41
  • winnie
    #41
    ott a kulcsszó: "kábeltelevíziózás". és amerikában is csak 22.00-től mehetett, itthon sem mehetne korábban. nem véletlenül ment kábelen és nem országos tévén. egy kis csatornán, mely kevesebb nézőt ér el, megélnek az ilyen sorozatok. és egy kis csatorna éppen az éjszakai időponttal analóg, hiszen egy nagy csatorna éjszaka is kevesebb nézőt ér el, azonban, mint egy kábelcsatorna nézői, az éjszakázók is fogékonyabbak az ilyen sorozatokra. ellenben a blikk példányszámát 3-400 ezerre tornázó, kommerszebb ízléssel rendelkező nézőket sosem fog érdekelni egy maffiózók.
  • Waterhorse
    #40
    Ezt nem én találtam ki, és nem én írtam, hozzá:
    Sopranos finálé Sg cikk

    "8 éve, még 1999-ben indult el a kábeltelevíziózás leghíresebb és a nézettségi adatok alapján legnépszerűbb sorozata, a Maffiózók."

    "A 12 millió nézővel büszkélkedő finálé"

    winnie
    2007. jún. 14. 18:50 | privát | válasz erre | #3
    ez a vége, véget ért. sokak szerint zseniális volt.

    winnie
    ma 20:29 | privát | válasz erre | #39
    és? mióta érdeklik az embert emmy-díjas sorozatok?
  • winnie
    #39
    hogyhogy miért? mert remek nézettséget hoznak. mert mindkét csatorna tudja, hogy bármelyik sorozatot levernék, ergó, ha valamelyik sorozatozni kezdene, akkor betennék ellene, a sorozat bukna, jönnek vissza a másik magazimműsor.

    " A Maffiózók vagy az Elnök emberei stb. amik este 22, 23 után mennek, Emmy-díjas sorozatok."

    és? mióta érdeklik az embert emmy-díjas sorozatok? főleg olyanok, amik az amerikai politikáról szólnak. de, ha már emmy: te nézted a mad ment? (20.00-tól volt).

    ha az elnök embereit 21.00-től adták volna megbukott volna, leveszik a műsorról, talán sosem adják le a többi részét. HÁL'ISTENNEK, hogy 23.00-tól adták, ahol siker lehetett.
  • Waterhorse
    #38
    Egy szót sem értek az egészből. Miért kell görcsösen ragaszkodni a kókuszhoz és a passzívhoz. A Maffiózók vagy az Elnök emberei stb. amik este 22, 23 után mennek, Emmy-díjas sorozatok. Sok van belőlük, megoldják, azért van ennyi csatorna. Csak este főműsoridőben Anikó új segge? Benő Géza, vagy Zakariás (nem tom) Merevedése és ne mondjam milyen tevékenységek? Azért ez mégiscsak...
    Sztem a fenti sorozatoknak volt/van nézettségük, ott ahol korábban adják, nálunk sose próbálták. Akkor most milyen alapon nem adják korábban? Gondolják ha 23-kor kicsi a nézettsége akkor 20-kor sem lesz nagyobb. Próbáljuk meg a Barátok köztöt elképzeli 23 órás kezdéssel. Vagy tényleg reménytelenek vagyunk mi nézők és jobban érdekel minket Benkő Jani "önkije" stb.
  • winnie
    #37
    a fóusszal szemben valami szappanopera és reality van, de ha sorozat lenne a fókusszal szemben és a fókusz helyére sorozat kerülne, a másik csatona azónnal aktívot kezdene adni és nyerne. épp ezért nem fogja levenni az "egyik csatorna" a fókuszt. főleg nem egy sorozat kedvéért.

