36
  • gothmog
    lássuk csak, a 9. részből kiderült hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Wray leszbi, Telford nem dugja Young exnőjét, csak szeretné, ami viszont azért izgi, mert Telford teste viszont mégis megdugta, igaz Young irányításával. (az akkori testcsere volt a sorozat eddigi legeredetibb poénja). Young viszont már nem dugja TJ-t pedig mindkettőjüknek jót tenne. Meg úgyis mindenki azt hiszi. Emellett az expedíció legénysége tornázik és kocog. (lásd: a golgafrinchami kocogók a Galaxis útikalauz 2-ben) Chloe pedig megerősítette a pozícióját, mint Summer Glau wannabe. Viszont a zene jó volt.
    Kövezzetek meg, de ennél azért többet várnék egy csillagkapu epizódtól.
  • Viet
    Ja és nagyobb hangsúlyt fektethettek volna a kapura.

( a kapu "másik" oldalán , az előző kommentemből kimaradt)
  • Viet
    Szerintem az SGU nem lenne olyan rossz bár eléggé fatális hibákat vétettek akik készítik. Pl: Mért nincs neki egy normális intro -ja , az Atlantisznak nagyon jót csináltak. A másik meg titkolhatták volna a lényegét, még a nyáron kiadott introból lehetett következtetni a történetre sokkal jobb lett volna ha nem tudjuk mi van a kapu oldalán. Az hogy a sorozat ráfekszik a karakterekre nekem nem tetszik , de ez már egyéni szoc probléma.

Összes-égébe szerintem nézhető , én szívesen nézném tovább.
  • lamer the true
    Iszonyat gyenge lett sajnos az SGU. Ha mondjuk nem lenne a címben a star gate akkor nem is lenne semmi baj. De mivel ott van ezért az ember reménykedik, még mindig reménykedik, hogy talán egyszer feléled a sorozat. Mindenesetre eddig rettenetes csalódás. Szinte szégyenkezek, hogy ilyen sorozatra pazarlom az időmet.
  • Sir Quno Jedi
    Nem kár érte, felőlem cancelezhetik is és röhöghetnek a markukba, hogy megint kinyírtak egy ígéretes sf sorozatot (ezúttal maguk az írók, akik szvsz. nem érdemlik meg ezt a nevet).
  • Lollerka
    nekem az a fo bajom, h van az a koves cucc es folyton elmennek haza sirni a csaladnak bakker, full szappanopera stil, a mosta i resszel mar ugy voltam h bele is tekertem, en sci fit akarok es nem egy dramat bakkixD szepen legyen vlmi csillagkapus felfedezes, elejen meg neztem h ok, meg kell ismerni a karaktereket, mert nem akarnak 4 evadot raszanni pl, de ez mar sok, tlalkozzanak mar vlmi aliennel es loje seggbe a hajot h eszrevegyek magukat
  • bitbandita
    Egyetértek, a V az kurvajó. Viszont téli álmot alszik az is, sajna.
  • Narxis
    Lekerülhet örökre....én bár néztem és nem tartottam egyadta szardarabnak, azért sikerült néha bealudni rajta...abszolút felejthető, súlytalan sorozat eddig. Atlantis befejezésénél nagyon szomorú voltam, szarul esett, hogy nincs több rész, de itt...

Nekem sincs bajom az alapötlettel, de mintha teljesen elfelejtették volna az SG: U írói, hogy honnan is indultak. Lehetne simán csak Universe a neve a sorozatnak, teljesen felesleges a StarGate cím mellette.

