Már Európában is kapható a Samsung Blue Earth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Persze, az újrahasznosítás az többnyire nagyobb környezetterhelést okoz mint ha szûz nyersanaygokból történik a gyártás (idiótafalván legalábbis), de te ebben sem vagy biztos."
Arra utaltam, hogy az újrahasznosítás sincs ingyen, és ha hozzáadjuk a napelemek legyártását, akkor nem vagyunk elõrébb (bár erre valóban nincsenek adataim).
"Látom "akkumulátorszakértõ" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító?"
Nem, valóban nem. De ha kirakod a napra a mobilod sok órán keresztül, hogy ilyen lassan feltöltõdjön, akkor a felmelegedés megteszi a magáét (http://www.batteryuniversity.com/partone-19.htm).
Arra utaltam, hogy az újrahasznosítás sincs ingyen, és ha hozzáadjuk a napelemek legyártását, akkor nem vagyunk elõrébb (bár erre valóban nincsenek adataim).
"Látom "akkumulátorszakértõ" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító?"
Nem, valóban nem. De ha kirakod a napra a mobilod sok órán keresztül, hogy ilyen lassan feltöltõdjön, akkor a felmelegedés megteszi a magáét (http://www.batteryuniversity.com/partone-19.htm).
Fiam, téged sem az IQ-d miatt kedvelnek!<#ejnye1>#ejnye1>
Persze, az újrahasznosítás az többnyire nagyobb környezetterhelést okoz mint ha szûz nyersanaygokból történik a gyártás (idiótafalván legalábbis), de te ebben sem vagy biztos. <#idiota>#idiota>
Látom "akkumulátorszakértõ" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító? <#nyes>#nyes>
Áruld már el okostojás, hogy a mai lítium akkumulátorokban mi a mérgezõ?
Tudod értelmes emberek az elhasználódott elektronikai cikkeket nem a kukába dobják, hanem visszaviszik a megfelelõ begyûjtõhelyekre ahol gondoskodnak az újrahasznosításukról. Egyszer próbáld ki ezt te is!
Persze, az újrahasznosítás az többnyire nagyobb környezetterhelést okoz mint ha szûz nyersanaygokból történik a gyártás (idiótafalván legalábbis), de te ebben sem vagy biztos. <#idiota>#idiota>
Látom "akkumulátorszakértõ" is vagy, hiszen a "csordogáló" töltés szerinted rossz hatással van az aksikra. Ezek szerint a gyorstöltés élettartamhosszabbító? <#nyes>#nyes>
Áruld már el okostojás, hogy a mai lítium akkumulátorokban mi a mérgezõ?
Tudod értelmes emberek az elhasználódott elektronikai cikkeket nem a kukába dobják, hanem visszaviszik a megfelelõ begyûjtõhelyekre ahol gondoskodnak az újrahasznosításukról. Egyszer próbáld ki ezt te is!
Ha minden mûszaki termék esetében ilyen szemlélet uralkodna, akkor teljesen nyugodt lelkiismerettel pusztítanánk el az életterünket. A jelenlegi helyzet legalább némi bûntudatot kelt az emberben (jó esetben).
A fõ probléma az, hogy a "zöldek" jó mélyen belénk sulykolták, hogy a napenergia mennyire tiszta dolog - miközben a napcellák használata sincs "ingyen", ezek is mûanyagok, és egyszer ezek is a kukában végzik - ami önmagában nem baj, de egy telefon hátulján biztos, hogy nem fogják visszatermelni a saját "árukat".
Viszont az jól hangzik, hogy a telefon képes önmagát feltölteni - és erre egyre több gyártó fog építeni, ha ez a készülék sikeres lesz.
A fõ probléma az, hogy a "zöldek" jó mélyen belénk sulykolták, hogy a napenergia mennyire tiszta dolog - miközben a napcellák használata sincs "ingyen", ezek is mûanyagok, és egyszer ezek is a kukában végzik - ami önmagában nem baj, de egy telefon hátulján biztos, hogy nem fogják visszatermelni a saját "árukat".
Viszont az jól hangzik, hogy a telefon képes önmagát feltölteni - és erre egyre több gyártó fog építeni, ha ez a készülék sikeres lesz.
az elv, meg a hozzállás a lényeg, képzeld el, ha minden egyes mûszaki termék esetében ilyen szemlélet uralkodna!
