89
Szigorítani vagy enyhíteni kell a fegyvertartási engedély megszerzését?
 • [NST]Cifu
  #89
  Sorozatlövő fegyvert ha jól tudom semmiféle módon nem szerezhet civil egyesület, szituációs versenyen láttam/lőttem MP5-össel, de az rendőrségi fegyver volt, rendőrségi lőtéren.
 • ZTM
  #88
  Ja hát igen, az lesz az első dolgom ha lesz kocsim hogy ellátogassak a legközelebbi lőtérre, vagy ha ott nincsenek olyan cuccok akkor oda ahol vannak, akárhogyis, örülnék ha nekem is lenne fegyverem, de majd remélem addig változik ez a dolog jó irányba.
 • Zerénd
  #87
  Gyenesben van lőtér hozzánk legközelebb. Minden fegyver megtalálható, öntöltő is ahogy te írod, egyedül gépkarabélyok nincsenek.

  "A bűnöző úgyis szerez engedély nélkül is fegyvert:/" Te is szerezhetsz, lövöldözhetsz is vele elhagyatott területen, csak a sündörség meg ne fogjon. Én akkor is a hivatalos lőtereket javaslom neked!
 • ZTM
  #86
  Amúgy az az egész hülyeség, itt vagyok én pl, lőtérre szeretnék majd ha odajutok menni lövöldözni a SAJÁT fegyveremmel de nem vehetek mert nem adják ki a fegyvertartásit csak ha a Holdat lelövöm évente kétszer, és akkor se mind1 hogy milyen fegyverrel.Ha vadászvizsgát teszek csak annyival leszek közelebb hogy bizti kiadják és mehetek lőtérre, de nem lehet öntöltő fegyverem:(
  Ha meg csak úgy kimegyek lőtérre, nem biztos hogy lesz olyan fegyver amivel szeretnék lövöldözni:(
  Szar az egész rendszer, a sportlövők is nehéz helyzetben emiatt, az egyszerű polgár meg szinte fegyverhez se juthat, és csodálkoznak hogy akinek van annak agyontuningol légpuskája van:/
  Már ott tartok hogy rendőr leszek (de lehet hogy még az se vehet tip-top fegyvereket:() csak lövöldözhessek(természetesen ésszerű körülmények között a lőtéren), mert sajna fegyverbuzivagyok:-D
  Szar a rendszer:(
  A bűnöző úgyis szerez engedély nélkül is fegyvert:/
 • solo
  #85
  Muhaha : D
  Úgy volt, hogy elkezdek sport szinten lőni, de nemlett jogsim, és ez egy kizáró ok:C Sebaj, majd jövőre.:]
 • ZTM
  #84
  Akkor maradnak a légpuskák és az airsoft fegyverek, nameg a lőtéren bérelhető fegyverek:)
 • [NST]Cifu
  #83
  Az a baj, hogy hiába szeretné pár lelkes ember arra ösztönözni a népeket, hogy ismerkedjenek meg a fegyverhasználat, a fegyverkultúra alapjaival, ha körülményes a megvalósítás és problémás a közmegítélés. Mi is próbáltunk nyílt napokon népszerűsíteni az egyesületet, de a jogszabályok és pár ostoba ember miatt egy rémálom volt az egész.

  Én mondjuk két fő pontba foglalnám mire lenne szükség:

  1.: Kell egy egyértelmű, közérthető, jól megfogalmazott és korrekt fegyvertörvény. Legyen regisztráció, legyen több szűrési szint, de ne lehetetlenítsék el a fegyverrajongókat a hobbijuktól. Meg kell határozni, hogy mit, hogyan, miért kell és lehet (és nem pénzlenyúlási alapon, mint most a fegyverek bevizsgálása...)

  Ehhez persze megfelelő hátteret is biztosítani kell. Amíg nincs egy megfelelő szintű központi számítógépes adatbázis, amit minden rendőrőrs elérhet, és a rendőrök is tudnak kezelni (képzés!), amíg a fegyvertárolási ellenőrzéskor a rendőrtiszt egy kézzel írt listáról tudja ellenőrizni, hogy itt milyen és milyen fegyvereknek kellene itt lenniük, és indigós papírral, kézzel írt jegyzőkönyveket vesznek fel, addig kár is erőlködni...