Aki igazi sc-fi sorozatot akar nézni és nem aludni akar a gép/TV előtt az nézze meg a V nevű új sorozatot. Ez sem 45 perc lövöldözésből áll, mégis 1000-szer izgalmasabb. Ezt azoknak írom akik szerint az SG: U-ból a fikázók a rambózást hiányolják...
  • bitbandita
    "...vagy hogy a rajongók nem felkészültek a sötétebb tónusra, nem elég érettek, azt nem tudni,..."
    Sötétebb tónus? Ez egy szerelmhajó az űrben, bazz.
  • pepe792
    már kezdtem bizakodni, hogy még a végén valami jó sül ki a sorozatból, mikor a dzsungeles bolygón voltak, de az azt követő rész megint egy nagy rakás ... volt.
  • sandor8206
    s*ar az SGU
  • fawcet
    Azt a röppentyűs kamerázást lelőném. Mindig belemondanak holt unalmas dolgokat.
    Azt vártam, hogy megállnak egyes bolygókon és találnak új dolgokat.
    Semmi nép csak valami vízzabálót találnak.
    Jég bolygón egyikük leeset mélybe, hülyéztem a másik komát, ott van az antigrav szánkó arra köthette volna a kötelet és símán fel tudta volna emelni.
    Nulla kreativitás...
  • winnie
    az s4 1,8 milliós átlagot produkált.
  • Banderas1990
    "Az sg mindig is egy nem túl komoly, nem túl logikus sorozat volt. Ez a mostani meg egy űrhajón játszódó dráma"

Hát azért ezt nem mondanám. Az elején kifejezetten komoly hangvételú volt a sorozat(persze O'niell már akkor is osztotta a poénokat). Nem azt mondom, hogy egy X-akták mélységű, de azért mégis.
    Később kezdték egy lightosabbra venni a figurát és a végére(9-10.évad) eljutottak a egy nem túl komoly sci-fihez. Bár ez is inkább rész-függő, mert voltak elég komoly hangvételű és sokkoló epizódok(pl.Ori száll kezdete). Valamint eléggé átmentek űrrambózásba. Részben, ezért is vártam az SGU-t, bár nem pont ilyen sorozatra számítottam.

Félre értés ne essék a teljes SG-1 és az Atlantis a kedvenc sorozataim közé tartoznak;) .
  • Banderas1990
    Hát a legtöbb ember szerintem nem ilyen sorozatra számított.

Az SG-ben néhányszor hiányzott a karakterek közti komolyabb kapcsolat(vagy inkább annak bemutatása), valamint a későbbi SG néha túlzottan komolytalanra vették a figurát. Az SGU-val lehetett volna változtatni. Szóval kíváncsian vártam az SGU-t.

Annyi dolgot ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból. Adva van egy nem tervezett expedíció egy idegen űrhajón, melyet nem tudnak irányítani és csak folyamatosan távoldoik a Földtől.
    Sok téren előre lépett a franshise az SGU-val. A díszletek terén és a kamerakezelés(és itt nem feltétlenül a rángatózós jellegére gondolok), valamint a vágás terén is sokat fejlődött, a CGI is remek, a sorozat valamivel realisztikusabb.
    Ami mégis zavar az a felfedezés hiánya. Szerintem nincs azzal gond, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a karakterekre, de sajnos egy Csillagkapu típisú sorozathoz túlságosan is túlzásba vitték. Itt nem arra gondolok, hogy nem volt ilyen a korábbi SG-kben, mert attól még Stargate, csak a kapu adta lehetőségeket kéne inkább kiaknázni.

Szóval nekem összeségében tetszik az SGU, de hiányzik belőle a felfedezés. Ott volna a lehetőség, hogy a kapuval teljesen idegen világokat és a hajó folytonos mozgása miatt újabb és újabb kultúrákat fedezennek fel. Gyakran hasonlítják a BSG-hez a sorozatot, de azért abban gyakrabban volt akció.