    "Arról volt szó, hogy a Szökést és más sorikat nem 22 órakor kéne adni,"

    ezt most nem értem. jó. adják 7kor. 8kor. 9kor. és mi van a többi sorozattal? annyi van, mint a nyű. adnak korábban is sorozatokat. a nézett sorozatokat korábban adják. a kevésbé nézetteket később. ilyen logika alapján 22 után ne is adjanak sorozatot?
  • Waterhorse
    #36
    Most is van ilyen, hogy egyiken sorozat megy, a másikon fókusz, a másik viszont nem adhatna fókuszt, ha a fókusz helyett sorozat lenne, mert az az RTL-en megy, ez érthető. Nálunk minimálbér van, földi antenna van, azt rakjuk be esténként.
    Arról volt szó, hogy a Szökést és más sorikat nem 22 órakor kéne adni, mert aki korán fekszik nem láthatja. Régen is nyugodtan meg tudtuk nézni 20-kor a Dallas-t, de 20 órakor nem fekszik le senki, ill. van olyan, de itt nem merült fel.
  • winnie
    #35
    "Aki 22 órakor fekszik az miért van korán?"

    aki 20-kor fekszik, az van korán.

    "Ha 19:30 és 20:30 körül adnák sorozatokat, akkor miért nyomná le a fókusz és társai, hiszen a sorozatok mennének helyettük"

    ha az egyik csatorna sorozatokat adna, a másik fókuszt.

    " "A Fókusz és..." menjenek csak a 22 órás műsorsávba, különben is kinek van kedve a gyerekkel vacsoraidőben szilikonciciket nézegetni?""

    nem muszáj a gyerekekkel tévét nézni. ha mi tévézünk a gyerekekkel, akkor elő a dvd-t és azt nézünk, amit akarnak. egyszerűbb, mint kapcsolgatni, míg nem lesz valami értelmes.
  • Waterhorse
    #34
    Aki 22 órakor fekszik az miért van korán? Ha 19:30 és 20:30 körül adnák sorozatokat, akkor miért nyomná le a fókusz és társai, hiszen a sorozatok mennének helyettük "A Fókusz és..." menjenek csak a 22 órás műsorsávba, különben is kinek van kedve a gyerekkel vacsoraidőben szilikonciciket nézegetni?
  • rufhus
    #33
    Hát nem is kicsit vernék el:D lol:D
  • winnie
    #32
    "Nagyobb nézettsége lenne egy sorozatnak,ha nem 22 órakor kezdődne, hanem 19-20 órakor. Így mindenki megtudná nézni, az is aki korán kel. "

    mérmint, aki korán fekszik, nem? egyébként butaság lenne, hiszen akkor a fókusz és társai agyon vernék a sorozatokat, mint ahogy erre már volt is példa.
  • Csacsis
    #31
    Szökés utolsó évada nekem Hiányzott. A dokinős börtönös storyból vicces dolgokat lehetett volna még kihozni. :D Prison Break RULEZ!!!!
  • Chaosman88
    #30
    amikor a Lost indult főműsoridőben volt. Egy idő után mégis csökkent a nézettsége, majd végül átrakták más időpontra. Amit te mondasz az úgy jön le, mintha a csatornák meg se adnák a lehetőséget a sorozatoknak, pedig ez nem így van. Legtöbbször az ígéretes sorozatok főműsoridőben kezdenek, hogy a lehető legtöbb ember láthassa!
  • fundikari
    #29
    Nagyobb nézettsége lenne egy sorozatnak,ha nem 22 órakor kezdődne, hanem 19-20 órakor. Így mindenki megtudná nézni, az is aki korán kel. Erre hogy nem jönnek rá....?
  • archrodney
    #28
    Azért érdekes hogy egy ilyen cikknél ahol tulajdonképpen egy sorozat nézettségének csökkenését firtatják, nincs megemlítve hogy sokan abból a 1,5 millás nézőközönségből (pl.én) azért nem nézik, mert láttuk már egy párszor. :)

    Rosco #4-es hozzászólására reagálva: "mindegyik tiszta fantazmagória, meg idióta-hülye történet, mint a Szökés."
    Lehet hogy egy idő után (főleg az utolsó évadban) már kezdett uncsi lenni, hogy mindig minden tök könnyen megoldódik, de azért még így sem nevezném "idióta-hülye történet"-nek... :S
  • Mat666
    #27
    "aham. szóval akkor, ha nem értek egyet, ha valakinek a mondandóját falsnak érzem, akkor ne szóljak. nem, ez nem így megy."

    Csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy ha kicsit változtatnál a stílusodon akkor lehet többen magukévá tennék a véleményedet, mely megjegyzem szerintem is igaz."




    Nincs igazad szükség van arra hogy valaki kimondja a frankot puder nélkül mert nagyon sokan másból nem értenek csak így tovább winnie.
  • Balintos
    #26
    Feleslegesen, idióta fordulatokkal elhúzni egy történet, annak nincs értelme.
  • Gerygrey
    #25
    Nekem mondjuk van tévém, attól függetlenül hogy a tévéadás hidegen hagy. Azért egy 107-es HD plazma mégiscsak jobb játékra és torrentről letöltött sorozatok/filmek nézésére, mint egy 22-es monitor :)
  • opeca
    #24
    Nem baj, ha én azt mondom, hogy ez egy sz@rság?
  • caprine #23
    Gerygrey sok igazság van abban amit írsz. Nekem például már vagy 5 éve TV-m sincs:))) Egyedül az F1-et megyek haza anyámékhoz megnézni, bár a neten ahhoz is hozzá lehet férni, nem beszélve arról, hogy a szabadedzést több netes adó is közvetiti. A PB elég jó, de emiatt nem veszek TV-t
  • winnie
    #22
    "Csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy ha kicsit változtatnál a stílusodon"

    csekkold a 8-9-es kommenteket, amin fennakadt a kollega. szerintem nincs velük gond:)

    "
    Viszont azokkal is egyet értek akik azt mondják, hogy a rövid tömör sorozat jobb "

    ez lehet, de az a minisorozat vagy a hosszú film. és ilyenból azért van kevés, mert nem lehet velük lefedni egy tévé műsorát,mindig újakat kéne kitalálni (ami sokkal nagyobb költség, ráadásul az emberek ugyanúgy követelhetnék a folytatást), stb. a sorozatoknak meg egy a céljuk, hogy le tudják fedni a csatornák a lefedendő műsoridőt.

    tény, hogy a sorozat sajátságos műfaj, de ezt kell szeretni. és rengeteg olyan sorozat van, amely 5-8-10 évad után sem fárad el, nem ismétlődik, hiszen ezért cserélődik az írógárda, hogy mindig lehessen frissíteni a sztorin.
  • qwas
    #21
    "aham. szóval akkor, ha nem értek egyet, ha valakinek a mondandóját falsnak érzem, akkor ne szóljak. nem, ez nem így megy."

    Csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy ha kicsit változtatnál a stílusodon akkor lehet többen magukévá tennék a véleményedet, mely megjegyzem szerintem is igaz.

    Viszont azokkal is egyet értek akik azt mondják, hogy a rövid tömör sorozat jobb mint a nyújtott szenvedős amiben pár előre leforgatott eseményt választ ki mindig a véletlen generátor és kész is a következő epizód. Biztosan meg lehetne oldani, hogy a befektetők is a készítők is és a nézők is elégedettek legyenek. Talán egy másik világban :).
  • Gerygrey
    #20
    Érdekes amúgy, most nézem mik a legnépszerűbb sorozatok, és a Showder klub a 2. évad epizódjai még az élbolyban szerepelnek 3500-4000 letöltővel, úgy látszik a netezők körében már elfáradt a sorozat.
  • Gerygrey
    #19
    Oké, a nagy tömegeknek, prolinak jó az, ha minden nap celebes fasság megy. Tőlem legyen, de akkor mélyen kussoljon minden paraszt aki amiatt sírdogál hogy az emberek (nem egy szűk, lázadó réteg, hanem több tízezres nagyságrendű felhasználótáborról van szó) letöltik a sorozatokat meg a zenét.

