ír pilóta ugyan kiesett a versenyen, de a Procar emberére, Daniele Pelliccionire nagy benyomást gyakorolt.
"Nem igazán tudom, hogy fog alakulni a jövõnk. Szeretnénk egyben tartani a csapatot, hogy az olasz bajnoki futamokon és természetesen az IRC-ken is a nevezõk között lehessünk. Ez utóbbi esetben az a lehetõség is fennáll, hogy Keith lesz a mi emberünk..."
Keith sem hagyta szó nélkül: "Szeretnék egy Super 2000-es autó sofõrje lenni, mert szerintem ez a kategória lesz a jövõ. Néhány indulás tervben van, a többi a pénztárcán múlik..."
rallysport.hu -
toto2700 #18 dettó :)) -
#17 Várható volt jól ment és idén csak ő tudott duplázni.
Kíváncsi lennék Mikko mit mutatna élesben. -
#16 [URL=http://www.autosport.com/news/report.php/id/80454]Az idei győztes, Kris Meeke nyerte az AUTOSPORT "Rookie of the Year" címét[/URL]
Ford Fiesta S2000 teszt - Mikko Hirvonen -
#15 Én se néztem, hova nyiilt, én is azt hittem...
Am Cyprusra kiiváncsi leszek.(vagyok) -
#14 Nem néztem hova nyílt... -.- -
#13 2010 IRC Calendar
Tehát Kenya és Orosz rally kiesett, helyette lesz Argentina és Cyprus, plusz Sardinia. Így már kezd hasonlítani a WRC-s naptárra is. :)
Első futam: január 19-23 Monte-Carlo -
végre valami jó hír :D -
Lesz miért nézni. -
#10 Subaru has registered for next season's Intercontinental Rally Challenge. -
#9 Ja és véletlen nyílt az Autó-motor témába -.-"
+fav :) -
#8 lol, én tényleg aszittem erről szól majd a topik, nem vagyok azért kocka csak... :D -
Háhá IRC.
Bocs muszaj volt,mert lattam csak magadnak linkelgetsz kepeket :) -
#6 Jaja, Janika odatette magát, remélem jövőre a szerencse is mellé áll és végre talál egy fizetőképes szponzort.
De ne feledkezzünk meg a magyar Honda-s különítményről sem:
Vizni-Zsiros
Puskádi-Csányi
Lévai-Táborszki
Grat nekik!!!
-
#5 +2
-
gyepesjoint #4 /+fav
Abarth,Skoda powaa :D
jó versenyek szoktak lenni,idén az eurosport adta is élőben egyes hétvégéket,és engem jobban érdekel ez,mint a wrc,és jövőre a Ford is bekapcsolódik,ami nagyon jó lesz :) Ifj.Tóth Janika remélem jövőre sikeresebb lesz,azért idén se ment rosszul! -
#3 Pár kép
-
#2 Az eddigi bajnokok:
.ÉV.........Versenyző...........Navigátor..............Autó
2006...Giandomenico Basso.....Mitia Dotta.......Fiat Punto Abarth S2000
2007...Enrique García-Ojeda...Jordi Barrabés....Peugeot 207 S2000
2008...Nicolas Vouilloz.......Nicolas Klinger...Peugeot 207 S2000
2009...Kris Meeke.............Paul Nagle........Peugeot 207 S2000 -
#1 Üdv mindenkinek!
Először is pár szó a szakágról azoknak akik nem ismerik.
Az Interkontinentális ralibajnokság (IRC, Intercontinental Rally Challenge), 2006-ban indult, az FIA és az Eurosport szervezésében. A bajnokságot elsősorban az N-csoportos, és a Super2000-es autók számára írták ki.
A bajnokságot 2006-ban hívták életre. Első évben mindössze 4 futamot rendeztek, egyet Afrikában, hármat Európában. 2007-re bővűlt a versenyszám, az immár kilenc futamból álló bajnokság három kontinensen zajlott, idén pedig már tizenegy futamot indítottak. A sorozat különlegessége az is hogy az eurosport a futamok jelentős részét élőben közvetíti, beleértve az "on board" felvételeket is.
A 2009-ben hét márka képviseltette magát:
Abarth, Honda, Peugeot, Proton, Micubisi, ©koda, Volkswagen.
2010-ben várhatóan újabb két márka csatlakozik, az idén skót rally-n vendégszereplő Ford (Fiesta) valamint a subaru.