Szóval nézem, mert összeségében egész jó sorozat, de remélem a későbbi részekben inkább a felfedezésre koncentrálnak majd.
  • tyuklepes
    Egyszerűen nem értem, mi van a SG-íróival (mármint a Csillagkapu íróival :) ), akik, miután összvissz 14 évadnyi Csillagkaput vittek többnyire sikerre, egy harmadik SG sorozat első évadának közepére nem tudtak valami csalogató vezérvonalat összehozni, csak valami tinglitanglit ... a 2. év végi cliffhanger meg csak lóg, csüng, semmi nincs vele ... szerintem amikor visszajön majd, valami hatalmas dobás lesz, vagyis KELL hogy legyen, mert így szépen elássák a brand-et, pedig maga az alapkoncepció nem lenne rossz, csak végre történne valami ...
  • Reg5
    Akkor nézd meg az s4-ét. Ha az s5 DVR adatait(meg a többit izét) is beleszámítjuk akkor vannak 1 szinten.
  • winnie
    "Winnie írásait meg nem kell szent írásként kezelni, már jónéhányszor pont az ellenkezője történt annak amire számított/következtetett :)"

még szép, hogy nem kell (csak előnybe kell részesíteni azt a forrást, ami jóval kevesebbszer téved), de az adatok nem számítások, jóslások, következtetések, hanem... adatok. valaminek vagy magasabb a nézettsége vagy nem.
  • winnie
    OFF, de:

"sem jó rendezés és kompozíció, amit újra és újra élvezhetnék, hiába tudom kívülről a teljes sztorit..."

nem hiszem, hogy a rendezés újranézhetőségi faktor lenne, de a v rendezése teljesen jó. ritkán figyel fel az emberi rendezői finomságokra, hiszen a sorozatokban a rendező csak munkásember, nem atyaúristen, mint a filmekben, de a v esetében remek megoldások vannak.
  • Reg5
    Az első 2-3 évad valóban jobb nézettséget hozott, de folyamatosan csökkent. Winnie írásait meg nem kell szent írásként kezelni, már jónéhányszor pont az ellenkezője történt annak amire számított/következtetett :)

Gabesz84: Igen új, de az SGA se hozott volna nagyobb nézettséget, inkább kisebbet.
  • endrev
    Tényleg mintha kiégtek volna a srácok. A 8. rész tényleg kezdett már Csillagkapu-részre hasonlítani (de csak kezdett, és a különbségek az ötlet miatt már elnézhetőek voltak), aztán a 9. rész már megint kakukk lett...

Nekem a teljes SG1-SGA megvan DVD-n, plusz a két mozifilm, és már vagy negyedjére nézem végig. Az SGU-ból azonban talán esetleg a 8. részt megnézem mégegyszer.

A sorozatok utóéletére is kellene gondolniuk, nem csak olyan részeket alkotni, amelyeket 1x a tévében megnéznek x millióan, de semmi sem viszi a nézőket arra, hogy újra megnézzék (ergo nem fogják megvenni DVD-n sem, statisztikailag), lásd: Flashforward, V(isitors). Tökjó mindkettő, de miért nézném meg újra? Nincsenek benne szerethető karakterek, sem humor, sem jó rendezés és kompozíció, amit újra és újra élvezhetnék, hiába tudom kívülről a teljes sztorit...
  • winnie
    az sg-vel párhuzamos részek valóban jobbak voltak nézettségben, ami törvényszerű, hiszen az sg-ből kiábrándultak és az sg-szüzek bepróbálták az új sorozatot. ezért is vártam volna én például, hogy az sgu is erősebb lesz, mint az sga az első évadban, vagy legalábbis valami kemény nézettséget hoz a premierje. (az sga-premier anno 4-5 milliós volt, rengeteg embert érdekelt, más kérdés, hogy utána nagyot zuhant a nézettség. az sgu eleve kevés embert érdekelt, vagyis nem tudott honnan csökkenni értelmes szintre a nézettség, más kérdés, hogy az sgu nézettsége közel sem csökken olyan mértékben, mint a sok negatív reakció után gondolná az ember.)
  • winnie
    "Eddig az SGU leggyengébb nézettsége is nagyobb volt mint az SGA s5 átlaga"

