35
  • Epikurosz
    "Radioaktív vizek gyógyító hatását sugárzó energiájuk okozza. A szervezetbe jutó radioaktivitás olyan kismértékű, hogy kóros elváltozásokat nem okoz. A sugárzó energia ingerhatása a sejteket olyan reakcióra készteti, amelyekre különben nem lennének képesek. A természetben előforduló rádium bomlásterméke a radon emanáció, ami tulajdonképpen illékony, gáznemű anyag. A radontartalmú vizek számaránya a legnagyobb a természetben előforduló radioaktív vizek között. A radontartalmú vizekben keletkező radioaktív anyagok rövid ideig tartó, igen kis intenzitású, a szervezetre ártalmatlan sugárzást bocsátanak ki. A palackozott, napi fogyasztásra használt ásványvizek összes oldott sótartalma csekély, ezért orvosi ellenőrzés nélkül használhatóak, aki viszont ivókúrát kezd, előzőleg orvosától kérjen tanácsot!" (forrás)

Ééérdekes....bár tudtam már erről. :-)
  • Epikurosz
    Pl. a Gellért fürdő:
    "A Gellért-hegy tágabb környezete és a József-hegy térségének forrás- és kútvizeiből korábban készültradon- és rádiummérések, valamint jelen kutatás keretei közt elvégzett, kiegészítő jellegű mérések alapján alegkiemelkedőbb aktivitású terület a Gellért-hegy északi részén – központjában a Rudas-fürdővel – található(Rn: 600 Bq/l, Ra: 1000 mBq/l körül). A magyarországi felszín alatti vizekben itt mérhető a legnagyobbradontartalom. A radioaktivitás mértéke a Gellért- és a Rác-fürdők felé csökken. A József-hegyi forrásokbanakár egy nagyságrenddel kisebb rádium- és radonaktivitások mérhetők. A langyos források rádiumtartalma(50–100 mBq/l), a meleg forrásokban mért értékeknek (200–300 mBq/l) csak fele, harmada. Radontartalmuk– hőmérséklettől függetlenül – 20–25 Bq/l körüli. Lokálisan elkülönül a Római-forrás, melynekrádiumtartalma a rokon kutakéval összevethető, radonkoncentrációja azonban négy-ötször nagyobb azokénál. A felállított modell szerint a mélymedencékből származó rádium a kiáramlási zónákban – a keveredésiarányoktól függően – hozzájárul a források rádiumtartalmához. A felszínről leszivárgó vizek rádiumtartalmáte komponenshez képest elenyészőnek ítéljük. Ezzel magyarázzuk a József-hegy langyos és meleg forrásainakeltérő rádiumtartalmát. A József-hegy meleg és langyos forrásaiban mérhető radonkoncentrációk hasonlóságának okát akiáramlási területek földtani hasonlóságával magyarázzuk. A radon forrását e zónában – eddig bizonyíthatóan– oligocén agyagos képződmények jelentik. Egyéb kainozóos kőzetek szerepe egyelőre – vizsgálatokhiányában – nem ismert. A Római-forrás anomális viselkedésének okát megnyugtatóan nem sikerült tisztázni. Hipotézisünkben a Rudas-fürdő forrásai radioaktivitásának kiemelkedő voltát egy, a kiáramlási területükalatti, jelenleg fel nem tárt, felső-kréta lamprofíros telér, és a forráskilépést előidéző szerkezeti elem együtteshatásával magyarázzuk." (Forrás)
  • Epikurosz
    Ez már jobban hangzott, de a kételyeim továbbra sem oszlottak el.

Mindenestre, el tudom képzelni, hogy egy kőben pl. az átlagosnál több, de az eü. határértékeken belüli radioaktív anyag van, amely gyenge sugárzást bocsát ki, és ez az egészséges sejteket nem károsítja, de épp elég erős ahhoz, hogy a rákos sejteket ölje.

Az elv nem új, hisz így gyógyít pl. a Gellért fürdő vize is, amelyben közismerten radioaktív vegyületek vannak, kis töménységben.
  • nickwearby
    "Az meg, hogy nem lehet leírni - na ne röhögtess."

Ha létezne olyan készülék, amivel a gondolatokat az egyénen kívül is észlelhetővé lehetne tenni,
    akkor legalább egy minimális publicitást kapott volna.

• nickwearby
    "A gyógyító kristályok egy üzlet. Egy kis ócska hegyikristályos gagyiság 100 ezer forintba kerül."

