73
  • Justil
    jó a ff, csak rohadtul zabálja a gépet. ez az, amiből elegem lett, ennek ellenére hiába terveztem be, hogy váltok operára kb 2 hete, azóta is rókázok XD
  • Stiff
    Ennek a hírnek nagyon örülök! Végre megtörik az IE uralma, ráadásul ahogy nézegetem hónapról-hónapra a fejlődését a FF-nak, ez a szakadék még szélesedni fog. Ingyenes, rengetegen hozzájárulnak a fejlődéséhez, működik linux alatt is, biztonságos, ' olvas a gondolataimban ' (nem kell www meg sok irka - ott vagyok annál a weboldalnál amit kerestem). Immár 5 éve együtt! Kár hogy nem lehet róla Updatelni a wint = kuka lenne az IE-nek :)
  • NEXUS6
    Az Operával úgy vagyok, hogy sok mindenben jobb mint a FF, de még több mindenben sajna rosszabbnak találtam. Időszakosan van hogy azt használom, mert az aktuális verziója tényleg jobb összességében mint a FF-é.

IE?
    Az meg mi?
  • B0nFire
    "Jelenleg a legbiztonságtalanabb böngésző a FF...
    http://index.hu/tech/biztonsag/2009/11/13/a_firefox_a_legkevesbe_biztonsagos_bongeszo/"

Ez mind szép és jó, de a cikk is lehet elfogulatlan, és én is tudok írni szubjektív véleményt, ami ennek pont a szöges ellentétét mondja. Pl engem a FF bejelentett támadó webhelyre be sem enged. Nem volt vírusom már vagy egy éve, és akkor sem a böngészőn jött, hanem a warez folyománya volt.

Nekem hiába írják, hogy a legkevésbé biztonságos, amíg én a szöges ellentétét tapasztalom. Persze, ha warezol az ember, akkor bizony befigyelhetnek az ártalmak. De a vírusdetektor is néha vakriasztást produkál. Van egy programom (warez persze), ami eddig kitűnően muzsikált és napi szinten használtam immár vagy két éve, és ma már nem tudtam elindítani, mert az avast! vírusosnak jelezte az exéjét. Leszedtem hirtelen még vagy két másik verziót, azzal is ugyanazt csinálja. És felülbírálni sem tudom a döntését, hiába tudom, hogy nem vírusos, mert nem engedi.

Szóval néha túl van a dolog parázva.
  • B0nFire
    "Valljuk be, a saját kedvencünknek hajlamosak vagyunk elnézni a hibáit is, és azokkal együtt is őt favorizáljuk."

Az én kedvencem a Firefox és nem tudok hibát felróni neki. Lehet, hogy különleges vagyok, de nálam soha egyetlenegyszer sem produkált összeomlást, amit sokan emlegetnek. Az IE sem, amíg azt használtam. Egyszerűen azért részesítem előnyben a FF-t, mert teljes mértékig személyre szabható az add-onokkal, lehet hozzá feltenni reklámszűrőt, ami nekem fontos, kényelmesek a gyorsbillentyűi stb. Nekem ez számít. És nem érdekel, melyik böngésző mennyit produkál a acid teszten.
  • Skynet85
    Az egész marketing kérdése, pl Operát használok mint böngészőt, a rendelkezésre állásig eltelt idő nekem még a puritán semilyen addonal megfűszerezett ff-nél is kevesebb(nem kell a ff fanboy áradat modom nálam, és elhiszem, hogy másnál szemvillanás), csak hát amíg az ff logó már a lányok bugyiján is befigygel addig pl egy Opera logo sehol, sőt van aki viszsa kérdezett, hogy ő hogy tudna operát nézni a gépén mert szerti a műfajt...
  • krajcsovszkig
    Szerintem inkább csak lusták és csak ie-re írják meg...
    Egyébként főleg a linuxos FF-el vannak gondok, a wines egész jó még.
  • 5c0rp330n
    5 eve jelent meg a legelso firefox, azota valamit azert csak fejlodott.

"Egyébként Chromeon eddig minden IE-s honlap tökéletesen működött nekem, FireFoxon meg nagyrészük nem. (Pl az egyetemi ETR sem) "
    ez valoszinuleg nem az FF hibaja. sokkal inkabb az lehet az oka, hogy olyanok irtak az egyetemi ETR-t, akik nem tudnak honlapot szerkeszteni.
  • krajcsovszkig
    Gratulálok hozzá, de ettől még ugyanúgy ratyi a FireFox, annyira örülhetnek a sikernek, hogy leálltak a fejlesztéssel. Ugyanaz a baja, mint az IE-nek, hogy 5 éve alig fejlesztik...