    Meg lehet nézni a Bithumenes "nézettségi" adatokat: a Prison Break 4. évad epizódjait 3500-4000 ember töltötte le rendszeresen, plusz a szinkronost 1000 körül - és ez csak egy a nagyobb hazai torrent trackerek közül. Ugyanezen az oldalon a magyar tévéműsorok közül egyedül a Showder klub az, ami említésre méltó letöltési számokat produkál, de még azt is csak feleannyian nézik mint a Szökést. A Barátok közt 5-600 nézőt számlál, a Bunkó feleséget keres pedig csak néhány olyan epizóddal büszkélkedhet, ami 150-nél több felhasználót érdekelt, ez valamit mégiscsak mutat. Szóval lehet, hogy a tévénézők körében a celebes fasságok vernek mindent, de arról nincs adat hogy vajon amíg 800.000 ember nézi a Győzikét, addig a maradék 9.200.000 mit néz. Őket valószínűleg nem elégíti ki az a trágya, ami a tévéből folyik.
  • winnie
    #18
    "Miért nem lehet délután, híradó után a sok celebes fasság helyett adni valami értelmes sorozatot?"

    gondolom költői a kérdés: mi érdekli jobban az embereket? az értelmes sorozat vagy a "celebes fasság"?
  • winnie
    #17
    de hoyg érdemben is reagáljak. (nem, ne akadj ki ezen, plz, de tényleg sok dolgot félreértesz, amit szeretnék helyretenni. ha én írók baromságot, remélem engem is helyretesz valaki. nem sértődök meg.)

    "készítőknek nem az lenne a dolguk hogy nyújtsanak valamit mint a rétestésztát,"

    szezon és fazon keveredik nálad. a készítőknek az a dolga, hogy megfeleljenek a szerződésükben foglaltaknak. ha a csatorna azt mondja az őket alkalmazó produkciós cégnek, hogy kell egy újabb évad, akkor nekik csinálni kell. vagy felmondani és munkanélkülivé válni. de ezzel erpsze nincs gond, hiszen a készítők, ha egy sorozatot csinálnak, akkor eleve sok-sok évadra terveznek.

    " A dolguk az lenne hogy egy darab művészetet rakjanak le az asztalra."

    ÚRISTEN! (oké, gondolom poén, de hirtelen nagyot röhögtem.)

    " Ha az nem megy, esetleg valami szórakoztatót. De ha már nyűg mindenkinek a sorozat, minek csinálják?"

    akkor elárulok neked egy titkot, bár ez triviális: akik sorozatot írnak, meg vannak győződve róla, hogy szórakoztatót csinálnak. az, hogy valakinek nem tetszik egy sorozat, együtt jár azzal, hogy nagyon sok embernek tetszik. (sőt, sokkal több embernek tetszik egy sorozat, mint ahánynak nem, hiszen egy CSI 10. évadról vagy Grace klinika 6. évadról a sorozat utálóinak fogalma sincs, hiszen nem nézik.)

    "A pénz miatt. Ennyi."

    ÚRUSTEN! (oké, gondolom poén, de hirtelen nagyot röhögtem.)

    hmm, deja vu-m. nem tudom, honnan veszed ezt. a pénz miatt? ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a mcdonalds-ban a hamburgert a pénz miatt csinálják, nem azért, mert szeretnek sütni-főzni a munkásemberek.

    " Ha a pénzembereken múlna akkor addig csinálnának egy sorozatot amíg 1 cent nyereség is lenne belőle."

    megint teljes tévedés. baromi nagy pénzember lehet, aki 1 centért csinálja a munkáját. elárulom: a pénzemberek addig csinálnak egy sorozatot, míg a nyeresége (mert az mindig van) olyan szintre nem csökken, hogy ne tudjanak a helyére egy nyereségesebb sorozatot tenni, vagy újat készíteni.

    "Szerencsére a tévétársaságok általában észreveszik hogy mi van, és nem rendelnek több évadot azért hogy az eredeti nézők 10 százalékának fusson tovább valami."

