91
-
#49 "Hálózatkezelése jobb. WinXP-n, Vistán buherálni kellett hálózati beállításokkal, ha két gépet összekötöttem fájlmásolás miatt, most csak kábel bedug és másol és örül..."
Én pontosan az ellenkezőjét tapasztaltam: míg az XP-ben elég volt megosztani egy könyvtárat és a tűzfalon engedélyezni a filemegosztást, addig ebben az ultraFOS win7ben 3 órát kell filozofálni, hogy a HOME-SHARE meg a WORK-share között vajon mi a genny a különbség és milyen metódus szerint oszt meg és mi a l*f*szt, ezenfelül minimum egyetemi végzettség kell hozzá, de ha én 30 év számtek sz*pással a hátam mögött el kell hogy filozofáljak rajta, akkor mit fog ehhez szólni majd az átlaglúzer ??? ugyanez a tűzfala, ami jó részletes ugyan, de ha bármelyik átlaglúzer megmutatja nekem hogy mi mit jelent, akkor én kérek elnézést. (persze én tudom, hogy mi mit jelent, csak kétlem hogy az átlaglúzer is érteni fogja aki még a saját felhasználónevét is rendszerint el szokta volt felejteni, ha tudta valaha is egyáltalán)
Rendszerbe integrált kereső: pikkpakk megtalál bármit, bármelyik mappában lehet keresést indítani, gyors, hatékony. XP-re van a Desktop Search 4.0, ami csak korlátozott képességű Vista/Win7 keresőjéhez viszonyítva.
A drágalátós rendszerbe integrált keresőd miatt egy külön szörvájsz (az indexing) lassítja az amúgy se gyors rendszeredet, valamint nekem már nem egyszer volt hogy nem talált meg olyan file-t amit aztán a Total Commander bizony igenis megtalált, úgyhogy kössz de a szar integrált explorer.exe helyett én maradok a Total Commandernél. és azon belül is az olyan részletességű keresésnél amiről a Windows 9 se fog még álmodozni sem (még XP-n is)
Nem beszélve arról, hogy ez a Desktop szörcs, meg a kiskutyuskás kereső az igazi, megrögzött LÉMEReknek, lúzeroknak, vagy egyszerűen csak a vaskalapos "egérrelbuz*zó" irodai talpnyalóknak való, akik ugyan hol voltak a számítástechnika hajnalán ahol a Norton Commander és a DOS Navigator óta az Alt+F7 jelenti a keresést. Vagy ha voltak is, de minek, mert a fejüket máig nem tudták megtanulni használni is és jó eséllyel a levágott kis bőrdarabkájuk miatt keresnek havi Xmillió forintot.
"Wifi kezelése sokkal simább, ésszerűbb, egyszerűbb."
Bla-bla.. ez legalább akkora süket sóder, minthogy "stabilabb" és a cikket tekintve: biztonságosabb ...
"AeroSnap, Peek, Shake tök jó."
Gratulálok. Egytől egyig kb. 20 programsoros kódok, amin 2 évet melóztak , majd a Visztába beledolgozva eladták neked, mint átlagLÚZERnak... én nem mondom, ezek nem rossz fícsörök, de olyan kevés érv a Win7 mellett mint kempingsajtban a sátorvas
"Windows Media Player 12 rengeteg beépített kodekkel jön, nem kell annyit szenvedni kodekpakkokkal."
Akkor mégis miért van, hogy engem mindenki, aki új gépet vásárol Win7/Visztával, az felhív, hogy sikáljam le neki, és rakjak fel XP-t, mert majd inkább "szenved" a kodekpakkokkal... (K-Lite) még akár hármat is kell majd kattintania mire felmegy a K-Lite Codec pack... -
Justil #48 én meg gyakorlati tapasztalataim alapján mondom, hogy remekül használható, stabil, és produktív. semmiféle hardvert nem tesz tönkre.
most akkor hogy is van ez? remélem érted az iróniát. -
PR0DIGY #47 Igen, gyakorlati tapasztalataim alapján mondom, használhatatlan, többek között mert tönkreteszi a hardvert...
