19
  • Epikurosz
    iwiw, facebook, twitter, linkedin, sg, index, mno, kurucinfó stb. stb.
    mindezeket elolvasni, regisztrálni, ismerősökkel kapcsolatot tartani, bejelölni, levelekre válaszolni, hírleveleket elolvasni, beleértve a fontos szolgálati közleményeket, stb. stb. stb. stb. stb.
    Nem sok ez egy kicsit?
  • lokko
    fikázni ez esetben nem divat, hanem egy olyan jelenség reflexszerű lesajnálása, amit az egyén ésszel nem fog fel ...
    persze mert lesajnálni könnyebb a dolgokat, mint utánajárni átérezni felfogni ...
  • FoodLFG
    Az index egy része is felhasználók által előállított tartalomra épül (blog).
    Így az index nem igazán választható már el a "web2"-től, az is benne van.
  • Justil
    zenészként csak bólogatni tudok. web2 nélkül a f*szba se lennék, így viszont egész szép eredményeket könyvelhetek el, ami nagyrészt a myspace-nek, fészbuknak köszönhető (mármint marketing szempontból)
  • Justil
    kerub már elmondta de elmondom én is: ez a cikk 1 óriási baromság. a twittert egyre többet használják a számos twitter kliens egyikének segítségével, és felhasználói bázisuk napról napra nő.
    továbbra is rossz látni, hogy az emberek nagy része a twittert a "pisti vagyok elmentem szarni" típusú tweetek alapján ítéli meg. oké, lehet h ezek vannak többségben, de a twitter jóval több ennél. fikázni persze divat, értemén
  • Kerub
    [url=http://pcforum.hu/hirek/11688/Egyre+kevesebben+hasznaljak+a+Twittert.html]Egyre kevesebben használják a Twittert[=url]

A cikkből nem lehet levonni következtetésként azt hogy kevesebben használják a twittert, csak annyit h kevesebben használják a official siteon kereszetül. Ez kb semmit nem jelent hiszen az elmúlt félévben százával jelentek meg az olyan szolgáltatások amin keresztül nem kell felmenned a sitera ahhoz h olvasd vagy írd a twittered (csak az App Storeban van vagy 10 különböző progi).
    A twitter célja meg pont ez volt, szóval vagy elérték azt (így még népszerűbbek lettek) vagy tényleg kevesebben használják, de erre szinte semmi jel nem mutat.
    Tudom, sokan várják a Twitter lufi kipukkanását, de szerintem még várniuk kell. Addig is olvassátok Kevin Spacey és Kevin Smith twitterjét, nagyon szorakoztató :D
  • willcox
    Láttam a munkáidat, nagyon jól sikerültek, elismerésem.
    Azért tegyük hozzá, hogy a saját oldaladon is elérhetők ezek, az meg nem "web2"-es.
  • Gery Greyhound
    Egyébként a felhasználók által létrehozott tartalomnak is vannak szintjei. Vannak, akik számára a tartalommegosztás = felrakom a buliban hányós fotóimat a Facebookra, és vannak (ideértve saját magamat is) akik a kreatív önkifejezés eszközét látják a webkettes tartalommegosztókban. Fotósok, zenészek, amatőr filmesek, akiknek korábban soha nem volt eszküzük arra hogy közönséget szerezzenek maguknak, most kiállhatnak a nagy nyilvánosság elé és ez jó. Az én anyagaimat összesen ötmillióan nézték meg a Youtube-on (magyar nyelvű, kizárólag itthon értelmezhető videó-összeállításokról van szó) és számtalan jó ismerettséget, illetve több fizetős munkát köszönhetek mindennek az elmúlt 3 év során.
  • Gery Greyhound
    Nagy igazság van szavaidban.

