76
-
Justil #76 másodjára biztos nem hagynám ott, érted, már "csakazértse"...
majd 1x talán :) -
bippo #75 Ha tényleg kevés film volt, amit otthagytál, és ezek közül a TDK az egyik, akkor azt is el tudom képzelni, hogy éppen rossz (a filmhez rossz, úgy értem) hangulatban ültél le megnézni. Van ilyen. Esetleg tegyél még egy próbát, hátha most végignézed, netántán tetszeni is fog. Ha mégsem, nem dől össze a világ. -
Justil #74 viszont úgy hallom az új batman játék elég durca, úgyhogy azt biztosan be fogom próbálni, ha nem lesz a nyakamon napi 2 zh :( -
Justil #73 1) valóban szomorú, hogy sokan hülye gyerekes dolognak tartják a képregényeket, ebben egyetértek
2) tévedsz, ezek olyan emberek, akiknek az ízlése amúgy igen eltérő a sajátomtól, legalábbis filmek terén, ez már sokszor bebizonyosodott. más jellegű filmeket kedvelnek, de megvan az oka, hogy mégis miért adok a véleményükre. mondjuk úgy, hogy értelmes embereknek tartom őket, és ez már elég, hisz a mai világban ez ritkaság :)
3) kis túlzással éltem, volt az a fél óra háromnegyed óra is, vagy 50 perc. mondjuk értem a logikádat, de ettől függetlenül azt mondom, nem feltétlenül szükséges végignézni 1 filmet, ahhoz, hogy megítéljem. a hangsúly azon van, hogy "nem feltétlenül". jómagam olyan ember vagyok, aki általában minden filmet (még a kevésbé bejövősöket is) végignézem, illetve szeretek koncentrálni a filmekre, rühellem ha pl. valaki filmnézés közben telefonál, vagy el kell mennie, nem nézi folyamatosan, stb. ha az ember filmet néz, akkor filmet néz. szóval azt lehet mondani, komolyan veszem a dolgot.
de a TDK egyike volt azon (igen kevés) filmnek, amit 1xűen nem volt kedvem végignézni. pedig a régi batman filmek közül láttam párat, és azok egész jók voltak...namind1.
sztem kár tovább csűrni-csavarni a témát. eleve úgy kezdtem, h magánvélemény, és maradjunk is ennyiben. nekem az a film nem tetszik, akárki akármit mond :) -
#72 Valóban nem kell, h mindenkinek tetszen, ahogy az irodalomban sem szeret mindenki mindent. Csak míg, az irodalmat jobban ismeri minden ember, a műfajokat, van egy elképzelése róla, addig a képregényeket egyáltalán nem ismerik, hanem inkább beskatulyázzák hülye gyerekes dolognak. És innentől kezdve, olyan h képregényadaptáció, már negatív előjellel indít. Pusztán azért, mert az emberek nem ismerik és általánosítanak.
Valószínüleg ugyanazért adsz a véleményükre, mert ugyanolyan filmeket szerettek, ezért lehet egyezés abban, hogy leminősítették, ahogyan te is. Míg én teljesen különböző koru, nemü, gondolkodásu emberekkel beszélgettem a filmről, és szinte mindenki levolt nyűgözve tőle, a maradék néhánynak meg csak szimplán tetszett, de egy olyat sem láttam aki negatív kritikával illette volna.
Az meg, h sok millió ember mit szeret az nem mérvadó, maximum bevétel szempontjából, de a bevélte a film minőségére nem feltétlenül utal. Elég sok szar film hozott bár hatalmas bevételeket, míg nagyon jól összerakott, tartalmas filmek bevétel szempontjából hatalmasakat buktak.
"Jómagam csak azt tudom mondani, amit már leírtam. Elkezdtem nézni, majd félóra után kinyomtam, és kerestem helyette valami mást: kb ennyire fogott meg."