Azért ez durva egy oprendszertől... -
Justil #46 "természetesen csicsásnak csicsás, de használhatatlan"
-> mert te azt mondod, mi? :) -
PR0DIGY #45 Nekem sem jött be a WIN7!
Például van 4 db egyforma SATA vinyó, telepítéskor csak 3-nak (!) adott betűjelet (a hardverek között viszont ott volt mind a négy!), de sebaj lemezkezelőben hozzárendeltem egy betűjelet a negyedikhez is. És most jön a hidegzuhany: csak 1 hét múlva véletlenül vettem észre (mert nem ugyanott van a gép), hogy kattogtatja a vinyót!! Vadiúj vinyónak valószínűleg évekkel megrövidítette az élettartamát, mert kb. 10 percenként ki-be kapcsolgatta!! Megnéztem a SMART-jelentésben: 1700-szor ki-be kapcsolgatta!
Tehát, ha nem veszem észre, akkor a Windows 7 hardvergyilkos! Természetesen a Windows XP-vel ilyen gondok nem voltak, tökéletesen ment - és mivel vissza tértem rá, megy is - vele a 4 vinyó. (Ha valaki tápra gyanakodna, nem nyert.)
Ráadásul egyéb gondok is vannak a Win7-tel, több, néhány éves program nem fut rajta stabilan, plusz a mappamegosztás is instabil, ha sok mappa van egymás alatt megosztva, van amikor a másik gép nem éri el a mappán belüli mappákat, látni látja, de nem fér hozzá, hiába van minden jog megadva.
Szóval egyáltalán nem vált be a Windows 7! Természetesen csicsásnak csicsás, de használhatatlan! -
slickboy #44 Én az igénytelen tuningra gondoltam. Arra céloztam, hogy amikor teleragasztják kocsit krómUTÁNZATÚ ezzel-azzal meg űrhajóra emlékeztető idomokkal, attól még nem lesz jobb autó, nem ér fel egy valóban krómkilincsű autóval például, se szebb, bár ez ízlések és pofonok kérdése...Ugyanígy ha XP-t pakoljuk meg mindenféle extra progival, skinnel, és telekürtöljük a világot, hogy ugyanmár ezt XP-n is lehet, akkor sincs új és valamivel fejlettebb rendszerünk csak egy barkácsolt valamink. Lehet utólag a Trabantba is légkondit meg bőrülést meg központi zárat szerelni, de valahogy mégse olyan mint egy új autó...
Okés, hogy nem Microsoft találta fel a 3D felületet, csak gondolt egyet, és elérhetővé tette mindenkinek...azóta hirtelen mindenki átlátszó üvegfelületben gondolkodik ha UI-ról van szó. -
hol9672 #43 Az xp sp3-tól alapban bekapcsolt "black hole router detection" másnak is levesz egy kicsit a sávszélből kb. 10-20 kb/s-t ha be van kapcsolva, mert nekem igen -
hol9672 #42 paint it black! -
MacropusRufus #41 "Amúgy meg akkora parasztvakítás az Aero, mégis minden kistáska olyanra skinezi az XP-jét/Linuxát..."
azért szeretnék pontosítani: a Linux KDE grafikus felülete már kb. 10 éve képes 3D asztal megjelenítésére, az más kérdés, hogy ez nem volt egyik distro része sem, és baromi nagy szopással lehetett csak működésre bírni.
