69
-
#69 beépitett akkunak meg vannak az előnyei... a legujabb macbook prokban is beépitett akku van, nem véletlenül...
nem kell ugy csinálni mintha az iphone lenne az első drága telefon... már hosszu évek óta megy ez a melyik gyárto jön elő egy csilivilibb telefonnal kezdve a nokiátol a samsung-ig... széthajtható nokia hogy le tud magad fényképezni, LOL, na azok voltak aztán a parasztnak való készülékek, jól mutatot a BMW-je mellett a kávézóasztalon :) -
Madve #68 Narumon mit erőlködsz annyira? Gyakorlatilag felvázoltad, hogy semmi különösebb igényed nincs telefonok terén, és még a csökkent képességű iphone is több mint elég neked. Ha neked alapfunkciók nem hiányoznak, amit minden telefon tud középkategóriától felfele ráadásul több mint 5 éve (tehát volt ideje népszerű funkcióvá válni) akkor mi a francnak kezdesz vitatkozni másokkal? Gyakorlatilag az iphone egy dizájnphone, kb olyan mint amikor egy nokia 3310-est adnak el aranyburkolatban gyémántokkal kirakva->Mocskos drága, tudás semmi, de villantásra tökéletes. A simbianos programokkal kapcsolatban meg annyit, hogyha nincs meg, akkor letöltöm javasba. Az meg hogy szoftverbeszerzésnél egyetlenegy helyhez vagy kötve törés nélkül, és ezzel elégedett is vagy azt bizonyítja hogy irányítható vagy, nincs saját igényed, azzal vagy elégedett, amit eléd raknak. Nem minden feltétlenül illegális, és lopott ami nem a gyártó oldaláról származik. Nokiánál is van Ovi store, de senki nem kötelez, hogy onnan szerezz be bármit is. Vagy a számítógépeden is csak a microsoft oldaláról letöltött programok vannak? Remélem hogy nem. Egyébként az itt felsorolt dolgok létező igények, amit meg abszolút feleslegesnek találsz az sem hülyeség a telefon jelenlegi árába nyugodt szívvel beleférne, és még úgy is keresne rajta az apple. Egyébként számomra érdekes, hogy mindenkinek csak erősebb akkura fáj a foga, de cserélni senki sem akarja. Nekem pl alap, hogy mindentelefonomhoz 2 akkum van, és cserélem menet közben ha arról van szó. Meg persze egy asztali akkutöltő, hogy akár egyszerre is tölthessem a telefont meg az akkut. Ha meg döglődik az akku, akkor csak szervízben lehet cserélni? Mi a jó ebben? Gyakorlatilag az utolsó beépített akkus mobiltelefonok táska méretűek voltak, és pár kilót nyomtak. Egyébként a multitask, és a copy-paste bármelyik symbianos telefonon megtalálható az első perctől kezdve.. Ha meg szoftvert frissítek akkor ne annak örüljek már, hogy az extra drága csillivilli telefonom végre azt a funkciót is tudja, mint bármelyik másik középkategória feletti telefon az utóbbi öt évben. Én azt mondom, hogy a jelenlegi tudásával a zártságával, a beépített akksijával és a hardveres hiányaival nem ér többet mint bármelyik középkategóriás telefon, és annyit is csak a külső dizájn miatt. -
#67 270ezer???
dominocsomagban 189e... megveszed.. és azt mondod az ugyfélszolgálatosnak hogy akkor ezt most te szeretnéd függetleniteni.. ez még 20ezer forintodba fog kerülni és jó napot... -
#66 van egy ilyen alkalmazás hogy nimbuzz, kezel minden im klienst, még a skype-ot is...
jo tudni hogy már tizéves SE is tudta a videotelefonálást... marha sok embert látok videotelefonálni...néha netezni is alig birok olyan lassu a 3G, de persze a video a legfontosabb...
nagyon ugyes vagy, hogy egyszerre emailezel, doksit nézel, skypeozol és chatelsz is, esetleg vezetsz is közben? még jo hogy másnak van rendes irodája... -
#65 mutatnál egy ilyen képet? vagy hivatalos papirt hogy történ ilyen? mert hogy egy ilyet se mutattak, csak cikkeztek róla... kamu... -
#64 valóban, néha már lett volna szükségem hogy áttudjak küldeni egy képet valakinek, akkor bosszantott hogy nincs bluetooth, de aztán megkérdeztem tőle, e-mai-t tudsz fogadni? nahát, 2009, és még mindig sokan nem tudnak...