érdekes. a #63 hozzászólásban behatóan lehordtad a filmet, miközben 30 percet láttál egy 3 órás filmből. Kérdezem én, hogyan? Ez kb annyira ad reális képet mint trailer alapján dönteni egy filmről. Pl ott van a max payne trailere, nagyon jónak tűnt, aztán mekkora bukás lett a film. Ergo, ha csak ilyen keveset láttál belőle, az alapján nem tudod megítélni az egész filmet, azaz falsch kép alapján terjeszted az igét és vonsz le rossz következtetéseket. -
Justil #71 hogy a legelső postomra utaljak: összehasonlításképpen az alkonyat első részét végignéztem. nem dobtam tőle hátast, elég átlagos kis múví volt, ráadásul gyerekes és nyálas is, de volt benne annyi, hogy azt a kb. 1,5 órát végigüljem, bár egynél többször biztosan nem nézném meg :) -
Justil #70 Nézd, tisztában vagyok vele, hogy a képregény != garfield és donald kacsa.
ettől függetlenül nem szeretem a képregényeket. azért 1 kicsit erős az általánosításod: attól, hogy vannak jó, minőségi képregények is a világon, még nem szükségszerű, hogy mindenkinek tetsszen...
A filmekre visszatérve...elég sok filmet láttam én is életem során, jót is, rosszat is. Most inkább nem kezdem el felsorolni, hogy melyek azok, amik nekem tetszettek, mert megint csak ez az, amit a magánvélemény kifejezés takar, és nem szeretnék átmenni személyeskedésbe.
Elég annyit, hogy van pár ember az ismerőseim között, akinek adok a véleményére filmes kérdésekben, és közülük nem egy ugyanúgy leminősítette a TDK-t.
Ettől még sok millió ember odáig meg vissza lehet érte.
Jómagam csak azt tudom mondani, amit már leírtam. Elkezdtem nézni, majd félóra után kinyomtam, és kerestem helyette valami mást: kb ennyire fogott meg. -
#69 Ha a TDK szerinted egy gyenge film, akkor nálad mi számít minőségi, jó filmnek? Én már elég sok filmet megnéztem életem során, mindegyik műfajból, Zs kategóriától az A kategig, jancsó filmektől a popcorn mozikig, tehát van viszonyítási alapom, eltudom dönteni, ha egy film jól össze van rakva. A TDK össze van. Milyen problémáid vannak vele amelyek miatt így lehordod?
Sajnálom, hogy nem szereted a képregéneket. Itthon, az az alapvető probléma a képregény műfajjal, hogy az emberek 98%-kának a képregény = donald kacsa meg grafield. Pedig közel sem. Gyönyörűen kidolgozott, komoly gondolatokat feszengető, fantasztikus történetüek vannak, kiválló minőségü fotópapírra nyomtatva, kemény borítással. Ezek a minőségi művek és nagyon sok ilyen van, de itthon ezek szinte beszerezhetetlenek. Nem csoda, hogy az emberek nem értékelik, mert nem tudják milyen a jó.
Ez kb ugyanolyan, h pl amíg az ember nem hall élőben pl. egy csúcskategóriás Bose hangrendszert, addig nem fogja megérteni, miért képesek emberek százezreket, milliókat kiadni egy hangrendszerért. Megkell tapasztalni. Utána már igen... -
Justil #68 szerintem meg nagyon is, de ezen nem nyitunk vitát :) -
vmiki88 #67 akkor nekem az a magánvéleményem, hogy nem értesz a filmekhez -
#66 A DK nekem sem tetszet. Jó zene volt benne, oszt ennyi. -
Justil #65 a magánvéleményből a magán vagy a vélemény az, ami számodra felfoghatatlan? :) -
Justil #64 ja, a képregényesdihez szándékosan nem szóltam hozzá, nem ismerem az eredeti comicokat, meg úgy általában sem szeretem a képregényeket.
félreértés ne essék, nem az volt a bajom a filmmel, hogy egy képregényen alapul, mert az elmúlt 4-5 évben több olyan képregény alapú film is volt ami tetszett...Hulk, Watchmen, X-Men stb. -
Justil #63 "Nagyon jól kidolgozott történet"
-> unalmas volt, mondom félóra után kinyomtam
"kidolgozott karakterek"
-> ez nem igazán jött át
"remek látvány"
-> úgy tűnik erről is más fogalmaink vannak
"kítűnő színészi játék(1-2 mellékszereplőt leszámítva)"
-> inkább nevezném ripacskodásnak.