  2.: A fegyverekhez kell egy megfelelő morális hozzáállást népszerűsíteni és elterjeszteni. A lőfegyver bár kifejezetten gyilkolásra lett kitalálva, meg kell értetni, hogy ettől még egy nagyon fontos eszköz, amely életet, jogot és országot védhet. El kell oszlatni a tévhiteket és meg kell honosítani a komoly és felelősségteljes hozzáállást a lőfegyverekhez.

  Az a baj, hogy azért e téren hajdan nem volt akkora probléma. Én még 12 évesen hajdan a falusi MHSZ szervezésében vettem részt TOZ-8 kispuskákkal lövészeten, ahol fent voltak a lőtér falán az idősebbek által biztos jól ismert faliplakátok az AK-47 főbb részeiről, a célzás alapjairól, és a többi. Sőt, mi több, még gumi kézigránátokkal gránátdobást gyakoroltunk és a lövészet után a fegyvereket is mi takarítottuk meg. Szigor és fegyelem volt, lelkiismeret furdalás nélkül kiosztottak bárkinek egy taslit, ha nem követte a lőtér vezetőjének az utasításait, nem is mert senki feleselni vele, és ettől függetlenül mindenki nagyon élvezte.

  Na valami ilyesmit kellene megint megvalósítani, már gyerekkorban belenevelni az emberbe, hogy a fegyver nem játék, de nagyszerű szórakozás lehet ettől még.

  Ehhez viszont az kell, hogy az emberek elfogadják, hogy ha vannak meghatározott szabályok, akkor azokat be kell tartani tűzzel-vassal, és nem félvállról lerázni őket. Autós hasonlattal szoktam élni, hogy amíg megbocsátóan elnézzük, hogy valaki piros lámpánál az elkanyarodó sávba beállva bő gázzal bevág a másik elé, mondván hogy "mit zavar téged", meg "nem ártok vele senkinek", addig ne pattogjunk, mert aki így áll ehhez hozzá, az a lőfegyverekre vonatkozó szabályokhoz is így fog hozzáállni. Márpedig ott ez nem fér bele, ezt mindenkinek be kell látnia. Amit előírnak vagy mondanak, azt be kell tartani, és kész, nem kifogásokat, kibúvókat kell keresni, hanem belátni, hogy a szabályok azért vannak, hogy biztonságot és megfelelő keretet adjanak.

  A helyi vadászegyesületnél egy ismerősnek most vonták be a fegyvertartási engedélyét. Egy (helyi szinten) jól ismert idősebb fegyvermesterhez vitte el az egyik vadászpuskáját, mert gondja volt vele. Csakhogy a papírokat már nem csinálták meg, az öreg nem szeret vele szórakozni. Jött aztán a rendőri ellenőrzés, és ott találtak egy csomó fegyvert, papírok nélkül. A fegyverek típusa és azonosító számuk alapján persze a gazdáik is meglettek. Úgyhogy utána mentek is az ismerőshöz, hogy jó estét kívánunk, láthatnánk ezt és ezt a vadászpuskát? Hogy fegyvermesternél van javításon? Akkor az átadási papírokat kérnénk szépen. Ja, hogy olyan nincs? Akkor most lefoglaljuk az összes lőfegyverét és lőszerét, továbbá feljelentjük a fegyvertartási szabálysértés miatt.

  Kemény? Igen. De maximálisan jogos...
 • degenerator
  #82
  valamikor pedig el kéne kezdeni.
 • TDantes
  #81
  Mindegy, hagyjuk, nincs sok értelme a meddő vitának.
 • [NST]Cifu
  #80
  Ismételten: politika nyista. Ez a topic nem erről kellene, hogy szóljon...
 • gordon 24
  #79
  Igen számomra a Jobbik ilyen! Nem azt mondom, hogy 100% ig egyetértek a Jobbikkal, mint ahogy ezt egy emberről sem tudom elképzelni. Mert vannak hülye dolgok ezen az oldalon is. És vannak olyanok melyek kurvára nem tetszenek. De van egy vonulat ami mellett ki tudok állni.

  Ugyan úgy nem hiszem el egy MSZP-s vagy egy Fideszes emberről hogy 100%ig egyetért pártjával.

  Éppen ezért mondom, hogy nem érdekel, hogy a Jobbiknak vagy akármelyik pártnak a vezére vagy akárkije mit mond. El kell dönteni, hogy az alap vonulat(koncepció) jó-e vagy rossz. Ha jó mellette, vagy ha rossz ellene.

