8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • bajgunar
    Másik:
    Néha, ha újraindítom a gépet (de nem mindíg), ez a kép fogad:
    Your system last boot fail or POST interrupted.
    Please enter setup to load default and reboot again.
    Ez valóban alaplapi elem csere? Vagy más hiba is állhat a háttérben?
    Bios legutolsó van fent, win 8.1 x64, sfc /scannow is lement, valamit javított, valamit nem tudott (ezt nem tudtam kihámozni a log-ból) rendszerfile ellenőrző (Win fix -[asc ulti 7]) sem talált semmit. :/ :(
    Kábeleket, csatlakozókat átmozgattam. Azt meglátom előjön -e vagy sem. Most nem resetelgetek ötpercenkénk.
    Ötlet, tanács?
  • bajgunar

Köszi szépen! Így már sikerült. Hogy erre én nem is gondoltam.
    Újratelepítettem, regeditbe írkáltam, feladatkezelőbe nyomkodtam, letiltottam, engedélyeztem, stb.. semmi...
    Beraktam így ahogy mondtad, de ha rendszer indítást nyomtam úgy nem indult el, de ha tetszőleges bejelentkezésre és késleltetve 30mp-et, már hibátlanul megy.
    Köszi.
  • bon
    Feladatütemezővel próbálnám meg és késleltetve indítva.
  • bajgunar
    Progi be van rakva automatikus indításba (windowsba), Tehát progin belül kipipálva. Feladatkezelőben is engedélyezve van az indítás, de a hatás mérése nem működik, mert azt írja, indítsam újra a gépet. Hát hiába indítgatom, ez egyszer se akar automatikusan indulni.
    Tudok ezzel még valamit mókolni, hogy egyszer végre elinduljon? Mert akármit nyomok, akárhogy telepítem, kompatibilitás, stb., sehogy sem akar elindulni. De a listában ott van. :/
  • aate
    Játék eltávolítása sem segített, tűzfal letiltása semmi eredmény...szerencsére volt egy lemezképfájl mentésem így most helyre állt rend.
    De nem hagyott nyugodni a dolog mi okozta. Win 8 frissítés nem...
    Végül a Bitdefender virusvírtó egyik frissítése okozta a galibát.
  • aate
    Sziasztok ! Napok óta a Google fiókkal kapcsolatos oldalaknál nem jelennek meg a képek semmilyen böngészőben ! Másik fiók alatt sem de csak ezen a gépen. De minden más jó. Már kitakarítottam mindent, vírus védő-ket is lefuttattam semmi eredmény. Nem Google oldalaknál jó minden - a keresőbe is jó , csak a Google fiókokhoz tartozó képek nem.
    A gépen másik felhasználó alatt is ugyan ez a jelenség. Valaki találkozott már ilyennel ,esetleg ötlet ? Semmit nem telepítettem csak egy online játék frissült - war thunder lehet az okozza ?

• bon
    Nem lehet visszaállítani, de egy telepítő lemezzel,újra feltelepírhető.
  • Hecker007
    Ezt a magas fésűs verziót csak akkor érdemes választani ha a cpu hűtő alatt elfér vagy vízhűtéses a gép.
  • kemszi2
    közben frissült a dolog,a tulaj 7-es win-t szeretne. Ha most ráhúzok egy 7-est abból már nem lehet visszaállítani az eredetit win8-at?
  • kemszi2
    Helo!
    Hoztak nekem egy laptop,hogy rendbe szedjem.Win8 van rajta,na most jó lenne újra húzni a rendszert ,el is indítom ezt a friss rendszer telepítést,a recovery manager ugyan újraindítja a gépet de utána csak fekete képernyőt kapok meg egy egeret,innen nem hajlandó semmit csinálni.ugyanez van ha a "felújítást" választom
    Ja és ugye egy külön partíción van a win8
  • ACE
    Tévhit, csak azonos nagyságúnak kell lennie. Egyébként kompatibilitási probléma előfordulhat, de nem sűrű.
  • MerlinW
    Mindkét modulnak ugyanolyannak kell lennie. Méretben, márkában, típusban, modellben, revizióban, mindenben. Ezért is árulják a modulokat "kit"-ben, azaz párosával.