"kiválló zene"
-> na a zene tényleg ütős volt, meg is szereztem a soundtracket, a film nélkül igazi élményt nyújt magában.
"Én még nem tallkoztam olyan emberrel akinek ne tetszett volna"
-> kevés emberrel találkozol
:) -
vmiki88 #62 elmehetsz a jó büdös.. -
#61 Ezt te sem gondolod ugye komolyan?
Nagyon jól kidolgozott történet, kidolgozott karakterek, remek látvány, kítűnő színészi játék(1-2 mellékszereplőt leszámítva), kiválló zene stb.. Én még nem tallkoztam olyan emberrel akinek ne tetszett volna, legyen az nemtől és kortól független laikus. Azért mondom, h laikus, mert akik meg ismerik az eredeti képregényeket még jobban értékelik a filmet, mert nagyon sokban vissza adja az eredeti képregény hangulatát pl. batman lóg egy ház oldalán és fülel, figyel stb.. apróságok, de nagyon sokat dob rajta.
Btw.: tegnap haverokkal elhatároztuk, h ha már mindenhol csak rosszat hallottunk a filmről és az első is szar volt, csak megnézzük a második részt. Én még életemben nem voltam ilyen rossz, vontatott, történet/esemény nélküli, klisés filmen. Konkrétan nem történt a filmben semmi 2 óra alatt. A színészi játék pocsék volt, a dialógusok olyanok voltak mintha egy elsős gyerek írta volna rajzórán 5 perc alatt. Látvány nem volt, a zene is sablonos. Semmi eredeti, innovatív nincs benne, amely talán kiemelné a többi negatívum közül, mint pl. gyenge maga a film története de látványban vagy valamiben újítást hoz. De semmi, minden téren nulla... De legalább jó volt a popcorn háború a film alatt unalmunkban -
Reagol #60 Én most néztem meg ezt az "új holdat" Hát vegyes, nagyon vegyes. A 2 órából az első totál unalom, szerelmi szálak és csöpögősség a maximumon (lehet ezért volt a nézőtér 80%-a nő..?) és kb ennyi. Nyújtották mint azt a bizonyos tésztát... A végére szerencsére húztak némi akciót, de azt is csak módjával. Az igazán nagy gond a főhősnővel volt, egyszerűen unalmasan játszott. Kb mint Lana a smallville-ben, nem tudott mást, csak depressziósan nézni, sóhajtani, meg nagyon elmebegetnek tűnni. De még azt is unalmasan csinálta. Én szívből lebeszélek mindenkit arról, hogy nézze meg, kivéve ha hihetetlen érzékeny lelke van és imádja az ultraromantikus filmeket. -
sandor4 #59 húha justil, te ezen a fórumon ki leszel végezve holnap 8 és 9 között -
#58 Az merész -
Justil #57 <magánvélemény>
én csak az első részét láttam, de a sötét lovagnál még az is fényévekkel jobb. a sötét lovag volt az a közönségsiker film, amit fél óránál tovább nem bírtam, annyira szar volt.
</magánvélemény> -
smaszi #56 "pedig a transformers sokkal jobb"
Látványban! De szigorúan csak abban...
Nekem tetszett az Alkonyat első része, mert szeretem a vámpíros-vérfarkasos filmeket, de igaz, ami igaz, rettenetesen hosszú ahhoz az egyszerű sztorihoz..Másodszori nézés kizárt!
A második filmet/könyvet nem láttam/nem olvastam, de ha ugyanilyen vontatott mint az első, hát inkább marad a jó öreg warez... -
#55 pedig a transformers sokkal jobb -
#54 Hát én megnéztem az Újholdat, és szerintem valami szörnyű volt... Az első rész még úgy ahogy tetszett, egyszer meg lehetett nézni,d e ez valami borzalom volt... színészi képességek=0, történet=0, és még sokminden=0... -
#53 korr.: "filmet"; "valakibe" = valaki -
#52 Az "Alkonyat" című 8x-9x percnyi filmet - most ennél csúnyább dolgok jutottak eszembe ám! - ügyesen belesuvickolta volna valakibe mondjuk úgy 20-22 percbe [erős túlzással, mert lehet, hogy ez is sok!], akkor egy sima Youtube filmecskének elment volna.
