27
  • Tetsuo
    '500 forintnak megfelelő euró-értékű' ??
  • halgatyó
    A gyári előrenyomtatott zenei és film CD-DVD-re gondoltam, azok küzöl is elsősorban az irreális áron terjesztettekre (nem az 500 forintnak megfelelő euró-értékű Mozartra)
  • Flang3r
    dögöljenek éhen, vagy menjenek el dógózni, nekik nemGójoknak se fog a karikagyűrű leesni az ujjukról egy kis pöcegödörtúrástól.
  • Sanyix
    cd dvd bojkott? Az csak annyit érne, hogy " jaj má nincs igény dvd-re, gyártsunk blúréjt" azt a bojkott végén mehet mindenki blúréj írót venni ha ki akar írni valamit, meg 3000 forintos írható lemezt :D
  • Ruley
    Valamiből a kiadóknak is meg kell élni, és hát mivel már senki nem fizet a másolataiért, kénytelenek az idomított jogászfalkáikkal útonállóként lesben állni és elvenni minden pénzedet ha elkapnak.
  • Flang3r
    [b]akinek annyi esze sincs, hogy ne húzzon újjat SOK emberrel, tömegekkel, a néppel, azt hamarosan egy sikátorban fogják megtalálni, úgy, hogy a saját farka fel van dugva a saját seggébe. aztán majd titokzatoskodhatnak, meg nyomozgathatnak hogy vajon kiki volt a tettes a sok goromba , dühös polgárból, akiknek felb*szták az agyát... ennyi...
  • Lowosan
    Ha ilyen vásárlásbojkott lesz szervezve akkor szóljatok nekem is

Jah, és #18, ott a pont!
  • halgatyó
    Az a baj, hogy az ilyen mocsok nem áll meg az országhatárokon.
    Ha a brit alattvalókkal sikerül megcsinálni, akkor előbb-utóbb mi is számíthatunk hasonló foslék húzásokra. Ez a tapasztalat.
    Sajnos, az EU ebből a szempontból nem éppen pozitív jellegzetességekkel bír.
    Nyelvi, közlekedési, komunikációs, bizalmi, kultúrális és sok egyéb okokból a népek nem tudnak hatékonyan összefogni.
    Az uralkodó "elit" (hadd ne minősítsem) viszont nagyonis össze tud fogni.
    Ez egy új "Szent Szövetség", csak sokkal nagyobb és hatékonyabb (sajnos)

Ezekből az következik, hogy már az is szerencse és óriási szervezőmunka, ha egy országon belül sikerül valami összehangolt népi akciót véghzevinni.
    Meg kell próbálni a már meglévő szervezeteket befolyásolni. Új szervezetet létrehozni ehhez nagyon sok idő kell, annyi most nem áll rendelkezésre.

Szerintem első hatásos lépés lehetne egy fél évig tartó bojkott a gyári lemezek (CD, DVD) vásárlására.
    Ez pont ott érintené őket igen kellemetlenül, ahol az egyetlen érzékeny pontjuk van: a pénz. És ez nem is kivitelezhetetlen. Néhány dúsgazdag apuka kölyke talán kilógna az akcióból, de a többség belevonható.
  • nickwearby
    sztem nem túl jó ötlet nagy tömegek kriminalizálása,
    az is lehet a hatása, hogy az emberek egyre kevésbé fogjáék elfogadni a törvényeket.

Az erkölcsi normákról nem is beszélve.

Szóvla ez hosszú távon sokkal károsabb, de bizots van elég pénzük a rendfenntartó szerveket fizetni....
  • johnsmitheger
    3 dolog, amiről minden esetben megfeledkeznek:

1. Már fizetett minden ember egy csomót a CD-k és DVD-k árában. Vagyis már akkor bűnös vagy ha veszel egy sz@ros DVD-t és már büntetnek is a pénztárnál. Érdekes, ha már fizettél érte, mit akarnak még?

2. Miért nem értik meg, hogy lehetne pénz szerezni, ha próbálnának közeledni: a kis felbontású cucc ingyen, ez lenne a próba. És ha tetszik, letöltheted nagy felbontásban mondjuk 1 EUR-ért. Már dőlne a lé, de ezek idióták.

