80
ürességérzet
  • andersh
    #80
    én vagyok az?:D
  • CopyKing92
    #79
    háténmost találtam valakit akinek az életszemlélete meg egyezzik az enyémmel. és nemrészletezem:D XDD
  • Vlala #78
    Ebben is van valami, de szerintem Te is összetéveszted a barátot a haverral.
  • andersh
    #77
    bullshit
    csak nyafoghatnéka van
  • Vadnokedli
    #76
    bnő hiány*.*
  • Desiderata #75
    én ezt pont fordítva érzem, pont egy vadidegennek könnyű kiönteni az embernek a lelkét
    persze ha vannak olyan barátaid akikkel lelki dolgokról is beszélhetsz az jó lehet
    nekem mindig felületes volt a kapcsolatom mindenkivel, utoljára kisiskolás koromban voltak barátaim, azóta csak vannak körülöttem emberek vagy nincsenek, jönnek-mennek, senkivel sincs állandó bizalmas kapcsolatom

    ivászatról: igen, volt ilyen időszakom amikor haverokkal berugtunk hétvégenként, de akkortájt éreztem magamat leginkább egyedülnek, azóta a haverok is eltűntek és az üresség is folyamatos
  • Vlala #74
    Nem kimondottan erre gondoltam, de ha úgy érzi, épp ez hiányzik az életéből, akkor menjen be, kérdezze meg, hogy lövöldözhet-e, majd ha engedélyt kapott, tegye meg.
    Mindent csak pontosan, szépen, annak rendje-módja szerint.
  • Vlala #73
    Egy orvosnak épp azt nem mondaná el, amit a barátai, a legbelsőbb bizalmi köre előtt nem szégyell.
    Minden szorongás mögött van valami, amiről az ember nem mer beszélni, de érzi, hogy ez által ő kevesebb, mint embertársai. Pedig ha tudná, hogy a legnagyobbaknak is vannak sötét foltok az életében... ettől vagyunk emberek, ha mindenki tökéletes lenne, droidok lennénk.
  • andersh
    #72
    okozni?
    szerezz egy fegyvert, szabadulj be egy egyetemre
  • fery02
    #71
    Oké, de minek beírni, ha úgyis észreveszi, ráadásképp bele se néz a topikba? :D
  • Guer
    #70
    NA ezt most nagyon jól megfogalmaztad...
    Agree
  • laci 700
    #69
    Privát üzi ment!
  • álomcsapda
    #68

    Van, hogy ezek a dolgok(depresszió/pánik) nem olyan egyszerűek, kicsit összetettebbek annál, hogy egy baráti társaság, vagy sport, egy jó film, buli megoldja. Persze ezek is kellenek, de az ok megszüntetéséhez nem elég. Van akinek ez csak egy röpke zavar az életében, viszont vannak olyan emberek is, akiknél nagyon mélyre kell ásni, egészen gyerekkorig.Sokat tud segíteni egy orvosi terápia. A múlt élményeinek felderítése,kibeszélése, megértése,elfogadása vagy átértékelése nagyban hozzásegít a megnyugváshoz és a gyógyuláshoz.
  • Vlala #67
    Határozd meg magadban, mi jelenti ezt az űrt, és töltsd meg.
    Én is csak élek egyik napról a másikra, minden nap ugyanolyan, hiányzik a pörgés, most pl. azt szeretném, ha nyár lenne, de tudom, hogy mire nyár lesz, csak még egy fél évvel közelebb kerülök a halálhoz.
    De a fenébe is, nem azért pottyantottak erre a világra, hogy a halálra készüljek, valamit már csak kellene okozni előtte, amit talán életnek is lehetne nevezni.
    Itt van ez a hatmilliárd hülye ezen a darab sáron, és mindegyik csak a halálra vár? Nem. Ők élnek. Akkor én miért nem?
  • fery02
    #66
    Közben látom, hogy már el lett sütve ez a hatalmas poén.

    Mind1, az a lényeg, hogy gyógyszerekről állj le most azonnal! Mert ugyanis lehet, hogy most úgy érzed, hogy jobb, mint előtte, de lehet még jobb lesz, ha abbahagyod.
    Nekem pl szimplán csak tönkre tette az életemet a gyógyszer, mikor is régebben egy idióta pszichológus vagy pszichiáter (leszarom hogy mi, végképp nem érdekelnek), fokozatosan emelte a napi mennyiségemet, aminek a vége az lett, hogy egyszer csak összeestem (azelőtt soha nem ájultam még el).
    Onnantól nem szedtem semmit és szép lassan pár hét után jobb lett a helyzetem, de örök nyomot hagyott.

    Azt tanácsolom, amit a többiek is, hogy valami hobbi, barátnő (ha fiú vagy), sport.
    Nekem is ezek segítenének, csak már el van baszva az életem (fő a pozitív hozzáállás). :)
    Ezek segítenének nekem is, csak
  • fery02
    #65
    You are empty
  • DRFlame
    #64
    Az angolok a drug szót használják a legális drogokra is, amit mi gyógyszernek hívunk.
    És jogosan, mivel kábítószer. Ott vannak az egyszerű fájdalomcsillapítók. Nem gyógyít meg semmit, csak a segítségével nem érzed (annyira) a fájdalmat. Tehát az is kábítószer, csak éppen legális.