De ettől függetlenűl parasztvakítás mind az Aero mind a Compiz ui. ettől nem lesz hatékonyabb a munka, nem lesz gyorsabb a gép stb...
ami a tunningot illeti: ha egy szépen felhúzott igényesen megcsinált autót egy gyárilag szépen megcsinált mellé állítanak, néha a nem gyári sokkal szebb. Az elismerést meg egy ilyen versenynél biztosan az utólag felhúzott fogja kapni ui. egy gyár evidens sokkal komolyabb eszközökkel képes bármit csinálni mint egy emberke a saját pénzéből. De ez nem paralel a linux/win vitával.
Akkor lenne hejtálló ha az írtad volna, hogy a srác agyonhúzott verdája a műanyag szpojlerekkel együtt is kb. 30-35%-al gyorsabb ugyan azon a pályán ugyan azzal az üzemnyállal mint a gyársi csapat milliós kocsija. Mert kb. ez a helyzet.
a többi meg a szokásos újítás, ami gy.k. csak a windows rendszereket használók számára új. A többiek már régóta használhatják, még a 3D-s asztalt is. -
phoenix1 #40 "A felhasználók legrosszabb esetben a Windows újratelepítésével oldhatják meg a problémát"
O hát így máris nyugodtabban alszik az a pár millió emberke a világon. :XD -
roliika #39 Érdekeseket írtok...wanek...így már olvashatóbb a hozzászólásod.
Itten írjátok, hogy nem lassul be a win7. Én meg azt mondom, hogy pedig de.
És éppen pont úgy mint az XP.
1 éve használom a win7-et és belassult. De nem kicsit.
Ez többek között köszönhető a fantasztikusan csodálatos NTFS filerendszernek...tudjuk mi, hogy vannak hátrányai...lassan 9 éve, de még mindig nem bírtak win alá jobbat csinálni.
Hát az hogy ilyen a rendszerigénye...hol érdekel. Tescós gépen megy. Még kis nyomi netbookokon is megy, mert már azok is elég erős gépecskék.
Annyi pozitívum van, hogy fagyás..tehát ilyen agyhalott állapot ebben az 1 évben még nemvolt win7 részről, sem kékhalál...xp már 10* megadta volna magát.
Mert van a gépemen szerver komponens is..kínzom is rendesen, plusz fejlesztek kézzel lábbal...és nemigen lehet meggyilkolni, így azt kell mondjam, gépigényes, de jó rendszer.
Aztán, hogy kell-e parasztvakítás vagy nem.
Nézzétek meg az Apple termékeit. CSAK ezért tudja eladni, mert amúgy egy mezei ingyenes BSD az alapja. Az ájfonban is olyan bakik vannak, hogy egyik gyártó sem engedheté meg magának, hogy ilyen készüléket adjon el.
Ezek meg a bugos szarjukat (hájpfon 3g és 3gs) eladják 290 000-ért...miért?
Mert csicsás, mert parasztot vakít, és mert elhiszik, hogy ettől könnyebb lesz az életük. Jahogy melegszik a cucc, meg akár fel is tud robbanni, meg kép helyett valami pixelhalmazt készít, még a GPS 500 métert késik...júzert nemérdekli, mert csillivilli dizájnos drága telefonja van és egy státusz szimbólum is egyben.
Apple oprendszerére ugyanez igaz...keveset tud de ezt stabilan. :DD
Jameg csillivilli parasztvakító...mamár semmilyen terméket nem lehet eladni marketing...azaz parasztvakítás nélkül. Mert ami szebb azt veszi meg a júzer.
Tökmindegy, hogy szétesik, vagy felrobban..de szép.
