8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#1304 Gyárilag van virusírtó és tűzfal is az oprendszerben, így nem szükséges. -
#1303 szerintem az összes müködik, legalábbis eddig nem találkoztam panasszal semmire, főleg hogy nagy vonaakban a win7 alapjait tartalmazza a wwin. -
#1302 Védelemből külön programbol melyik müködik?
Kaspersky IS 2012 pl?
Vagy mit érdemes? -
#1301 Használható a rendszer, de munkára nem ajánlott, mert egyes programok mükődésével lehetnek gondok. Netezgetni, játszani, filmet nézni lehet vele, nekem időnként eldobja magát a metro felület és csak resetelni lehet. -
#1300 ha codec pack-ra gondolsz akkor az alapból felesleges inkább kmplayer program, de sok mident a beépített video nevű alkalmazáűs is lejátszik. Messenger nem szükséges, bár nekem a beépített elég ingadozóan üzemel, így én felraktam, nem zavarják egymást. Directx-re még nem volt szükségem. Office-ból én 2010-et használom az gond nélkül üzemel. Adobe Raeder szintén nem szükséges a beépített jól hasznákható, kivétel ha nyomtatni is szoktál pdf-ből. -
Laci82 #1299 Sziasztok.
A Win 8 jobban kihasználja az AMD procik teljesítményét mint a Win 7?
Hallottam a Win 7 inkább kicsit Intel párti.
És ez a Béta rendszer ,hogy szuperál élesben? -
#1298 Hali
Pár kérdésem lenne
Direct X
Java
Silverlight
Valamilyen codec
Kaspersky 2012
Office 2003
adobe reader
WLM 2011
uTorrent
Ezek közül az van olyan amit NEM kell felrakni illetve amelyik NEM megy Win8 on? -
#1297 Koszi kiprobalom -
#1296 bocsi itt a kép:
-
#1295 JA :) mindegy azert koszi szandek a fontos -
#1294 Nem, DS volt a buta, mert freemail fiókból linkelt:) -
#1293 nem latom a kepet nalam van baj ? -
#1292 Bocs tegnap elfelejtettem, szóval ismerősöm BF-ezik, és azt mondta ettől helyrejön:
Ezt tedd disabled-re, majd indítsd újra a gépet, tetdd fel újból a PB-t és ennyi.
kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#1291 Kosz
#1290 nalam nem volt jo :( -
#1290 Az írás pillanatában még jó volt, jelenleg nem tudom. (= -
#1289 Punkbuster kidobál cod4 és bf3-ban is.
De bf3-ra halottam megoldást.
Majd leírom. -
#1288 Hi punkbaster nem dobal ki a BF-3bol ? -
#1287 nekem is ilyen, de csak tolteskor hasznalom az alt tabot :D behozza a chromeot, de amint ranyomok a bf3 ra akar az ablakot akar bele a kizepebe, mindig visszavalt teljes nezetre. -
#1286 Beállításokban kapcsold ki a teljes képernyőt, apply, majd kapcsold vissza. -
#1285 Igazatok van hülyeséget írtam, természetesen alt+enterrel próbálkoztam. (este már homály voltam :D) Találtam a problémára amolyan fél megoldást, minden ablakot le kell tennem tálcára a játékon kívül (pl.: msn, böngésző) és úgy már működik az alt+enter. Valamiért bekavar ha más ablak is látható. -
#1284 alt+tab a programok közti váltásra szolgál, teljes képernyőre állítás az alt+enter -
#1283 Alt+Enter? -
#1282 :S
Még egy észrevétel: Másnak is van olyan gondja, hogy akárhogy alt+tab-ozik, az adott játék csak ablakban hajlandó futni. A játékban be van állítva a Full Screen.
Jelen esetben a BF3-ról van szó.
-
#1281 izé lemaradt, hogy nekem is ez bajom. -
#1280 "csak így az a gond, hogy hiába van beállítva alapértelmezett böngészőnek, ennek ellenére minden link IE-ben nyílik meg." -
#1279 Nincs még megoldás arra, hogy Chrome-ban működjenek a flash játékok?
Chromiumot használok helyette, abban működik rendesen, csak így az a gond, hogy hiába van beállítva alapértelmezett böngészőnek, ennek ellenére minden link IE-ben nyílik meg. -
#1278 Még valami eszembe jutott. aPicture metro alkalmazásnál helyi gépen lévő mappát is meglehet jeleníteni, feltétele, hogy a képek a Picture mappában kell, hogy legyenek.
