8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • Newfronter
    Nálam nem kellett telepíteni semmit, felismert mindent, sőt még a gamer egeret és billentyűzetet is felismerte utólag.
  • janihunk
    Érdekes a 11.7 meg müxik.
  • DarkSector
    Driverekkel hogy áll a cucc? Minden mint a win7-nél?
  • MerlinW
    Ebben nem tudom, de a véglegesben természetesen kikapcsolható lesz teljesen.
  • Newfronter
    Még nem beta, az előtti verzió főként fejlesztőknek. De te is letöltheted.
    Feltelepítés után célszerű a Windows Live-os vagy Xbox Live-os accounttal bejelentkezned, mert ha jól láttam más lehetőség nincs is. Én kapásból azzal jelentkeztem be.
  • DarkSector
    Ez valójában mi? Egy ingyen használható beta?
  • DarkSector
    :)
  • Magiszter
    Nah megyek telepíteni. Remélem sikerrel járok :)
  • DarkSector
    Hát még nem néztem az uj alkalmazást, de tudtommal nem kapcsolható ki.
    Para ON? :P
  • Magiszter
    Ki lehet kapcsolni ezt a dolgot, vagy bele van betonozva? Mert ha kikapcsolható akkor pont nem zavar senkit. Ha nem akkor az már gond.

Amúgy én azért akarok érintőképernyőt venni, mert netbook-hoz egy 23"-os pont jó társ lenne asztali környezetben (jelenleg 80%-ban otthon asztalon használom). Úgy csak rácsapom dokkolóra a netbook-ot, és az érintő képernyővel használom. Nem kell egér+bill, ha írni akarok azt úgy is kényelmes karosszékben teszem. Ami meg kell fórumra, ilyenekre, arra ott a képernyő bill. Egyszer már használtam olyat és majdnem ugyanolyan gyorsan tudok vele írni. Ha pedig a Windows 8 úgy is ebben az irányba megy el (Touch Controll), akkor abszolút jó döntésnek tűnik. És már 60 ezerért lehet kapni Acer 23"-os multitouch monitort. (Eladom a mostanit 40-ért és már csak 20 ezer :D )
  • DarkSector
    Érintőképernyőre gondolom ez egyszerűbb, mert a kis méretü szövegekkel kivitelezni nehezebb.
    De hogy erre mi szükség pc-n ha bill+egér az elterejdt hát jó kérdés.
  • Magiszter
    Metro UI-ra gondolsz? Tableten jó ötletnek tartom, majd kiderül hogy PC-n milyen. Igaz karácsonyra érintőképernyős monitort fogok venni :D
  • janihunk
    Na felraktam. Szerintem kicsit lassabb a win7 nél na de ez semmit nem jelent. Kérdésem lenne. Felment a 11.8 as ati driver de nem hajlandó megnyitni. Valami settingszet ír hogy nem talál. Valami megoldás van?
  • lolSL
    hát WTF ez az új felület
    pc-n nem gondolják komolyan hogy ez kell
  • Magiszter
    Amúgy nálunk elméletben 8 megabites a net. Gyakorlatban 7 körül van, 8-at még nem nagyon mértem. 7 megabitnél jön max 900-al az adat. 8-nál elvileg 1024-el, de ez akkor is 1230-al jött ami 9,6 megabit-nek felel meg. Szóval érdekes volt a dolog, mert 9,6 Mbps-es netnek nagyon örülnék, csak pl most hogy lejött az ISO más többi letöltésem ismét beállt a 900-as álomhatár köré (steam).
  • Magiszter
    Én már éppen pendrive-ra pakolom fel. Win7-et kimentettem Acronois-al, így elvileg majd 1 mozdulat visszatenni ha gáz van. Külső vinyóra is elkészültek a biztonsági mentések, ha fel ment minden a pendrive-ra kezdem is a telepítést.
    Remélem szereti majd a netbook-omat, mert a Win7 nem talál meg minden driver-t hozzá alapból (Lenovo IdeaPad s205)

Nah megyek számolom a biteket a másolásból :D
  • Gerygrey
    Nekem elméletileg 120 megabitet tudna a netem, a gyakorlatban "csak" 100-at mert egy wifi router szűkíti a keresztmetszetet, így 12,5 megaBYTE az elméleti plafon, és 11-gyel jött a Win8 - pedig gondolom, rajtam kívül még párezren töltötték.

Ha a Microsoft cloud cuccai alá is ilyen brutál sávszél lesz tolva, akkor azt hiszem, nem aggódom hogy használhatóak lesznek-e. Na, telepítek egy Win8-at :)
  • Magiszter
    Azt a k.rva!!! Gyorsabban jön mint szabadna! Max 900-al tudok szedni dolgokat de ez 1230-al jön :D
    Picipuha megemelte a sávszélemet a letöltéshez? xD
  • Gerygrey
    Tölthető a Win8 developer preview (csodálom, hogy SG-n ez miért nem hír még?!)