Egyébként a jövő a free rendszerekről fog szólni, nincs mit tenni, MS is ezen kicsit elgondolkodhatna amíg van idő rá...de ez más téma. (Króm os, hackintosh, Linux meg át fog alakulni)..mobil fronton meg egyértelműen Android. -
Polemius #38 Flang3r:
Inkább azt mondd meg, hogy hol található az általad több helyen emlegetett "Ethernet-delaying" 'szeganográfiáról' egy rendes leírás. :) -
slickboy #37 mármint konzisztensen hozni ugyanazt az UI-t... -
slickboy #36 Ennek az idióta Flanger mentalitása arra emlékeztet, amikor valaki agyontuningolja a öreg autóját több tonna műanyag spoilerrel, meg krómutánzatú öntapadós műanyag díszléccel meg effélékkel aztán veri a mellét, hogy ő olcsóbban és szebben kihozta ugyanazt, amivel esetleg egy újabb gyártású akár szériaautó is rendelkezik. Pedig csak simán ideológiát gyárt a saját igénytelenségéhez/ostobaságához/pocsék ízléséhez.
Amúgy meg akkora parasztvakítás az Aero, mégis minden kistáska olyanra skinezi az XP-jét/Linuxát...
Win7 épp csak alig másfél hónapja van piacon hivatalosan, jó hogy nem akkora a piaci részesedése, mint bármely régebbi rendszeré...
Nem csak dizájnban szebb, hanem natívan szebb, bármilyen skin se képes olyan konzisztensen hozni az UI-t mint a gyári megoldás.
Hálózatkezelése jobb. WinXP-n, Vistán buherálni kellett hálózati beállításokkal, ha két gépet összekötöttem fájlmásolás miatt, most csak kábel bedug és másol és örül...
Rendszerbe integrált kereső: pikkpakk megtalál bármit, bármelyik mappában lehet keresést indítani, gyors, hatékony. XP-re van a Desktop Search 4.0, ami csak korlátozott képességű Vista/Win7 keresőjéhez viszonyítva.
Új tálca először nem állt kézre, de később felismertem előnyeit, sokkal jobb.
Wifi kezelése sokkal simább, ésszerűbb, egyszerűbb.
Otthoni csoport nagyon tetszik, sokkal gyorsabban megoszthatok bármit otthoni hálózaton.
AeroSnap, Peek, Shake tök jó.
Windows Media Player 12 rengeteg beépített kodekkel jön, nem kell annyit szenvedni kodekpakkokkal.
Csak így pár dolog ami nekem tetszik és segíti munkámat. -
#35 Na ja. Továbbra is esélyes, hogy beépített/hivatásos troll. -
#34 Exen és Justil > ezek elég gyenge érvek az OS lecserélésére, a Visztához képest semmi újdonságot nem mutat a Win7, és Visztára se cseréltek az emberek a 2 éves megjelenése óta. Amiket felsoroltál elég gyenge fícsörök, amit egy huszadrangsú shell-el , az explorer.exe lecserélésével (Aston, BBlean, FastAero, Blueberry Windows Shell, Geoshell, EVWM, Goosh stb..) egy Windows XP-n bármikor eszközölni tudunk... Vagy az explorer lecserélése nélkül átalakíthatod XP-det 0% rizkóval MAC OSX, vagy akár Vista Aero külsejűre is a teljes Aero effektskálával egy nagyságrendekkel a Viszta igényei alatt lévő konfiguráción és videókártyán. -
Exen #33 Justil-al értek egyet, engem például motivál munka küzben, ha nem ugyanazt a képernyőt kell bámulnom 6 év múlva is, és egy letisztult, szép, és komfortos operációs rendszer asztala köszönt. Kreativitásra ösztönöz. -
Exen #32 "Kedves" Flang3r
Először is, igen, az XP-nek is nagyobb a gépigénye, mint a 98-nak, attól még nem fogok 98-at ahsználni..., de nem akarom magam ismételni folyton-folyvást.
A nagyvállalatokról annyit, hogy már a BMW, a Pannon, a Ford, a Continental Airlines, a Starwood Hotels és az Intel is váltott vagy épp folyamatban van a váltás. (További nagyvállalatok váltanak Windows 7-re) Ezek azért nem kis cégek...
Attól hogy még egy rendszerhez ragadt valaki, és az az ő igényeit tökéletesen kielégti az egy dolog. Ha így neki jó, semmi bajom nincs vele, de akkor sem kezdem el szapulni a másét, mert az nem olyan mint az enyém..
