A Firefox elõször elõzte meg az Internet Explorert
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja de ott mindent szétfagyasztott. Nekem itthon is a flash plugin egyik magot leterheli. Na de ott a másikat is leterhelte. IEt alig lehetett becsukni... ilyent azért FF nem csinál....
nekem az sg-n kivül még 1-2 site van, ahol tudom, hogy szarul megírt reklám figyel be, amúgy soha semmilyen körülmények között nem eszi a flash a procit.
jó, hát 3D-s játék esetében talán, de ott érthetõ is.
aki ezt a reklámot csinálta, az volt a szar(arc).
ugyanúgy, ahogy a "böngészõprogram", mint olyan, sem szar, csak azért mert van az IE ami full retek.
az egesz onnan kezdodik, hogy az ie kinyirta a kedvenc bongeszomet, a netscape-et, azota gyulolom :G
Ha le van tiltva a telepítési jog.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Ha chrome alól nézed, ahol megint nincs adblock ott is szépen terheli a procit.
Szóval lehet, hogy inkább a fless a szar...
még1x kérek szépen minden ms fejlesztõt, hogy töltsenek már le egy ff forráskódot vagy valamit és másolják már le az egészet, kicserélik az ikonokat nekem az is jó. De azért mert hülyék azért én nem akarok szenveeeeeedniiiii!!!!! Persze itt véletlenül sem lehet akármi mást is telepíteni..... deutálommmm
Egyébként valószínû a linux és win közötti különbségek miatt lehet.
A webkit javascriptje a leggyorsabb.
http://althir.org
1etlen kieg van, 1 banki program, ami nem jó az új ff-el, de ahhoz meg ki lehet kapcsolni about:config-ban vmi ilyen addon-verzió ellenõrzést, és akkor simán megy az is.
Ma már a Google Analytics szerint 54% FF, 34% IE, 5,9 Chrome,4,2 Opera a többiek
0 közelében..
Ha kiveszed a pipát, akkor nem fog átváltani az új lapra. 1ébként gyárilag ez nincs kipipálva, úgyhogy csúsztatsz, mert alapértelmezésben nem vált át. Csak ha bekapcsolod.
@Justil: Ha itt beteszed a pipát, akkor átvált automatikusan. A görgõvel kattintani nem szeretek, nem áll kézre. Ezért mindig Ctrl+klikket használok. (megnyitás új lapon, és átváltás rá azonnal)
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Én FF-t használok,de Chrome is van, tudom lassabb az FF,de talán a 3.6-os gyorsulni fog. Van pár dolog ,ami miatt lassúsága ellenére is jobban tetszik szóval,egyenlõre maradok ennél:)
Ezzel egyátalán nem értek egyet. Nekem Windowsban az FF, fõleg miután a windows kezd idõsödni, egyre lassabb. Várni kell, mire betölt egyátalán, én pl.: úgy szoktam sg-zni, hogy az új üziket mindig új lapon nyitom meg, 4-5öt, de már a másodiknál is beszaggat az egész FF, és eléggé zabálja a memóritát, és a cpu-t is. Ismerõsömnek (screenshotot is küldött) egyszer a Firefox a 256 Mb ramjából 200 MB-ot evett. :D kb. beledöglött a gépe.
Ellenben Linux alatt a Firefox sokkal stabilabb, gyorsabb, nálam legalábbis. Nem hiszem, hogy sok különbség lenne a Wines verziótól, ez talán azért lehet, mert a két oprendszer teljesen máshogy viselkedik.
sry, hogy ide kevertem a win vs linuxot, nem akarok flame-t kelteni;
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
szokásos ff vs opera,chrome (mert ugye ff vs ie-t senki se vitatja :D) még okés, de könyörgöm, w7 ?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Opera rulz :)
http://goo.gl/gd6Zi5
plusz lassan indul, meg úgy általában véve is jóval lassabb, mint egy opera, vagy króm. króm esetében érthetõ, hiszen abban semmi nincs gyakorlatilag, ami lassítaná, de az opera azért ezen a téren jobban teljesít.
