14
 • gaben666
  #14
  Nem tudom miért de nekem nagyon tetszik.
 • levelhun
  #13
  "Persze, az újrahasznosítás az többnyire nagyobb környezetterhelést okoz mint ha szűz nyersanaygokból történik a gyártás (idiótafalván legalábbis), de te ebben sem vagy biztos."
  Arra utaltam, hogy az újrahasznosítás sincs ingyen, és ha hozzáadjuk a napelemek legyártását, akkor nem vagyunk előrébb (bár erre valóban nincsenek adataim).

  "Látom "akkumulátorszakértő" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító?"
  Nem, valóban nem. De ha kirakod a napra a mobilod sok órán keresztül, hogy ilyen lassan feltöltődjön, akkor a felmelegedés megteszi a magáét (http://www.batteryuniversity.com/partone-19.htm).
 • T2k
  #12
  Fiam, téged sem az IQ-d miatt kedvelnek!
  Persze, az újrahasznosítás az többnyire nagyobb környezetterhelést okoz mint ha szűz nyersanaygokból történik a gyártás (idiótafalván legalábbis), de te ebben sem vagy biztos.
  Látom "akkumulátorszakértő" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító?

  Áruld már el okostojás, hogy a mai lítium akkumulátorokban mi a mérgező?

  Tudod értelmes emberek az elhasználódott elektronikai cikkeket nem a kukába dobják, hanem visszaviszik a megfelelő begyűjtőhelyekre ahol gondoskodnak az újrahasznosításukról. Egyszer próbáld ki ezt te is!
 • levelhun
  #11
  Ha minden műszaki termék esetében ilyen szemlélet uralkodna, akkor teljesen nyugodt lelkiismerettel pusztítanánk el az életterünket. A jelenlegi helyzet legalább némi bűntudatot kelt az emberben (jó esetben).

  A fő probléma az, hogy a "zöldek" jó mélyen belénk sulykolták, hogy a napenergia mennyire tiszta dolog - miközben a napcellák használata sincs "ingyen", ezek is műanyagok, és egyszer ezek is a kukában végzik - ami önmagában nem baj, de egy telefon hátulján biztos, hogy nem fogják visszatermelni a saját "árukat".

  Viszont az jól hangzik, hogy a telefon képes önmagát feltölteni - és erre egyre több gyártó fog építeni, ha ez a készülék sikeres lesz.
 • Atomreaktor
  #10
  az elv, meg a hozzállás a lényeg, képzeld el, ha minden egyes műszaki termék esetében ilyen szemlélet uralkodna!
 • trabiubi
  #9
  Ez lesz az ultimate telefon a kiránduláokon, ahol nincs villanyhálózat :D
 • levelhun
  #8
  És most gondoljuk át, hogy mennyivel kisebb környezeti kárt okozunk, ha nem vesszük meg ezt a telefont, hanem a régit használjuk tovább.

  Ez az egész képmutatás - az egyetlen jelentősséggel bíró "újítás" ebben a műanyagok újrahasznosítása. Bár kíváncsi lennék arra, hogy az újrahasznosítás mennyivel több energiát kíván meg mint az eredeti eljárás - összességében nem vagyok benne biztos, hogy környezetbarátabb ez a megoldás - főleg ha a napcellák legyártását is hozzáadjuk, aminek előnyeit nem sokan fogják kihasználni.

  De ha ki is használják, az akkumulátor élettartamára bizonyosan nem lesz jó hatással ez a csordogáló töltés - nem is beszélve a lentebb említett túlmelegedésről (ami szintén a legmérgezőbb alkatrészt, az akkumulátort károsítja elsősorban) - a készülék idő előtt kerül a kukába, aminek sokkal több negatív következménye van, mint amennyi pozitív a kevés megspórolt áramnak.
 • kovadam87
  #7
  Hamarosan minden telefon gyártó cég köteles lesz egy szabvány töltőt árulni és csak is azt használni. Legalábbis Európában így lesz mivel ha jól emlékszem a törvényt már meghozták. Az OLED meg lehet azért nem került bele mert még drága nem?! :S Egyébként meg természetesen nem ez fogja "megmenteni" a földet de nézetváltáshoz vezethet ;) Tudjátok mint a pillangó effektus :)
 • duvy
  #6
  Talán elég lenne csak minden telefonhoz hasonló töltő, és máris közelebb lennének a kinézett célhoz.
 • Omega
  #5
  Szerintem ez tiszta faszság. Nem ettől lesz megmentve a föld, ez csak ilyen felvágásra jó.
 • Darth Sith
  #4
  Szép szép, de akkor már rakhattak volna bele OLED kijelzőt is, h még kevesebbet fogyasszon.
 • kovadam87
  #3
  Van igazság abban amit mondasz :) De az elv tényleg jó, és remélem tovább viszik ezt a vonalat! (nem feltétlen a napelemes variációt, hanem akár a többit, mivel már elég sok alternatívát kitaláltak)
 • brueni
  #2
  inkább egész szép irány. 1 óra alatt 10 percre való töltést összeszedni minden csak nem effektív. jó a koncepció, de a telcsi hátulján van a napcella. a telefon általában zsebben, tokban pihen, ha előveszed, nem pofával lefelé rakod le, ha igen akkor a kijelződ lesz egy idő után avíttos. ha közvetlen a napra teszed ki, akkor az egész teló fel és átforrósodhat, nem biztos, hogy jót tesz a belsejének, az 50-70 fok.
  az irány jó, hajrá újrahasznosítás, én is zöld vagyok, üdvözlöm az ilyen híreket, de van még mit csiszolni.
 • kovadam87
  #1
  Számomra mindig szimpatikus volt ez a fajta megoldás a telefonok töltéséhez, és be kell valljam nem is drága manapság egy napelemes töltő. Az meg még jobban tetszik hogy a telefont újrafelhasznált anyagokból gyártják (plusz a csomagolást is) ez tényleg jó felé mutat, és bízom benne hogy el is fog terjedni. Ha nem ront a telefon minőségén, és a tapintásán (nem ilyen susogós ropogós műanyagot eredményez) akkor már jó :) Bár a leírásokban én nem találtam még meg hogy a telefonnak milyen a processzora és a videó gyorsítása (játékok, programok, videók miatt). De én azt mondom Samsung le a kalappal! :-) Egész szép teljesítmény!