Egyébként Chromeon eddig minden IE-s honlap tökéletesen működött nekem, FireFoxon meg nagyrészük nem. (Pl az egyetemi ETR sem)
  • Gerygrey
    fakk.

• 5c0rp330n
    mikor pusztul mar ki az a fosadek ie?
  • Gerygrey
    Én április óta Win 7-et használok két gépen, és eddig sosem jött elő a hiba egyiken sem. Pedig az egyik egy ma már low-endnek számító laptop.

Egyébként a középső vonalgrafikon által ábrázolt helyzet nagyjából nálam is így jelent meg, nem tudom hogy mi történt 2008 tavaszán de tényleg látványosan kezdett sorvadni az IE.

[img]http://spreadsheets.google.com/oimg?key=0AhD0Whw1KnC6cFlaazNHSHlBUTl2RnBOWHlCZE1GVWc&oid=1&v=1259835362105"[/img]
  • NEXUS6
    Ott ahol az a hatékonyabb legyen úgy, de speciális területeken a piaci alapú szoftverfejlesztés ad jobb eredményt. Szal a fizetős progik valszeg soha nem fognak kihalni.

Pl, amikor mondjuk egy vadászgéphez, vagy egy repülésirányító rendszerhez kell egy speciális, egységes, jól megtervezett szoftver, azt nem lehet kalákában összedobni, akármennyi idő alatt, kész lesz amikor kész lesz!
  • Szemjuel
    én is különleges helyen lakhatok, hogy senki se panaszkodott a win7ről.. még fagyást se produkált senkinél, ezzel szemben a vista gyakran tudott, az xpről nem is beszélve...
    akinek olyan célhardvere és alkalmazása van amivel bukásra tudja kényszeríteni, az használjon linuxot, és optimalizálják hozzá!
  • MacropusRufus
    arról, hogy akkor neked szerencséd van.
    Én pl. 1x sem találkoztam Vista alatt se bsod sem pedig rsod-al pedig vannak.
    rsod is, ami igen komoly hibát jelent már. De amiért én nem láttam az nem jelenti azt, hogy nincs. Sőt: még az XP alatt sem láttam soha bsod, de attól még tudom, hogy van...
  • Justil
    na persze, pontatlanul fogalmaztam. még véletlenül sem céloztam arra, hogy az összes user 99%-a fog win7re váltani. természetesen a linuxosok, a mekesek nem fognak. ahogy a flangerhez hasonó win3.1 fanboiok sem. de az xp userek közül aki nem őskövületi géppel nyomul, az váltani fog :) nagy része már meg is tette..
  • Justil
    esetleg a win7 megjelenésére?
  • Justil
    én még ilyet, mióta használom (pár hónap), egyszer sem nem láttam. akkor most miről is beszélünk?
  • Flang3r
    itt egy szkrínshot a kedvenc OS-edről (Windows 7 Black Screen Edition) látszik rajta, lerí róla hogy mennyire biztonságos, felhasználóbarát, stabil és nem utolsó sorban tetszetős

ennél biztonságosabb már nem is lehetne... a stabilitását is megőrizhetné , a tetszetőssége pedig vitathatatlan...
  • MacropusRufus
    "És tegyük hozzá, megérdemelten vezet!"
    hát ez igaz, amennyiben a felhasználók a marketingnek hisznek és nem a tényeknek, márpedig jelneleg - sajnos - a marketing erősebb.
    Jelenleg a legbiztonságtalanabb böngésző a FF...
    http://index.hu/tech/biztonsag/2009/11/13/a_firefox_a_legkevesbe_biztonsagos_bongeszo/

De már az volt 2006-ban is...
    http://pcforum.hu/hirek/10378/Firefox+biztonsagi+katasztrofa.html

• tmisi
    "Amennyiben az összehasonlítást csak a legújabb programverziókra szűkítjük le, úgy a Firefox 3 előnye még nagyobb: 44,2 százalék az IE 8 mindössze 25,5 százalékos adatával szemben."

