Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát a microsoft oldalán lesz majd fent úgy 2 hét múlva.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

skinnyman
Aero hiánya mondjuk még nem feltétlenül lenne gáz, nálam néha bugos is az egész (és tuti az os-ben a hiba, mert több teljesen különbözõ gépen is ugyanaz a hibám volt sokszor), szóval lehet szépre csinálni ilyesmi nélkül is, más kérdés hogy nekik sikerülne-e.
De az el-tabletosodás miatt szerintem mindenképpen bukás lesz. Két legyet akarnak egy csapásra, de egyet se fognak.

Regards,

R3TR0
Ez valahol fenn lehet?

Valami torrent oldalon akár?

8400.0.winmain_win8rc.120518-1423 (Final Release Candidate build)

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

MerlinW
Az Aero csak egy stílus. A lényeg, ami a hardveres gyorsítás megmarad. (tehát a VGA dolgozik a grafikus felületen a CPU helyett. Ha kikapcsolod az Aero-t akkor a procit terheli a megjelenítés). Amit tehát kivesz az MS az az Aero stílus/skin/theme. A jelenlegi átlátszó izé. Lesz helyette más.

[merlinw.org]

MerlinW
Visszalépést sem. Ugyanannyit fogom használni, mint a Start menüt. Semennyit. OS boot, TC indít, és használ. Gyakorlatilag sosem látom a desktopot (ha megkérdeznéd milyen hátterem van, meg kellene néznem, mert rég láttam😊), sosem használom a start menüt, sosem használom az intézõt. Az alkalmazásokat használom. Az OS feladata pedig (elvileg) két dolog: hardvertámogatás és alkalmazásfuttatás. Az hogy Aero, meg flipper, meg közösségi izék nem izgatnak. Utóbbira ott a böngészõ, minijátékra ott a böngészõ, Aero-ra meg... nem kell semmi. A lényeg, hogy legyen hardveres GUI támogatás.

[merlinw.org]

bon
Na a szerverren egyáltalán nem értem máig a metro-t. Bár még nem próbáltam, de feleslegesnek tartom. De akit nagyon zavar annak ott lesz a core, de én maradok inkább a metro-snál. Mondjuk az is biztos, hogy munkahelyemen egyenlõre esélyét se látom az új server bevezetésének. Elsõ körben új servert kellene beszereznem amie az ára miatt nagyon kebés az esély, kivétel ha nyerünk pár millót valami pályázaton 😊

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Ja mert gondolom szerveren is mindenki facebookozni fog, hogy ott is erõltetik ezt a marhaságot. Minden app full screenen fut, igazi elõrelépés 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

DjDano
Mert a facebook zombiknak ez is elég... A Power User meg le van ejtve. :/

bon
Össszeszedtem néhány elérhetõ vagy hamarosan elérhetõ újdonságot a Windows 8-ban.

Jobb lesz a többmonitoros rendszerek támogatása a Windows 8-ban: link1

A Családbiztonság és a Windows 8: link2

Megújul a CHKDSK a Windows 8-ban: link3

Windows 8 futtatása USB-rõl: link4

A SkyDrive és a Windows 8 kapcsolata: link5

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
xbox live alkalmazás is tetszene biztos, ha elérhetõ lenne Magyarországon.

bon
Számomra jelent elõrelépést, de tény, hogy nem annyira hatékonynak mint a desktop. De attól még jól használható a metro ui.
Az biztos, hogy ki/be kapcsolhatónak csináltam volna meg. De ez még szerintem változhat. Két hét múlva kiderül az RP telepítése után.

Ami pl. tetszik a metro-ban:
aktív csemék: idõjárás, picture, messaging, photos, mail, music. Tudom Vista-nál és Windows 7-nél is léteznek erre pl minialkalamzások. De itt egységes a megjelenítés ami számomra fontos.
Store frissítési figyelmeztetései, nem nekem kell naprakésznek lenni ha frissen szeretném tartani a programokat.
Kinézete, virtuális gépen próbálva nem jött be, fizikai gépre feltelepítve már tetszik. (kezelését megkellett szokni)

Ami nem annyira tetszik:
Minden alkalmazás teljes képernyõben futt. IE10 bövítmények hiánya (ez zavar legjobban). Több monitoros rendszernél nekem a ball alsó sarokban idõnként nehézkes megnyonni a start gombot, ez igaz a ball felsõre is.

Más egyenlõre nem jutt eszembe.

Szerintem sokkal többet ér mint a mostani vacak semmit nem érõ aero.Az alapok meg sokkal jobbak W8-ban mint elõdjeiben és gyorsabb is.
Nekem kimondottan tetszik ez a "valamelyik sarokba viszem az egeret menü elérésért".

★ 汤姆 李

[HUN]FaTaL
Marhára nem errõl van szó. Szerinted a metro desktopon bármiféle elõrelépést jelent?

