14
  • gaben666
    #14
    Nem tudom miért de nekem nagyon tetszik.
  • levelhun
    #13
    "Persze, az újrahasznosítás az többnyire nagyobb környezetterhelést okoz mint ha szűz nyersanaygokból történik a gyártás (idiótafalván legalábbis), de te ebben sem vagy biztos."
    Arra utaltam, hogy az újrahasznosítás sincs ingyen, és ha hozzáadjuk a napelemek legyártását, akkor nem vagyunk előrébb (bár erre valóban nincsenek adataim).

    "Látom "akkumulátorszakértő" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító?"
    Nem, valóban nem. De ha kirakod a napra a mobilod sok órán keresztül, hogy ilyen lassan feltöltődjön, akkor a felmelegedés megteszi a magáét (http://www.batteryuniversity.com/partone-19.htm).
  • T2k
    #12
    Fiam, téged sem az IQ-d miatt kedvelnek!
    Persze, az újrahasznosítás az többnyire nagyobb környezetterhelést okoz mint ha szűz nyersanaygokból történik a gyártás (idiótafalván legalábbis), de te ebben sem vagy biztos.
    Látom "akkumulátorszakértő" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító?

    Áruld már el okostojás, hogy a mai lítium akkumulátorokban mi a mérgező?

    Tudod értelmes emberek az elhasználódott elektronikai cikkeket nem a kukába dobják, hanem visszaviszik a megfelelő begyűjtőhelyekre ahol gondoskodnak az újrahasznosításukról. Egyszer próbáld ki ezt te is!
  • levelhun
    #11
    Ha minden műszaki termék esetében ilyen szemlélet uralkodna, akkor teljesen nyugodt lelkiismerettel pusztítanánk el az életterünket. A jelenlegi helyzet legalább némi bűntudatot kelt az emberben (jó esetben).

    A fő probléma az, hogy a "zöldek" jó mélyen belénk sulykolták, hogy a napenergia mennyire tiszta dolog - miközben a napcellák használata sincs "ingyen", ezek is műanyagok, és egyszer ezek is a kukában végzik - ami önmagában nem baj, de egy telefon hátulján biztos, hogy nem fogják visszatermelni a saját "árukat".

    Viszont az jól hangzik, hogy a telefon képes önmagát feltölteni - és erre egyre több gyártó fog építeni, ha ez a készülék sikeres lesz.
  • Atomreaktor
    #10
    az elv, meg a hozzállás a lényeg, képzeld el, ha minden egyes műszaki termék esetében ilyen szemlélet uralkodna!
  • trabiubi
    #9
    Ez lesz az ultimate telefon a kiránduláokon, ahol nincs villanyhálózat :D
  • levelhun
    #8
    És most gondoljuk át, hogy mennyivel kisebb környezeti kárt okozunk, ha nem vesszük meg ezt a telefont, hanem a régit használjuk tovább.

    Ez az egész képmutatás - az egyetlen jelentősséggel bíró "újítás" ebben a műanyagok újrahasznosítása. Bár kíváncsi lennék arra, hogy az újrahasznosítás mennyivel több energiát kíván meg mint az eredeti eljárás - összességében nem vagyok benne biztos, hogy környezetbarátabb ez a megoldás - főleg ha a napcellák legyártását is hozzáadjuk, aminek előnyeit nem sokan fogják kihasználni.

    De ha ki is használják, az akkumulátor élettartamára bizonyosan nem lesz jó hatással ez a csordogáló töltés - nem is beszélve a lentebb említett túlmelegedésről (ami szintén a legmérgezőbb alkatrészt, az akkumulátort károsítja elsősorban) - a készülék idő előtt kerül a kukába, aminek sokkal több negatív következménye van, mint amennyi pozitív a kevés megspórolt áramnak.
  • kovadam87
    #7
    Hamarosan minden telefon gyártó cég köteles lesz egy szabvány töltőt árulni és csak is azt használni. Legalábbis Európában így lesz mivel ha jól emlékszem a törvényt már meghozták. Az OLED meg lehet azért nem került bele mert még drága nem?! :S Egyébként meg természetesen nem ez fogja "megmenteni" a földet de nézetváltáshoz vezethet ;) Tudjátok mint a pillangó effektus :)
  • duvy
    #6
    Talán elég lenne csak minden telefonhoz hasonló töltő, és máris közelebb lennének a kinézett célhoz.
  • Omega
    #5
    Szerintem ez tiszta faszság. Nem ettől lesz megmentve a föld, ez csak ilyen felvágásra jó.
  • Darth Sith
    #4
    Szép szép, de akkor már rakhattak volna bele OLED kijelzőt is, h még kevesebbet fogyasszon.
  • kovadam87
    #3
    Van igazság abban amit mondasz :) De az elv tényleg jó, és remélem tovább viszik ezt a vonalat! (nem feltétlen a napelemes variációt, hanem akár a többit, mivel már elég sok alternatívát kitaláltak)
  • brueni
    #2
    inkább egész szép irány. 1 óra alatt 10 percre való töltést összeszedni minden csak nem effektív. jó a koncepció, de a telcsi hátulján van a napcella. a telefon általában zsebben, tokban pihen, ha előveszed, nem pofával lefelé rakod le, ha igen akkor a kijelződ lesz egy idő után avíttos. ha közvetlen a napra teszed ki, akkor az egész teló fel és átforrósodhat, nem biztos, hogy jót tesz a belsejének, az 50-70 fok.
    az irány jó, hajrá újrahasznosítás, én is zöld vagyok, üdvözlöm az ilyen híreket, de van még mit csiszolni.
  • kovadam87
    #1
    Számomra mindig szimpatikus volt ez a fajta megoldás a telefonok töltéséhez, és be kell valljam nem is drága manapság egy napelemes töltő. Az meg még jobban tetszik hogy a telefont újrafelhasznált anyagokból gyártják (plusz a csomagolást is) ez tényleg jó felé mutat, és bízom benne hogy el is fog terjedni. Ha nem ront a telefon minőségén, és a tapintásán (nem ilyen susogós ropogós műanyagot eredményez) akkor már jó :) Bár a leírásokban én nem találtam még meg hogy a telefonnak milyen a processzora és a videó gyorsítása (játékok, programok, videók miatt). De én azt mondom Samsung le a kalappal! :-) Egész szép teljesítmény!