8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#344 Ha kikapcsoljátok az UAC-ot, akkor tud törölni gondolom. -
#343 Nálam nem :O
7.50a verziójú TC van és törlök bármit bárhol. Igaz C meghajtón még nem próbáltam de a másikon gond nélkül ment. -
kazsmer #342 Köszi :( -
#341 Igen. Változott a jogosultságkezelés, TC nem ismeri még. -
kazsmer #340 A total commander fagy le ha egy fájl-t törölsz. Nálatok is? win8/64bit -
#339 Dark Messiah of M&M-et raktam fel tegnap és jól ment. -
janihunk #338 Úgy mint win7-en. -
RYO21 #337 Próbálta már valaki, hogy a játékok hogy futnak rajta? -
#336 Pontyosan, úgy ahogy tetszik mondani:) -
#335 Ja nagyon jó lenne, az összes eddig használt alkalmazásod mind a kukában landolna.
Szuper lenne továbbá mindent teljesképernyőn futtatni, ha az egész PC egy felnagyított okostelefon lenne. Nem hinném, hogy ez a jó irány.
Ebből a kettős felületből akár még jó is kisülhet, bár egyelőre szkeptikus vagyok, ha váltok is win8ra, akkor szerintem elég kevés időt fogok a metro felületen tölteni. Még az is lehet, hogyha benne marad a regkulcs a végleges verzióban is, akkor a metrot ki is kapcsolom. -
#334 "Mert csak a 64bites prockók tudják a virtualizációt:) "
A hardverest, igen.
Update: megvan:
What kind of hardware do I need to run VMware Workstation?
VMware Workstation runs on standard x86-based hardware with Intel and AMD processors and on most Windows or Linux host operating systemsVMware recommends the following:
System requirements:
64-bit x86 Processor
...
Host operating systems* (32-bit & 64-bit):
Tehát csak az operációs rendszer miatt van 32 bites változat, mindenképpen 64 bites proci kell a VMWare Workstation-nek. -
#333 Mert csak a 64bites prockók tudják a virtualizációt:) -
#332 VMware Workstation Full 8.0.0 471780.i386 (MD5: 4239282eab935c9461eed3aa555f8775):
Minek egy 32 bites virtuális gépnek 32 bites hoszt rendszeren a 32 bites processzornak 64 bites kiegészítés...
Next try: VMware Player 3.1.4 385536.i386:
Megkocogtatja a gép (AMD Athlon XP 1800+ proci van benne) oldalát: "hát öregem elszállt felettünk az idő..." -
#331 "de szerintem VirtualBoxban lehet telepíteni a 32bitest VT nélkül is."
Pár bejegyzés külföldi oldalakról:
"If your processor does not support Virtualization Technology then you can't run Windows 8 in Virtual Box....you will get a black screen of death"
Forrás: LessThanDot - You need to have hardware virtualization enabled if you want to run Windows 8 in Virtual Box
"It is very important for you to confirm that your PC supports Hardware Virtualization. If you are not sure, use this guide to check."
Forrás: Technically Personal - Guide to Install Windows 8 on VirtualBox
"Before start the steps, understand the basic requirement for this installation. You must have a Hardware Virtualization Technology (VT) computer. I tried this on Dell Optiplex 755 computer which doesn’t have VT supported processor, the installation started in VirtualBox, copied all files, but with the first restart virtual machine hung with black screen in some white texts. I have changed all possible settings in Virtual machine and tried, but no luck."
Forrás: Sysprobs - [Guide] How to Install Windows 8 in VirtualBox – What Do You See?
"To install and run Windows 8 in Virtual environment, you need Hardware Virtualization Technology enabled which is hardware assisted and mainly depends on CPU / Processor of your Computer."
Forrás: Blogsolute - Why Windows 8 installation failed on Virtual Machine / VirtualBox
"The first requirement is that your processor must support Virtualization Technology. You can’t install Windows 8 if your processor does not support Virtualization."
Forrás: Instant Fundas - Settings Necessary to Install Windows 8 in VirtualBox
"Before we begin, make sure your processor supports Virtualization Technology and is enabled. Windows 8 will not work if your processor does not support Virtualization Technology."
Forrás: Addictive Tips - How To Install Windows 8 On VirtualBox
" Make sure your computer support Hardware Virtualization Technology"
Forrás: Nummtech - Try Windows 8 in VirtualBox without Compromising Existing Windows 7 Installation -
Newfronter #330 Nekem is bejön az új csempés felület, jó lenne ha CSAK az lenne. Furcsa lenne egy Metro-s Total Commander. :)
Metro felület olyan mint egy új Desktop, csak nagyobb, élő ikonokkal. Szerintem sokan meg fogják ezt szeretni még egérrel és billentyűzettel is, reméljük a beta verzióban már sokkal több mindent látunk. -
#329 VirtualBox-ban tökéletesen fut a telepítő és a rendszer is,hiba nélkül. BSOD még nem volt pedig tesztelem rendesen,telepítgetek másolgatok egyszerre,meg használom a csempés metro ui-t is. Eddig tetszik, szerintem jó lesz ez. adtam neki 6GB ramot meg 2 magot van elég.. :)
Egyre jobban értem miért rakták bele ezt a csempés felületet,szerintem nagyon hasznos funkciója lesz. -
#328 Szerintem csak a 64bithez kell VT.