Megkapta volna magának az 1-2 napi hírnevecskéjét és slussz-passz.
Legfeljebb tini-cicababák hordozták volna az iPOD-jukon.
-
#51 Ilyenkor modta azt cimborám, hogy az emberiség hülyébbik fele jó lenne, ha megérne a kipusztulásra.
Imdb-n érdemes megnézni a film pontszámát, bár az imbd-n is azért vannak állatságok, de ekkorát azért nem téved a sok légy. :) -
#50 a penge kurvajo film (2 is meg jo, es vegulis a 3 is elmegy), az interju a vampirral majdnemhogy egy klasszikusnak mondhato. ezek mindenfele szempontbol jo, cselekmenyes, izgalmas filmek. ellenben a twilight gyakorlatilag 2 ora szintiszta idorablas volt az eletembol. miutan vegigneztem azt a tragyat, amikor megkerdeztem magamtol, hogy akkor tulajdonkeppen ez most mirol is szolt, nem tudtam ra valaszolni. mert semmirol nem szolt, 2 ora alatt gyakorlatilag szo szerint lofasz se tortent benne. lehet, hogy tenyleg erre nedvesedik a punci, de en mar azt is tulzasnak tartom hogy egy ilyen fostombot filmkent emlegetnek. -
#49 -
krajcsovszkig #48 Például anyám. :D De szerintem a tinicsajok 80%-a is.
Engem is qrvára idegesít, hogy mondja, hogy nézzem meg vele ezt meg ezt a filmet, mert az milyen jó és mikor megkérdezem hogy miről szól azt válaszolja "nemtom, az x-y játszik benne."...
A Gamer miatt fel kellett vele mennem Pestre, mikor kiderült hogy Kecskeméten nem adják (mert GERARD BUTLER, OMGOMG), pedig arról ő is tudta, hogy egy kalap szar. (Mondjuk a Marilyn Manson féle Sweet Dreams miatt megérte a film, de egyébként elég kaki volt.) -
Warhola #47 Érdekes ám ez a dolog srácok. Esti Kornél, Kundera, és Vonnegut az egyik kedvencem, de nekem is bejön a könyv. Ameliet, Makulátlan elmét, Jay és Néma Bobokat nézek főleg, de nekem is bejön a film. Pedig már nem éppen a tini kategóriába tartozok. Jó az is igaz, hogy én a második részért nem rohantam fejvesztve a moziba, sőt még nem is láttam. Szerintem tény, hogy van benne valami ami szerintem az átlag nőket mondjuk úgy 35 alatt megfogja. Sokat gondolkodtam rajta mi ez, mert énse örömmel vettem észre magamon, hogy azt kell mondjam húú nem is rossz ez a tvájlájt. Mi fogja meg a tiniket (akik talán nem is tinik)? Itt jönnek ám csak ki igazán a nemek közötti ellentétek. Ahogy itt a Penge lett említve, mint szuper vámpíros film, addig én (meg szerintem még millióegy másik nő) egyszerre az interjú a vámpírralt, és a kárhozottak királynőjét hoznám fel. És neem a Brad Ptt miatt, mert én pl őt nem kedvelem. Nem is a Tom Cruise miatt, mert Őt pláne nem. Akárhozottak királynőjében meg aztse tudom ki játszik. Egy bizonyos: ez a Stephanie beletrafált az fix. Csak azt nem értem, miért nem nekem jutott az eszembe. Elég kézenfekvő ám: vér, tiniszerelem, bonyodalmak, Robert Pattinson, és voilá! Kész a sikersztori. Szerintem az fogja meg az idősebb korosztályt, hogy ott a csaj, a srác egy vámpír, ELVILEG bármikor kinyírhatja és mégis vele marad. És ha belegondolunk a legtöbb nő a "rosszfiúkat" szereti. Amúgy nem védeni akarom ezt a Pattinson gyereket (aki tagadhatatlanul jól néz ki..), de mint hallottam megkapta Dalí szerepét a Little Ashesben. Én még nem láttam a filmet sajnos, de kiváncsi lennék rá, hogy ott mit alkot. Valaki nem látta véletlenül?? -
VinczeLacz #46 Szerintem van is benne igazság. Meg lehet nézni milyen közönségnek készülnek mostanság a filmek nagy része. -
#45 Részben igazad van. De itt már az első rész is kritikán alulian rossz volt. Valószínüsíthető, hogy a második rész se lesz jobb, mivel a színészek maradtak, a forgatókönyvíró maradt, és az alapregényt is ugyanaz írta. Tény, a rendező változott, de az kevés. Ezeknek a tudatában már nem biztos, hogy megnézi az ember a filmet.
