8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • lotsopa
    Köszi, azért érdekelt mert elég sok hírt olvastam azzal kapcsolatban hogy vannak már újabb buildek, csak ezek szerint nem rakták fel netre.

Egyrészt szeretném tudni hogy mit állít át, 2. nem mintha paranoiás lennék de ki tudja mit turkál ez a progi a gépen. :D
    Már próbálkoztam azzal hogy a keresőjébe beírtam a backgroud, color kulcssavakat hátha... de eddig nem találtam használhatót.
  • Magiszter
    Reggel van, ezért lemaradt: Olyan színű lesz minden amilyet beállítasz. Nekem ez a kék-fekete jött be :)

Amúgy:

Regedit->HKey_Current_User->Control Panel->Colors

Szerintem itt nézz szét.
  • Magiszter
    Bocsi, a vége valahogy kimaradt nálam :D

Miért lenne fontos a reg-kulcs? Miért nem jó a külső progi? Az eredmény ugyanaz. A spenót-hányás-zőld szín eltűnik.

[Ha nem töltené be a képet]

Ezzel változtattam meg a hátteremet. A loginscreen is fekete lesz tőle. A lockscreen pedig a Controll Panel-ből változtatható.
  • Newfronter
    Igen.
  • lotsopa
    Örülök neki hogy próbáltál segíteni, de ez még mindig külső progi, nem regkulcs.
    Amúgy a Developer Preview a legújabb kiadás ami letölthető?(hivatalosan)
  • Inquisitor
    Most leteszteljük hogyan bírja egymást az IE10, az Opera12 és az FF12A1. Eddig minden okés, Operában WebGL izzasztó demo simán ment miközben az IE megy egy YB videóval izzadt éppen. W7 alatt a végleges szoftverek simán kinyírták már ilyenkor egymást ... :)
  • Magiszter
    Mármint a Start Menü hátterére gondolsz? Vagy a LoginScreen Hátterére? Csinálj egy printscreen-t a problémás részről, úgy talán képben leszek
  • janihunk
    Nem hiszem hogy nem lehet egyedi hátérképet megadni, ez így olyan béna.
  • Magiszter
    De már van

[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1259085565&no=444]#444-es hozzászólás[/URL]
  • lotsopa
    Még nincs megoldás a zöld háttérszín megváltoztatására reg. kulcs(okk)al?
  • berczely
    "Aero Lite téma - Metro stílusú gombok, új címsor-és tálcagombok"

Jó ez a letisztultság én szeretem az ilyen minimál dolgokat!
  • janihunk
    Hamarosan kész a Microsoft a Windows 8 Béta verziójával
  • Magiszter
    Én. Megjelenése óta. Netezős-filmnézős gépként használom. Illetve még pár programot futtatok rajta. Eddig semmi baja (kop-kop-kop), sőt jobban megy mint az OEM Win7.
    Januárban megy fel majd a Béta. Lehetőleg még jobb lesz, és végre jöhetnének már a Metro-s alkalmazások is.
  • MerlinW
    Te bajod:) Egyébként nem kiszivárgott, hanem kiadta a MS (már, ha a legutóbbi preview kiadásra gondolsz, ami egy alpha kiadás, ergo van egy Win7-ed metro-val és új explorerrel)
  • itamragy
    Én mióta kiszivárgott a Win8 azóta használom minden gond nélkül. Eddig semmien nagyobb gond nem volt vele.
  • bon
    Fejlesztőnek van, igaz én virtuális gépeket használnék.
  • kl24h
    Miért használsz annyi Windows-t? Van értelme?
  • RYO21
    Nincs már több helyem a HDD-n. Ígyis van 3 külömböző windowsom feltelepítve.
  • MerlinW
    Lehet fent a gépeden egyszerre több windows is. Telepítsd külön particióra vagy másik HDD-re.
  • RYO21
    Azért kérdezem, mert szeretnék rá fejleszteni VB 2011-en keresztül, viszont a gépem nem elég erős hozzá, hogy futtathassam Virtual PC-ben.
  • bon
    Rosszul hallottad, furcsa is lenne ha támogatni kezdene a Microsoft hallott oprendszereket.
  • MerlinW
    Rosszul hallottad:)
  • kl24h
    Úgy hallottam, hogy a Windows 8 olyan átfogó lesz, tehát hogy futtathatok legyenek a régi programok is (régi: Windows 98 Windows 2000 idején írt programok).
  • kazsmer
    Mé lenne? Ez még beta se így vannak benne hibák. Kipróbáltuk, tetszik, várjuk a jobbat :)
  • RYO21
    Van itt olyan aki mint fő op.rendszer használja a Windows 8-at?
  • [HUN]FaTaL
    Ezek fejlesztők többnyire. Ebből egyrészt egy fillér haszon nincs, Vistaból ennél jóval többet adtak el (a véglegesből, nem egy tesztverzió) mégis bukás volt.

Persze, hogy mindenki kiváncsi az előzetes verzióra, én is letöltöttem, ettől még annyira nem dobtam hanyatt magam. Ha megvettem volna a win7et és nem MSDNAA-s verziót kapnék a winekből, akkor biztosan nem rohannék a boltba jövőre win8ért.
  • kazsmer
    "A Microsoft a Windows Store előzetesének bemutatóján arról is beszélt, hogy eddig több mint 3 millióan töltötték le és használják a Windows 8 előzetesét!"

Ezt nem nevezném bukásnak...
  • [HUN]FaTaL
    Na ne mond, csak épp nincs hatással a rendszerre ha random kulcsokat hozol létre. Ha átírják az egészet, akkor hozhatsz te létre akármit, le fogja szarni a rendszer.
  • lotsopa
    Te is létrehozhatsz új kulcsot, ami nincs benne a regisztriben...
    Na mindegy, lényeg hogy amikor kijön a végleges verzió mindenki szabadon eldöntheti hogy használni szeretné vagy sem.
  • [HUN]FaTaL
    Mint írtam, ki tudja milyen változtatást eszközölnek a végleges verzióra és, hogy megmarad e a regkulcs. Volt már registry kulcs, amit kivettek a végleges verzióra a win7nél is.
  • lotsopa
    #504-es hozzászólást olvasd el, ilyen feltételezést nem vonsz le majd utánna.
  • [HUN]FaTaL
    Ha nem lehet majd kikapcsolni a Metro felületet a desktop verzióban, akkor könnyen bukás lehet belőle.
  • bon
    De ha csak annyira kudarc is lenne mint a Vista volt akkor se tudom sajnálni a Microsoft-ot, mert elég jól keresett vele. De nem lesz kudarc az eddigi visszajelzések alapján.
  • kazsmer
    BON
    +egy
  • bon
    Kétlem
  • gosumofo
    magyarul: Windows 8 - PC-n kudarc lesz
  • gosumofo
    Windows 8 will be 'largely irrelevant' to traditional PC users
  • bon
    Okosabb lett volna a Windows 7 topicban feltenni ezt a kérdést. Így kered meg a topic-ot és olvasd el a FAQ 24-es pontját.
  • redmonk
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    sziasztok
    valaki tudna nekem adni egy linket arról, hogyan tudok windows 7 x64-t telepíteni pendrive-ról, pls? még nem csináltam ilyet, optikai meghajtót meg nem vettem mert amúgy már nem használom.
  • kazsmer
    Köszi amit írtál de ez már 2 hónapja publikus infó