22
  • cateran
    Hehe,ugye te sem hiszed,hogy itt akar 1x is felmerult,hogy az adozas miatt baszogatjak oket? Azert,hogy a parasztnak jobb legyen? Bahh..nyilvan be akarnak szallni a bizniszbe es...es ennyi..soha fel sem merul(hetet)t hogy az orszag erdeket figyeljek....
    Szereny velemenyme szerint az egesz politikai elitnek nevezett akarmit (Orbanostul,Gyurcsanyostul)fel kellene akasztani..kivetelezes nelkul...
  • narumon
    Ezek után csodálkoznak hogy mélyrepülésben az adóbevétel? Tisztelt webáruházak helyébe már mozgatnám is ki a céget a francba ebből az országból. (mint ahogy a valóságban is egyre többen ezt választják). Nem tudom mikor kap a bugyijába a tisztelt magyar politikai elit, hogy azzal hogy a nadrágszíjat húzzák nem növelni fogják az adóbevételt hanem csökkenteni! Ébresztő!
  • Tetsuo
    Igy van. Magyarorszag egy sullyedo hajo.. az elso vilaghaboru ota elbaszunk mindent.. meg a rendszervaltast sem tudtuk megcsinalni.. ezt az orszagot direkt teszik tonkre.
    Hamarosan finish..
  • Omega
    Szerintem azt akarják, hogy ami még él és adózik inkább menjen át offshore-ba, mert az jobb buli (egyeseknek).
  • Caine
    Akik ezt megszavazhatnák, azoknak az az érdekük, hogy ez ne kerüljön megszavazásra. A többit magadtól is kitalálhatod ...
  • AbyssLord
    Ja és még annyit akartam hozzátenni, hogy a diktatúrákban tipikus az, hogy nem beszéljük át, hanem cselekszünk egyből. És lásd, hogy mi lett mindből. Szerintem csak rosszul járnánk vele.
  • AbyssLord
    Szerintem azért igenis át kell beszélni a jövendő törvényeket. Nem kéne csak úgy zumm bele módra csinálni. Abból is nagy marhaságok lesznek. Lenne idő bőven, ha tényleg szakértők bevonásával dolgoznának. A gond ott van, hogy a kedves urak és hölgyek nem csinálnak semmit azon kívül, hogy felveszik a fizetésüket.
    Ugyanis nem azt kéne csinálni, hogy leragasztom a nem gombot, és utána nyújtogatom a nyelvem a másikra, és mutogatok rá, mintha a megtestesült ördög lenne, vagy épp a másik oldal, hogy nyafizni, hogy mutogatnak rá és ezért nem csinálni semmit.
    Be kéne vezetni azt, amit usában az elnöknél vezettek be, hogy 2 ciklusnál tovább SOHA nem lehetsz többet az. Nálunk kéne ugyan ez, csak pártvezetőnél. 2 évet vagy pártvezető, és utána visszavonulsz a politikából. És így megoldanánk azt a kiskaput is, hogy egy báb vezetőt raknak fel, akit az ex vezető irányít. És akkor a pártok is kizakkannának a mélyen bevájt utakból - amik most már olyan mélyek, hogy jobbhijján szakadéknak lehet nevezni őket - és talán elkezdenének értelmes dolgot is csinálni a nonstop kampányoláson túl.
    Az NFH meg lehetett volna annyira gerinces, hogy ha már megtalálja ezt a hiányosságot, akkor nem kihasználja, hanem jelzi a megfelelő forumon, hogy emberek, itt nagy gond van, sos cselekedni kell. Ez is kiskapu, csak a másik oldalnak. Állami kiskapu.
  • Epikurosz
    "de hát ezért fizetjük őket."

Mi az hogy fizetjük őket? Lopnak a zsebünkből.
  • Caine
    1. Ez pontosan arról szól, hogy büntessük meg jól a köcsög céget, mert volt olyan agyatlan, hogy ebben az országban nyitott boltot, ráadásul a kvótát is kell teljesíteni (és igen, .eu domaint kell bejegyezni zvániföldön és bé lehet kapni, kedves hatóság)
    2. a Szex az tényleg ocsmány és gusztustalan, tiltani, irtani kell tűzzel vassal.

ps. Szerintem sokkal károsabbak a vegyél-autót-lakást-bármiszart-hitelre reklámok. Fel is b@sszák az agyam. Mégsincs betiltva, pedig ha egyszer elkezded felvenni a hitelt, meg a kiváltó-hitelt, nincs megállás. Na EZ káros, nem a szex ...
  • Exen
    Szerintem az elmúltál-e 18 éves kérdés tökéletesen megfelel. Hiszen nem egy mezei kérdésnek bizonyul, hanem inkább egy nyilatkoztanak. Másrészt pedig ma már kb. a 10 év alattiakat kell védeni, gondolom te sem 18 éves korod után találkoztál ilyen tartalmú oldallal, vagy termékkel, mégsem lett semmi bajod.

Az NFH-nál szerintem nagyon csőlátású, vagy prűd, vagy esetleg a havi kvótában elmaradt emberkék vannak, tisztelet a kivételnek. Ez csak pénzszedés és 0 józaész 0 emberséggel.
  • amitakartok
    Elvileg pont azért hoztak ilyesféle törvényt, hogy a kiskorúakat védjék (mint minden mást is...). A bannerrel az a gond, hogy nem lehet kideríteni az anonimitás megsértése nélkül, a delikvens valóban elmúlt-e 18 így gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne.
  • bld
    Ez maximum, legrosszabb esetben is annyi következménnyel fog járni, hogy a kérdéses termékkörű áruházakat külföldön kell üzemeltetni..