  De ezt úgy nagyon nehéz eldönteni, hogy elferdített információkból tájékozódsz.

  Ennyi a lényeg. Át kell látni és nem szabad elhinni minden mézes madzagot, amit be akarnak adagolni. És ha az ember ezt megérzi, át lendül rajta egyből nem a Jobbik és a Gárda lesz a mumus. Van itt elég szar.

  De azt így zárójelben utána tenném, hogy ez az egész csak addig van, amíg ők nem játsszák el a bizalmat. Egyelőre megadjuk nekik. De ezért is meg kell dolgozni, ha elcseszik úgyis mennek a süllyesztőbe.
 • [NST]Cifu
  #78
  #14-es hozzászólás.

  Ahhoz, hogy sportfegyvered legyen, minősítő versenyen kell elég jó eredményt elérni (ehhez pedig sportklubnál kell alapból tagnak lenned és rajtengedélyt kiváltani), ha megvan, akkor folyamodhatsz fegyvervásárlásihoz, amit csak olyan fegyverre vonatkozik, amilyennel versenyzel, és addig él, amíg meg tudod lőni a minősítőket.

  Lefordítom: csak úgy laza hobbiból nem fogsz fegyvertartásit szerezni. Vagy aktív sportlövő leszel, vagy sportvadász. Másképpen nem lesz fegyvertartásid, hacsak nem a beosztásod, munkaköröd miatt nem (hivatásos vadász, rendőr, bíró, ügyész, stb.).
 • [NST]Cifu
  #77
  Teljesen egyetértek az itt leírtakkal. A fegyvernek csak úgy van értelme önvédelemre, ha az illető megfelelően felkészült és kellően gyakorlott. Egy gyakorlatlan és képzetlen ember kezében több kárt okozhat, mint hasznot.

  Bevallom én nem nagyon mozgok IPSC-s körökben, csak egy-két versenyen voltam kíváncsiságból. Ott lehet, hogy valóban teljesen jogos a P9R, pláne hogy a szigorítás után boldog-boldogtalan szabadult a P9R-ektől. :)
  Viszont a szigorítás előtt rengetegszer találkoztam olyan "sportlövővel", akinek P9R-je volt (sőt, PA-63 is elég "népszerű" volt), és 10 méterről (nem 25-ről!) alig találta el a pisztolyával a szabvány pisztoly lőlapot...
 • [NST]Cifu
  #76
  Ezért írtam lent, hogy a rendőrséget is morális és jogilag is meg kell erősíteni első körben. De amíg a rendőröknek nincs megfelelő fegyverük és gyakorlatuk, addig a fegyverhasználat bizony kínos dolog.

  A meghurcolás ugyanakkor egy másik dolog. Ha valaki ember ellen használja a fegyverét, akkor ott teljesen egyértelmű, hogy vizsgálni kell a körülményeket és azt, hogy adott esetben jogos volt-e a fegyverhasználat. Ezt hivatalból le kell folytatni, és lefolytatják mindenhol, Németországban vagy Amerikában is. Az más kérdés, hogy az eljárásnak tényleg nem szabad meghurcolásnak lennie...
 • [NST]Cifu
  #75
  #14-es hozzászólás.
 • [NST]Cifu
  #74
  A fegyvertartás ilyen szintre való fejlesztése mindenképpen igényel egy olyan morális szintet a fegyverkultúrában, amilyen szint jelenleg szerintem itthon nincs meg. Ez sajnos történelmi hátterű, a rendszerváltás után a fegyvereket csúnya rossz dolognak tartották, és a civil lakosságot olyan messzire igyekeztek helyezni tőle, amennyire csak lehet. Ahhoz, hogy itthon újra meghonosodhasson egy normális fegyverkultúra, ahhoz nagyon sok munkára lesz/lenne szükség, és nagyon szigorúan kell venni, különben sok probléma lesz belőle.