A Windows 7 terjedéséről annyit, hogy már régen túltett a Vistán, és bizony már nagyobb a részesedése, mint a Mac OS X-nek... ami azért elmond valamit... bár neked tuti nem sokat.
Jah, majd elfelejtettem, semmi újítás nincs a Windows 7-ben az XP-hez képest? Csak a teljesség igénye nélkül: teljesen megújúlt tálca, végre nem fog 100 éresítési ikon az óra mellett helyet foglalni, és ha össze is csukom, tutira a fontosakat eltakarja, ami meg nem kell, azt kinthagyja, ilyen már nincs a Windows 7-ben, ezt is testre lehet szabni. Megnyitom a start menüt, beírom hogy "chr" és enter, máris előjött a Chrome, ami a végre használhatóbb keresést hivatott demostrálni. Nah még el sem hagytuk az asztal alsó sávját... De pl. a widgeteket akárhova rakhatom végre, vagy a natív VHd kezelés, a Peek, Shake és Snap funcikót, és még sorolhatnánm, mennyi sok kisebb-nagyobb újdonsággal érkezik a 7-es... -
Justil #31 bocs'má de nálam érezhetően gyorsabban fut a win7 mint az xp. de vágom, biztos az én rendszerem a kivétel, ami a te szabályodat erősíti :) -
Justil #30 bocs'má, de attól, hogy egy OS full csicsa, miért ne lenne alkalmas munkára?
következő kérdésem pedig az, mitől lenne a win7 full csicsa?
attól, hogy van pár átlátszó ablakszegély? -
MacropusRufus #29 és ez a trójai egy olyan hibát használ ki ami már az NT-ben is benne volt.
Ennyit az új fejlesztésekről.
"egy olyan problémáról van szó, mely már évek óta jelen van a Windowsokban, és a fekete képernyő feltűnhet a Windows 7-ben, a Vistában, az XP-ben, az NT-ben és a Windows 2000-ben is."
index.hu
-
johnsmitheger #28 Valszeg a képernyőpihentető került bele a boot scriptbe. Ennyi. -
eto demerzel #27 @Flang3r ugy el vagy szalva mint a Sputnik... olvazd mar el ezt a cikket lehetoseg szerint ugy hogy nem csak par szot belole: win 7, troja, hiba, fekete, halal. itt nme csak a win7 van szo bar te ezt figyelmen kivul hagyod - mint sok midnen mast is, de ezt toled mar megszokott - hanem a te altalad olyan nagyon xeretet XP is. figyelsz? vagy most is csak minden 4 szot olvastal el? -
MrImy #26 Az a baj a Vista/7 -el, hogy munkára nem nagyon alkalmas. Mi a fenének kell az operációs rendszernek full-csicsának lennie? Ezt az adottságot én a felhasználói programoktól várom. -
#25 Először is nézzük a gépigényét:
Az XP hivatalos gépigénye:
- Intel Pentium 233 illetve MMX támogatású processzor,
- 64 megabájt RAM és
- 2 Gigabájt merevlemez,
miközben a Win7 hivatalos gépigénye:
- 1 Gigaherces processzor,
- 1 Gigabájt RAM és
- 16 Giga tárhely
most néhányan biztosan azzal jönnének elő , hogy nem hivatalosan a Win7 is futtatható jóval kisebb konfiguráción, csakhogy abba biztos hogy nem lesz köszönet, ellenben az XP nem hivatalos verzióját már láttam 48 mega ramon és pentium 166-oson is gyorsabban bebútolni, mint a Win7 hivatalosat a minimál gépigényén. Valamint az általános működése is sokkal lassabb ugyanolyan átlagos konfigon. (1-2 Gigaherc / 1 Giga RAM)
jönnek azzal is majd biztos, hogy dehát ha új gépet akarok venni vagy veszek akkor arra már nem megy rá az XP, mert sok a magja, nincs hozzá driver, DE:
egyrészt a legtöbben -főleg a csóri magyar viszonyok között- nem akarnak új gépet venni, főleg nem holmi WinFOS7 miatt, ha vesznek is (és a gyakorlatban is így működik, mivel engem ezzel állandóan hívogatnak) az az első hogy a Win Visztát, 7-et azonnal lesikál(tat)ják róla és feltesznek egy XP-t, mert:
- egyrészt senki sem a saját zsebe és saját maga ellensége, hogy saját magát egy lassabb rendszerrel szivassa,
- másrészt az XP-t emberek 5 éven keresztül használták, úgy hogy kutya bajuk nem volt vele , megszokták és most már semmi, még ha valóban jobb OS is lenne még az sem rángatná ki őket a megszokott kerékvágásból,
senki nem olyan hülye (különösen a nagyvállalatok nem) hogy egy biztosan bevált rendszert egy bizonytalanra cseréljen.