Kérdés inkább az h ez kinek érdeke?
    A hagyományos szexshopoknak, mert nincs forgalom? Vagy azoknak akiknek nem jött össze?
  • atlagember
    Úgy látszik, hogy az NFH-nál is csupa fatökü vénember vagy vénlány dolgozik, akiknek az volt életük legnagyobb szexuális élménye, hogy az oviban meglátták őket.
  • syn7h37ic
    Ez csak simán lenyúlás. Hogyan húzzunk ki még többet az emberek zsebéből. Köcsögök.
  • bakagaijin
    Ez itt pont működne. Hiszen a törvény előírja, hogy az üzlethelyiségben illetve a terméken szereplő leírás kivételt képez a reklámozási tilalom alól. Azaz ha valaki bemegy egy szexshop-ba akkor azzal elfogadja hogy ilyen reklámok fogják érni. Egy webshop pont ugyanez, van egy "ajtaja" amire ki van írva, hogy aki itt belép az most ilyen termékekkel fog szembesülni. Tehát ebből a szempontból szerintem NINCS különbség egy webshop és egy fizikai bolt között. Az NFH szerint meg van. A jogászok meg jópénzért majd lezongorázzák.

De ezt már végigzongoráztuk a homáron pár hete.
  • nickb
    A jogászagy már csak ilyen, egy dolog a valóság és a racionalitás, a jog meg...

Érdekes hogy nincs megszabva hogy mit lehet és mit nem, ez attól függ hogy mi vagy. Ha üzlet vagy akkor lehet, ha nem akkor nem. Mert ennyi erővel szexuális izgatás az erotikus könyv a könyvesboltban és a fehérneműs baba a kirakatban, a pucér napozó nő képe a szoláriumban...még a pékséget is bezárathanák mert fallikus szimbólumokkal van tele...
  • waterman
    már hogy lenne pusztán reklám, ha egyszer egy bejegyzett cég, kft vagy akármi van mögötte? adózik, pénzt mozgat. nincs telephelye, hanem egy garázsból küldik szét a dolgokat. éééééés?? ennyi erővel az összes csak és kizárólag futárszolgálattal működő online számtech bolt is csak reklám. látott már valaki ebay.com feliratú üzletet valahol? az is csak reklám..
    aki ezt a bírságot kiszabta, az az előtt született, hogy feltalálták a tüzet, meg a kereket. gyorsan küldjék nyugdíjba. könyörgöm az emberek már felegyenesedve járnak! 21. század van! kell az ilyen oldalakra egy bazinagy banner, hogy elmúltál-e 18 és ha igen, akkor szíve joga belépni.
    de az is lehet, hogy aki kiszabta ezt a bírságot, az rendelt abból a szexshopból. kínai csodaturmixot. az volt ráírva a dobozra, hogy fikusz maximus, de fordítva sült el és fikusz kukisz lett.... az asszony meg kivágta és bosszút forralt. meg csodaturmixot. de ez csak feltételezés. a valósággal való bármilyen egyezés csupán a véletlen műve.
  • Exen
    Hihetelenül abszurd dolog ez! B0nFire-el értek egyet, jó picit átgondolni a dolgokat. Új KRESZ-re is azt mondták, hogy nagyon kellene, de nincs idő újat csinálni, mert sok egyeztetetés meg blabla... de hát ezért fizetjük őket.

A másik, meg hogy az NFH-val is elszaladt egy kicsit a ló szerintem. Azért ha még vannak rossz törvényeink, mint például ez is, attól azért még a józan paraszti eszének és az emberségének nem kell kellene kivesznie az ügyintézőnek. Tudom, biztos megvan a havi kvóta, de könyörgöm...
    Ez a nagy baj egyébként, nem felfelé szól, hogy "hé, rossz a törvény", hanem jól megbüntet érte. Nah ez az igazán szomorú!
  • slickboy
    Nem is tudtam, hogy tilos vibrátort reklámozni...a büntetést kiszabónak se ártana egy kis frissítés a magánéletében, lehet nem ilyen óriási piaci szeletet képviselő területet próbálna megrendszabályozni.
    Esetleg kivédhető lenne a dolog, ha a termékeket csak regisztráció után tekinthetné meg a látogató, bár így pont a névtelen nézelődés öröme veszne el.
    Ez az eset is bizonyítja mennyire elmaradott nálunk a webes kereskedelem és annak kultúrája. Ezt nem annyira a webshopokra, hanem a törvényi szabályozásra értem.
  • Garrett27
    Így van, de nekem azzal is bajom van, hogy előbb jelennek meg a szerzői jogok "védelmében" írt áltörvények, mint a digitális kereskedelmet meg-rendszabályozandó törvények.
  • B0nFire
    Az a baj, hogy legtöbb törvény, amit az analóg világra alkottak meg, az online világban nem működik, vagy pedig ilyen dolgok történnek. Lásd a szerzői és szomszédos jogok tömeges megsértésének esetét, az elavult törvények nem képesek normálisan szabályozni a társadalom viselkedését. Újra kéne tehát a legtöbbet gondolni és fogalmazni, mert már nem 1-2 éve élünk internetes világban, hanem már igencsak az életünk kimaradhatatlan részévé vált.

Ha a jogalkotók évtizedekig húzzák-halasszák a törvények újrafogalmazását, ne lepődjenek meg azon, ha a tömegek kihasználják a kiskapukat és tömeges jogsértések vannak napirenden minden áldott nap.

A világ mostanára felgyorsult. Nincs már idő a szokásos véget nem érő egyeztetésekre meg vitákra, meg bizottságosdira, amit annyira szeretnek, mert közben a világ úgy elhúz mellettük, hogy észre sem veszik. Fel kell venni a mai világ ritmusát és cselekedni.
  • amitakartok
    "az NFH jogértelmezésében a webáruház nem tekinthető üzletnek"

Soha nem is volt az.