4
  • MacropusRufus
    Cefet:
    Optikai adatárolásra (elsősorban backup-ra) csak a lamerek használják a cd/dvd/br lemezeket. Mivel optikai úton van az adat tárolva ezért a műanyak anyagszerkezetében bekövetkező változások (amik léteznek és sok adat veszett már ela világon ezek miatt) miatt elszállhat az adat. Viszont a színtiszta elektromos elven történő tárolás sem kimondottan jó. Athlon64-nek is szól: a mostani flash technológiák (pl. flash drive) nem nagyon komálják az sok i/o műveleteket ezért egylöbb vagy utóbb, de tuti me fognak halni. Javításuk teljesen egyszű: formatálni kell őket v. viszed a Khürtihez.
    Lehet idejemúlt és régi megoldás, de véleményem szerint a mágneses elven való adattaráolás egyenlőre a legmegbízhatóbb. Elsősorban nem is annyira a tiszta mágneses tárolásra gondoltam, hanem inkább olyanra mint amit az MO lemezek valósítanak meg.

az aláírásról inkább nem írok mert ez egy szakfórum akar lenni és nem poltikai mocsár.

• Athlon64
    Hajrá Flash! Hajrá SD!

Nagyon kedvelem a pendrive-ket van egy pár belőlünk. Jó lenne ha most már olyan HiFi cuccokat gyártanának amik nem csak lejátszanak róluk hanem fel is vesznek rá. És akkor már Ogg Vordis és Theora formátumba legyenek kódolva.

Cefet: a hozzászólásod alatti kis mottódhoz: magyarnak lenni nem rasszizmus hanem nacionalista. Ami egyesek szerint rossz. Egyesek szerint...
  • Cefet
    Cool... 2 TB. Tényleg látszik az optikai formátumok lassú halála.
  • torcipepe
    én még 3-asról se hallottam.