  A saját tapasztalatom alapján, ahányan a mi kis falusi egyesületünkhöz néha betérő, hogy "ő csak fegyvert akar otthonra", és így meg úgy emberek, illetve azok alapján, amit sporttársaktól, rendőröktől és vadászoktól hallok, az alapján nem vagyok biztos, hogy jó ötlet lenne esztelenül liberálisabb alapokra helyezni a fegyvertartást. Nem szívesen mondom ezt, mert a saját nézőpontomból én is túl szigorúan ítélném meg a fegyvertörvényt, de összességében félek tőle, hogy egy túlzott liberalizációból olyan események sülnének ki, ami hamarosan visszás közvélemény-hangulatot terjesztene.

  Hogy tovább ne menjünk, a mostani sportlövői gyilkossági eset után is a laikusok azt kérdezgetik, hogy kerülhetett fegyver "csak úgy" a gyilkos kezébe, és nem-e kellene szigorítani a szabályokon. Teszik mindezt úgy, hogy a jelenlegi szabályozás már így is épp elég szigorú...
 • TDantes
  #73
  Semmi olyat nem írtam ami nem igaz.
 • ZTM
  #72
  Na ha má itt van ez a topik felteszem a kérést mely mostanság foglakoztat!
  Én szeretnék fegyvertartásit több kaliberű/típusú fegyverre (majd 18 éves korom után), nekem nem vadászatra kéne, hanem arra hogy hobbi célból amikor időm engedné elmennék lőtérre agyaggalab lövészetre(sörétessel) vagy táblákra esetleg tárgyakra (pisztolyal vagy nagyobb golyós fegyverekkel) lőni!
  Tehát ehez elég ha elvégzem a szükséges vizsgákat kiadják a rendőrök és megfelelő tárolást biztosítok, vagy valami sporttagsági is kell klubbokba kell járni?
 • degenerator
  #71
  elnéztem, a gumiban van.
 • [NST]Cifu
  #70
  Nem tudok róla, hogy lenne pszichológiai vizsgálat orvosi részről. A sportorvosi vizsgálat alapvető élettani dolgokat takar (EEG, végnyomás, stb.), igazából sportlövészetnél ezek jelentősége pedig minimális.

  Elvi szinten az egyesület az, amelyik itt valamennyire beleszólhat ebbe, hiszen az ő segítségükkel folyamodhat a fegyvervásárlásihoz a sportoló. Itt egy joghézag van, mert nincs egyértelműen leírva, hogy na ezeket és ezeket kell figyelembe venni, ha el kell bírálni egy fegyvervásárlási/tartási kérelmet az egyesületnél. Ugyanakkor ha a sportoló visszaél a fegyverével, akkor utána nincs kizárva, hogy előveszik az egyesületet és Magyar SportLövők Országos Szövetségét. Most ezért is mutogatnak egymásra az egyesületek a mostani esetben is...

  Sportlövő legjobb esetben legalább egy év után folyamodhat fegyvervásárlásihoz, hiszen az adott évben kell teljesíteni két minősítő versenyt, utána jogosult csak erre. De ismét: ez annyit tesz, hogy egyből meglövi a III. osztályú minősítést, ami azért sok gyakorlást kíván.
 • degenerator
  #69
  a saját fórumokban a meddig lehet elmenni-n szoktunk ilyesmiről tárgyalni.
 • sadvagabond
  #68
  off
  jobbiknak van itt topikja?vagy törlik?mert olvasgatnék a témában(nem,nem vagyok szimpatizáns),mert vegyes a társaságunk, sokszor előjön ez a téma. csak sajnos mindig csak az egyik oldal véleményét lehet olvasni mindenhol. amúgy azt vettem észre, hogy a "jobbikos" ismerőseim is,meg itt is nagyon szeretik a "kapcsold ki a tévét" mondatot használni.meg vannak ilyen sablonok, amiket elővesznek. na de elkalandoztam, szóval topik, vagy valami fórum valahol?
 • [NST]Cifu
  #67
  Ugyan az Általános fórumrész nem az én területem, de büntipontot osztani itt is tudok. Az SG-n pedig a politika tiltva van, nagyon jól tudja mindenki. Szóval a Jobbikos témát most szépen tessék hanyagolni (magyarul: a következő ilyen hsz.-ért büntipontot kap az illető), és az eredeti témához visszatérni, Irgum-Burgum! :)
 • Zerénd
  #66
  Látod látod! Semmit nem tudsz, csak azt, amit a média mond neked! Na ezért is kell leszámolni a hazug médiával, még ha annyira véded is azt a nagy fene sajtószabadságot! Azt a sajtószabadságot, ahol a Jobbik és a Gárda csak rossz színben van feltüntetve. Lásd pl. mikor Vona Gábor elküldte a a fenében Bethlent. Lásd ezt a videót!
  Tehát előbb tájékozódj, utána írj maflaságokat!
 • degenerator
  #65
  nos, kicsit gondolj bele: ha a gyereket megtanítod arra, hogy bánjon a tűzzel, rendesen fogja kezelni. viszont ha évi egyszer adsz neki csak gyufát, hatalmas újdonság lesz neki, és előbb utóbb magára gyújtja a házat.