A videó lejátszás is megy a beépítet alkalmazással, de feliratott nem kezel. -
#1277 AZ IE10 nem támogat semmilyen bővítményt és szerintem nem is fog (sajnos) -
#1276 Az észrevételeidet jelentsd a Microsoft-nak is. Az Office csomag készül, szűk körben már tesztelik. -
#1275 No a hibák/hiányosságok amikkel eddig netezés, filmezés és programozás közben szembesültem egy Touch Monitor-ral:
##IE10:
-nem támogat lópikulát sem, mint amilyen a flash. Azaz a flash alapú lejátszók 0%-a működik így.
-néha megmakkan és nem ad képet, csak nagy fehérséget vagy feketeséget. Ilyenkor rendszerint az ALT+F4 tud segíteni fizikai billentyűkön.
-gyakran nem akarja bevenni az Edge Gestures-t. Ilyenkor egy Alt+F4 megoldja.
-néha kilép start menübe és bezárja magát.
-Se helyesírás ellenőrző, se ad-blocker, se normális jelszó kezelő, se könyvjezők...
Lényegében csak ha önmagam akarom büntetni, használom.
##Explorer:
- a jobb-klikk menű kicsi az ujjal való vezérléshez, nagyobb gombok kellenének
- a ribbon se éppen "ujjbarát" még "átlagos" ujjméretek esetén sem, de meg lehet szokni
##Metro:
- Metro-s programokról szót se ejtenék, mert nem érdemes. Mintha nem is volnának annyit érnek.
- Túleröltetik a közösségi médiákat. Az hogy a képnézegető program azonnal facebook-ra, skydrive-ra, twitterre meg minden szirszarra fel akar menni, engem zavar. Lehessen már egy Local Disk mappáját is betallózni vele... jah mert azt meg nem lehet. Hát gratula
- Filnéző működésre bírásának kísérletét két nap után untam meg.
- Kellene egy metro-s fájlkezelő, amivel lehet böködéses fájlműveleteket végezni. Oké ott az Explorer, de ha már van Metro, akkor illene oda is valamit kitalálni.
Jó, de még édeskevés a "használható" színt eléréséhez.
##Általános problémák:
Asztalos böngészőkben a jobb-klikk funkció nem működik, mert az felér egy Bal+Jobb-klikk kombinációval. Linken megnyitja és utána ugrik fel a menű, képeken ránagyít és aztán...stb. Minden böngészőben ezt tapasztaltam amiben próbáltam (kivéve IE10 Metro).
Az edge gestures túlságosan is ki van rendelve a kép sarkára. Így még jó monitor és jó beállítások mellett sem mindig tudja az ember ujjal előhívni. Különösen zavaró hogy a balról behúzás az IE10 alatt rendszeresen visszalépést eredményez, a fülek lehúzása meg görgetést. Ebben a formájában szerintem nem a legjobb. Kellene egy gomb ami mindig adott helyen van és ha rányomok jönnek be a lehetőségek... vagy ilyesmi.
Stabilitást tekintve egész jó. Eddig csak egyszer volt olyan hogy újra kellett indítani, mert a logmein kicsit bekavart a grafikus megjelenítésbe.
##Amit szeretnék már látni:
- Metro-s egyéb böngésző, bővítmény támogatással
- Metro-s Fájlkezelő
- Metro-s videólejátszó ami visz mindent és felirat-támogatása is van.
- Metro-s képnézegető ami képes a helyi mappákból behívni képeket.
Jah meg még egy Metro-s Word-Excel párost is elviselnék :)
Azt hiszem így ennyi ami most eszembe jutott. -
janihunk #1274 A Refresh már működik a CP ben? Mert nekem valami insert media dolgot dob ki. -
#1273 Minnya átlépek win8-ra mert most win7-en vagyok és meglesem, az tuti hogy nekem is van/volt fent ilyen wddm. -
janihunk #1272 KÉP Egyéni törlésnél nincs bent. -
#1271 Elvileg nekem is win8 van meg amd karim, de ilyen hibát nem láttam. -
janihunk #1270 Sziasztok nem tudja valaki hogy ezt a WDDM v1.20-at hogyan tudom törölni a catalyst ból? Mert nem tudom se a felbontásom meg se az élsimítást meg semmit állítani. Próbáltam már újratenni a a drivert de megmaradt. Ha jól tudom ez win8 update és valahogy feltelepült. -
lo9in #1269 a böngészős problémát a chrome megoldotta :D -
#1268 Szerintem VGA driver hiba. -
lo9in #1267 nem értetted félre :) na nekem a kép körüli mező sárga és maga a kép is sárgás lesz , mind , sőt van hogy brutálisan alul vagy túlkontrasztozva mutatja XD -
#1266 Most vagy félre értek valamit de nekem szerintem nem. > mutat -
lo9in #1265 természetesen ablakos módban :)