Ugyanakkor szerintem teljesen értelmetlen a nagy cégek és egy téma lelkes amatőr szakértői által készült tartalomszolgáltatásokat a "webkettes", felhasználói tartalommegosztókkal összehasonlítani. Ez olyan, mint a Porsche sportkabriót hasonlítani a VW Transporterhez. Melyik a jobb autó? Teljesen más a válasz, hogyha csajozni akarsz menni vagy betonkeverőt szállítani... A maga kategóriájában mindkettő a legjobb az adott célra, de teljesen más kategóriába tartoznak. Mindkettőnek megvan a létjogosultsága, és soha nem lesznek egymás vetélytársai, mert híreket soha nem fogok a Facebookon olvasni, az ismerőseimnek pedig nem a New York Times oldalain írok üzenetet.

Mint egyes kocsmákban a felirat, "megegyeztünk a bankkal: ők nem mérnek italt, mi nem adunk hitelt" :)

Szükség van a bankra, meg a kocsmára is.
  • B0nFire
    Témába vágó cikk. Érdemes elolvasni:

Egyre kevesebben használják a Twittert
  • Teppik Amon
    Háde' bizony van abban valami amit mondasz. Persze sarkosan, de a lényeg benne van.
    Azért reménykedjünk hogy a mostani kiscsávókban feltámad az alkotási ösztön és néha hozzájárulnak a közösség fejlődéséhez.
    Aki meg nem teremt semmi újat arra nem fog figyelni senki. Működik a szelekció.
  • gulyasandras
    Ragyogó.

(El is mentettem.)
  • joebacsi
    "ki tudja megmondani mi a jövő?"
    elfogy az olaj és postagalamb
  • bunny
    Régen a kapcsolattartás eszköze a személyes találkozás volt. Majd a levél. Most már inkább felhívom, vagy dobok egy emailt. A világ fejlődik, ki tudja megmondani mi a jövő? Az SG olvasók tuti nem. Én is rühellem a twitter, fészbúk és hasonlókat, de nem tartom eretnekségnek, hogy elképzeljem, igenis létező jövő. Integrálják már telefonokba, annyi lesz facebook-ra írni üzenetet, mint egy sms-t írni, csak nem kell minden érintettnek elküldened egyesével. Pont ugyanannyi mozdulat lesz, mint sms-t írni. Ha van gps, megmondja van-e haver a közelben, nem kell megcsörgetni. Mittom, ezer módon lehet hasznos egy igen széles körnek. Másoknak meg baromság, elég nagy a világ, hogy elférjen egymás mellett többféle izlés.
  • bulba
    Az SG-nek leáldozott!
    Csináljunk közösségi portált az SG-ből!

Na inkább irónia off
  • willcox
    b10! Igazad van!

Cat: a regisztrált kör, meg a rendszeres felhasználók között elég nagy a differencia. Amúgy meg, ha valaki regisztrál is egy ilyen "web2"-es (LOL!!!) oldalra, az nem jelenti egyben azt is, hogy semmi mást nem használ. Nagy, felfújt lufi ez is, azért kell állandóan írni és beszélni róla, hogy a hirdetőkkel el legyen hitetve, hogy oda érdemes rakniuk a pénzüket.
    A emberek "web2" előtt is, mobiltelefon korszak előtt is, sőt, internet korszak előtt is tudtak kapcsolatot tartani egymással. A semmitmondó kapcsolatok (bejelöljük egymást ismeretlenül is) eleve halálra vannak itélve, ha meg már előtte is ismerték egymást, akkor mi változott? Semmi. Maximum annyi, hogy külsősök is értesülnek arról, hogy ki kit ismer. Ez miért jó?
    Ha valaki tartós, tartalmas kapcsolatot akar valakivel (nagyon jó haverság, barátság, stb), az mindenféle "web2" nélkül is meg tudja oldani, mint ahogy régen is. Ha a haverommal el akarok menni pl. sörözni, akkor vele beszélem meg, nem kell ehhez "web2". És a sört sem "web2"-ből iszom.
    És ha már internet: állandóan temetik az email-t, pedig a mai napig sikeres, és sokáig az is marad. Sőt! Az "elődje" is, a postai levél is az.
  • Darth Sith
    asszem pont tegnap lépte át a 350 milliót.

