Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Mi a típusa a monitornak?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

DarkSector
Ahogy bon is mondta magától hagyd hogy felismerje amit lehet a win8.
videókarihoz meg adtak ki elvileg win8-as drivereket már.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

nagyon jó lehet ez a 8as ha már a bétához megvetted az érintõs monitort , ugye jól sejtem ? kérlek mondd hogy jó , mert napokban fogom feltenni 😊

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Magiszter
Na már van magyar nyelvû billentyûzetem is. 😊

Magiszter
No megvettem az erinto kepernyos monitort. Windows 8 alatt egeszen erdekes de jo elmenyt nyujt. Csak azt nem tudom hogy hogy az ordogbe lehet a touch keyboard nyelvet megvaltoztni. 
Meg meg par huzast a dologgal kapcsolatban

bon
Ha nem ismeri fel a rendszer minden drivert akkkor igen, amúgy nem erõltetném fel a Windows 7-es driver-eket.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

R3TR0
Ez kiraly akkor

Még annyi kérdés lenne hogy Dell Inspiron N5010 laptopra menne fel a 32 bites Win8 és miutan felment a rendszer mehetnek fel sorba a Win7 driverek amiket win7 telepites utan szoktam felrakni?

bon
Én meg inkább újratelepítem a gépet ilyen mértékû harvder változásnál, az a legtisztább megoldás.

Jakuza001
En pedig rengetegszer lattam ilyet win7-el, core2duo gep teljes csere peldaul Sandy Bridgre tobbszor is a win7 minden esetben elindult, minden gondolkodas nelkul, tobb alaplapcserenel kesobb szinten. A 20 esetbol csak egyszer rogyott meg a win7, de akkor is mukodott, csak fura hibakat produkalt.

DarkSector
De ha zavar 1-2 dolog, akkor rakj fel egy virtualboxot win8-ra és ami nem megy addig használd virtual-ba... 😊
Játékok meg mennek win8 alatt is.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
legújabb uTorrent megy korrektül. 1 hiba sem volt.
De nem kell parázni megy minden, 1-2 kisebb hiba volt eddig de azok bizonyos programok plug-injeivel....pl xfire-nél nekem a music status.

R3TR0
Valakinek tapasztalat torrent klien programmal?

Fel\Letöltés megy?

DarkSector
Jah laptopon, de most nem laptopról beszélünk.
Amúgy meg ott van AKSI....Problem? 😊

berczely
Laptopon 2 másodperc a sleepbõl felkelni 😄 és nem fogyasztom az áramot mert nincs bedugva csak ha töltöm.

DarkSector
Tudod van olyan hogy áramfogyasztás, és neked 10 másodperc a Sleep vagy Hiber nekem meg 4-6 másodperc a sima bekapcsolás....😊

Magiszter
Nem tudom, mert én eddig csak VGA driverrel tapasztaltam olyan hibát hogy a gyári nem jó. Meg néha notebooknál a tapipad görgetõsávja nem reagál gyárival... Lehet csak más körben mozgok...

bon
Azt hozzá kell tenni, hogy én meg azt tapasztaltam, hogy a Windows által feltelepített driverek sok esetben nem jók, vagy lassabbak, mint a gyártó oldalán elérhetõek. Igaz egy nem végleges rendszer esetében ahol még nincs driver ott nincs választás.

Magiszter
Én szerencsére azért annyiszor nem csináltam ilyet, de XP-vel mondjuk úgy hogy 10-bõl 9 esetben ha egy tökmás konfigba raktam a vinyót akkor ott kékhalál volt már a boot legelején. Win7-nél 10-bõl 6 esetben használhatatlanná vált, ha sikerült elinditani, a maradék 4 esetben még driverek telepitésével meg lehetett oldani. De az hogy csak átrakom és MINDEN mûködik azonnal... hát ezen lehidaltam. <#wow1>

Akkor rosszul tapasztaltál 😉 Én nem egyszer megcsináltam ezt a mókát XP-vel és W7-el is a szervizben. Ettõl függetlenül (szerintem) tényleg jó cucc lesz ez a W8 😉

