8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#6224 Lenne egy olyan problémám, hogy egy frissen telepített Windows 8 Enterprise (integrált frissítésekkel augusztusig, hibátlan verzió)-ban nem működik a Gépház. Azaz működik, de csak egy üres fehér képernyőt hoz be helyette amin lehet kattintgatni és ha jóhelyre kattintasz akkor tudod is állítani pl a témát vagy a bluetooth eszközöket.
Az érdekesség az, hogy csökkentett módban teljesen jól működik a dolog.
sfc /scannow-ot megcsináltam, de semmit sem ért.
Tipp? -
ladislaoca #6223 Sziasztok!
Nem közvetlenül WIN8-al kapcsolatos kérdésem lenne!
Valami miatt nem tudok megnézni videókat anélkül, hogy ne lassulna be 1 perc után a kép. Tv-tunerrel is ez a probléma és mindenfajta videó lejátszóval is ez történik.
Ha az egeret kicsit megmozgatom akkor viszont gyorsan helyreáll a kép.
kb. 2 hete lett újratelepítve a rendszer.
Én valami codec problémára tippelek.
Remélem tudtok használható ötletet.
-
#6222 nem rossz nekem is bejött mert dizájnos meg szeretem az új dolgokat de még vannak gondok vele , sztem fél év és minden f@sza lesz.. és akkor bátran visszatérek -
#6221 nem kiforratlan a win8! Tökéletesen működik minden program,stabil,gyors,ez a dvd olvasó problémát leszámítva nekem nagyon tetszik,csempéstől mindenestül :) -
#6220 Fenét kiforratlan, már 1 éves a rendszer. A cd/dvd-rom hiba inkább az alaplapi vezérlő rovására írható szerintem. -
#6219 én ezért tértem vissza a jogtiszta w7 x64 ultimra , mert még kicsit kiforratlan a w8 -
#6218 sikerült,működik,nagyon szépen köszi!! Még az este folyamán kipróbálom,hogy írni tud-e a cuccos. -
#6217 Próbáld ki ezt:
1. Run Command Prompt as an Administrator. Type cmd in Windows 8 Metro UI and press cltr+shift+enter
2. Type following and say enter
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
3. Reboot the system
-
#6216 az ragyogó...firmware frissitést se tudnék csinálni mert tényleg csak annyit tudok a cumórol,hogy LG...se tipusszám semmi.. -
#6215 Nekem is hasonló gondjaim vannak.
Firmware frissítés után már beolvas mindent, írni viszont azóta sem tud. -
#6214 na van egy gondom...8 napja használom a win8-at,de csak ma akartam használni a dvd olvasómat,de nem működik. beraktam egy lemezt,nem olvasta be,semmi infó,eszközkezelőben a DVD/CD olvasóknál sincsen ott a lemezmeghajtóm...és még drivert se tudok leszedni hozzá,mert csak annyit tudok hogy mi a márkája,mert az rávan írva. Maga a meghajtó villog zölden,ha beteszek egy lemezt,de a rendszer semmit se ismer fel belőle. -
xxx007 #6213 Várjuk .... -
#6212 Továbbra se hivatalos, de úgy néz ki a Windows 8.1 RTM 9600.16384.130821-1623 build lett kiválasztva RTM-nek. -
#6211 Valaki nemtudja véletlen nálunk mikor lesz elérhető Win 8-ra az Asphalt 7-8?
Asphalt 7 már van de csak pár régióban nálunk nem ,legalábbis ezt írták máshol. -
#6210 "Ha visszarakjátok azt a kurva Start gombot a 8.1-esbe, én kilépek! " :D -
#6209 Még nem hivatalos, de álllítólag ez a kész 8.1-es build: 6.3.9600.16384.winblue_rtm.130822-2140 -
#6208 Egy prociba integrált és egy külön dedikált vga van a laptopban, ezért van kettő. A prociba integráltnak csak 2D-s üzemmódban szabadna mennie, nagyobb terhelésnél jellemzően játéknál meg a 7400m-nek.