a gémerek sem használják a Win7-et, mivel a legtöbb játéknak a win7-tel a gépigénye is megnőtt , a futása nem garantált, és az a néhány játék amely támogatja a 64 bitet és a Direct-X 10-et az egyrészt kevés másrészt olyan kevés, mint mackósajtban a brummogás, túl kevés indok, hogy csak ezért bárki is lecserélje kedvenc XP-jét.
Másfelől pedig az XP igenis támogat hivatalosan is 2 magot illetve procit, és manapság még eleve nincs olyan szoftver ami ennél több magot támogatna, de még a 2 magot támogató szoftverek száma is meglehetősen limitált, ezenkívül az XP-re a drivereket is (néhány gagyi HP notebook kivételével) igenis megírják a legújabb Notebookokra is, legújabban pont azért mert a Win7 eladásai eléggé kérdésessé váltak.
A Rendszergazdák világszerte velem együtt csípőből és elvből gyűlölik a Win Visztát és a Win7et, mert a Win7-et/Visztát támogató szoftverek újabb verziói brutálisan nagyra nőttek és az XP-n instabillá váltak, az win7-tel és a tweakjeivel a telepítés után 4szer annyi időt kell eltölteni mint egy XP-s gépen, semmi sem áll a kézre , az UAC, a sok szar notebook szoftver és a vírusírtó frisítések az őrületbe kergetik őket. a Boot managere kritikán aluli, nem elég hogy egy sima Linuxos GRUB, de még ha tényleg az lenne... szétb*ssza a korábbi XP-s telepítést , és nem egy olyan esetet láttam, hogy az XP-t már nem is engedte bebootolni...
sorolhatnám még de csak annyit mondok amit eddig is, tartom magam ahhozm hogy a Viszta alapjára épülő rendszer nem fog csodát művelni, utódját követve hamar a kihalófélbe lévő Operációs Rendszerek listájára kerül , a Windows ME és a Viszta után a Microsoft harmadik és egyben utolsó tévedése volt.
Nyugodjék békében !