    10%? ha az eredetin a pilotot érted, akkor mér a nézők 50%-ának elvesztésre is nagy bajokkal járhat.

    "az a legjellemzőbb a legtöbb mai sorozatra hogy szét vannak szabdalva évadokra. "

    a legtöbb mai sorozatra az jellemző, hogy részekre van szétszabdalva. nagyon kevés sorozat csinálja azt, hogy évados történetekkel operál.

    "Hopp, bejött a siker, még 2 évad (mondjuk). Na már itt is probléma hogy az első szép kerek és lezárt történetű évadból mit csináljanak... persze hogy utógondolás érzete lesz... stb stb"

    stb, stb. azért ennyi kreditet adhatnál a sorozatíróknak, hogy tudják, hogy megy ez a 40-50 éves műfaj amerikában. épp az a lényeg, hogy nincsenek lezárt történetű évadok, hiszen az íróknak az az érdeke, hogy folytatódjon a sorozat, ezért nyitva marad az évadok, ezzel is próbálják rávenni a csatornát, hogy folytassa, kvázi ezzel hergelik a nézőket, hogy küzdejenek a sorozatukért.
  • winnie
    #16
    lám ez megintcsak egy "ellentmondok mert loverman vagyok" hozzászólás"

    aham. szóval akkor, ha nem értek egyet, ha valakinek a mondandóját falsnak érzem, akkor ne szóljak. nem, ez nem így megy.

    remélem az azért leesett, hogy egy fórum esetlegesen érvek, vélemények ütköztetésének helye. ergó, annak nem sok értelme lenne, ha watermanre azt reagálom, hogy "szerintem is". sajnálom a dolgot, le kéne kapnod a szemfedőt és észrevenni, hogy napi több száz kommentre nem reagálok (sok más fórmozóval egyetemben), párra meg igen. az, hogy ezen ennyire stresszelsz, hát..., nem egészséges:))
  • Julius Caesar
    #15
    SGu... Nézem, de csak mert SGU. Nagy kínlódás a sorozat. 9 rész lement és lapos, uncsi és elég felületes ötletekkel van tele. Talán az éved második fele vagy a 2. évad majd belehúz. Reménykedek, mert SG-ből csak kihoznak valami faszántosat.
  • Chocho
    #14
    Művészetet? Te viccelsz? :D S még meg vagy lepve, hogy a pénz miatt csinálják? Már megbocsáss, de Te talán nem a fizetésedért dolgozol? :) Teljesen egyértelmű, hogy MINDEN sorozat és film a pénz miatt készül. Igen, még a művészfilmek is, mert azokra jókora állami támogatásokat lehet felvenni, és nyerni lehet velük a különféle nemzetközi fesztiválokon. Ami nem a pénzre hajt, az a hobbifilm vagy a fanfilm, de a többinek a hírnév és vagyon hajszolása az elsődleges célja, ezzel pedig nincs is semmi baj.
  • Chocho
    #13
    Épp ezért jó dolog a DVD-kiadvány. Ha az nem lett volna, sosem látok pl. 24-et, de az Internetre feltöltött tévéfelvételek is mentik a helyzetet.
  • Mat666
    #12
    "Én sokminden más ok mellett azért szoktam le a tévében történő sorozatnézésről, mert vagy egy olyan fix időpontban van ami nekem nem tetszik, vagy állandóan variálják. Hiába vagyok nagy rajongója a Szökésnek, annyit nem ér hogy fél 12-ig ébren maradjak érte (és nem csak azért, mert már májusban végeztem a negyedik évaddal, mert azóta újból végignéztem mind a négyet)

    Miért nem lehet délután, híradó után a sok celebes fasság helyett adni valami értelmes sorozatot? Akkor még azt mondanám, hogy egye a fene a reklámokat, a szar minőséget és a pocsék szinkront, megnézem az első részt és ha megtetszik, maradok a csatornánál és megpróbálom úgy intézni hogy pl hétfő este 7-kor ráérjek Szökést nézni. De így már kedvem sincs elkezdeni egy sorozatot sem, inkább kinézek valami jót a kedvenc torrentoldalamon, és letöltöm az évadot vagy nézem az amerikai vetítést követő napon, amikor épp kedvem van hozzá, eredeti nyelven és HD minőségben. Benkőre és Győzikére meg ott rohadjon rá a fene ahol van."