Vga drivereket frissítenék. -
#6207 az miért van a laptopommal , hogy az eszközkezelőben a videókártyánál 2 db van, hd 6480G és 7400M , és a gond azzal van, hogy ha a kettő egyszerre megy akkor eltorzulnak a színek , betűk is mások picit, ha viszont letiltom az egyiket akkor a színek jók lesznek, de nem reagál a fényerő gomb,nem lehet a fényerőt állítani, a hdmi sem küld jelet -
#6206 jah de :D köszi -
#6205 sajnos nem segít -
#6204 Áruházat elindítod jobb oldali menü beállítások\beállítások, a két opciót kikapcsolod. -
#6203 srácok nekem miért nem frissül az áruház? most vettem észre hogy rátettem egy másik gépre a win 8at, és vagy 5x több app van mint nálam, hogy tudnám frissíteni? -
#6202 Érvénytelenek a Windows 8 alatt készített rekordok -
#6201 akkor így értem :) Én tegnap vettem rá magam,hogy kipróbáljam a 8-at,és eddig nagyon pozitívan csalódtam benne! Win7-hez képest sokkal letisztultabb,egyszerűbb design,gyorsabb,a "csempéket" is kezdem már megszokni. Persze majd hosszútávon derül ki,hogy mennyire stabil,de egyelőre nagyon tetszik! -
#6200 "Mikor lesz benne rendes start menü ? " A kérdés az oprendszerre irányúlt, abban nincs start menü. a külön program az más tészta, az nem a rendszer része.
8.1-ben meg nem lesz start menü, itt van a gépemen a publikus teszt verzió, meg egy a napokban kiszivárgott változat is. Nincs benne start menü.
De hivatalosan is csak Start gomb-ról van és volt szó eddig is. A start gomb az megtalálható. -
#6199 van start menü,egy pár megás ingyenes programmal már előlehet szedni,és lesz start menü hivatalosan is,a 8.1-ben elvileg -
tompka #6198 1hónap és 5napja használom a Win8-at. Semmi bajom nincs vele!
Nem úgy kell elkezdeni használni, hogy "pfejj de rossz" mert akkor rossz lesz. Nekem megtetszett és bejött. Már nem térnék vissza a 7-re. -
#6197 Már lassan 1 éve használom, nincs vele gond több gépen is. Start menü-t meg ne várd, mert nem lesz, helyette van kezdőképernyő. -
#6196 Sikerült már ezt a Windows használható állapotba hozni ?
Mikor lesz benne rendes start menü ? -
#6195 Igen az. -
#6194 Olyan nekem is van, de az a Windows Defender nem? -
tompka #6193 Köszönöm! El fogom vinni a szervizbe, ahol vettem ott foglalkoznak is vele. Vásárlás után kb a 8-9. hónapban jelentkezett először a hiba. -
#6192 Ja és az angol problémára ott van pl. a google fordító. -
#6191 Próbáld meg, hogy indítasz egy emeltszíntű rendszergazdai parancssort, majd beírod, hogy sfc /scannow
leírás: http://support.microsoft.com/kb/929833
De javasolják még az
Malwarebytes' Anti-Malware
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
SuperAntispyware
http://superantispyware.com/
programok futtatását a kártevő fertőzés kizárására. Lehetőleg csökkentet módban: http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/start-windows-8-in-safe-mode/ -
#6190 sziasztok
ma egész nap fagyogat a gépem , a feladatkezelőben látom hogy valami Antimalware Service Executable teljesen lefoglalja a memóriát és a merevlemezt, mi ez valami vírus? sajnos a neten csak angolul találtam információt, de azt nem értem -
#6189 A por egy szigetelőanyag. Az csak abban okoz gondot, hogy még jó hőszigetelő is. Ezáltal "megbolondulhat", azaz maximális fordulattal hűti az adott egységet, feltéve, ha olyan hűtése van a szerkezetnek. Próbáld meg először kitakarítani a laptopodat, ha tudod, ha nem akkor kérj szakember segítségét (pár ezer forintért megcsinálják a szervízben). Ha esetleg otthon van kompresszor akkor óvatosan használd.
A 77°C az elég soknak tűnik, 80°C felett magasnak tekinthető ez az érték, 90°C-nál már kritikus. Ezen a szinten már leállnak a gépek vagy csak újraindulnak. -
#6188 Egy újabb build a sok közül. -
janihunk #6187 9484.0.winblue_rtm.130812-1706 -
#6186 1. Elvileg itt (azért elvileg, mert nekem nincs ilyen menüpont): link
2. Nincs metro, Modern UI a neve és nem sz*r (max neked nem tetszik), amúgy nem beállítható az asztallal indulkás, majd 8.1-ben (külön programmal belehet, de ahhoz olvass vissza) -
#6185 Hivatalos, 8.1-ben integrálva lesz a Skype.