8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#224 Windows 8 fast startup
-
#223 Ilyen lesz a Windows 8 Intézője
-
janihunk #222 Windows 8 - Friss Build infó (Build 8064) -
janihunk #221 Hivatalos: Windows 8 Béta Szeptemberben. -
#220 Windows Phone 7 MetroUI designra hajazva lesz PC-re és tabletekre a Windows 8. Valamint az Xbox felhasználói felülete is erre előbbiekhez fog hasonulni mely nem jelenti azt, hogy Windows OS-t kap mert akkor ugye már nem is konzol lenne gyakorlatilag. A Metro UI-t fogják követni és szerintem nagyon jól teszik, hisz jól ki van az találva. Persze megprónálják a lehető legjobb együtt működést biztosítani a Microsoft platformjai között. PC<->Konzol portok remélhetőleg azért jobban sikerülnek majd. Bár a designnak ehhez semmi köze. -
#219 Másrészt meg a joboldali xbox a tv-vel egy kamu nem is olyan csempés a dashboard. -
#218 Nem is mondtam hogy hazudsz csak azt hogy nekem hihetetlen és nehezen tudom elhinni, mert logikátlanágnak tünik.
"A pletyka a ThisIsMyNext értesülésein és a WPC konferencián elhangzottakon alapszik, amit a Neowin és a TWN is közzétett, érdemes tehát megvizsgálni miről is van szó. "
Ott van hogy pletya, következtetés, nem mondták hogy az lesz csak ezt pletykálják, mint az hogy az x360 játékok fognak futni win8-on szerintem inkább erről lehet szó. -
janihunk #217 A win8 még nem lesz egységes lehetetlen mert akkor a mostani boxot nagyon át kéne alakítani és lehet hogy kompatibilitás hibák keletkeznének a rendszerváltás után. Tehát nagyon oda kéne figyelniük hogy minden megjelent játékot vigyen ha új rendszer kerülne rá. Szerintem ezt nem merik bevállalni. Az hogy a kinézete változni fog az egy dolog. Arról is szó van hogy a Windows nevet elhadják az egységes rendszer miatt. De ha marad akkor majd a "Windows 9" vagy bármi legyen a neve, csak az lehet egységes. -
Newfronter #216 Bővebb leírás.
Természetesen nem arról van szó, hogy azon ugyanazok a funkciók lesznek. De alapja bizony a Windows 8.
PC-n nem hiszem hogy futnának az Xboxos játékok, hiszen a konzolon más az architektúra... de a cikk kifejt mindent részletesen. -
#215 és akkor mivan ha nem fat32? am is elavult már rég :D -
janihunk #214 Amúgy meg természetesen hivatalos forrás nem erősítette meg de nem is cáfolta nem pletyka több oldal is írt róla Ogi meg még jó pár. Amúgy az x360 sem FAT32 ben dolgozik mert úgy nehéz lenne felmásolni a vinyóra a közel 8gb os játékot. -
janihunk #213 Nem szokásom a hazugság: Egy rendszer mind felett
#211-már nem találom a linket de Itt olvastam az biztos. Csak már nemtom mikor. -
#212 Mutassátok meg hol olvastátok ezt hivatalos forrásból? meg képek ?
Ha ez igaz lenne akkor nem konzolok lennének hanem csak egy sima fix configos pc-k, legalábbis fájlrendszert meg loszarokat tekintve. Mert tudtommal eddig a konzolok Fat32-es rendszerben dolgoztak. A windows miatt most akkor azok is NTFS-be kerülnének...stbstb. Vagy még újabb rendszerbe.
Én ezt nehezen hiszem, max azt hogy a win 8 alapjaira építve csinálnak valami hasonlót ami hasonlit rá és 1-2 dologban kompatibillis lesz de nem win8. -
janihunk #211 Ha még a win8 nem is de lesz alap oprendszer mindenhol majd a következő. Ha sikerül meg valósítani akkor a next gen box is minimum 3 évre van még vagyis a win8 megjelenésétől számítva mert ugye 3 évente jön oprendszer. Sőt most akarják bevezetni azt is online veszed meg a rendszer. Először bárki ingyen letöltheti a boot fájlokat majd az megy egy pendrivra amiről bootolsz és a telepítés közben kéri a kulcsot majd letölti a telepítőt ami automatikusan indul is. Persze a telepítőt ki lehet írni nem kell mindig letölteni. Ezt nem tartom rossz ötletnek bár akinek 1mb/s a nete az el fog szórakozni:D Még én is a 15mb/s el várhatnák jó félórát és ez csak a letöltés. D én marad a jó kis DVD korongnál az a tiszta. -
Newfronter #210 Pedig Windows 8 lesz(a kernel mindenképpen), még ha nem is ugyanolyan felülete lesz mint PC-n, bár tuti nagyon hasonló, ugyebár a csempés felületre értem.
Ez már 100%
Hogy az Xbox360 megkapja-e a Win8 frissítést, vagy csak a next gen Xbox... na ezt nem tudom. Egyébként az őszi Dashboard frissítésben is már erősen látszik ez a csempés Metro UI ami a Windows 8 egyik fő jellemzője lesz.
Ja és a PC-s Win8-ban is lesz Xbox Live, de hogy az is milyen szinten....(Lehet csak a Games for Windows Live-ot keresztelik Xbox Live-ra, és akkor mindenki egy szolgáltatásról beszélhet...)