-
#63 Én nem csak azt büntetném aki másolatot gyárt hanem azt is aki megveszi! A szar akkor is szar marad ha klónozzák... -
#62 Hát ezekkel ennyiért sokmindenkinek kéne, de legyen mellé még egy jó előfizetéses ajánlat is, mert engem csak úgy érdekel :D -
krajcsovszkig #61 Ezt az előbb még nekem írtad ;-)
Na, akkormár én is leírom, mit látnék szívesen:
iPhone HD (ez most divatos utótag):
- 1GHz ARM SnapDragon CPU
- 512MB RAM
- 32 GB ROM
- MicroSD slot
- 800*480 (nHD) AMOLED touchscreen
- 5MP főkamera xenon vaku&videofény, FullHD 1080p videofelvétel @30FPS
- VGA kamera videotelefonáláshoz
- fényszenzor
- tv-kimenet
- fullHD 1080p videók lejátszása (van már ilyen, tv kimenettel kombinálva értelme is van)
- A-GPS
- multitask többablakos operációs rendszer "asztallal" (~Maemo), lehetőleg úgy, hogy jailbreakelés nélkül lehessen bármit rápakolni, illetve otthon programozni rá
- flash, MIDP2.0
- teljes bluetooth-funkcionalitás (2.1+EDR)
Ha már high-end-nek szánják... :)
Egyébként egy ujjlenyomatolvasót is bírnék már telefonba, szerintem jó ötlet lenne
Ja és persze mindezt 200e Ft alatti hivatalos kártyafüggetlen áron...
Ezekkel már kéne :P -
#60 MEgint ismétlem magam. Ez a telefon nem neked való. Nincs (és talán soha nem is lesz) tökéletes telefon. Van egy jópár dolog amit az iphone nem tud és más telefonok igen, de forditva is vannak ilyenek. Ha neked ezek kellenek amiket leírtál akkor ne vegyél iphone-t nincs ezzel semmi gond. Egy másik forumban is kiderült azonban hogy azt a sok featuret amit felsoroltak azt egyik telefon sem tudja csak ha több telefont veszünk egyszerre. By the way egy ekkora kijelzőn nem tudom hogy tudsz egyszerre nézni egy pdf-et meg email klienst meg weboldalt. Ha meg a kettő között váltasz azt meg az iphoneal is meg tudod csinálni, ehhez még mindig nem kell multitasking! DE ha nagyon akarod akkor jailbreakeled (ami annyiból áll hogy rádugod pcre a telefont majd elinditod a Win vagy mac szoftvert és kattintasz kettőt vagy hármat, visszacsinálni még ennyi se) Jailbreak után meg azt raksz rá amit akarsz, multitaskot meg józsi bácsi által írt programot, meg mehet a sok lopott, feltört program ahogy az magyarországra jellemző! -
kvp #59 "Én szoktam örülni mikor új featureöket tud egy egy frissités után a telefonom, jó lett volna ez régi telefonomnál is, de ott ugye nem volt ilyen. Azt, hogy melyik frissités kinek tetszik jobban (nyilván aki hiányolta belőle) azt mindenki eldönti maga."