  meg kell teremteni a hazai fegyverkultúrát, és nem lesz itt semmi baj.
 • TDantes
  #64
  Nos, a végéről kezdtem, mondtam én hogy Náci veszély? Le se írtam egyik szót sem.

  Teljesen kulturált, normális. Nos, az a párt ami a sajtószabadságot korlátozná, az nálam se kulturált, se normális. De ahogy tetszik, nem mindenkinek kell az ilyesmi, mint az alapvető emberi jogok. A szabad sajtó sem létfontosságú. Zárójelben, Periklész mondta: ,,Tudjátok meg, hogy a boldogság titka a szabadság, a szabadság titka viszont a bátorság."

  Na mindegy.

  Oké ,rendben, leszarod amit Vona mond. Aha. Akkor miért állsz ki mellettük? Mert ismered őket és tapasztalataid miatt?

  Szerintem akkor kell kiállni egy párt mellet, ha egyetértek velük. Ha úgy gondolom, az ő döntéseik hasznára vannak az országnak.

  A Jobbik az számodra ilyen?
 • Sith
  #63
  úgy érzem kicsit eltértünk a tárgytól

  Egyébként nem igazán mérvadó a fegyver tartási törvény mint ahogy lent le lett már írva lent nem ugyan az hogy tarthatsz fegyvert otthon vagy viselheted
  jelenleg önvédelemre kb 0 esélyed van a jelenlegi jogszabályokkal egyébként ez talán nem is baj az éles fegyver nem ép egy reális és ideális önvédelmi eszköz kb annyi esélyed van mint ha a heti egyórás judo kungfu stb edzéstől már Jackie Channak érzed magad (a saját példámból ki indulva szerintem az már egy jó arány ha heti egyszer fixen eljársz lőni)
  a fenti példánál maradva ott maximum téged vernek meg viszont ha a pisztolyt pánikban használod megsebesíthetsz vele sok sok embert (magadat is) akit nem kéne
  A vissza tartó erőről annyit hogy jelenleg sem azok a betörések illetve rablások a gyakoriak hogy megfélemlítik a családod meg kötözik kirámolják a házat hanem az egyszerű besurranó módszer ez ellen a pisztoly nem sokat ér. A megkötözik az idős nénit bácsit.. azt hiszem ő a fegyverrel sem tudna mit kezdeni.

  Cifu a P9R egy kezdő olcsó IPSC pisztolynak szerintem nem rosz a Magyar anyagi helyzetet ismerve nem kezdhet mindenki mondjuk USP Match-al (jó egyébként tény hogy sokan sajnos nem ezért veszik)
 • Panzermeyer
  #62
  A jelenlegi fegyverhez jutási törvények majdhogynem teljesen rendben is vannak. Az egyetlen problémát abban látom, hogy egy közrendőrt vagy banki biztonsági őrt meghurcolnak, ha használni meri, még ha jogos is. Ez egy hatalmas nagy hülyeség! Pontosan azért támadnak rá rendőrökre is, mert tudják, hogy a törvények a bűnözőket védik a rendőrökkel szemben.
 • Panzermeyer
  #61
  Ez eszméletlen nagy baromság. A Jobbik nem azért jött létre, hogy gyilkolásszon. A Jobbik helyett inkább keress magadnak egy neonáci csoportot, akit az eszméiddel támogathatsz -.-
 • Rundstedt17
  #60
 • gordon 24
  #59
  Hát ezek szerint te sem olvastad végig amit leírtam:DD

  Ugyanis az első mondatban az van, hogy "Nem ismersz fogalmad sincs arról, hogy gondolkodom. Arról sem tudsz milyen dolgok értek és hogy ez hogy befolyásolt engem. De a média által beoltott baromságot fújod."