-
Bébá70 #24 Ezt kifejtenéd hogy az "XPhez képest viszont egetrengetően szar"!Ugyan is kiváncsi lennék hogy miben jobb az XP. -
#23 "Kedves" Exen
A Win7nek néhány igen ritka, kivételes esettől eltekintve (mint pl. a tacsszkrínes noteszgépek) az égvilágon semmilyen újdonsága nincsen. Én viszont próbáltam már több különböző konfiguráción is és az XPhez képest viszont egetrengetően szar. -
Exen #22 "Kedves" Falng3r
Lehet, hogy az XP gyorsabb, de egy régebbi rendszer, ennyi erővel tehetsz fel 3.1-et is, az egyenes rakéta sebbességel fog hasítani.Érzed az iróniát? Akkor jó. Nekem is volt elavult gépem, döntöttem a kényelem és a gyorság közötti komprumisszumok valamelyike mellett. Most van egy középkategóriás laptopom, tökéletesen elfut rajta a Windows 7, többet bír az aksi 7-essel, mind XP-vel, letisztultabb látványt nyújt, és végre van 1-2 beépített szolgáltatás, ami kiváltja, hogy kismillió programot kelljen feltelepítenem az oprendszer után. Ezek mellett pedig akad 1-2 kényelmi funkció is, amit szívesen fogadtam. Még egyszer mondom, ez sem tökéletes, csak nem tudtam szó nélkül elmenni mindamellett, hogy szerinted semmivel sem kap többet a user Windows 7 alatt, mint XP-ben, mert ez nem igaz, és szerintem te továbbra sem próbáltad még életedben használni a Windows 7-et. -
qwas #21 Nekem nem igazán egyértelmű, hogy ki szivat itt kit. -
#20 ha hülye user rákattint a pina.exe-re akkor az ellen XP-n sincs orvosság, nekem nem is ezzel van a bajom, nekem azzal van a bajom, a Microsoft úgy próbálja beállítani, mintha a Win7-en nagyobb biztonságban lenne a lúzer a pina.exe-éktől, pedig, mint az alábbi cikk címe és témája is mutatja ez nem így van. Ráadásul a lúzer a Win7-tel semmit nem nyer, csak veszít az XP-hez képest, mert vagy eleve egy újabb, erősebb vasat kell vásárolnia kemény százezrekért hogy egyáltalán elfusson, vagy ha el is fut, egy ugyanolyan gépen egy XP klasszisokkal jobban teljesít, gyorsabb, és 1000x több progam fut rajta 100% stabilitással, mint a win7en.
Szebbnek viszont tényleg szebb, ez tény , ezt én nem is firtattam sosem, de ezt hívják nemes egyszerűséggel parasztvakításnak. -
#19 Szerintem flang3r gyerekkel semmi baj nincs. Aki ismeri, úgyis átlépi a hülyeségét, aki meg nem, az elolvassa 2 postját, és úgy lép tovább. Aki meg hülye, az válaszol neki :D
Akkor beállok a hülyék sorába én is:
Kedves Flang3r!
Tök jó dolog amit csinálsz, és nagyjából egyet is értek vele. Én is utálom a windowst, nem is nagyon használom, a gépemen nincs is. Viszont a hülyeuser ismerősöknek meg már win7et ajánlok, és csak pozitív visszajelzéseket kapok. Pl: Elejétől fogva gyors, nem lassul be idővel, nem kell újraindítgatni, esztétikusan néz ki alapból, anélkül hogy tökölni keljen vele, és még lehetne sorolni.
XP is baromira jó oprendszer, kisebb gépekre. Azokon valóban nem teljesít túl jól az új win, de nem is erre tervezték. Te se traktorral mész a városba, mert nem arra való.