MerlinW
De ééérteeed, a grafikája legyen jóóó😊 A többi nem számíííít😊

[merlinw.org]

MerlinW
Nekem W7 sem húzza az aksit, hiszen mikor kihúzom a kábelt automatikusan kikapcsolja az Aero-t...😊 Power Managment menü powa😊

[merlinw.org]

Ja, hát persze. Azért nem mindegy, hogy egy okádékot kell bámulni vagy valamit ami jól néz ki. Azt meg pont leszarom, hogy egy buzeráns laptop vagy tablet meddig húzza. Nehogy már ez legyen szempont egy pc felhasználónak. Legyen választható és jónapot..

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

bon
Engem leginkább az zavar, hogy csak ezzel van telel minden oldal vagy ez a topic, pedig sok újdosnágról lehetne még beszélni. Az tény, hogy én se örülök a változások kivitelezési formájának,sõt elvárnám, ha már benne volt, akkor opciónálisan ki/be kapcsolható legyen (még registry újtán is elfogadnám), nem pedig az egészet dobják a kukába. pl. Aero glass, start menü, bõvítmények hiánya a metro-s ie10-ben.

KranaZoli
Azért a külcsínt nem nevezném csak "egy dolognak" 2012; 2013-ban egy OS-nél. Ha a minimál dijázn és a minimalisztika a tredni és a felé mennek el - ha x év múlva a hupilila giccses trágyadomb lesz a trendi akkor majd azt követik?!

A külcsínen múlik nagyon sok ami a rendszer használhatóságát; testre szabhatóságát; ... jelenti. PC-re adnak egy tablet-es buta UI-t, csak azért, hogy egységes legyen a felület.

Az meg vhol szintén triviális, hogy a felszín alatt fejlõdik egy OS. Ez alap kell, hogy legyen. De az, hogy az emberek képébe tolnak egy olyan felületet ami mindenképpen butítás az elõzõhöz és azzal magyarázni, hogy mert az Aero elavult és giccses ennek nem tudom ki dõl be.

Ha(!) lenne egy Win8 tablet-em akkor sem érdekelne nagyon, hogy egységes legyen a felület - de ha tablet-em lenne nem hinném, hogy egy új Win8-as tablet lenne, amikor az még a jövõ zenéje, hogy a tablet-ek piacán hogyan fog majd debütálni az MS. És most nem csak az Apple fanokra gondolok, hanem akik azért használtak eddig Apple tablet-et, mert már vmit letettek az asztalra; megszerették; megszokták; több fejlesztési fázison van már túl; bla-bla... Erõsen kétlem, hogy a tablet piacon aratni fog a Win8 - ahhoz évek kellenek majd.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

bon
Külcsin egy dolog, a felszín alatti rész viszont folyamatosan fejlõdik és nem negatív irányba, igaz nem látszódik és nem annyira feltünõ mint a kinézet így kevéséb is kerül szóba. Sajnos!

[HUN]FaTaL
A legnagyobb probléma a mérhetetlen butítás, amit végigvisznek a rendszeren.

kifli
világosítsatok fel, de most az a legnagyobb probléma, hogy nem fog átlátszódni az ablakok széle?
benőmenő
ugyan úgy, mint win7-en böngészõbõl, csak kapott egy külön metro UI-s appot (mint telókon a facebook, stb.)
KranaZoli
Amúgy is a notik Maguk a gyenge láncszemek, mint vasak. Nagyobb kijelzõ rövidebb üzemidõ (vagy méreg drága példány) kisebb "használhatatlan" kijelzõ és több üzemidõ.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

0Diaz0
Srácok, megtudjátok nekem mondani hogy van ez az Xbox izébizé W8on?

My new pc -> || GB 970A-UD3P || - - - || 4GB 1600mhz HyperX RED || - - - || WD 1.5TB || Corsair VS550 || Thermaltake Versa H22

[HUN]FaTaL
De nem fogja tovább bírni az aksi, most is lekapcsol az aero, ha úgy van beállítva a GPU az energiagazdálkodásnál. Már egy HD3470 is tudja ezt.

Ez az egész egy raklap szar lesz evvel a metro uis baromsággal. Remélem bukik a tablettel az MS és akkor legalább a desktopot visszaállítják, ha már szarnak arra a platformra, ami életben tartja a windowst.

#1577: Inkább Microsoft Bullshitre.

KranaZoli
Én vmi teljesen más nevet tudnék adni Neki, de azt nem írom le. 😉

pxxl
lassan átnevezhetnék akkor már Microsoft Tile-ra is kb 😄

All hail the double x!

Jut eszembe es most ezt komolyan kedezem: Vajon lesz klasszikus kinezet? Ugy megszoktam mar..😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Ha lesz klasszikus Windows kinezet,akkor lesz*rom! 😄
Ha nem,akkor marad a Win7 <#kuss>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

KranaZoli
<#wink>

bon
Nem kötekedésnek, hanem egyetértõ hozzászolás volt, jobb magyarázatott nem tudnék a mint a platormok egységesítése.