Mondjuk haver régi P4én el sem indul a VMWare 8, de szerintem VirtualBoxban lehet telepíteni a 32bitest VT nélkül is. -
RYO21 #327 Az én CPU-m se támogatja a VT-x -et, és ugyanez volt a problémám. De VMWare Workstation 8-al simán felment a Windows 8. -
#326 Ügyeskedés partíciót létrehozni nem akaróknak. -
#325 "Virtualizációt támogató procira van szükség."
Ez viszont lényeges, a nélkül nem megy. Én is csak az Interneten található "hogyan telepítsd a Windows 8-at Virtualboxba"-jellegű leírásokból (például) értesültem erről.
Szóval nota bene:
A Windows 8 Virtuális gépben való futtatásához hardveres virtualizációra van szükség. -
#324 Nem formázni kell, hanem bekapcsolni rajta a system flag-et a particiókezelőben. -
#323 fel szerettem volna tenni egy patricióra ami le van választva elvileg. De nem hajlandó rátenni a win 8 t. logaikai nak látja nem system nek. hiába formázom meg akkor se akarja erre a patricióra tenni. -
#322 Nálam egy szó nélkül felkúszott 10 perc alatt VBox-on. Utána remote desktop-al teljes képernyőn lehet nyomogatni, jól. -
#321 Mind2 adott proci is jo, csak régen a virtualpc-t használtam de az aszzem nem ingyenes.
És a D-re pakolja a 40GB-ot. :S -
#320 Virtualizációt támogató procira van szükség. Illetve alapból a C-re teszi, így nem árt máshova pakolni, vagy megbizonyosodni róla, hogy van 40GB szabad hely. -
#319 Hello, lenne pár kérdésem:
-Ha unpineltem egy alkalmazást a Metro-ból, hogy lehet visszahozni?
-Be lehet valahogy úgy állítani a BCD-t, hogy a Windows XP-t normálisan mutassa? Most csak úgy tudom elindítani, hogy beállítom defaultnak, indításkor egy pillanatra felvillan valami üzenet amiből csak az "Earlier version of windows" feliratig sikerül jutnom, mert azonnal eltűnik, de valszeg utána valami olyasmi lehet, hogy "option is hidden". A lényeg, hogy ha belemegyek a további beállításokba, ott a continue opcióval a defaultot tölti be, így tudom elindítani, vagy ha végigvárom a 30 másodpercet(elvileg), de én azt szeretném, hogy ha a Win8 lenne a default (családtagok ha ideülnek a géphez ne a szétmodolt XP-met kapják, amibe be sem tudnak lépni), és az XP pedig ott legyen választhatóként. De így ugye ha nem defaultnak teszem be, akkor egyelőre nem tudom sehogy elindítani. -
#318 Basszátokmeg gondoltam beteszem VirtualBOX-ba de mikor késziti a VirtualBOX a virtuális merevlemeznek a helyet ott mindig elkakad, magát az iso telepitést el se tudom kezdeni, nem vágom mi a fasz van.
Valaki le tudná irni kb hogy VirtualBOX-nál miután csinálok egy 40GB-os VDI-t utána miért nem tudja használni is azt??? -
#317 Megjött az első 70Mb-os update. Megcsinálták normálisan a visszalépést. (bal alsó sarokba kell húzni az egeret, most már többnyire reagál is rá:)). -
#316 Ebben a kezdetleges metroban a legrosszabb, hogy billentyűzet nélkül nem lehet navigálni benne. Én leglábbis nem jöttem rá, hogyan lehet visszatérni egy alkalmazásból egérrel, a win bill nélkül. -
#315 Metro kikapcsolása:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
RPEnabled = 0
És lesz újra normális start menü. Jeah. -
kazsmer #314 Az kár, nekem 3 is van :) -
#313 Nem, nincsen. :)
Értelmes ember eladja a régi vinyóját és úgy vesz másikat / nagyobbat. Vagy beszarnak a vinyói és akkor cseréli.
#312: Jogos :) -
#312 Jo vágom.
Azis LIVE ID csak offline. :) -
kazsmer #311 Total Commander: egy fájl törlésekor error :( 64bit -
kazsmer #310 Nem dualboot-ról írtam hanem külön winyóra! Ma már mindenkinek van a fiókban egy rég nem használt winyója. Az erre a célra kiválóan alkalmas. -
#309 Nem baszom szét a többi vinyót dual boot rendszerrel.
1680x1050ben mindent full screenen futtatni továbbra is hülyeség szerintem. -
kazsmer #308 Élesbe kell felrakni de másik winyón. Egyszerű mert próbálgatod a win8-at azegyik winyón, ha melózni kell akkor visszaváltasz a másik winyóra és kész! Szerintem is piszok jó ez a metro felület, letisztult nagyon és egyszerű használni. Ez a jövő... kiváló... -
Newfronter #307 Igen. Sőt a boot menüben alapértelmezetté tudod tenni a Win7-et, ha már nem akarod használni a 8-ast, és akkor úgy indul a Win7 mint az előtt, nem tölt tovább. Az új boot menü már egérrel kezelhető. :) -
#306 Szerintetek menne a rendszer dual boot-ban Win7-el ? Vágnék le a C meghajtóból Win alól egy 30 gigás partíciót , aztán felküldeném . -
#305 Élesben nem rakok fel egy pre-béta rendszert. Mondjuk nem nagyon van időm most, mert fejlesztek, csak gyorsan megnéztem, hogy mi újság, de nem tetszik egyelőre. :(