  Ennek a mondatnak az a lényege (hogy elmagyarázzam) hogy kb pont leszarom mit gondol, és mond Vona Gábor! Sőt az egész jobbik. Amiért én mellettük állok az az én megtapasztalt és a tapasztalataim által kialakított kép miatt van. Nem azért mert megmondja mit gondoljak. Vili? Vagy ezt sem érted?

  Én ismerem őket (nem a programra gondolok mert abba vagy bele lehet kötni vagy nem. Vannak benne hülyeségek nem kérdéses.) és abszolút nem az ugy nevezett Náci veszélyről van szó. Egy teljesen kulturált normális párt. De ezt hiába mondom, írom ugyis az lesz amit a TV2 mond:D Meg a Retek klub. Mónika Show stb:D

  ÉS ezt azért írom mert az a vélemény, hogy kell éles fegyver hogy kilehessen írtani a Gárdistákat tipikusan ez a vélemény amit a Heti Parasztok mondanak minden vasárnap.
 • TDantes
  #58
  Ez így nem igaz. A Gárdát a bíróság feloszlatta. Kész vita vége, ezen kár is tanakodni. Ez egy jogállam, egy demokrácia, a bíróság döntését el kell fogadni. Akkor is ha neked az nem tetszik. Feloszlatták, és kész, a történetnek vége kéne ,hogy legyen. Ha újra alakítják, azzal törvényt sértenek, mert nem lehet egy feloszlatott szervezetet ismét megalakítani.

  Ismét csak azt mondom: gondolkodni kéne egy kicsit. Mindegy, hogy valaki szimpatizál-e vagy sem a Gárdával, de meg kéne érteni mit jelent, ha a bíróság ítéletet mond.

  A másik , a kedves elvtársak. A mostani kedves elvtársak, 40 éve legfelejebb csak a csörgőt rázták, szóval az hogy mi volt 40 éve, nem legyen már az ő hibájuk.

  A gazdaság...igaz. Nincs rendben. De nincs államcsőd se, a válságot meg megintcsak nem a kedves elvtársak okozták.

  Ellenben, a Jobbik gazdasági ötletei, egyenlőek egy nagy összeomlással, államcsőddel.
  Más ötleteik meg olyan alapvető jogokat vonnak kétségbe, mint mondjuk a sajtó szabadság.

  Ezeken kár is vitatkozni, csak szemellenző nélkül elkéne olvasni, mit is írnak a programjukban? És elgondolkodni rajta.

  De ha nem hát nem, ez van.
 • TDantes
  #57
  Ügye, hogy ügye? Nem megmondtam, hogy semmit sem fogsz abból végig gondolni amit leírtam? Hülyeség és kész. Persze. A média által beoltott baromságot fújom. Hogyne. Ez csak annyiban nem igaz, hogy egyáltalán nem így van. Hidd el, elég jól ismerem a Jobbik programját, semmi kedvem bele menni, de amit leírtam az úgy van.

  Ez az én véleményem, és nem más adta a számba, magam alakítottam ki, nem a párt vezért mondta meg hogy mit kell gondolnom.

  De mindegy, gondold így ha akarod, én nem akarom megszabni senkinek sem, hogyan gondolkodjon.

  Viszont amit mondtam, az mindenre igaz, önálló gondolkodás. Az kéne. De az nincs. Mindegy melyik pártról van szó, de ha egy párt hívétől kérdezek valamit, az mindig így reagál. Amit mondok az hülyeség, és nem fogja átgondolni a dolgot, mert amit a Párt mond az biztos úgy is van.
 • Molnibalage
  #56
  Tudom, hogy politikai, de a kedves eltvársak tették tönkra a gazdaságot kétszer. Egyszer volt 40 évük ellenzék nélkül. Most 6 év alatt is megoldották.

  A Magyar Gárda semmi törvénybe ütközőt nem tett eddig, de a fél mszmp bpi képviselő testület egyes bpi kerületekben lassan megy előzetesbe. Ejnye...
 • haxoror
  #55
  lol?

  a desert normális fegyver?

  Maradjunk annyiban hogy aki desertet akar tartani az vagy vérhülye a fegyverekhez, vagy tizenéves vagy pszichológiailag helyből alkalmatlan a tartásukra...
 • w77d
  #54
 • gordon 24
  #53
  Ez teljesen meddő vita.
  Ugyanis tök hülyeségeket írsz most is. Nem ismersz fogalmad sincs arról, hogy gondolkodom. Arról sem tudsz milyen dolgok értek és hogy ez hogy befolyásolt engem. De a média által beoltott baromságot fújod.