Hogy a fenébe tudod ezt egy kalap alá venni a drágakő gyógyítással általában?

Aki ennyi pénzt kifizet ilyen hülyeségért az nem normális.

Másik oldalról meg az ilyen kuruzslókat sem nevezném gyógyítónak, akik csak a pénzre hajtanak,
    és sajnos van ilyen.

Sőt sok is,
    az ezoterikus-gyógyító szolgáltatásokat kínálók 90%-a lehúzás.

Épp ezért kell mélyre ásni a témába, ha valaki komolyan és értelmesen akar ilyennel foglalkozni. A gyógyításnak ez a formája gyakorlatilag öngyógyítás.

Hegyikristályt lehet kapni olcsón ásványbörzén,
    1-200 forint egy közepes méretű marokkő.
    Ha kényelmesebb egy lánc vagy karkötő, azt is lehet 1 max 2 ezerért beszerezni.
    Innentől pedig csak hordani kell és néha lemosni hideg vízzel.

A felhasználási területekről pedig lehet olvasni több könyvben is,
    de nekem az a tapasztalatom, hogy egyénileg változik, hogy kire milyen területen és milyen mértékben hat egy adott kő.
    Van olyan féldrágakő, ami az egyik emberre úgy hat, hogy az kiborul tőle, egy másik szinte rosszul van ( a fémallergia pl. ismertebb jelenség ), másvalakinek semleges, és van, aki le se akarja többet venni, mert annyira jól érzi magát tőle.

Már itthon is több száz félét lehet kapni, a sima dobban csiszoltak pedig nem drágák, úgyhogy akinek nincs legalább 100ezre hülyeségekre, annak inkább ezt ajánlom.

Lehet drágábbat is venni, pl. csiszolt vagy természetes kristály csúcsokat,
    de a lényeg szempontjából tök mindegy a forma.

Pontosabban nem mindegy, de ez már inkább az önfejlesztés körébe tartozik, mnit a gyógyításhoz, utóbbira megfelelőek az alacsony árfekvésűek is.

• Epikurosz
    Mellébeszélsz.
    A gyógyító kristályok egy üzlet. Egy kis ócska hegyikristályos gagyiság 100 ezer forintba kerül. Nesze neked gyógyítás.

Az meg, hogy nem lehet leírni - na ne röhögtess.
    Semmi olyan módszer nincs, amellyel valamilyen betegséget gyógyítani lehet, és ne lenne valamilyen tudományos magyarázata. Még a szentelvízzel való gyógyítást is meg lehet magyarázni (placebó), de az sem gyógyít semmit.

Egyébként, szorítsd a kristályt a fejedhez, hogy okosodj, és ne írj többé ilyen hülyeségeket.
  • Tetsuo
    Hogy a BP TV nezese (miert is csinalsz ilyet?) kozben azt mondod humbug, ok, de hogy alapbol elitelsz mindent amit a tudomany meg nem bizonyitott es nem is tajekozodtal a temaban, az bizony maradi felfogas.

Hogy ki miben hisz, az a maganugye, sokan a "tudomanyban" hisznek ugy, mint masok klasszikus vallasokban.
    De a mai tudomany NEM tud mindent, nem mindenhato es meg valoszinuleg LESZ ujdonsag, vagyis fog valtozni jo darabig..
    Ha egy korban az emberek nem erdeklodnek az aktualis tudomanyon kivuli dolgok irant, csak azt fogadjak el, mintegy dogmat, onnantol nincs fejlodes.

Vannak osi gyogymodok, amik lehet h hatekonyak, lehet h nem, lehet h csak placebo.. stb, de ezek legalabb kiindulasi alap. Jo ha tudomanyosan vizsgaljak ezeket, de lehet h a mai tudomany, a mai muszerek nem megfeleloek hozza..
    Termeszetesen rengeteg ember van, aki masok hiszekenyseget kihasznalja, csal, hazudik..
    Egy olyan ember aki halalan van, v visszafordithatatlan beteg, veszteni nem veszthet alapon meg jo, h kiprobalja.
    Ezert sem lehet konnyen eldonteni egy regi gyogymodrol, h lari-fari v sem.
    Nehany evet ra kene szanni az eletedbol, utazni, tapasztalatot gyujteni, kiserletezni, vagyis kutatomunkat vegezni.. ha eddig nem tette meg olyan vki(k) aki hitelesen dokumentalta azt. :P ;)

• nickwearby
    "Ereggy má'...Kristályok... Lári-fári... :) "

Nekem aztán tök mindegy, hogy ki mit nem próbál ki, ha már más nem segít rajta.