Na ja mert a FF alapból szedi a frissítést, az IE meg a Windows Update-n keresztül, ami ha ki van kapcsolva, nem is kap értesítést a felhasználó a frissítésekről, hibajavításokról. Ez főleg ugye azokat érinti, akiknek nem origi oprendszerük van (WGA - Eredeti Windows, Valódi Előny szoftver ezt kiszúrja, más kérdés, hogy gyerekjáték kijátszani).
  • MrImy
    Akkor eddig mire vártak???
  • Justil
    "mivel senki nem fog ezekre a szar trójai winfosokra váltani"

rajtad kívül az emberek 99%-a bizony váltani fog, mert jobb szeretnének egy biztonságos, felhasználóbarát, stabil és nem utolsó sorban tetszetős OSt a gépükön tudni.
  • MrImy
    Nálam 20000 látogatásból 50%+ FF és 40%- IE.
    Ez a "népítélet" kell a f.nak a gány IE széria.
    Az IE 8 még ugyanazt a gyorsítótártechnikát használja mint az IE5 ami már akkor sem volt megfelelő.
  • caprocorno
    De ki mondta, hogy engem zavarnak a google-reklámok? Akkor is azt mondom, hogy igenis mindenki saját szívének legkedvesebbet fogja használni, mégha szólnak is ellene észérvek, és azért valljuk be, mindegyik ellen lehet felhozni érveket, ahogy azt itt folyamatosan láthatjuk is. Szándékosan nem tettem le egyik böngésző mellé sem a voksomat, mert nem akarok ezerszer elcsépelt vitákba belemenni, amit viszont leírtam, az továbbra is az én vélenyem
  • Flang3r
    le legyél ilyen optimista, az Explorer ha ki nem hal egyáltalán , maximum a 7-8-as verzió marad forgalomba, természetesen XP-vel, mivel senki nem fog ezekre a szar trójai winfosokra váltani... (Viszta/7)
  • Flang3r
    az a közepe az már a múlt... a jövő pedig a nyílt forráskódé, a zárt forráskódú szoftverek kíméletlenül ki fognak halni a számítástechnika evolúciójában.

• Garrett27
    No és tegyük hozzá, hogy jó néhány multiban kifejezetten az IE-hez vannak fejlesztve a könyvelő-stb programok, amelyek egyelőre nehezen indulnának el más böngészőben. És nem is mutatnak arra hajlandóságot, hogy akár egy Chrome-on biztonságosan, vagy hogy egyáltalán lehessen használni őket IE-n kívül.
  • Cat #5
    Azért nincs igazad, és azért marhára nem mindegy, hogy milyen böngészőt használsz, mert ez olyan, mint a kötelező biztosítás a biztosítótársaságok számára: csupán egy eszköz, amivel megszerzik a felhasználót, és utána más biztosításokat/termékeket ajánlanak neki.

Egy lopakodó alkalmazás, ami rengeteg továbbit vonz magával. Ugyanolyan, mint a kereső: aki Google-t használ az napi szinten kapja a Gmail reklámot, meg a Google összes további termékének promóját. Ha leváltod az explorert, akkor könnyebben leváltod utána az outlook expresst is. És így tovább.
  • caprocorno
    Engem mindig kiborítanak ezek a statisztikák. Annyira értelmetlennek tartom az egészet, és a hideg ráz ki tőle, pláne a fizetett statisztikusoktól. Hetvenezer féle képpen lehet egy-egy adatot előcsalogatni, nem mindegy helyileg hol nézzük, időszakot melyiket nézzük, de még a napszak sem mindegy, sőt azt meg aztán nem is tudni, hogy a felhasználók hány százalékát mérik, és az a része akit mérnek az éppen hova tartozik. Az a vita meg ami itt hamarosan ki fog kerekedni a böngészőkkel kapcsolatban, az előre jósolható, és tök fölösleges. Úgyis mindenki azt használ ami szívéhez a legközelebb áll. Valljuk be, a saját kedvencünknek hajlamosak vagyunk elnézni a hibáit is, és azokkal együtt is őt favorizáljuk. Szerintem használja mindenki a saját kedvencét, és ne fikázzuk a azokat, akiknek más a nyerő
  • barii
    :) most volt hír, hogy az ie9 milyen jól fogja támogatni a szabványokat. ne igen ám, de a win7-ben, ami még évekig domináns lesz, ha végre sikerül is lenyomnija az xp-t az ie6-al, amiben a 8as van, amiben ugyan úgy szenvedés css-t írni, ergo, hiába lesz szuper 9-es, még évekig potimalizálhatunk 8-ra.... ha már nem 6ra.. legalább
  • barii
    ott a közepén mekkora explorer uralom van...
  • B0nFire
    És tegyük hozzá, megérdemelten vezet! Valamint azt, hogy az Internet Explorer úgy tudja ezt a 44%-ot tartani, hogy rengeteg cégnél, akik Windowst használnak ez az alapértelmezett böngésző, és ezt kell a dolgozóknak használni, mert nincs jogosultságuk mást telepíteni. Ha lenne, rögtön még jobban elhúzna a FF, mert aki otthon is azt használja és megtehetné a céges gépére is rögtön fölrakná.