Valami nagyon durva szerverparkot állíthatott a cucc alá a Microsoft, jön mint atom :)

• berczely
    Kommentekből összegyűjtve a fontosabb újítások, észrevételek:

-NFC támogatás
    -tap to share funkció: összeérinted őket és szinkronizál
    -Nincs többé zavaró Windows Update, csak egy kis figyelmeztetés hogy pár nap múlva szükség lesz újraindítani a gépedet.
    -új taskmanager
    -Alakalmazás felfüggesztése, a kernel vezérli, és rengeteg áramot spórol
    -Reset, Refres, nincs több reinstall.
    -Windows Store instant upload! Nem kell többé a licenceléssel foglalkozni mindent elvégez a Windows helyettünk.
    -"Gyorsabb a boot mint ahogy a samsung monitor bekapcsol"
    -Nincsen szükség már semmilyen antivírusra, minden benne lesz a defenderben!
    -GPU gyorsított alkamazások!
    -Az egész UI hardvergyorsított!
    -képernyőméret korlátozások:
    1024 alatt nincs egymás mellé ragasztott alkalmazás
    1366 felett minden van
    -Az alsó szürke sáv neve: AppBar ami a menüsor szerepét tölti be az alkalmazásoknál
    -Az IE keretnélkül, menünélkül, mindennélkül! :O
    Teljes rendszerre kiterjedő helyesírás ellenőrzés!
    -A kerső, mindenben keres. HDD, web, twitter, zenék, stb
    -Automatikus kiegészítés a billentyűzethez!
    -Felhő alapú képkönyvtárak! Anélkül elérjük, hogy bármit is megnyitnánk, és importálhatjuk is őket a gépre.
    -Az alaklmazások kiegészítik és extra funkciókkal egészítik egymást! Minden mindennel tud kommunikálni.
    -Minden nyelven lehet rá appokat írni. html,js,c,vb. Mind alatt a WinRT réteg lapul, ami az egész windowst vezérli
    -Harmadára csökken a memóriahasználat!
    -A startscreen lesz ami fogad legelőször a win8ban, minden értesítés élő, folyamatosan frissülő információk a csempéken. De a"régi" hagyományos programokat is kitehetjük, minden testreszabható.
    -A kamerával lehet profilképet készíteni, minden külső program nélkül.
    -csoprtokba is lehet rendezni a csempéket
    -Virtual Drive!
    -Úgy kezeli a megosztott / akárhol lévő képeinket mintha a gépen lennének, pedig csak be vagyunk jelentkezve egy live ID-val a windows-ba.
  • janihunk
    Este 6 tól? Megpróbálom nem lekésné. Amúgy hajnal 3 kor teszik elérhetővé a win8 fejlesztői előzetesét? Vagy miről volt szó lentebb?
  • MerlinW
    Itt volt az adás, itt folytatódik holnap. Szept. 13-16.-ig, minden nap este 6 és 8 között.
  • janihunk
    Itt megy valami videó de eddig csak egy képet mutat.
  • MerlinW
    Biztos feltöltik majd valahova. Nincs 2 órája, hogy vége. Guglizz rá holnap, addigra biztos fent lesz pár helyen.
  • janihunk
    Ezt az adást visszatudom nézni valahol?
  • GregSB
  • lolSL
    innen
  • berczely
    Hajnali 3kor letölthető a developer preview!
  • MerlinW
    találtam egy ilyet, az oldal közepén kezdődik.
  • MerlinW
    Hát.. én csak pislogtam.. nagyon durva dolgokat csinálnak a srácok:) Nézd meg a videót, biztos van/lesz felvétel valahol. Illetve biztos le van írva valahol. Az biztos, hogy ha minden megvalósul amit mondtak/mutattak és olyan minőségben, akkor Apple felkötheti a gatyáját:)
  • RYO21
    Na történt valami érdekes a Builden?
  • MerlinW
    Elég korai:) Majd egy év múlva:) Egyébként több, mint valószínű, eddig is minden Windowsnak volt olcsóbb upgrade csomagja.
  • berczely
    Emlékeztető: élő közvetítés a Microsoft Build konferenciáról [Windows 8]
  • Evin
    Lehet tudni, hogy akinek eredeti, megvásárolt Win7-e van, az majd frissíthet-e olcsóbban Win8-ra, mintha újra meg kellene vennie? Vagy ez még túl korai?
  • janihunk
    Windows 8 8100 BULID (fejlesztői változat) Sajnos ahogy arra lehetett is számítani az MS nem lett kész a BETA verzióval a holnap kezdődő BUILD-konferenciára. Ennek köszönhetően valószínűleg nem lesz hivatalos béta a nagyközönségnek.
  • MerlinW
    Tegyük hozzá a lent látható gyors indulást egy ilyen masinán láthattuk:
    "EliteBook 8640p (IntelŸ Core™ i7-2620M, 8GB, 160GB SSD)" :)
  • janihunk
    Csak elvetnék a metro stílust és valami mást csinálnának inkább.
  • Newfronter
    Ez nem hibernálásból van, hanem a kernelt hibernálja és ez egészen más tészta. Igenis szükség van a gyors indulásra, és örülök hogy ebben előreléptek.
  • MerlinW
    Tipikus parasztvakítás. Win7 sem bootol sokkal lassabban hibernálásból.
  • janihunk
    Béta elvileg 13-16. között várható.