    100% egyetértek veled ha az ember valamilyen sorozatot akar nézni jobban teszi ha letölti a netröl. Én már nem is nézek sorozatot a tévében.
  • Loverman
    #11
    lám ez megintcsak egy "ellentmondok mert winnie vagyok" hozzászólás. a készítőknek nem az lenne a dolguk hogy nyújtsanak valamit mint a rétestésztát, akár jó, akár nem, csak azért mert sok a néző (vagy talán már az sem). A dolguk az lenne hogy egy darab művészetet rakjanak le az asztalra. Ha az nem megy, esetleg valami szórakoztatót. De ha már nyűg mindenkinek a sorozat, minek csinálják? A pénz miatt. Ennyi. Ha a pénzembereken múlna akkor addig csinálnának egy sorozatot amíg 1 cent nyereség is lenne belőle. Szerencsére (vagy néha nem) a tévétársaságok általában észreveszik hogy mi van, és nem rendelnek több évadot azért hogy az eredeti nézők 10 százalékának fusson tovább valami.

    A cikk pedig csak azért hülyeség mert itt emlegeti a "több évados történetet" miközben az a legjellemzőbb a legtöbb mai sorozatra hogy szét vannak szabdalva évadokra. Elkezdik az elsővel, nem tudják lesz-e jövő, rendelnek-e több évadot, úgyhogy írnak annak egy kerek sztorit. Hopp, bejött a siker, még 2 évad (mondjuk). Na már itt is probléma hogy az első szép kerek és lezárt történetű évadból mit csináljanak... persze hogy utógondolás érzete lesz... stb stb
  • Gerygrey
    #10
    Ízlések és pofonok, engem például az animével ki lehet kergetni a világból, ellenben Szökésből még egy évadot megnéznék. Mondjuk, hogy a Tábornok úr megidézi Michael szellemét és segítségével megszökik a börtönből :))) (na jó, ez már tényleg túlzás lenne, viszont nekem tetszett a negyedik évad.)
  • winnie
    #9
    "és valahogy elkezdtem lemaradozni"

    igen, ez általában így van, velem is gyakran előfordul, a sorozat az ilyen műfaj, ezt el kell sajnos fogadni. ezen nincs is mit vitatkozni, ellenben a waterman ott követi el a hibát, hogy reformálni akarja az évtizedek óta létező műfajt:) ez ilyen, akinek nem jön be a filozófia, annak nem kenyere a sorozat.
  • winnie
    #8
    "soha nem tudják mikor kell abbahagyni. ami leírtál szóról szóra igaz. ott vergődnek hetente 45 percet, amikor egy jó történettel mondjuk 2 évad alatt nagyon jó sorozat lenne belőle"

    ez abszurd módon önző hozzáállás. mindenki tudja, mikor kell abbahagyni. mindenki. csak a néző nem. egy sorozatot, legyen az tévében vagy moziban, nem a készítők fognak legtöbbször abbahagyni, hanem a nézők. a készítőknek, főleg sorozatok esetében, az a dolguk, hogy amíg van ötletük, addig kiszolgálják a nézőket. ás ötletük mindig lesz, hiszen ez a munkájuk.

    a néző pedig szabadon dönthet, hogy mikor akar kiszállni. ráadásul a prison break ritka nézőbarát sorozat volt, hiszen, aki nem szeret évad vagy sztori közben kiszállni, az is megtehette az évadok végén, hiszen minden évad egy teljesen új történetet hozott.

    megvallom engem meglep, ha olyat látok, hogy "ez a 10 évados sorozat sokkal jobb lett volna, ha csak 2 évad", mert aki ezt mondja, az meglepően vak, hisz csak magára gondol, arra nem, hogy azon milliók, akik vele szemben nem szálltak ki 2 évad után nem így gondolják. hiszen nézik. (azt feltételezni sem merem, hogy valaki olyan sorozatot néz, ami szerinte nem jó.)