3. GARANCIA: ki garantálja, hogy ha megnézem a filmet nekem tetszeni fog? Én garanciát akarok a filmre és a zenére, hogy tetszeni fog nekem, különben visszakérem a lét. Na ehhez mit szólnának? Vagy az imdb 1.6/10-es filmre is komolyan mint értékre gondolnak? Lóf@szt. A 30 ezer ember perelhetne, hogy a film főleg a sz@rabbja komoly kárt okozott bennük :DDD annyira rossz volt.

A szolgáltatók köze az egészhez annyi, amennyi az útépítőnek a gyilkoshoz, aki végig sétált az úton...
  • wackydog
    FUCK IT UK!!!!!!!!!!

Egymondatba foglalva naci,KGB-s,zsidok...jah es RASSZISTAK!!!!!
    Kintelo honfitarsaim: megfigyelik az utleveleket,merre mentek,mikor jottok vissza,indokolatlanul telefonbeszelgeteseket hallgatnak le,X ezer embert visznek be artatlanul a rendorsegre csakazaert hogy dns-t vegyenek,terfigyelokamerakkal figyelnek.Kicsit olyan orosz KGB-s a szitu nem?csak fejletteb a rendszer:)
    DUGJANAK EGY PORAZT NYUGODTAN A SEGGEMBE!!!!
    Egyetertek a hozzaszolokkal ossze kell fogni nem jatszhatnak a neppel!!!
    Hol itt a szemelyi szabadsag?????????????????
    En egy London melletti kisvarosban SEVEOAKS ban elek.
    A szitu:
    Bemesz a LLoyds bankba lengyelul van kiirva a cucc a hirdetoplakatokra,elmesz jogsit csinalni az osszes genya nyelven leteheted lengyelul,szlovakul,romanul,arabul stb. Magyar nincs kozte
    Elmesz az HMW-be veszel egy dvd-t ha mar nem toltogetsz,hataldolan nyelvek,feliratok kozott hiaba keresed a magyart nincs, de van lengyel,francia,roman,nemet...stb.
    Kicsit rasszista a magyar kisebbseggel szemben....
    Miert nincs Magyar???Nyelv az is vagy?
    Megvenni magyarnyelvel nem tudod,moziban megnezni magyarnyelvel nem tudod.
    Javitsatok ki de ugyahogy beszelek angolul,de a draga szineszek ugy hablatyolnak artikulalatlanul a filmben hogy orulok ha a harmadat ertem.
    Mi van ha az Angol kulfoldre megy....bemegy egy dvd boltba megkap mindent angolul is:D.De jo nekik ok felsobbrendulek a nyelvukmiatt,holott (egy takaritovallalatom van ugyhogy ez igaz)a legmocskosabb,trehany undorito nep a fold kereken.Angol etikett az KAMU!!!!!!Olyan nincs mar,lehet volt,de mar nincs!
    Meg az utolso afrikai beduin torzs is kepes arra hogy a sajat szarat betemesse homokkal,ezek csak beleszarnak a porcelancuccba azt annyi,otthagyak....Gusztustalanok!
    Tehat ha nekik jar hogy barhol megkapjak a kivant filmet sajat anyanyelvukon akkor mi mert nem?Es masok miert?

A masik:
    Mennyibe is fog ez kerulni az adofizetoknek?
    Papir,nyomtato,tinta,irodista,boritek,belyeg,posta...esetleg birosag,ugyved(mert persze az lesz az elso hogy profi angol-magyar ugyvedet kere:) )??????????????
    Hat ez nem lesz occso ocsem....de majd megfizetjuk

Szeretettel varom a levelet!
    Elso dolgom lesz bontani a kontraktot a BT-vel mert kiadta a szemlyes adataim!
    Masodik hogy felhovom oket hogy mehetunk a birosagra vigyenek be,sajatlabon,sajatkolcsegre egy centit se mozdulok!