gb-s VSTi-vel meg ne gyere, a library-jük gb-s, amit betöltenek preseteket azok jobbára pár tucat mb-osak összesen. csak azért mondom, mert ha mondjuk mt módban beletöltenél 10-12-t a tényleg testesebb presetekbõl, nagyon gyorsan rájönnél, hogy a 2 giga ram semmire nem elég :)
Beállíthatod azt is, hogy az operációs rendszer kapjon többet, és a szoftverek kevesebbet. Csak éppen nem javallt. Nálam a FF meg a Photoshop egész nap fut, mindamellett nyugodtan tudok bármi egyebet csinálni, filmet nézni, hangot és zenét szerkeszteni szintén nem gagyi programokkal, azt is legalább kettõvel vagy hárommal párhuzamosan. Van úgy, hogy a FF mellett még megy a Ps, az FL studio, Cakewalk Sonar megspékelve néhány gigabájtos VSTi-vel és érdekes módon mindig elég a memória, ez a 2 Gigabájt.
A Windows kezeli a memóriát és szépen be is tudja osztani. Néha videót is renderelek, vagy DVD-t. Mindig elég a memória, pedig a FF lefoglal 40%-ot. Ha van neki mibõl. Ha nincs, jóval kevesebbel is beéri.
IE?
Az meg mi?
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
http://index.hu/tech/biztonsag/2009/11/13/a_firefox_a_legkevesbe_biztonsagos_bongeszo/"
Ez mind szép és jó, de a cikk is lehet elfogulatlan, és én is tudok írni szubjektív véleményt, ami ennek pont a szöges ellentétét mondja. Pl engem a FF bejelentett támadó webhelyre be sem enged. Nem volt vírusom már vagy egy éve, és akkor sem a böngészõn jött, hanem a warez folyománya volt.
Nekem hiába írják, hogy a legkevésbé biztonságos, amíg én a szöges ellentétét tapasztalom. Persze, ha warezol az ember, akkor bizony befigyelhetnek az ártalmak. De a vírusdetektor is néha vakriasztást produkál. Van egy programom (warez persze), ami eddig kitûnõen muzsikált és napi szinten használtam immár vagy két éve, és ma már nem tudtam elindítani, mert az avast! vírusosnak jelezte az exéjét. Leszedtem hirtelen még vagy két másik verziót, azzal is ugyanazt csinálja. És felülbírálni sem tudom a döntését, hiába tudom, hogy nem vírusos, mert nem engedi.
Szóval néha túl van a dolog parázva.
Az én kedvencem a Firefox és nem tudok hibát felróni neki. Lehet, hogy különleges vagyok, de nálam soha egyetlenegyszer sem produkált összeomlást, amit sokan emlegetnek. Az IE sem, amíg azt használtam. Egyszerûen azért részesítem elõnyben a FF-t, mert teljes mértékig személyre szabható az add-onokkal, lehet hozzá feltenni reklámszûrõt, ami nekem fontos, kényelmesek a gyorsbillentyûi stb. Nekem ez számít. És nem érdekel, melyik böngészõ mennyit produkál a acid teszten.
Egyébként fõleg a linuxos FF-el vannak gondok, a wines egész jó még.
"Egyébként Chromeon eddig minden IE-s honlap tökéletesen mûködött nekem, FireFoxon meg nagyrészük nem. (Pl az egyetemi ETR sem) "
ez valoszinuleg nem az FF hibaja. sokkal inkabb az lehet az oka, hogy olyanok irtak az egyetemi ETR-t, akik nem tudnak honlapot szerkeszteni.
Egyébként Chromeon eddig minden IE-s honlap tökéletesen mûködött nekem, FireFoxon meg nagyrészük nem. (Pl az egyetemi ETR sem)