    Ez persze nem azt jelenti, hogy az illegális drogokat is tessék nyugodtan szedni. Inkább azt, hogy a legálisat is csak akkor szedjük, ha muszáj.
  • andersh
    #63
    részletkérdés
  • autoszimulator
    #62
    hát, a kettőt nem tekinteném egyformának, mert bár még sosem drogoztam, nem is tervezem, szerintem azok hirtelen változtatják meg a kedélyállapotod, rövid időre, majd aztán, ha nem vagy kellően függő, akkor visszatérsz a normális életbe. Míg a gyógyszer, amit említettem, lassan kezdett hatni, és az elmúlásához sem két három nap kellett.
  • andersh
    #61
    "én mondjuk régen sosem hittem el, hogy egy gyógyszer megváltoztathatja valakinek nem csak a viselkedését, hanem az egész hangulatát, hozzáállását a dolgokhoz, emberekhez."

    az olyan mint a kokain, ecstasy, stb és társai eszedbe se jutott? elég egyszerű példák :D
    most hogy gyógyszernek nevezzük vagy drognak az a legkevesebb, mesterséges anyagok mind és képesek a fent említett dolgok megváltoztatására.

    de sokszor még ezek se kellenek, elég ha csak az ember éhes, vagy fáradt, máris máshogy viselkedik.
  • autoszimulator
    #60
    gyógyszernél sztem jobb a pszichológus. ezek a szerek mind segítenek, de csak addig, amíg szeded. szóval nem is igazán gyógyítanak, csak segítenek elviselni; de gondolom életed végéig te sem akarod szedni, anyagilag is megterhelő, meg gondolom nem is teljesen jó ezeket hosszan szedni.

    mindenképp valami társaság kellene, és ha a gyógyszerek nélkül nem tudod rávenni magad a közösségi életre, akkor addig kell szedni, míg ez a réteg, baráti kör kialakul, elfogadja hogy veled ez van, és bizony mikor leállsz a gyógyszerrel, kirángatnak a szarból. mint mikor valakit dob a nője, csak ez kicsit komplikáltabb.

    én mondjuk régen sosem hittem el, hogy egy gyógyszer megváltoztathatja valakinek nem csak a viselkedését, hanem az egész hangulatát, hozzáállását a dolgokhoz, emberekhez. Aztán kaptam egy erős hormon alapú tablettát, amit nagy dózisban kellett szednem fél évig. volt mellékhatása bőven, közte a hangulatingadozás, letörtség, depresszió. Jót nevettem, aztán 4-5 hónap után, én, aki mindig szerettem társaságban lenni, a központban lenni, és mindig optimistán, életvidáman gondoltam a dolgokra, elkezdtem teljes pesszimista lenni sulival kapcsolatban, nem volt kedvem az emberekhez, sokszor kimozdulni. mikor többen észrevették, szóltak, akkor hagytam abba a szert, rá két hétre már kezdtem visszatérni a normális kerékvágásba...
  • Bandew
    #59
    Ez egy nagyon kemény dolog, abban igazatok van!
    Ezt nehéz átérezni,aki meg kicsit is távol áll ezektől, az nem is fogja!
    Mindenesetre mégiscsak azt kell, hogy mondjam: ezeket a dolgokat csak személyesen lehet megoldani.
    Egy ember tud segíteni a másikon, de magát a változást, az csak az ember tudja előidézni.
    Ezek pszichedelikus csaták! Nagyon nehezek, senkimás által nem átérezhető világok ezek, ahol csak TE vagy az úr! Erősnek kell lenni, hogy győzedelmeskedj, de azért a barátok sokat tudnak segíteni!
  • Jimmyke
    #58
    Jómagam elég apatikus vagyok, de amióta rászoktam a cinizmusra, jókat mulatok sok mindenen. Persze a hátránya, hogy néha lelketlen szörnyként látnak a többiek
    Én nem érzem ezt problémának. Te is tegyél így!
  • sambauer
    #57
    "When troubled times , begin to bother me. ill take a toke and all my cares go up in smoke."
  • Hajnalcat
    #56
    szombat van
  • TDantes
    #55
    Nekem másnap csak másnapos érzésem van. Örülök neki, hogy tudok egyenesen ülni, és nem forog magától a szoba...ürességet még csak véletlenül se szoktam másnap érezni
  • andersh
    #54
    biztos beoltattad magad h1n1 ellen, a nanobotok teszik az ezt az érzést!
  • sadvagabond
    #53
    "A társaságban ivást ,meg egy normális ember élvezi"
    -Kivéve, ha épp azt érzed, hogy most neked is nevetned kellene, meg jókat dumálni, de valahogy valami "beakadt" és olyan, mintha az egészet-magadat is- kívülről látnád. És tudod, hogy jó poén, vagy érdekes dolog hangzott el, de nem jut el hozzád, pedig mindennek teljesen tudatában vagy, csak mégis valami van...vagy nincs.
    Mondom, ezt hiába is mondod olyannak, aki nem érezte még, mert nem fogja megérteni.
  • bakvarnyu
    #52
    Épp ellenkezőleg, másnap mindig olyan kibaszott üresség érzetem van hogy csak na.
  • TDantes
    #51
    Nem azt mondtam, hogy alkoholista legyen....aki időnként a barátaival segg részegre issza is ,magát, és ha ezt sokszor csinálja még nem alkoholista.