1-2. 2,35M, 3. 2,44M, 4. 2,09M, 5. 2,01M, 6. 1,97M, 7. 1,62M, 8. 1,80M, 9. 1,89M

nem hiszem, itt vannak az sgu számai - azért az sga elvileg magasabb volt, nagyjából hozta az 1.3-as ratinget, az sgu meg 1.2-es inkább. elég látványosan látszik, hogy a tripla premier után volt egy 10%-os csökkenés, utána még jó ideig nem állt be szintre, csak a sokak által dicsért 8. rész hozta vissza a reményt. kérdés, hogy a keményvonalas fanatikusok akkor is nézik, ha a fene fenét eszik, vagy egy idő után beintenek. mondjuk megvárják még a 10. részt, vagy a 11.-et, vagy már kiszálltak, akik kiszállhattak.
  • bladesoft
    http://www.sorozatjunkie.hu/2008/08/21/stargate-atlantis-cancel/
    Itt egy Winnie nevű azt irta az egyik posztjába hogy SGA nézettségében verte az SG1-t.Irt valamit arról is hogy a kanadai dollár-usa dollár átváltás miatt emelkedtek a sorozat elkészitésének költségei.
  • pixx
    Várom, hogy jobb legyen, és a 8. rész jó volt, pedig pont előtte gondolkodtam, hogy hagyom, már...de a 8. rész jó volt, aztán visszaesett megint a színvonal. A sorozat nem film, ami két óra, ott több idő kell mire kibújik a szög a zsákból, nem lehet lelőni az első 10 percben mindent...vártam, hogy jobb lesz a régi idők emlékére, sajnos hiába...és 9 rész után sajnos sz@r... én már nem nézem a következőt...
  • Chris05
    Szerintem okádék!
  • Vanek úr
    Ja, és még egy: az egész nagyon hasonló a Dio2 vs. Dio3 dologhoz. Sírnak az emberek, mert nincs új Dio3, ami más, mint a Dio2 (hiszen azt már 'unják'); amikor meg változtatnak dolgokon, hogy más legyen az új rész, akkor meg az a baj...
  • sanner011
    Csatlakozom azokhoz, akik csalódtak ebben a spinoffban (is).

Nagyon sokszor a pokolba kívántam az Atlantist, hogy az SG1 után hogy merhették képernyőre tenni, de idővel megbékéltem vele, mert volt mögötte egy koncepció, amit ha nem is tudtak rendesen kivitelezni, (és több helyen volt gagyi, mint nem) azért voltak benne olyan karakterek, akik egy ici-pici (tényleg nem sok) színészi játékot is a képernyőre vittek. Nem dráma kategóriában gondoltam, nem nagy alakításokra, de pl. Rodney karaktere nagyon eltalált volt, Ronon is színt vitt a dologba, és üdítő volt Carter feltűnése is. Maga az Atlantis, a város, zseniális, és hihető, scifibe illő elem. Tehát bár nem volt az SG1 közelében sem, azért vártam a részeit, és kényelembe helyezkedve mindig a jót próbáltam meg nézni benne.

De ez most más. Ez egy tini-rinyaparádé. A koncepció itt is sokat sejtetett, hogy egy darkos, elszigetelt, csak az űrben játszódó sztorit kapunk, több ijesztgetéssel, több rejtéllyel, és tessék, mi lett belőle.
    Semmitmondó, buta, hiteltelen karakterek, amik még csak nem is szerethetőek, a színészi játékok a nulla közelében, elképesztően rossz kamerakezelés, túl sok olyan rész, ami megbontja az amúgy is nyögvenyelős történetvezetést..
    Értem én, hogy ezzel a sorozattal a fiatalabb korosztályt (is) próbálták megcélozni (a kocka, de azért zseni, kissé túlsúlyos sráccal (hányan ismerhetnek magukra? rengetegen, és a kis szenátorlánya bombázónak szánt babával), de egyszerűen ott ahol kezdene egy nagyon picit elemelkedni a színvonal a nulláról, egyből kibukik a fantázia hiánya, és hogy "hopp ezt kicsik is nézik".
    Tehát én hatalmasat csalódtam. Hónapokig vártam a premiert, jól bekészültem rá minden földi jóval, és miután végignéztem, végig az a tipikus "wtf?" -érzés kerülgetett, ami azóta sem csillapodik.