Btw számomra, az utolsó használható vámpíros film az penge 1 volt(2 max szódával). Abban még megtalálható az eredeti vámpír kép, hogy vérszomjas, agresszív enyhén pszichopata, az embernél jóval erősebb lények. Stimmeltek az alaptulajdonságok. De ez... -
#44 hihetetlen, hogy időszakonként milyen trendivé tudnak dolgok válni. most mindenhonnan a vámpírok "csöpögnek" (minden értelemben ). és milyen érdekes, hogy egészen bram stoker drakulájáig vérszomjas szörnyeknek gondolta őket minden kultúra, azóta meg (a nyugati művészetben legalábbis) szerelmes, érzelmes, erotikus alakok. -
#43 phöj, egy rakás kecseg az első képen... -
winnie #42 "De ez hülyeség. Csak azért mert pl megan fox játszik a transformersben még nem fogok elmenni moziba megnézni ha tudom, h szar."
de épp ez az, hogy nem tudod, hogy szar. ha nem nézed meg. nyilván nincs olyan, aki megan foxért filmet nézni, mert ha a csaj érdekli, akkor loopolhatna egy pucsítós youtube videót. (meg is bukott a két saját filmje, ergó nem megy be miatta a moziba az ember.) -
CaptainRumi #41 Az a helyzet, hogy felsorolt eszközökkel mi ennél még sokkal többet is kihozhatnánk, viszont az (itthon legalábbis) maximum csak kritikai elismerésben részesülne, anyagilag semmiképp sem lenne jövedelmező :(
A "tinik végre olvasnak és az jó" gondolattal meg teljes mértékben egyetértek és reméljük, hogy túlnőnek a Harry Pottereken és Twilightokon, mert akkor van remény :D -
#40 De ez hülyeség. Csak azért mert pl megan fox játszik a transformersben még nem fogok elmenni moziba megnézni ha tudom, h szar. Semmilyen filmre nem adok ki pénzt, bármilyen színész van benne, ha tudom, h gyenge a film. Ki fizet azért, h csak megnézzen egy színészt, egy gyenge filmben, legyen az bárki? Akkor beírom google-be és 60000000 millió találta között nézegetem, de nem utazom el a moziig, ott meg még fizessek is érte. -
morden #39 Ha ekkora lé van a cuccban akkor hol van már a magyar remake, ilyen sztorit, effektet, színészeket, simán kiiizadunk magunkból mi is és bezsebeljük a világtól a nagy zsozsót :P ( ami nagyon pozitív a dolgoba, hogy végre-végre elkezdtek olvasni a tinik, meg kell becsülni!) -
Hesztia #38 Nehogy azt hidd. Az anyukák meg a kielégítetlen harmincasok is buknak rá. (Vagy ez egy és ugyanazon kategória?:P) -
CaptainRumi #37 nem tudom, mit vettél le abból amit közöltem, de én azokról írtam akik hagyták magukat elvitetni a filmre, miközben tudták, hogy egy szar. Te meg azt írtad te vitted el a barátnődet a filmre, nyilván mert kedvében akartál járni és nem tudtad, hogy szar.
egyébként barátnőd nem hiszem hogy rosszul járt a sötét lovaggal, de neked mint olvastam nem éppen jött be ez a filmecske. De hát igazad van lényeg hogy barátnőddel legyél. Harmadik részre is mész majd?