Telefonon meg most van a WP7, jövő év végén jön rá a Windows 8-as kernel, ami köré épül majd a telefonos rendszer, természetesen nem ugyanaz mint az asztali, de elképzelhető hogy alkalmazás kompatibilitásban lesz átfedés.
A BUILD konferencián úgyis beszélnek majd erről....nagy változások előtt áll a Microsoft. Csak ne bukjanak vele, de azt már látni hogy a cloud felé megy az út elég durván, ott tárolunk a jövőben majdnem mindent. Pl. a WP7 is erősen erre hajt már, nekem ilyen telefonom van, és ha reseteled a telefont, akkor a netről letölt újra majdnem mindent. Ez pl marha hasznos dolog mert a kontaktjaid nem vesznek el, de az internettől sem kell függened, mert egyszer leszinkronizálod és utána nem kell neten lenned.
Windows 8 esetében pl. a profilodat is tuti felszinkronizálja majd a netre...de hogy mennyi részét... A warez egyébként egyre inkább "veszélyben", mert ha már csak a szervereken tárol majdnem mindent magáról az OS, azt bizony "lehetetlen" feltörni, pl. cd kulcsos online játék, amit ugye nem tudnak/nem akarnak feltörni. -
#209 Semmi nem lenne optimalizáltabb mint most.
ráadásul oprendszer windows a büdös életbe nem lesz konzolon. Mert akkor az egy pc lenne, és ugyanúgy telepitgeti kéne a játékokat, ugyanaz a fáljrendszer kódolás stb.
Akkor az nem konzol már. -
janihunk #208 A következő windows-t akarja megcsinálni az MS egységes oprendszernek. Tehát a TV-n, Tableten, PC-n, telón, konzolon az futna. Én azt hiszem hogy PS4 en nem fog az menni lévén konkurencia. De az egységes rendszer jobb lenne. Minden programot és játékot jobban lehetne optimalizálni. -
#207 Logikusan lesz PC-re, Tablet-re és telefonra is külön, mint ahogy most is. -
#206 a windows 8 most mindenen futni fog?
telefonokon is menni fog? ez lesz rajta? -
janihunk #205 Windows 8 - Friss Build infó (Build 8063) Alig 2 napos verzió. -
janihunk #204 Windows 8 - Friss Build infó (Build 8042) -
#203 mindenre jön -
#202 Ez csak tablet-ekre lesz, vagy asztali pc-re is ki fog jönni? Láttam egy preview videót, de elég zavaros, hogy most akkor mire szánják. -
janihunk #201 Hát az irányítás már most is meg van oldva, mivel a win támogatja a boxos kontrollert. Arra lennék kíváncsi hogy emulálva lenne ez a történet, mert ha igen akkor elég nagy gépre lesz szükség. Gondoljunk csak a ps2 emu ra amihez legalább 2 mag kell. A gép meg maga 700MHz-procival rendelkezik ha jól tudom. -
RYO21 #200 Windows 8-on futni fognak az x360 játékok? PLETYKA! -
janihunk #199 Windows 8 Pre-Beta bulid lehet hogy a jövőhéten már jön. HIVATALOS kiadásként. klikk -
#198 remek... -
#197 Nagyszerű... -
Jeges48 #196 Nálam a Windows 8 6.2.7989 már Protogon FS-mel van telepítve. -
janihunk #195 File name: 6.2.7989.0.amd64fre.winmain.110421-1825.iso
Size: 3.54GB (3,229,550,592 bytes)
MD5 : 4480F94C 0E11CE58 DC9B7330 678F07DD
SHA1 : C09CDCEC 2540D93E EBE650B5 21B2F7AE 477A300A
Ez már Closed Beta verzió. -
janihunk #194 Windows 8 7989-es build Szivárgása várható
-
#193 eleinte nem is értettem előző melóhelyemen (még tanonc koromban), hogy miért van minden szerverben 2x3vinyó raid-ben tükörírással :D
ha ott a 4 szerver közül bármelyik kiesik ilyen miatt, akkor kb leáll az egész nyomda, mert nem tudják anélkül adni a melót a nyomdagépek felé :D
de hát ott ugye a spéci programok miatt muszáj a win :) -
#192 Nem véletlenül élnek a HDD-k Linux szerverekben 5-6+ évig, míg Win szerverekben jó esetben 3-4 évig:) -
#191 Fogadom az ketszer annyit fog matatni a merevlemezen mint a Win7 az NTFS-en.
Ked mar oruletbe kergetni az allando merevlemezre irkalas, mikozben minden ki van kapcsolva, mint pl defrag es hasonlo szarok de azert allandoan ir a C:\$logfile , c:\$MFT es egyeb fajlokba. -
#190 szuper. -
RYO21 #189 Állítólag lesz új filesystem.
Windows 8 Italia -
janihunk #188 Nem tudom szoknom kell majd. Az biztos hogy Szeptemberben kiderül mert elvégre akkor kellene jönnie a bétának. -
#187 A linkelt bemutató alapján minden gépen ez fog futni. De nem tudom miért zavar, amikor 1 gombnyomás és fél mp alatt át tudszváltani a klasszikus nézetre?
Nekem egyébként nagyon tetszik. Le a kalappal a Microsoft előtt, tudnak haladni a korral. -
janihunk #186 Pedig a Win7 i a Visra-ra épül. Csak még pár évig tudtak rajta finomítani.
Win8 bemutató:KLIKK (Lehet csak a tablet gépeken lesz ilyen, én nagyon remélem) -
#185 a vista kb millenium szintű :DDD