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Magiszter
Ez a boot verseny... tudjátok a technológia korában feltaláltak egy olyan funkciót hogy "Sleep". Rányomsz, két másodperc múlva már le van állítva a gép. Utána ütsz egy billentyûzetet és 2 másodperc múlva ott folytatja ahol abba lett hagyva. Vagy elég csak "Hibernate"-be tenni, onnan is kb 10 másodperc múlva kész a rendszered. Nem értem azokat akik állandóan kikapcsolják a gépet teljesen, majd stopper mellett várják a bootolást... Ez egyfajta perverzió? Ettõl lesz kemény a "pendrive" ? xD
Nem értem én ezeket a parafiliákat, kérlek magyarázzátok el. 😊

Magiszter
Srácok hétvégén volt egy olyan windows 8 élményem hogy le a kalappal elõtte. Kivettem a Win8-al teleptett Brazos laptopomból a vinyót és áttettem az asztali játékra használt konfigba. Gondoltam nem oszt nem szoroz ha nem megy, de egy próbát megér. Elõzetesként még annyit elmondok hogy XP-vel ilyet senki ne csináljon, de még a Win7 is megmakkan, tapasztalatom szerint.
Nos az új otthonába helyezve, elindítottam és egy 5 perc "Scanning Devices" (vagy hasonló) bootképernyõs homokórázás után felállt a rendszer és minden hardverelem felismerve, telepítve, használatra készen. Na kérem szépen, én ilyet a 6 éves IT-s pályafutásom alatt még nem láttam. Hogy a Windowst kiszakítva a telepített környezetébõl egy teljesen más környezetbe tesszük és úgy megy tovább mintha mi se történt volna...

Rájöttem hogy jó dolog a Win8, már be is rendeltem egy érintõképernyõs monitort hozzá 😄

Hogy rosszat is mondjak róla: A jobb oldalon, elõcsalogatós "start sáv" az idegeimre megy. Egérrel agyvérzés közeli tud lenni, mikor felviszem az egeret az "iksz" -hez és elõbuggyan a szerencsétlen. Máskor meg hiába ráncigálom ott, nem akar.

DarkSector
én nem tudom hogy mirõl írtál nekem, mert én tudom mit írtam, de sem 43 sem 22 secrõl nem beszéltem, és szerintem akiknek válaszoltam sem. 😊

Én csak azt számoltam mikor a halacska megjelenik win8-nál nekem az 4-6 másodperc.
még 10 sincs, szüval a 22-õt nem értem a 43-at meg pláne nem...win7-nél nem mértem még le.

Jakuza001
Mint ahogy a 22sec a boot nalam is BIOS idovel egyutt.Tehat ugyanugy bele van szamitva. Akkor most mirol is beszelunk ?

bowari
Jah hát az alap hogy a BIOS idejét nem számolom xD,mi köze lenne az alaplapnak a winhez

Intel Core 2 Quad Q8400@3,2Ghz,Asus P5P43TD-PRO,8GB Kingston HyperX 1600Mhz,Gigabyte HD5850,Kingston 64GB SSD, Corsair TX650 táp ,Windows 8 64 bit

Ááááá, de tetszik 😄 Alig várom, hogy kint legyen a végleges. Rohanok megvenni ezt is. Gondolom lesz majd w7 -> w8 upgrade vagy mi.

DarkSector
Jah énse számolom a BIOS-t, mivel az nem a rendszeridõ. 😊

MerlinW
Akárhogy nézem a videón 10mp a boot ideje a W8-nak, 20 a W7-nek. A BIOS idejét ne számoljuk már bele, semmi köze hozzá.

[merlinw.org]

bowari
Én úgy emléxem pár másodpercet írt csak,nekem ssd-m van és még ott is észrevehetõ,hogy jóval kevesebb a boot ideje a win8-nak.
Szal kár volt elõre kacarászni...hehehe

Intel Core 2 Quad Q8400@3,2Ghz,Asus P5P43TD-PRO,8GB Kingston HyperX 1600Mhz,Gigabyte HD5850,Kingston 64GB SSD, Corsair TX650 táp ,Windows 8 64 bit

DarkSector
Milyen 43 másodperc?