Ilyet ajánlanék.
    vagy ezt
  • [HUN]FaTaL
    Nem.
  • MauroN
    Ha ugyanolyat veszek, mint ami most van benne, csak 4 gigásba, attól még lehet kétcsatornás nem?
  • bon
    d. eladnám és vennék 2x4gb-ot 1600-ast. Ha a három közül kell választani akkor a. Több ram szerintem jobb mint a kétcsatornás memória vezérlés.
  • bon
    Vannak programok amik igényli a meglététt. Ha nincs meg pródukálhatnak hibákat.
  • MauroN
    Bon...

2 ram slotos az alaplapom. Most egy 2 gigás van benne. 1333-as. Bővíteném. Te a helyembe melyiket választanád?

a, e mellé venni egy 4 gigásat, és akkor lenne 6. (10 ropi kb)
    b, ezt eladnám (2-3000 ft)és kb 14 ért venni 2X2 gigát ami 1600-os lenne és dual chanellbe menne.
    c, ezt eladni, és venni egy 4 gigás 1600-asat? (kb 8-ból megvan)
  • MauroN
    Miért nem szabad kikapcsolni? Nem lassítja a gépet?
  • bon
    nincs
  • bon
    Lapozófájlt nem szabad soha kikapcsolni, nekem még 12-nél is fix 2gb-ra van állítva. 4GB ram-nál meg pláne nem szabad, hamarosan lesz olyan játék ami el se indul már 4gb-al.
  • Dobronski
  • MauroN
    4 giga rammal szükséges még a lapozófájl? Mennyire állítsam, hogy a legoptimálisabb legyen?
  • bon
    Én pont a majdnembe futottam bele egy UEFI-s gépnél, Több programmal is próbálkoztam lementeni a rendszert újratelepítés előtt, de nem látta a winyót. Végül belenéztem a bios-ba és látom, hogy ide módban van, átállítottam és egyből sikerült lementeni, nem ismértettem, hogy mi értelme volt az ide módnak.
  • [HUN]FaTaL
    Vinyónál majdnem mindegy, bár AHCI-n talán gyorsabb valamivel.
  • bon
    Mégis elég gyakran találkozok ide móddal, igaz nem ssd-nél.
  • [HUN]FaTaL
    Már-már kötelező, IDE módban nem megy a trim.
  • bon
    AHCI mód ajánlott
  • bon
    Nincs.
  • Örm
    BIOS-ban sem kell állítani semmit?
  • Probatbicol
    Nincs semmi különbség. A win 8 viszont szárnyakat fog kapni, úgyhogy jó döntés :).
  • Örm
    SSD-re szeretnék telepíteni egy win 8-at. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami eltérés a hagyományos hdd-re történő telepítéssel szemben?
  • bon
    Érdekes, nekem 1gb-ot nem érte el.
  • bon
    Online fiók esetén kell az utlook-os email cím. Most se kötelező online fiókot létrehozni, van offline lehetőség is.
  • lck
    Futtasd le a Lemezkarbantartó-t ( eltart egy darabig ), azután meg töröld a c:/windows/SoftwareDistribution/Download mappát.
  • ACE
    Bakker, csupán 3.5 Giga helyet leszopott az SSD-ről csak a frissítések telepítése, vicc basszus...
  • SergioAmigo
    jókis 1 giga officeal :D
  • csrob1
    Új profil létrehozásánál mitől függ, hogy a megadott outlook-os e-mail cím jelszavát elfogadja-e vagy új jelszót kell megadni? Nálam mindkét eset előfordult, a jelszavak "összetétele" egyforma volt csak részben más karakterekkel.
    A régebben létrehozott korlátozott jogosultságú profil létrehozásakor még nem volt kötelező e-mail címet is regisztrálni, most viszont nem tudtam továbblépni enélkül. Ez azért lehetett, mert rendszergazda fiókot hoztam létre vagy valamelyik frissítés miatt? De az is lehet, hogy nem figyeltem eléggé...
  • bon
    Én Windows 7-es oprendszer alatt 2x találkoztam, Windows 8.1-nél még soha.
  • csrob1
    Köszönöm, megtörtént. Sajnos nem minden, az eredeti profil alatt installált program jött át. Leginkább a Dropbox aggaszt, ezt át lehet valahogy hozni az új profilba? Nem lenne jó, adatok törlődnének a Dropbox fiókból, főleg mert átvett megosztások is vannak benne.
  • csrob1
    Köszönöm, van benne egy csomó hibára utaló bejegyzés. Pl többször előfordult, hogy nem megfelelően állt le...
    A Win 8-nál ilyen végzetes profilsérülés gyakrabban előfordul, vagy csak a szerencsének köszönhetem, hogy XP és Win 7 esetében nem jártam így?