De ha elolvastad volna, amit lejjebb írtam, legalább 3 embernek ettől jobb lett.
    És tudnék még írni, de fölösleges;
    ha valakin ez segít, akkor örülök,
    akit nem érdekel, azt meg úgyse tudom meggyőzni.

De lépten nyomon olyanokkal találkozom, akik évek, évtizedek óta küszködnek egészségügyi problémákkal, amin hagyományos gyógyászattal nem tudnak segíteni,
    de ennek ellenére nem hajlandók semmit kipróbálni, mert az orvos az Isten.

Én ez ellen a szemléletmód ellen küzdök,
    és az az elvem, hogy ami nem árt, azt kipróbálom,
    és ami használ, az engem meggyőzött.

• Cefet
    Én is biztosan szűklátókörű voltam, amikor a "Budapest" TV-n a fantom gerinc műtétet látva szélhámosságra gondoltam? Ereggy má'...Kristályok... Lári-fári... :)
  • nickwearby
    mégis részletesen le tudjuk írni....

-- mármint amit gondolunk,
    szavakba tudjuk önteni
  • nickwearby
    Egy szóval sem mondtam, hogy MINDEN krónikus panaszt gyógyítanak.

Azt sem bizonyították klinikai kísérletekkel, hogy vannak gondolataink,
    csak azt, hogy az agy elektromos aktivitást mutat,
    mégis részletesen le tudjuk írni....

Sőt, az érzelmeink sincsenek, csak valami kivált egy csomó érdekes vegyi folyamatot a testünkben, amit meg lehet figyelni.

Az indirekt bizopnyításhoz az is hozzátartozik, hogy valamit kipróbálsz, amiből bajod biztosan nem származik,
    és ha tapasztalod a hatását, akkor elmondhatod, hogy létezik.

Nem kell mindenre közvetett bizonyítékot keresni.

Pl. az ESP érzékelés sem bizonyított, mégis évtizedek óta kutatják,
    köztük olyanok is, akik "hagyományosabb" tudományterületeken is alkotnak, mint pl. kriminológia.
  • Epikurosz
    "ezek a krónikus panaszokra valók."

És ezt klinikai kísérletekkel bebizonyították?
    Pl. pajzsmirigy alulműködést vagy a cukorbajt is gyógyítják?
    (mindkettő krónikus)
  • nickwearby
    "Ez amúgy betesz sok szélhámosnak, akik hegyi kristállyal, meg hasonlókkal gyógyítanának, ha hagynám."

És még te nevezel másokat szűklátókörűnek.

A hegyikristállyal és más fél- és drágakövekkel teljesen hatékonyan lehet kezelni, sőt megszüntetni pl. korábbi fizikai sérülésből eredő fájdalmakat (nyilván ha nincs komolyabb szervi probléma a háttérben).

Konkrétan én egy kb. 20 éves csuklótörésre használtam, ami kissé deformáltan forrt össze, és minden időjárási front alkalmával tompán fájt, ami eléggé idegtépő volt.
    2-3 évi folyamatos nappali hegyikristály és egyéb kvarc karkötők hordása után már nem jelentkezett semmilyen fájdalom. Ennek már 5 éve, és azóta nem hordom őket, pedig voltak durva időjárási frontok.

Két ismerősöm pedig valami megerőltetésből származó, több évtizede őket kínzó derékfájástól szabadult meg, még kevesebb idő alatt mint én.
    Ők éjszaka a derekuk alá tették a köveket (kis méretű, ujjpercnyi dsarabokról van szó..). Egyikük abszolút nem hisz az ilyesmiben, de semmi nem hatott neki,
    úgyhogy kipróbálta. Azóta sem érti, hogy hogyan, de hatott neki.

Ezt nem elsősorban neked írom le, hanem azoknak, akik téged olvasva azt hiszik, hogy a válogatás nélküli szkepticizmus normális és követendő magatartás.
    Attól, hogy valamire még nem tudunk magyarázatot, nem kellene csípőből elutasítani.

Egyébként azt senkinek nem tanácsolom, hogy influenzát vagy egyéb akut problémát kövekkel próbáljon meg gyógyítani, ezek a krónikus panaszokra valók.
  • Epikurosz
    Hát, veled szemben könnyű okosnak lenni.
  • Tetsuo
    ha soha nem ertetted, mit okoskodsz? #5??
  • Tetsuo
    lol, nem csak 6 szotagig kell egybe irni.
  • Epikurosz
    Megmondom én!