Ez lesz az ultimate telefon a kiránduláokon, ahol nincs villanyhálózat 😄
És most gondoljuk át, hogy mennyivel kisebb környezeti kárt okozunk, ha nem vesszük meg ezt a telefont, hanem a régit használjuk tovább.
Ez az egész képmutatás - az egyetlen jelentõsséggel bíró "újítás" ebben a mûanyagok újrahasznosítása. Bár kíváncsi lennék arra, hogy az újrahasznosítás mennyivel több energiát kíván meg mint az eredeti eljárás - összességében nem vagyok benne biztos, hogy környezetbarátabb ez a megoldás - fõleg ha a napcellák legyártását is hozzáadjuk, aminek elõnyeit nem sokan fogják kihasználni.
De ha ki is használják, az akkumulátor élettartamára bizonyosan nem lesz jó hatással ez a csordogáló töltés - nem is beszélve a lentebb említett túlmelegedésrõl (ami szintén a legmérgezõbb alkatrészt, az akkumulátort károsítja elsõsorban) - a készülék idõ elõtt kerül a kukába, aminek sokkal több negatív következménye van, mint amennyi pozitív a kevés megspórolt áramnak.
Ez az egész képmutatás - az egyetlen jelentõsséggel bíró "újítás" ebben a mûanyagok újrahasznosítása. Bár kíváncsi lennék arra, hogy az újrahasznosítás mennyivel több energiát kíván meg mint az eredeti eljárás - összességében nem vagyok benne biztos, hogy környezetbarátabb ez a megoldás - fõleg ha a napcellák legyártását is hozzáadjuk, aminek elõnyeit nem sokan fogják kihasználni.
De ha ki is használják, az akkumulátor élettartamára bizonyosan nem lesz jó hatással ez a csordogáló töltés - nem is beszélve a lentebb említett túlmelegedésrõl (ami szintén a legmérgezõbb alkatrészt, az akkumulátort károsítja elsõsorban) - a készülék idõ elõtt kerül a kukába, aminek sokkal több negatív következménye van, mint amennyi pozitív a kevés megspórolt áramnak.
Hamarosan minden telefon gyártó cég köteles lesz egy szabvány töltõt árulni és csak is azt használni. Legalábbis Európában így lesz mivel ha jól emlékszem a törvényt már meghozták. Az OLED meg lehet azért nem került bele mert még drága nem?! :S Egyébként meg természetesen nem ez fogja "megmenteni" a földet de nézetváltáshoz vezethet 😉 Tudjátok mint a pillangó effektus 😊
Talán elég lenne csak minden telefonhoz hasonló töltõ, és máris közelebb lennének a kinézett célhoz.
Szép szép, de akkor már rakhattak volna bele OLED kijelzõt is, h még kevesebbet fogyasszon.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Van igazság abban amit mondasz 😊 De az elv tényleg jó, és remélem tovább viszik ezt a vonalat! (nem feltétlen a napelemes variációt, hanem akár a többit, mivel már elég sok alternatívát kitaláltak)
inkább egész szép irány. 1 óra alatt 10 percre való töltést összeszedni minden csak nem effektív. jó a koncepció, de a telcsi hátulján van a napcella. a telefon általában zsebben, tokban pihen, ha elõveszed, nem pofával lefelé rakod le, ha igen akkor a kijelzõd lesz egy idõ után avíttos. ha közvetlen a napra teszed ki, akkor az egész teló fel és átforrósodhat, nem biztos, hogy jót tesz a belsejének, az 50-70 fok.
az irány jó, hajrá újrahasznosítás, én is zöld vagyok, üdvözlöm az ilyen híreket, de van még mit csiszolni.
az irány jó, hajrá újrahasznosítás, én is zöld vagyok, üdvözlöm az ilyen híreket, de van még mit csiszolni.
Számomra mindig szimpatikus volt ez a fajta megoldás a telefonok töltéséhez, és be kell valljam nem is drága manapság egy napelemes töltõ. Az meg még jobban tetszik hogy a telefont újrafelhasznált anyagokból gyártják (plusz a csomagolást is) ez tényleg jó felé mutat, és bízom benne hogy el is fog terjedni. Ha nem ront a telefon minõségén, és a tapintásán (nem ilyen susogós ropogós mûanyagot eredményez) akkor már jó 😊 Bár a leírásokban én nem találtam még meg hogy a telefonnak milyen a processzora és a videó gyorsítása (játékok, programok, videók miatt). De én azt mondom Samsung le a kalappal! :-) Egész szép teljesítmény!