Ha lesz még, ha terveznek új spinoffot az SG-univerzumnak, remélem, hogy felnőtteknek szóló koncepció lesz, mert ez így ebben a formában majdhogynem nézhetetlen. Ez biztos nem fog eredetiben sorakozni a polcomon a DVD-kiadást követően. Pedig oda még az Atlantis is eljutott.

Lehet hogy korán temetem, de béke poraira.
  • Vanek úr
    Ha ilyen sz@r, akkor miért nézed? Tudod, ha nekem valami nem tetszik, akkor azt 10 perc után abbahagyom - ha viszont valamire többször is ránézek, akkor meg az nem sz@r (ez olyan, mint aki szidja Győzike műsorát; de minden nap előtte nyáladzik, még akkor is, ha sokadszori ismétlés van műsoron).
    Ha viszont nem is nézed, csak azt írod, hogy f@s, mert az a 'menő', akkor meg nem is kell mondanom semmit, mert innentől magadat minősíted.

(És ez a komment ment a többi hasonlóra is.)
  • Vanek úr
    "miután egy ideig 1,6 milliósra csökkent," - Ja, egy rész erejéig. Csak így jobban jön ki, mert már akkor is hülyeséget írt a híríró, hiszen azt említette, hogy folyamatosan csökkent a nézettség, holott pont az ellenkezője volt (az adott részig).
  • Nethyrrea
    a sorozat minősége hullámzó? sztem inkább állandóan a mélyponton csücsül. ennél unalmasabb trágyát még nemláttam. tönkretették vele a stargate feelinget teljesen.
  • Gabesz84
    mert új és mindenki aki stargate rajongó, vagy mi, kiváncsi volt a sorozatra. Majd ez is alábbhagy, ha továbbra is ilyen szar lesz az egész. Ami most megy, az barátok közt csak scifiben.
  • Magnum PI
    Az a baj, hogy ez már nem SG volt. Az sg mindig is egy nem túl komoly, nem túl logikus sorozat volt. Ez a mostani meg egy űrhajón játszódó dráma
  • Reg5
    "H az Atlantist újra folytatnák annak több lenne a nézettsége."

Eddig az SGU leggyengébb nézettsége is nagyobb volt mint az SGA s5 átlaga, az s4-ről nem is beszélve.
  • bladesoft
    Hasonló a véleményem.. bár fosnak MÉG nem nevezném.De az a sok felesleges sztori meg a Tatuzás(orosz leányokból álló popzenekar) meg a mindenki félrek*f*l és ha megcsalják akkor meg épp Ö sir... ehhh Szomorú.H az Atlantist újra folytatnák annak több lenne a nézettsége. Nagyon sok lehetőséget kihagynak... komolyan lenne arra is lehetőség hogy főszereplőket cserélnének le.Az egész sztori őlyan lábakon áll ami nagyon ingatag..pl. utánpótlás,veszteségek, stb.... Nem hittem volna hogy lesz olyan sori amit ha nem folytatnak akkor nem lesz hiány utánna a szivemben..és pont egy Stargate legyen az...álmomban semm.
  • pixx
    A 8. rész magasan kiemelkedett a többitől, de a 9. re megint visszacsúsztunk a drámázásba,meg a testcserékbe, ami nem volt annyira rossz, mint előtte, de számomra ez az irányvonal elég unalmas egy idő után.
    A karakterek nem attól lesznek hihetőek, hogy a semmi közepén az otthoni családi bajokat oldják meg, és közben folyton rinyálnak. Szerintem volt benne puskapor, de már a pilotnál se sikerült elsütni, és azóta egyre lejjebb csúszik...persze értem én új irányvonal, de sötétnek nem nevezném, inkább híg f@snak...