En inkabb azt szeretem, amikor egy telefon mindent tud ami ma mar alaptudasnak minosul es nem kell rajta szoftvert frissiteni. Egyebkent megnezem hogy no ki egy regi iphone-on a videotelefonalashoz szukseges kamera egy szoftverfrissites hatasara. :-) De ha mar az is uj feature, amit egy kozel 10 evvel ezelotti ericsson telefon is tudott, akkor az iphone tulajok meg sokaig boldogok lesznek az uj es meg ujabb feature-okkel. Egyebkent a flash es a java tamogatas mar a kozepkategorias telefonokon is kezd alapnak szamitani. Egy feltoretlen iphone meg meg mindig nem tud rendesen kezelni egyszerre egy im klienst, egy skype-ot, egy bongeszot, egy email klienst meg mondjuk egy doc/pdf megjelenitot. Munkahoz jol jon, ha egyszerre latszik egy email, egy webes anyag, egy doksi es kozben tudok skype-on targyalni, mikozben chat-en ra lehet kerdezni par dologra egy kollegatol. Persze iphone tulajt meg nem lattak dolgozni, vagy ha igen akkor masik keszulek volt eppen a kezeben. :-) -
#58 Igen, ez már jobban hasonlít, de azért az "egy az egyben iphone koppintás a szoftvere" állítást sem érzem igaznak. -
#57 http://mobilarena.hu/teszt/htc_hd2_mikor_koppan_az_all/telefonalas_uzenetkezeles_net.html
Én csak ez alapján mondom, hogy a telefonkönyv egy az egyben ugyanaz, még szinvilágát tekintve is.
http://mobilarena.hu/teszt/htc_hd2_mikor_koppan_az_all/multimedia.html
Ez alapján a multimedia része is 98%-ban megegyezik kinézetre.
Egyébként meg mindegy mert ami jó az jó :D -
#56 5800-hoz: sajnos azok mindegyike szoftveres hiba, és pl ébresztőórás bug másoknál is előjön (amit egyébként 30-as szoftvertől kezdve tapasztalok, Qwerty-s szórakozás is csak a legfrissebbel jelentkezett), nomeg nemhiába tanácsolják, hogy rendszeresen indítsa újra az ember... Pedig alapjában véve jó lenne.
Ha kártyafüggetlenül kellene nekem egy iPhone, vennék egyet Dominoban s azt függetleníteném (T-nél, ha jól rémlik 20e vásárlást követő 1 éven belül), nem pedig boltok egyéni megoldásaira támaszkodnék. Persze ettől még tény marad, hogy kártyafüggetlenül méregdrága ez a készülék, ahogy az is, hogy HTC HD2 többet tud, bár én WM7-ig nem biztos, hogy beruháznék WM készülékre (alighanem "túl nagy" ugrás lesz az az alkalmazások szempontjából).
narumon: Ugyan én csak Touch HD-t szoktam használni, de szerintem TouchFlo-nak nem sok köze van az iPhoneOS-hez (kinetikus scrollt meg 1-2 eyecandy-t leszámítva) -
krajcsovszkig #55 Ugyanaz a hardver, mint a 3GS 32GB, de 256MB rammal+768MB virtuális memóval, csak 5MP-s vakus kamera, + egy másodlagos a videotelefonáláshoz, meg rendes GPS és micro sd bővítés. Oprendszernek meg Maemo 5 van rajta, ami gyakorlatilag egy asztali linux (~Ubuntu) mobilra optimalizálva (több ablak kezelése, úgy mint pc-n, teljes openoffice, firefox, stb). Ja, és van fizikai qwerty billentyűzet is az érintő mellé. És persze ott az ovi, az ingyen navteq gps térképpel az egész Földre... :) -
acdc #54 Talan nem a 2 leggagyibbat kene hasznalni (igo,tomtom) Amugy pna-kna az igo eleg jo de a tomtom vilageleteben egy fos volt. -
#53 nem android van rajta, csak android ui másolat:) -
#52 Jó csak ehhez vedd hozzá hogy hivatalosan Iphone-t nem lehet kártyafüggetlenül kapni, tehát annyit kérnek érte éppen amennyit nem szégyellnek (vagy amennyit adnak érte). Malájziában voltam nyáron, minden sarkon meg akarták venni tőlem az iphonet, elég korrekt pénzért. A HTC HD2-t is előfizetéssel kellene megnézni valószinűleg az sem lenne olcsóbb hasonló paraméterekkel mint az iphone esetében.
