6
  • Professzore
    Hali!
    No, ezt a tartósság-dolgot nyugodtan felejtsd el! A mai konzumer elektronikai cikkek (a PC-től kezdve a merevlemezes DVD-n és az LCD/Plazma/LED tévén át a konyhai robotgépig) nagyjából 2-2,5 év átlagos élettartamra vannak tervezve.
    Vagy az átlaghoz képest kétszer-háromszor annyiba kerülnek. És a szomorú az, hogy
    nem csak mechanikai/elektronikai elhasználódás miatt fognak tönkremenni, hanem technológiailag is elavulnak (lásd VHS --> DVD --> BluRay --> ???). 4-5 év múlva a DVD is elavult szabvány lesz, ahogy számítástechnikai adatrögzítésben a CD már rég az.
  • slickboy
    Ahogy nézem, most olyan 250-300 dollár az árfolyama. De mint minden más, ez is fétis lesz nálunk és amikor a világ többi részén már a 3-4.-et veszik maguknak az emberek, akkor itt még státuszszimbólum lesz. Gyors példa: vadonatúj lcd panel a laptopomhoz ebayről szállítással Amerikából 25ezer forint, itthon az új a szervizes szerint 60-70, de bontott is 35-40. Amíg kereskedők nálunk ennyire pofátlanok, nincs miről beszélni.
  • nickwearby
    CÖH,

örülnék, ha már 100 dolcsiért megvehetném....

viccc
  • Ruley
    Szóval szerinted az amerikai cég elnökének kéne forintban számolnia, vagy az sg-nek kéne meghamisítania a kijelentését, hogy úgy tűnjön mintha a magyarországi árról beszélne, ami igazából ettől teljesen eltérő is lehet, sok mindentől függően?

Annyit tudunk hogy kb. 150-200-al szokták beszorozni a forgalmazók.
    Euróban meg általában $1=€1, amennyire a legtöbb forgalmazó foglalkozik vele.
  • Alwares
    Nem csökken. Igen? Jó akkor jövőre se veszek. :P
  • B0nFire
    Elég szomorú, de ami késik, nem múlik. Néhány év, és jóval olcsóbb lesz. Én még emléxem, amikor az első videomagnók, cd-írók, dvd-lejátszók megjelentek. Horribilis áron buta készülékek voltak. A maiak 10× annyit tudnak, 3× annyira tartósak és tizedannyiba kerülnek. Így lesz az ebook olvasókkal is. Szvsz Magyarországon én voltam az utolsó ember, akinek videója, cd-írója és dvd-lejátszója lett, hát kibírtam addig nélküle, amíg nem futotta rá. Kiböjtölöm ezt is.

BTW mi az, hogy 100 dollár? A kutyát nem érdekli az amerikaiakon kívül, tessék rendes pénzben számolni. Forintban vagy juróban.