KranaZoli
Ezt remélem most nem "kötekedésnek" írtad, Én nem annak vettem.

Természetesen lehet Velem egyet nem érteni és 180 fokban teljesen más nézõponton lenni, hogy ez a Metro UI fogja megváltani a Dekstop-os Windows OS-t de szerintem ez egy halálra ítélt OS lesz.

Én úgy látom, hogy egységes legyen az UI. Legyen ugyanaz a Tablet-en és a Dekstop-on is, aminek van is értelme de kb. ugyanennyi érv szól a mellett, hogy miért konvergál a zéróhoz a valószínûsége, hogy ez desktop-on életképes lesz.

Ki a fenét érdekel desktop-os felhasználók közül, hogy így tovább bírja majd a notik akksija, ... Ez egy agresszív lépés a desktop oldalon. Minden máshol meg lehet magyarázni ezt az egységesítés és letisztult dizájnt csak épp desktop oldalon nem. Fõleg nem opció nélküli verzióban. Hirtelen úgy keltek fel, hogy giccses az Aero?! Ez qrvára nem értem miért giccses, amikor egy KDE-hez szinte fapados az UI. Az meg, hogy elavult lenne erõs túlzás. Ha már mindenki Win7-et és/vagy Vista-t használna évtizedek óta akkor talán lehetne ilyet nyilatkozni.

És állítom viszontlátjuk majd ezt a egységes Windows-t az új generációs XBOX-okban is, ha majd böngészni szeretne az ember.

Az Én véleményem, hogy ez nevetséges. Nem lenne rossz az 5let, csak épp vagy bejön; vagy bukás. Hát szerint desktop oldalon a Win8 nem fogja meghozni a Messiást.

bon
Egységes kezelõfelület kialakítása ésszerû ötlet a butítás magyarázására, eddig eszembe se jutott.

KranaZoli
Eddig azt hittem csak a hír a bullshit, de nem.

Szakít az Aero kezelõfelülettel a Windows 8

"A Microsoft illetékesei szerint a váltásra mindenképpen szükség van, ugyanis az Aero UI már elavult és ezzel együtt némileg giccses is."

Elavult?!?!
Az XP-nek ehhez majdnem 30 év kellett, de még mindig él és létezik.

És giccses?!?! Egy Linux KDE-hez képest az Aero még labdába sem rúghat.

Ez egy akkora egy rakás kaki lesz, hogy az csak na. Letisztult, egyszerû, ... bla-bla... Legyen 1séges minden MS OS és termék Én vmi ilyet vélek itt felfedezni. Majd a következõ XBOX-ban is visszaköszön ez az "egyen" Windows felület. Szánalmas. Bullshit!

berczely
Jó lesz ez! Laptopon nem húzza úgy az akkut + jól is néz ki! Letisztult, modern, minimalista. Kedvencem. Teljesen laptop barát rendszer lesz ez! Már most tovább bírja a CP-val a kicsike mint Win7 alatt.

bon
Azért azt hozzá kell tenni, hogy nem a teljes átlátszóság tûnik el, a publikált képen is látszik.

Nem kell teljesen elhinni, még változhat.
benőmenő
Ez most miért is jó? Ha annyira gyilkolja az akksit (ami engem a desktopomon qrvára érint), akkor miért nem opció, mint ahogyan a start menü is lehetne? Pedig a CP után komolyan elgondolkodtam, hogy na most az egyszer legal windows lesz majd a gépen.
Ja hogy már az RP ben sem lesz. Akkor kapják be. vista 2 lesz ez így.

Na ha ez tényleg igaz akkor maradok az RP nél abban még lesz. Bár ezeket a kiadás elõtti verziókat meg úgy is lelövik. Szal akkor win7.

[HUN]FaTaL
loool 😄

Remélem hatalmasat bukik ez a hulladék.

LeWyTy
<#falbav>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Nem lesz Aero felület a win8-ban

"It’s all about battery life."

köszönjük az ipados faszoknak.

"Windows 8 isn’t even Windows anymore. It’s a tablet OS that’s been grafted onto Windows like a monstrous Frankenstein experiment."

bon
Elkészült a Windows 8 RP bõvebb info: link

pxxl
most szedem negyedszer :/ mindig 99% körül kezdi el -.-

All hail the double x!

benőmenő
Ez ms-os trehányság. Nekem is elõször ez volt, majd lejött, de azt írta, h az iso nem valid, majd harmadjára le is jött rendesen.
bon
Állítsd le és kezd újra.

pxxl
hmm tölteném le ms oldaláròl a 64bites iso-t de 99.7% után mindig visszaugrik 99.1%-ra. egész èjjel ez ment. valami ötlet? :/

All hail the double x!

Közben sikerült végre hangot kicsiholnom ebbõl a kramancból 😊

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"