De lényegében b10 kollégának igaza van, meg neked is abban, hogy csak egy szűkréteget érint. De pontosan azért egy szűk réteget, mert az emberek nagyszázalékának nincs igénye semmilyen minőségi dologra, tudásra, ismeretek bővítésére. b10 által említett tinik, fiatalok akik már így nőnek fel, ha most nincs, már később se fog megváltozni ez az igényszint, ergo egyre szűkebb lesz ez a réteg.. sajnos.. ördögi kör.
  • Cat #2
    Te marginális tartalmakról beszélsz, melyek alig pár tizezer embert érintenek.

A Facebook pár hónapja átlépte a 250 milliós regisztrált kört. Azok is rajta vannak, akik igényes várfotókat csinálnak, akik régi villamosvonalakon mászkálnak, és akik több száz éves dokumentumokat keresnek. Mindenki.
  • b10
    Engem ez a cikk arra emlékeztet, hogy amikor westel vs matáv harc volt, és most akkor a t-csoport merre fele menjen el, akkor borzasztóan meglepő vélemények hangzottak el:

- a westel vezető szerint a vezeték nélküli, mobil irányba kell elindulni
    - a matáv vezetője szerint a vezetékes, helyhez kötött szolgáltatások irányában kell elindulni

Azta ! És nem durrant el az agyatok tisztelt vezetők, hogy ezen az állásponton vagytok ? Meglepődtem volna, hogyha a westel vezetője mondjuk a pékárúk sütésében látta volna a jövőt.

Na ugyanez van itt is, hogy egy web2-es oldal azt reklámozza, hogy a normál portálok halottak.

Kedves Mark Zuckerberg ! Ön bizonyára nem vette még észre, hogy a Web2 miről szól valójában:

- netes tartalmak (kép, szöveg, videó) lopkodása, saját név alatt feltöltése, vagy igénytelen minőségű, 'pofán verem a haverom' anyagok feltöltése (pl: youtube)

- netes 'zaj' előállítás többezer tonna mennyiségben (nulla tartalmú kommentek, kis piroska elment bulizni szintü twitter, facebook profiloldalak)

- és a legviccessebb, hogy amig régen az publikált bármit a neten, aki megpróbált valódi tartalmat előállítani, most meg a 8-10 éves kismajmok is facebook-oznak, és nulla hasznos tartalmat állítanak elő.

Továbbra is kedves Mark Zuckerberg ! Kérem, hogy definálja azt, hogy miként, és milyen facebook-ozó, twitterező tinimajmok segítségével képzeli el, hogy pl: ezeket a weboldalakat, portálokat leváltja:

- index.hu
    - varak.hu
    - vintagesynth.com
    - villamosok.hu

Kérem, hogy pontosan írja le, hogy a tizenéves, saját bevétellel nem rendelkező kisköcsögök bevonásával (akik annyira képesek, hogy 3 bulifotót feltöltenek, meg 'elmentem szarni' szintü bejegyzéseket írni a twitter oldalukra) hogy akarja előállítani például a külföldi helyszíneken készült várfotókat, a több száz éves dokumentumok előkeresését, a budapesti régi villamosvonalak pályabejárását, és azt, hogy az anyuci pénzéből netező tinik hogy fognak több ezer dolláros szintetizátorokat megvenni, és mindezen nyersanyagokból igényes (MONDOM, IGÉNYES!!!) tartalmak előállítani

Amennyiben mégis tud erre megoldást, hogy ezen gyerekek más oldalán lévő tartalom lemásolása és ellopása nélkül hogyan szerzik be az anyagokat, akkor kérdezem, hogy véleménye szerint mennyire lesz egyszerübb x 10 millió twitter bejegyzés, és x száz millió facebook profil között rátalálnom az engem érdeklő - és ön szerint már rég nem a portálokra való - információkra, ÚGY, hogy a megszokott módon 2-3 kattintással el tudjam azokat érni, keresés nélkül.

Tisztelt Mark Zuckerberg! Várom válaszát.