  Tehát 2-n között az a difi, hogy én tudom miről beszélek, mert voltam közöttük ismerem őket, te meg a RTL klubból meg a TV2 ből nyilatkozol.

  Szóval hagyjuk! Ráadásul a topik nem is erről szól. Radikális lennék?
  Hát ezt nem hiszem, ugyanis nekem egy dolog fontos az pedig a hazám. Ha az, hogy én tisztele ezt az országot, szeretek itt élni és nem vágyom sehova ez azt jelenti hogy Radikális vagyok akkor igen az. Csak az a gáz, hogy ez a szó nem ezt jelenti.

  Szóval ne vitázzunk felesleges. Mondjuk legalább kultulrált vagy:D

  Nahh mindegy sg-n ugyis tilos a politika.
 • TDantes
  #52
  Nos, bár ez nagyon nem tartozik ide, de pár dolgot akkor most elmagyarázok. Az olaszoknál, még a Híradóban is volt, bizony kapásból betiltották a radikális csoportosulást, az meg tök mindegy, hogy gárdában bandának vagy kiscserkészeknek hívják magukat, mert nem a név, hanem az eszmeiség számít.

  Az USA Nemzeti Gárdája meg nem egy politikai párthoz köthető, mint a Magyar Gárda. Az, ott náluk a politikától független. Tudod, a mi Gárdánkkal se lenne senkinek semmi baja, ha nem függne a politikától(jobbiktól) és nem lenne radikális.

  Nem az a baj tehát hogy magyar, ezt csak ti találtátok ki, a dolog egyáltalán nem igaz, ez hazugság, de hát a radikálisoktól, nem várok mást.

  Azt hogy esetleg gondolkodni, áh, azt minek? Vona tesó megmondja a frankót, és Hajrá Jobbik, ennyi elég. Önnálló gondolatok , azok nem kellenek.

  De tőlem aztán lehet hajrá Jobbik, szavazz rájuk, bánom is én, elvégre demokrácia van, a te dolgod.

  Csak hát, az van hogy Szebb Jövőt egyet értek, Szebb Jövőt, csak a Jobbik Szebb Jövője senkinek sem lenne Szebb Jövő, mert egy totális hülyeség, a programjaik anti-demokratikus, ostobaságok, olyan gazdasági ötletekkel amik teljesen tönkre tennék az államot, és államcsód lenne, tehát Szebb Jövőt, de ne a tiéteket, mert abba a beledöglene az egész ország.

  Nos, persze úgysem fogod mindezt átgondolni, nem teljesen elutasítod amint mondtam, nem hiszed el, és én ezt tartom a legszomorúbbnak, hogy ennyi ember van aki még gondolkodni sem hajlandó.
 • Zerénd
  #51
  Véradás. Annyi vért adtunk már, hogy szerintem sok baloldali acsarkodó ereiben már Gárdista vér is csörgedezik. :)

  #46-ra: Szerintem marha mindegy milyen típusú fegyvert engedélyeznek, kisebb fegyver is kiolthat emberi életet, legyen az desert eagle vagy pa63. Mindegyik skuloja áthatol az emberi szöveten.
  Nem azon kell gondolkodni, hogy kell e szigorítani vagy inkább könnyíteni a fegyvertartást önvédelmi célból, hanem azt kell nagyon átgondolni a t. politikai elitnek, hogy ne csak papíron legyen önvédelem, hanem működjön ez a jog, plusz a saját értékeink, más értékeinek a megvédése akár kerítésbe vezetett árammal is.
  Aki meg annyira lövöldözni akar, az iratkozzon be egy lövészeti klubba, egyesületbe, és ott annyit durrogtathat, amennyit a pénztárcája engedi.
 • ReTeK
  #50
  szerintem bőven elég hogy a bolondok csak 9mmvel rohangálnak néha senkinek nem hiányzik hogy hátba csergessék egy .50AE cuccal

  van egy pár lőtér ahol nem csak a .22 és 9mm lehet kipróbálni, pesten van ahol a desertel is lövöldözhetsz ha jól tudom