Es egy erdekesseg: A Brittek probaltak megfogni a 21 eve kor alattiak alkoholfogyasztasat,szombatonken tucatnyi 14-15eves maszik az utszan
    Probaltak a cannabisz terjedeset gatolni,arra jutottak hogy a legkisebb fuarust is bezartak....FIGYELEM!!!! A BRIT BORTONOK ZSUFOLASIG TELIVANNAK!NINCS HELY!!!
    Ezert szalltak le a kisebb drogarusokrol,nincs hova tenni oket:D Anno Ausztraliaba szallitottak oket es most hova?
    Ha be is kerulsz mit mondasz egy tobszoros emberolesert ulo foszernak?
    A szitu:
    -hello,te mit kovettel el?
    -grrr kinyirtam 15 embert!!!!TE?
    -Letoltottem
    -Ne bassz!!! Te ilyen kemeny vagy?Es hany gigat?
    .....
    :Dkac-kac
    Ha nincs hely kitoloncolnak,hajra, alljak az utikolcsegem cuccostol....dekiraly!!!
    Bocs hogy hosszura sikerult.....
    Varom a levelet!Meg jo hogy kari utan jon:D azert kari elott ezt nem mertek meglepni:D

Don't Ban please this the True!!!
  • bakagaijin
    Némely felhasználók kibúvási lehetőséget is kapnak, amennyiben arra hivatkoznak, hogy internetelérésüket engedély nélkül használták fel ismeretlen személyek a letöltések elvégzésére. Ez honnan jön egyébként, mert épp a hétvégén volt a cikk, hogy bepereltek a kocsmát a nyilvános wifije miatt. Értem én, a szolgáltatónak nem biznisz hogy nem tudja nyomni a sok 3G-s előfizetést.
  • bakagaijin
    Ha Julcsinak kölcsönadod a retekklubbos VHS kazettád az nem jogsértés, mert nem mutattad be nyilvánosan. Elvileg egyébként Julcsi éppenséggel élhet a világ másik felén és postán is elküldheted neki a VHS kazettád a retekklubbos felvétellel. Ez a jogi gubanc a torrent-nél, ugyanis bárki és sokan megnézheti. Holott épp ésszel a kettő tökugyanaz csak nem VHS kazetta hanem az internet a közvetítő, jogászok azonban le vannak maradva.

A dúdolásért már most is jogdíjat kell fizetned, ha a buszmegállóban vagy egyéb nyilvános helyen teszed, hiszen ez nyilvános bemutatás. Emiatt nem éneklik a "boldog születésnapot"-ot különféle gyerekzsúrokra felkészült éttermekben, hanem csinálnak saját szülinap dalt. A röhej egyébként az, hogy a mozi is megsérti a dal jogait, még akkoris ha a film producere megszerezte az engedélyt a dal szerepeltetésére a filmben. A moziknak ezen felül még pluszban kell fizetniük. Überszánalmas a jogi környezet...
  • FoodLFG
    Civil összefogás kell, nincs mese.
    Nehogy már valaki is azt higgye, hogy következmények nélkül játszadozhat a néppel.

Mondjuk azt is megnézném, hogy bíróságon mit/hogy bizonyítanak a jogvédők.
    Egyébként tőlem se látnának pénz, ha egy mód van rá, az biztos.
  • Khalid
    Szerintem hatalmas huzavona lesz világszerte ebből a dologból, méghozzá azért, mert az internetszolgáltatók is nagy cégek, akik aztán marhára ellenérdekeltek abban, hogy lebuktassák az előfizetőiket. Számukra a torrentező, letöltő felhasználók az aranytojást tojó tyúkok - szerintetek mennyi ember fizetne elő nagyobb szélessávra, ha nem lehetne filmeket/játékokat/akármit letölteni? Az emberek nagy része visszaállna a legalapabb csomagra, a cég meg vesztene egy nagy rahedli pénzt.
  • Mike at home
    a 3k már nem is sok
    régebben 6-7k is volt
    ma a DVD olcsóbb mint a mozi (egy csaláádnak) és többször is megnézhető. a kölcsönző helyett meg ott a fizetős videótár, az sem drága, ha vmit csak egyszer akarsz megnézni
  • Magiszter
    Amúgy lényegében ha te felveszel egy filmet a retekklubbról és odaadod a szomszéd Júlcsának VHS kazettán, akkor már illegális tevékenységet folytattál mert megsértetted a retekklubb jogait. Az senkit nem érdekel hogy mondjuk a csapból is az a műsor folyik. Lassan tényleg már a dúdolásért vagy hümmögésért is jogdíjat kell fizetnünk. Ilyen világban élünk.
  • tmisi
    A zenekiadók az no comment, a filmstúdiók viszont én sem tudom mit rinyálnak, 3000 Ft egy új film rohadt DVD-je, akkor is ha a már a moziban kifizettem a jegyet. Aztán jó ha megnézed egyszer-kétszer. Tudom ezért van a kölcsönző, de akármi jót hozna ki az ember: "épp kinn van valakinél" a válasz.
  • T0nk
    Azért furcsa elképzeléseik vannak egyeseknek. 30000 felbőszült ember nem kis törés-zúzást, lincselést, herélést, gyújtogatást, stb tud csinálni. De valószínüleg a kedves 'jog'védőknek van saját fegyveres alakulata is, ha már háborúba indulnak.
  • Ahoy
    Akkor meg 30 ezren bepereljük a köcsög jogvédőket, hogy illegálisan a megkérdezésünk nélkük turkáltak a packet-jeinkben, és lehallgatták, megszerezték az IP-nket. Ami amúgysem bizonyítható, mert mindenki ma már titkosítást használ, vagy hogy kódolják ki, hogy mit töltöttem le? És ha linux disztrókat szedek p2p-n? Meg ha Ferike töltött nálam míg brunyáltam?