    Ha az ember szórakozik, akkor nem érez ürességet. Viszont aki jól se tudja magát érezni...az igyon addig amíg jól nem érzi magát..vagy tényleg menjen kurvázni. Csináljon olyat amit élvez. A társaságban ivást ,meg egy normális ember élvezni.
  • sadvagabond
    #50
    Az a baj, hogy sokan tényleg nem is értik ezt a dolgot.
    Nem tudom, mennyire klinikai az esetem, nem nagyon foglalkozom a dologgal(megszoktam,nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget,nem betegségként kezelem), de szenvedek tőle én is. És ez nem olyan dolog, amit ha jelen van, el lehetne ütni társasággal, hobbival. Mert olyankor azok sem érdekelnek, akkor sem, ha ott vagy benne. Sőt, akkor főleg nem.
    Én festettem, de az is stresszes, mert az ember tök meztelennek érzi magát tőle. Mármint ha valaki megnézi a képeket.
    Szóval nem olyan egyszerű ez a dolog, mint sokan gondolják.
    Nekem pl azért egyik kedvenc sorozatom a Dexter, mert valahol átérzem azt az elidegenedést a világtól. Amikor pl csak információ hogy ezzel-azzal kapcsolatban hogy kellene reagálni, de nem megy. Mert nem érdekel egyszerűen. Máskor meg felrobbansz egy hülye kokakóla reklámtól is, annyira elönt az érzelem. Mondjuk ez meg már bipoláris. Nem tudom, azt tudom, hogy el vagyok baszva rendesen, sok megoldás nincsen. Amikor erősebben rámjön, ez az érzés(semmi sincs, nem is kell semmi,nem is érdekel semmi,minek akármi is),akkor csak túl kell élni a napot.
    A trollok meg inkább ne szóljanak semmit, tudom, ez az SG,de van, amikor inkább ne.
  • Bandew
    #49
    Pedig nem mondott hülyeséget!
    Gondold csak végig a közeli ismerőseid életét, vagy akár a sajátodat! Mindenki belemenekül valamibe (nem feltétlenül drog) és ebben a torz életmódban nincsenek kivételek, csak szerencsések.
    Persze lehet azon vitázni, hogy mi mennyire egészséges, de ez már az adott ember döntése. Az biztos, hogy a hiánypótló cselekvések, semmi esetre sem jelentenek jót, még akkor sem, ha ez a cselekvés netán egy sport lenne. Hisz ez pont jelzésértékkel bír, hogy valami nem kóser. Viszont mindenkinek szüksége van rá, különben bekattan.
  • Lacee
    #48
    szórakozásnak, társaságban tök jó, de lelki/mentális probléma megoldására (amiről a topicnyitó írt) alkalmatlan.
    Pontosan ott indul az alkoholizmus, és úgy egyébként bármilyen szenvedélybetegség, hogy a problémák elől való menekülés egyik formájaként választja valaki, ami messzire vezethet.
    És ez nem egy ilyen eltartott ujjas, entellektüel nyavajgás hogy fujj pia, alapvetően nincs vele bajom hiszen én is szoktam inni barátokkal; egyszerűen nem megoldás az ilyesfajta dolgokra.
  • Bandew
    #47
    Ööö...
    Szeretném, ha idéznéd, hogy HOL nevettem ki a topic-nyitót!
    Ha ez nem megy, akkor kérlek idézd, hogy HOL nem mutattam empátiát?

    Én meg azt szeretem, hogy az emberek a fába is képesek belekötni, meg mindenbe rosszat látni. SG Fórum, én így szeretlek!

  • Sadist
    #46
    Ha meg lány, akkor menjel el diszkóba és dugassa meg magát, hogy ne érezze magát üresnek.
  • Sadist
    #45
    Akkor menjen el kurvázni.
  • Joker Brand
    #44
    ban
  • Aquir
    #43
    végignézed. Egy érdekes maszlag, pszihológia, élet, pár drog és dolgok hatásai
  • Aquir
    #42
    végignéztem. 2. részben érdekes volt ez a már-már drogra buzdító pozitívumok megcsillantása egyes szerekről :)
  • TDantes
    #41
    Igen. Pontosan . Megoldja. Persze a berúgást egy jó baráti társaságban kell elvégezni. Igen, ez feldobja az embert.

    Csak az mondja hogy nem használ, aki egy olyan töketlen alak, aki még alkohol mentes sört se látott ,mert jujuj...már bocsánat, de ez így van.