MerlinW
Én pedig az Ashampoo Burning Studio-t.

[merlinw.org]

Jakuza001
43 masodperc ? Hahaha. Nem azert, de 22 sec alatt bootol be a win7-em ami mar 1.5 eve fel van telepitve kismillio driverrel alkalmazassal stb.

DarkSector
Ez valóban így van, beön a menü hamar, de ez csak a METRO-ra igaz.

Ha pl egy google crome-t inditanánk el az nem mert a Desktop-on a hátttérben ahogy írtad még csak utána indulna el a program.

De viszont szerintem még így is gyorsabb lenne, mert kapásból Start gomb sincs, szóva magán az asztalon semmi betöltenivaló nincs majdnemhogy.
Bár még nem néztem meg 2 gépen egymás mellett, de azért pár másodpercet javult akkor is a win8.

DarkSector
😊
Ez még semmi, biztos mások is felfigyeltek már ezekre a hibákra.
Amúy ezért is szedtem le, hogy megfigyeljem miben kell még változnia.

De ahhoz képest elég faszinkás, és STABIL-nak mondható, mert leállás meg olyan hibák amik programok hibáit eredményezné futtatás közben (kékhalál) még nem volt.
És elég durván gyorsan tölt be.

bon
Boot idõben semmi meglepõ nincs, a Windows 7-ben megtalálható késleltett indítás továbbgondolása, így persze, hogy gyorsabb. Szolgáltatások jó része a betöltõdés után a háttérben indul el, sõt a Windows 8 a szolgáltatásokat is elõszerettel hibernálja és nem pedig leállítja kikapcsoláskor ami szintén gyorsabb.
Az office videóból meg nem sok minden derül ki.

wollnerd

Wow!<#wow1>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

bon
Nero burning rom 10-et ajánlom, ez csak az író részt rakja fel és a kezelése oylan mint a 7-esnek.

Nem vagyunk egyformák 😉 Nekem például marhára tetszik ez az új felület és várom a véglegest.

lassan te vágod legjobban ost 😄

DarkSector
Mondjuk én se írogatok csak fel szoktam tenni ha valakinek kell családban vagy haveroknak. 😊

Annyira nem fontos, csak úgy megjegyeztem, h az nem megy fel. Én még le vok ragadva az õs neronál, mikor még csak a fájlkezelõje volt a proginak, azóta is úgy használom, semmi startsmart, meg express nem érdekelt belõle, azért a 7-nél újabbat nem is használtam soha, mert az mindenre elég volt.

Visca El Barça!

aate
CDBurnerXP teljesen jó, és nem foglal sok helyet sem.

DarkSector
használd a 9-et ami magyar.

Nero-ból a 7-est szoktam használni(má nem is tom mikor írtam cd-t utoljára), de erre nem lehet felrakni, mert kilép a telepítõbõl. A dx9 ellenõrzés után befejezi a telepítést 😊

Visca El Barça!

DarkSector
Oks szerintem senki nem gondolja mikor belevág hogy ez fullos lesz, én is tisztába voltam a kockázatokkal, ezért backupoltam le.
De ettõl még a megtalált glitch-eket érdemes feljegyezni. 😊

MerlinW
Xfire hibája nem a Windows hibája😊 Ahogy a böngészõ, punkbuster, driver és egyéb hibák sem. Ezért lett mondogatva, hogy 0 támogatású béta OS-t ne telepítsen senki elsõdleges, éles rendszernek😊

[merlinw.org]

DarkSector
Persze nem meglepõdtem csak idejegyzem hogy más is tudjon róla hogy milyen hibákkal szembesül ha beleveti magát a tesztelésbe. 😊

bon
Nem végleges rendszeren egy nem Windows 8 alá készült programnál bármi elõfordulhat.

DarkSector
Bocs nem láttam ilyen hozzászolást. 😊
Mondjuk most sem látom, de nem lényeg.

igen, de ezt már alább egyszer leírtam 😊

Visca El Barça!

DarkSector
Még 1 hiba:

Az x-fire nem mindig jelez, van hogy haverok ki-be mászkálnak és elfelejt jelezni x-fire a jobb alsó sarokban.