Egyébként ha már itt tartunk csak nekem tünt fel hogy egy az egyben iphone koppintás a szoftvere? :D -
#51 N97 volt asszonykának, az iphone mellett az egy gyenge kis telcsi, le is cseréltük. Az N9000-et meg nem ismerem azt nem tudom , hogy milyen. -
krajcsovszkig #50 Kártyafüggetlenül az átlag 270e Ft érte (igaz, néhol csak 180, de az gyanús kicsit)
Az meg röhej, mikor HTC HD2 majdnem kétszerakkora krafttal, nagyobb kijelzővel, jobb kamerával, videotelefonálással és rendes GPS-sel, ugyanolyan jó érintéssel és jobb os-sel (azon a telón még a Windos Mobile is megtáltosodik, meg az egyedi felület is zsír) 160 ezer forint körül van mindenhol, függetlenül... -
krajcsovszkig #49 Gondolom a keret csökkentésével. Bár nagyon sokat nem lehet már azon... -
krajcsovszkig #48 Hát a samsung egy fos, azzal tényleg nem lehet összehasonlítani...
Nokiából az első "hasonló tudású" az az N900 lesz (bár az jobb is lesz már kicsit) 160 ezerért valamikor januárban talán. 5800-val meg aki írta valószínűleg besz.pott egy hibás példányt, mert eddig szinte csak jót hallottam róla mástól...
Én a samsung omnia HD iránt érdeklődöm, csak félek a samsungoktól, meg N97-ért de az meg annyi pénzért kicsit lassúcska, illetve N900 és HTC HD2, de azok meg mocskos drágák... De amúgy sincs pénzem egyikre se, szóval tökmindegy :P -
Ahoy #47 26K-ért láttam kínai táccsszkrínes Blacberry Storm utánzatot, amin az ingyenes Google Android van. HW-jük már kezd egyre gyorsabb lenni a kínai cuccoknak is. Dizájnban 1:1-ben lopottak (nekem nem jelent problémát :D) és mostmár egy fasza kis OS is rajtuk van, nem vmi kínai utánzat fos. Áruk meg 20-30K között van.
Remélem most majd jól belilul a smartphone gyártók töke, és nem csillagászati áron adnak egy szutykos telefont.... Mikor látják hogy chinaphone-ok 8-ad áron futnak :P -
#46 "-legyen egy kicsit könnyebb, és amennyiben lehet a méreteit is csökkenthetnék, de kisebb képernyő semmiképp"
Hát azt meg akkor hogy? :D -
#45 Mhmm, barátom vett nemrég egy "hasonló tudású" samsungot valamivel olcsóbban. Kezembe fogtam: a menüje egy fos, az érintőképernyője meg kritikán aluli, a többit már nem is érdekelt benne, és innentől a "hasonló tudású" is erősen megkérdőjelezhető. -
#44 Ár meghatározásánál vedd figyelembe, hogy azért nem csak a készüléket kapod, hanem szolgáltatást is (amúgy is, 3GS 120+12*5k (ikon200)=180k). Persze ha kártyával használnád (vagy független kell...) jogos. Nokia meg lehet, hogy olcsóbb, de sajnos olyan is (5800-m ne tudd, mennyire utálom, 1 év alatt nem voltak képesek normális szoftvert összehozni, ébresztőóra 0...5 perc késéssel szól, régebben nem tudtam felvenni hívást(!), néha nem hajlandó felmenni WLAN-ra vagy éppen onnan lejönni, esetenként nem hajlandó megjeleníteni a teljes képernyős billentyűzetet... Más kérdés, hogy nem tudom, az iPhone hogy áll ezen a téren, különösebben még nem olvastam utána.) -
#43 Azt mondja meg nekem valaki minek költenék el minimum 200 000 Ft-ot egy ilyen túlárazott szarra, amikor egy hasonló tudású Nokia Fele annyiba kerül? De még a HTC HD2 is jóval olcsóbb... -
Taybor #42 Én is erősen gondolkozok egy iphone vételén, de csak miután kijön az új.