Ha meg már nagyon szorul a hurok, tényleg perelgetni kezdik az embereket, akkor 1250 ft-ért veszek iPredator-t azt csá basszák szájba magukat. UPC se tudja majd korlátozni a forgalmamat. Remélem elterjed az a magnet linkes cucc, és akkor torrentoldalakra sem lesz szükség. Full titkosítás aztán kész.
  • Sanyix
    én igen. Az államnak hívják, és adók formájában lopnak. Ha nem fizetsz még erőszakoskodnak is (rádtör a vpop).
  • vasziszdasz
    Tegyük fel hogy lekapcsolnának mindenkit a netről, akkor mi lenne? Hirtelen több pénzük lenne az embereknek és Dagobert bácsi zsebébe tömnék? Mondjuk a 8kerben?

Ezzel csak egyet lehet elérni: újraindulnának a winchesteres cserebere partyk a pecsában meg a műegyetemen. Esetleg az erdő szélén, vagy a fasztuggya. Ezt már nem lehet megállítani.

Alkoholt is tilos volt inni, leszoktak az emberek? Nem. Csak nem a boltban vették, adót fizetve, hanem Al Caponetől nettó árban. Vagy a drogosok, ugye...

Én javaslom nekik hogy a 30k per helyett 30k falloszt szívjanak ki bő nyállal!
  • Flang3r
    "...mire a másik fél azzal vágott vissza, hogy a szolgáltatónak szégyellnie kellene magát..."

szégyellem is magam, de a büdös, mocskos kampósorrú cionisták se így se úgy nem fognak látni egy büdös kanyi tiplákot sem, csak egy ÓRIÁSI NAGY SZAPPANT a 8x4 felirattal, amennyien elférnek benne....
  • Julius Caesar
    A netrádióból vettem fel a számokat. Bizonyítsa be, hogy nem! Ez legális (momentán még).

ui: különben leülöm. De tuti nem fizetnék nekik. A kiadóknak semmiképp meg a szartiszjusznak. Szartiszjuszon kívül kevés nagyobb tolvajbagázst ismerek....
  • FL Zoli
    Ja ennek a BT-nek igaza van, de kezdjük ott, hogy hogy jutottak hozzá az IP-címekhez? Csináltak egy kamu torrentoldalt vagy mi?
    Max kimennek házhoz s megkérdezik, hogy te vagy pussylover1234? S ha igent mond adják a csekket:D:D
  • Mike at home
    ja és erre agitálnék másokat is

lenenne mondjuk zenementes nap

egyszer talán felfogják a kiadók, hogy ki van kiért
  • Mike at home
    én szimplán letörölnék a gépről mindenféle zenét, a kiadóknak meg egy szimpla feldughatjátok, akkor sem veszek egy darab műsoros cd-t! jelelgü kedves üzenetet küldenék, és tényleg enm vennék
    nem töltenék le, de nem is vennék