Konklúzió:
Még ha egyet is értek veled, akkor is kritikán aluli, amit művelsz. A stílusod kb 80as IQ-t tükröz, amit a postjaid információtartalma is igazol. Nem basztatásképp mondom, csak javaslat:
Ha normálisan adnád elő magad, és nem linkelnéd be mindenhova a netbookon futó ubi netbook remix+virtualbox XP - wine HL2 - Win7 Halálcsillag kombót, akkor talán még mások is elolvasnák amit írsz, és nem csak rögtön átfutnának rajtad. Persze ez csak magánvélemény :)
És hogy cseppet ontopic is legyek:
Gondolom ez főleg user error. Ha hülye user rákattint a pina.exe-re, és engedélyezi hogy adminként fusson, az ellen nincs orvosság... -
#18 aztán persze aki felszólal ellenük, azt megfigyelik, kirekesztik, ellehetetlenítik, kiröhögik, nevetség tárgyává teszik, példát statuálnak vele, leugatják, beviszik, benttartják, elviszik málenkíj robotra, elmegyógyintézetbe zárják, megvonják az internetjét, kínzókamrába viszik, ésatöbbi... stb.. -
#17 Fordulj orvoshoz. -
#16 flanger = kockázatokat vállaló, szakadár, a peremen végigfutó -
#15 a válasz roppant egyszerű: a cionisa szabadkőműves páholyok talmudista sz*revői , akik összelobbizták magukat a Microsofttal elvből gyúlölik a gójokat és ott szivatják őket ahol tudják, megfigyelik őket, rabszolgasorsba kényszerítik őket és borzalmas adókat vetnek ki rájuk. pont az ilyesmi tevékenységek miatt akarta anno egy kockabajszos bácsi felszámolni az egész pereputtyukat '45 tájékán.. -
Exen #14 Nah jó, aki így szidja a Windows 7-et, az valaha kipróbálta már? Mert szerintem nem!! Én viszont már 1 éve használom lassan!!! Még sosem sikerült lefagyasztani, pedig még a nem hivatalos alfa verzióval kzedtem. Minden drivert megtalált elsőre eddig, 22 perc alatt települt fel, és még eddig csak jót tudok mondani róla. Természetesen semmi sem tökéletes, sosem lesz, de szerintem nagy haladás a Vistához képest.
Jah és még valami, amikor kijött az XP akkor is mindenki szidta, hogy így gépigény, meg úgy gépigény, meg lassú, meg fagy, meg stb. Most eltelt jó pár év, kiforta magát az oprendszer, és most mindenki isteníti. Jó, stabil, kisebb gépre, netbookra tökéletes. De azért én inkább váltottam, egy korszerűbb, letisztultabb oprendszerre, a Windows 7-re. Ez az én szuverén döntésem, nem akarok senkit semmire rábeszélni, csak azt az egyet kérem, hogy mielőtt valaki nagy kegyesen leáláz valamit, azelőtt legalább próbálja ki...
Jah, és felőlem azt használsz, amit akar, lehet az Linux, (jah és én kipróbáltam pl. az Ubuntut, több hónapig második oprendszernek, de nekem nem jött be, mégsem megyek akármilyen linuc fórumra, hogy szapuljam azt, jó a Microsoftnak is megvannak a maga bűnei, de ez sajnos ilyen) vagy XP, akár 98 is, sőt akár a Chrome OS egy nagyon korai változata, nekem édesmindegy... -
caprocorno #13 Isten ments, hogy én vitatkozzak veled, szerintem mi már megtanultunk egymás mellett élni. Azonban így barátilag szeretnélek megkérni arra, hogy egyszer azt magyarázd el nekem (mert nem értem) hogy mire lenne az jó, hogy idézlek: "Hol a bizonyíték, hogy nem szándékosan szivatnak?" Tehát mi hasznuk van abból, hogy szivatnak bennünket? A kérdés nem piszkálódás, nem hergelés, hanem komolyan kiváncsiság! -
#12 ugyanígy felmerül a kérdés, hogy minek egyáltalán OS-t váltani, mikor az XP-t már legalább megszoktam, 25x gyorsabb és stabilabb mint ezek a szar trójai winfosok (Viszta/7) és ráadásul lerí a szituációról, hogy csak a trójai fícsörjei miatt akarják mindenáron, tűzzel-vassal, foggal és körömmel ráerőszakolni a felhasználókra. -
#11 off mi az, hogy flang3r? on
Még utánanázek más oldalakon, de kíváncsi vónék, mellik kémszoftver tehetett ilyet, ami persze rossz fényt vet a defenderre is, mert akkor minek is van ugye, minek azt frissíteni ha ilyen rosszindulatú szoft úgyis kifog rajta.. -
#10 Hol a bizonyíték, hogy nem szándékosan szivatnak?