Nálam ezek kellenének hogy jobbak legyenek:
-jóval erősebb aksi
-legyen egy kicsit könnyebb, és amennyiben lehet a méreteit is csökkenthetnék, de kisebb képernyő semmiképp
-kijelző lehetne oled
-egy jobb minőségű 5mp-es kamera led fénnyel, a videó felbontása már rendben
-nagyobb proci és gyorsabb oldal betöltés
-Bt fájl küldés
-és hogy versenyképes áron elérhető legyen pannonál:) -
#41 "Verizon hálózatával való kompatibilitást"
Gondolom itt kimaradt a "4G", egyébként nem lenne különösebben nagy szám:) Remélhetőleg bekerül a BT fájlcsere lehetősége is (akár e-mail megvalósításhoz hasonló korlátozásokkal), aztán majd mehetnek a TV-hirdetések, hogy képeket lehet cserélni bármely készülékkel könnyen, gyorsan
FlyingV: nem csalódtam benned...:)
Amúgy lehet jövőre én is beszerzek egy iPhone 3GS-t (BT hiánya miatt meg jól megtöröm, ha nem okoz garanciavesztést), de egyre többször olvasom, hogy hangminőségével gondok vannak, s ez elgondolkoztat... (Viszonyításképp: SE K550i/Nokia 5800XM-el nem volt gondom ilyen téren, ha ez is van olyan jó, az már megfelelő:)) -
#40 "- Nagyobb kapacitású aksi."
Hogy nagyobbat robbanjon? :D
(apple minőség) -
#39 JAh psre még annyit, hogy mit csinál az a user akinek van mondjuk egy Nokiája, és amilyen program neki kéne olyan egyáltalán nem is létezik Symbian oprendszerre. Max belenyugszik. (Vagy mint a feleségem, kikönyörög magának is egy iphonet :D) -
#38 Figyelj, egy pár forumban már megvitattuk, hogy nem vagyunk egyformák. Senki sem kényszerít rá hogy iphonet vegyél. Mint ahogy szerencsére engem sem kényszeritenek hogy MSI windet meg telefonokat kösse össze, ezért nem is teszem.
Természetesen gondolom a hardver frissités helyett szoftver frissítésre gondoltál, mert ezek szoftverfrissítések. Én szoktam örülni mikor új featureöket tud egy egy frissités után a telefonom, jó lett volna ez régi telefonomnál is, de ott ugye nem volt ilyen. Azt, hogy melyik frissités kinek tetszik jobban (nyilván aki hiányolta belőle) azt mindenki eldönti maga.
Ez sem egy hibátlan telefon, de minden egyes szoftverfrissítéssel egyre jobb, és én még mindig nem cserélném el semmi másra, nem tudok jobb alternativát. Ennyi. -
#37 Mivaaaaaan? -
roliika #36 Egy konferencián azt mondták, hogy amíg Jobs bácsi a főgóré addig nem lesz benne Flash. A flash egyébként is egy undormány. -
kvp #35 """- Képes maximálisan kezelni a BlúTyúk szolgáltatásokat."
Felesleges!"
Na miért? Az elég szarügy, hogy a SE-osok küldözgetik egymásnak a jobbnál jobb zenéket, az Iphone tulaj meg egyszerűen nem mondhatja vagy nem kérhetik tőle, hogy külddát, külddát."
Mondok egy jobb felhasznalast, sajat keszitesu kepek, videok. En egy sonyericsson telefont, egy regi nokiat, egy msi wind laptopot es egy samsung tv-t raktam ossze. Igy barmelyik telefon kepes atkuldeni kepet, hangot vagy videot a laptopra, ami kepes azt kikuldeni a tv-re. A sonyericsson pedig iranyitani is tudja mindkettot taviranyitokent. Semmilyen szoftvert nem raktam fel sehova, csak a gyari beepitett szolgaltatasokat hasznalom.
Ehhez kepest egy iphone addig szinte semmit sem tud amig nincs jailbreak-elve, az pedig mar akkora hack-eles, mint amikor valaki linux-ot rak egy sonyericsson telefonra. (lehet, de minek) Az apple iphone-ok eseten a felhasznalok addig vedik a telefonjukat es annak hianyossagait, amig ki nem jon egy hardver frissites ami mar tudja azt, akkor meg elkezdik dicserni az apple forradalmi fejleszteseit, mint pl. a copy paste es a szelektiv sms torles lehetosege. Ez a fajta tudati ellentmondas segitett anno sok embernek elviselni a kommunizmust, mivel tudat alatt elhittek hogy a letezo legjobb rendszerben elnek.