Az ózonnal való fertőtlenítés remek, de egyrészt az ózon nem plazma, ahnem gáz, másrészt csak zárt térben müxik jól, és időre van szüksége, amíg hat.

A plazma, ezzel szemben, rögvest hat, és nem kell zárt tér, mert ráfújod, és kész.
  • NEXUS6
    A kínaiak már a hűtőben vannak!
  • NEXUS6
    Persze, de pl rákerestem a gúglira és hasonló elven működő kórházi sterilizátorokat 5-10 évvel ezelőttről feldob!

Szal nem tudom igazán, hogy mi akar ez a cikk lenni!?
    Reklám?
  • WoodrowWilson
    Ha két tagból rakod össze az összetett szót, akkor nem kell figyelni a szótagszámra, ha háromból vagy többől, akkor jön képbe a 6 szótagos szabály (helyesírási szabályzat 138. pontja).
  • Epikurosz
    OFFocska
    Te figyelj, soha nem értettem teljesen ezt az összeírási szabályt. A MHSZ szerint 2-nél több szó összevonásakor kell figyelni arra, hogy a szótagszám ne haladja meg a 6-ot, de ha 3 szót ragasztunk össze, akkor nem számít?
  • Epikurosz
    Vazze, nekem a hütőben van kis kínai ionizátorom. Ózonnal megy! Füstöl! :-D
  • darkhill
    Meg ha a talalmany nem is mai, viszont vannak meg helyek ahol meg alkalmazhatjak ezt a teknikat avagy tovabb fejleszthetik es tenyleg sikerul egy gyogyszer nelkuli modszert talalni a bakteriumok ellen. hogyha ez lehetseges akkor inkabb ez legyen mintsem a gyogyszerek.
  • WoodrowWilson
    Akár 10 szótag is lehetne, akkor is egybe kéne írni, mivel ez csak egyszeresen összetett szó.
  • NEXUS6
    Őööö, sima levegő ionizátort UV lámpával kiegészítve bemész bármelyik elektronikai boltba és kapsz kb 5-10 ezer Ft-ért. Nekem is van otthon. Tényleg pusztíccsa a bacikat, gombaspórát akármit. Hosszútávon az ózon miatt sajna a tüdődet is.

Szal ezt marhára eltaláltad, hogy nem mai találmány.
  • ilf667
    hát persze, hogy hallottál róla kismütyür.
    mint ahogy uri geller is előre kitervelte, hogy dec 15 én megállítja a big bent, de véletlen csak 16án hozta ezt nyilvánosságra... http://xaknak.hrasko.com/20090301urigeller
  • Epikurosz
    És?
  • darkhill
    remelem vki hamarosan lekommentalja h ezt mar a 2. vilaghaboruban is feltalaltak mert ott talaltak fel minden erdemlegeset..
    Vegre egy olyan fejlesztes amibe megerte beleolni a penzt! Bar ez meg egy evszazad lesz amire magyarorszagon ilyet latunk..
  • Lollerka
    na végre vlmi multirezis törzsek ellen, ideje volt vlmit kitalálni vlmi hasznalhatobbat a dnsre kotodo vas vegyuletek melle:D
  • uwu
    Én leszarom ám hogy írják. Simán elolvasom akkor is ha kimarad pár betű.
  • Epikurosz
    Ja, és azt, hogy szuperbaktériumok egybe kell írni!
    Mert ippeg 6 szótag, és a rag nem számít. Beeee!
  • Epikurosz
    Szívesen.

Ez amúgy betesz sok szélhámosnak, akik hegyi kristállyal, meg hasonlókkal gyógyítanának, ha hagynám.
    BTW: én erről már régebben hallottam, csak nem mondtam el.
  • NEXUS6
    "elpusztítva a gyógyászati készítményeknek ellenálló baktériumokat is, amik jelenleg megközelítőleg évi 37 000 halálesetet okoznak az európai országokban."

Ehhez képest azért a H1N1 seholsincs!
    Oszt még is azzal riogatnak bennünket. Menjünk csak be az Eü intézményekbe beoltatni magunkat, elkapni valami rezisztens törzset.
    Jó poén köszi!
  • immovable
    Érdekes cikk.
  • amitriptilin