    és sorozatok esetében értelmetlen az önös gondolkodás, a "miért nem fejezik be a sorozatot?" hozzáállás, hiszen az ember szabadon dönthet mindig, hogy mikor száll ki. (még jó, hogy nem 2 évad volt a sorozat, lett volna nagy anyázás a rajongók részéről, ha vége.)
  • Chocho
    #7
    A cikk tetszett, de többek közt egyetértek az előttem szólókkal. Én a Született feleségeket néztem tévében annak idején, és meg is volt a varázsa a dolognak. Minden szerda este tűkön ülve vártam a folytatást, de így jártam hajdan a Vészhelyzettel, és a második évad elejétől kezdve a Grace klinikával is. Tetszettek, vártam, néztem... majd jött a szünet, az élet komolyabb dolgai, a suli, a munka, és valahogy elkezdtem lemaradozni. Mikor pedig vissza akartam kapcsolódni, elkeseredtem, mert vagy máskor ment már a sorozat, vagy annyira elöl járt, hogy nem értetten a cselekményt. Szóval maradtak a DVD-k...
  • Chocho
    #6
    ... és a mindig mindig rövid i. ;)
  • waterman
    #5
    +1.
    soha nem tudják mikor kell abbahagyni. ami leírtál szóról szóra igaz. ott vergődnek hetente 45 percet, amikor egy jó történettel mondjuk 2 évad alatt nagyon jó sorozat lenne belőle, azt elhúzzák 4-5 évadosra csak mert nézik, de akkor már csak szardobálás lesz a végén. ezért szeretem a 13-26 részes animéket. a végén vége van, de a történet soha nem ül le és többször megnézi az ember, mert érdekes.
  • Rosco
    #4
    Barátnőm nézte állandóan, így néha én is. Komolyan, sorozattól így nem szenvedtem még: mindíg közbe jött valami, mindíg visszatért valaki, mindíg átállt valaki, mindíg lesitteltek valakit, mindíg ki kellett szabadítani valakit. Olyan érzésem volt már a végén, hogy már kínukban a forgatókönyvírók és a producerek sem tudtam mit kitalálni, csak hogy legyen mit hetente a képernyőre varázsolni. Egy vicc volt az egész, a vége meg különösen idegesítő volt. Az egyetlen összefüggő történettel rendelkező igazán sikeres sorozat a Maffiózók volt. Azóta se tudtak normális sorozatot csinálni, mindegyik tiszta fantazmagória, meg idióta-hülye történet, mint a Szökés.
  • Gerygrey
    #3
    Én sokminden más ok mellett azért szoktam le a tévében történő sorozatnézésről, mert vagy egy olyan fix időpontban van ami nekem nem tetszik, vagy állandóan variálják. Hiába vagyok nagy rajongója a Szökésnek, annyit nem ér hogy fél 12-ig ébren maradjak érte (és nem csak azért, mert már májusban végeztem a negyedik évaddal, mert azóta újból végignéztem mind a négyet)

    Miért nem lehet délután, híradó után a sok celebes fasság helyett adni valami értelmes sorozatot? Akkor még azt mondanám, hogy egye a fene a reklámokat, a szar minőséget és a pocsék szinkront, megnézem az első részt és ha megtetszik, maradok a csatornánál és megpróbálom úgy intézni hogy pl hétfő este 7-kor ráérjek Szökést nézni. De így már kedvem sincs elkezdeni egy sorozatot sem, inkább kinézek valami jót a kedvenc torrentoldalamon, és letöltöm az évadot vagy nézem az amerikai vetítést követő napon, amikor épp kedvem van hozzá, eredeti nyelven és HD minőségben. Benkőre és Győzikére meg ott rohadjon rá a fene ahol van.
  • brueni
    #2
    SGU
    az kezdődjön végre...