ps: Itunes-al es app store-al kapcsolatban csak egy megjegyzes: Mit csinal a tisztesseges apple felhasznalo ha valami nincs meg a ket bolt valamelyikeben? Megszegi a torvenyt es feltori a telefont vagy tudat alatt elhiszi, hogy arra neki valojaban nincs is szuksege? -
FlyingV #34 most komolyan, ebből a 33 hsz-ből egy-kettőt se nagoyn tartanék meg. olyan ostobaság úgy utálni valamit, hogy nem is tudjátok mi az, és aztán még persze az iPhone vásárlók az ostoba megtévesztett birkák :)
70k-val olcsóbb HD2, van-e kopipészt, multitask, 720p-nél is kisebb felbontásra ááááá, meg atyaég, tényleg, ide kajak általános iskolások járnak, vagy mi a fasz történt? vagy egyáltalán, nem divat egy kicsit informálódni, mielőtt valamit értékel az ember? nevetségesek vagytok barátaim.
A köv iPhone valószínűleg frissített hardverrel jön (nem véletlen a verziószám 'bal' oldalának növekedése), szerintem az új MacBook-ok akksijából tanulva reménykedhetünk egy kis üzemidő-növekedésben, talán lesz 4G (még régebbi pletyka, de mivel nincs kiépítve jó kérdés, bár epöléknek mintha fontos lenne, főleg elsőként kijönni vele). Bluetooth-os fájlküldés? Minek? Doksikat el tudsz küldeni ímélben is, saját magad által felvett hanganyagokat is, képeket is. Játékot miért akarod átküldeni? Vagy a zenéidet? Arra ott az ITMS és az AppStore. Ja hogy fizetni errefelé nem dívik? Aztán még persze te szidod a zsidókatcigókatmindenkitakitőledlopjaavéresverejtékkelmegkeresettpézt. Az ilyeneket lőném le nyilvánosan. Tolvaj g€cik. A kezelőfelületet szerintem annyira nem kéne megbolygatni, talán egyedi ikonok, mátrix-szerű képernyő elrendezés a főmenüben és saját háttér (ne csak fekete legyen, meg az alsó dokk-szerű részt is lehessen cserélni) hiányzik csak. Így hirtelen nem jut több eszembe, tényleg még a hangot kódoló chip-et lehetne valami jobbra cserélni. Na meg valami strapabíróbb készülékház :P
De ezek nélkül is tökéletesen megvagyok a 3G-mmel :) -
krajcsovszkig #33 Valószínű... :) -
#32 Hát ezt akkor nem neked találták ki.
Nekem is előfizetéses van igy teljesen baráti az ára. -
krajcsovszkig #31 Viszont én speciel utálom a tré-mobilt, nem netezem annyit mobilon és életembe nem telefonáltam annyit, amennyi benne van a csomagban, meg smsből is egy évre elég a 400... Ráadásul jobban szeretem a kártyás csomagokat. Viszont olyat már többször csináltam, hogy hosszabb külföldi tartózkodás idején vettem ott egy sim-kártyát. Szóval nem mindenkinek jó az úgy, hiába "olcsó"...
(Egyébként angol vodánál ingyen N97-es korlátlan nettel és smssel (hálózaton kívül is) és havi 1000 perccel 11ezer Ft/hó) -
#30 Aki 200-ért vesz független iPhone-t az szvsz egy címeres ökör. Egy esetben tudom csak elképzelni. Ha nagyon ragaszkodik a számához. De ugyanezért a pénzért a T-nél a készülék mellé egy éven keresztül kapsz havi 400 perc beszélgetést, havi 200 sms és havi 2 giga internetet. Nem mindegy!
És ha már itt tartunk, sokan ott követik el a hibát, hogy azt mondják megveszem az ócsóbb HTC-t és milyen jól járok. Na persze. És az előfizetéssel mi van? Vegyél csak egy gagyi alap 3-4 ezer forintos előfizetést és a 170k-s telefonod 2 év alatt rögtön 270k-s telefon lesz. Na most az iPhone-ért is maximum ennyit fizetsz ki 2 év alatt, de ne tudd meg milyen rohadt kényelmes, hogy nem kell a perceket számolnom, meg bárhol bármennyit netezhetek, ugyanis a fentebb említett díjcsomaggal(400 perc, 2giga/hó) kapom. Közben meg a haver folyton a perceket nézi és keresi a free wifi-t mert máshogy nem tud(ingyen) netezni.