47
  • halgatyó
    #47
    2012-ben jön? Áááá! Ezt sejtették meg a maják! Lesz itt nagy összeomlás, még a Nap is beledől a kardjába ha meglátja.

    Nekem meg a t0k0m rettenetesen televan azzal, hogy egyre gyakrabban akarnak új (k**vadrága) oprendszerek megvásárlására KÉNYSZERÍTENI
  • Garrett27
    #46
    Ajánlom neked, hogy az sg helyett IDE írj és panaszkodj nekik, alátámasztva az elméleted. Aztán közölheted velünk a választ.
  • Getsu
    #45
    Hát jah:)

    Mostmár a windows 7 a nyerő
  • Gerygrey
    #44
    Persze, nem vonom kétségbe hogy vannak területek ahol a Linux verhetetlen, csak amire én használom a gépet az sajnos nem tartozik ezek közé.

    Játékra vegyek konzolt? Persze... Munkára meg egy Mac-et, netezni pedig egy linuxos PC-t. Lakásból is vegyek hármat, az egyikben megvacsorázok, átmegyek a másikba fürdeni, majd pizsamában átmetrózok a harmadikba, ahol álomra hajtom a fejem. Na, nekem kb ugyanilyen pazarlás lenne egy konzol.
  • MacropusRufus
    #43
    kimaradt: csak nekem tünt fel, hogy a fenti ábrából hiányzik a Vista? Vagy már annyira ciki rendszer lett, hogy inkább nem is említik? :o
  • MacropusRufus
    #42
    "WC papírnak talán még jó a kinyomtatott forráskódja, többre nem tudom sajnos használni."
    látod, már milyen előnye van számodra a nyílt forráskódnak. Én inkább bug-ot keresek benne és javítgatom, közben tanulok igen csak sokat, sok jó szakembertől.
    Te közben a ue. az anyagot klozet papírnak használod...

    Továbbra is azona véleményen vagyok, hogy mindenki azt használjon ami neki kényelmes. Azért nem kell szindi egy rendszert met a legújjabb extrabrutál grafikával szerelt cucc nem indúl el rajta, ui. több millió dolláros rendszerek vannak amik tökéletesen alkalmatlanok a játékora, (még az oly kedvelt játékszerverek is ui. egy szerver nem azonos egy játékgéppel)ergo: a lenti kommentelők szerint sz@r mert nem lehet rajta játszani meg PS-t futtatni stb. (tisztelet a kivételnek)
    Most írjam azt, hogy a windows egy rakat sz@r mert biztonságtalan? Vidóval tudom bizonyítani (ui. fogádás tárgya volt), hogy egy Novell-el megerősített windows clienst kevesebb mint 10 perc alatt szét lehet törni és nyertünk. Igaz - ez a windowsra nézve ciki - egy linux rendszer alól ment a támadás és semmi extra nem volt, közönséges nyerserő alkalmazása. Ennyire biztonságos a rendszer egy több százezer fonritos Novell alkalmazással együtt is. A német kollégákat tájékoztattuk (túlképpen velük ment a fogadás) és hát kissé pislogtak.
    De ettől függetlenűl még nem fogom azt írni, hogy winre, hogy szívesen használnám klozet papírnak a user manuálját, ha adnának hozzá (mert a lisence papír qurva kicsi)... :)

    aki meg játszani akar az vegyen konzolt, ezt meg a haver üzeni innen az irodából :)


  • Gamecube86
    #41
    Mi a szösz?! A zárt osztályra is bekötötték az inernetet? :O
  • andersh
    #40
    azért lesz világvége
  • Magiszter
    #39
    Egy emulált netook-on egy emulált szobában egy emulált felhasználó által emulálva.
  • passatgt
    #38
    és a halflife természetesen ubuntu netbook remixen egy emulált xpn(auro kinézettel) emulált ubuntun emulált windows 7-en emulált vistán megy
  • passatgt
    #37
    Ravkin már leírta:

    "és ha éppen nem nézel oda a monitorra elküldi a barátnőd telefonszámát az interneten keresztül, vagy azt hogy mennyiszer haltál meg a half life ban."
  • Magiszter
    #36
    Öröm olvasni a Windows-al kapcsolatos hírek fórumát. Komolyan ezt végigolvasni... rögtön jó hangulatra is derültem. :D

    Cikkhez (de komolyan): Kíváncsi leszek hogy milyen érdemi fejlesztésen megy majd keresztül a Windows 8. Hiszen nekem a már a 7 is minden igényemet kielégíti. Ráadásként a gépem minden porcikáját felismeri és az alap driverek is tökéletesen működnek, ellátják funkciójuk.
    Amúgy meg figyeljenek meg. Ha az én letöltött pornómra verik a f... nyáluk akkor tegyék. A személyes fényképeket úgy is offline szerkesztem és pendrive-on tárolom (egyszer szállt el gépem azóta minden fontosat azonnal 2 helyre mentek ki, pendrive és DVD.). Mivel én midig lelövöm a wi-fi-t ha éppen nem használom.
  • macleod2005
    #35
    Nagyon érdekes.
    Tegyük fel hogy tényleg ott a "trójai megfigyelő rendszer", akkor az mégis mi a tökömet figyel meg? Ezt áruld el nekem, ha annyira fene okos vagy...
  • vmiki88
    #34
    te egy vicc vagy...

    Ha jobb lesz a Win8, mint a Win7, akkor örömbödöttá lesz :)
  • kvp
    #33
    "vajon ebben nem lesz kamu az i/o prioritás?"

    Eddig sem volt az, csak a driver gyartok szabadon donthetnek, hogy tamgoatjak-e vagy sem. (a legtobben nem, de linux-nal sem jobb a helyzet)

    "Vajon többé nem látok beragadó bezárhatatlan folyamatokat?"

    Ez tervezesi kerdes, a winnt kernel-ek eseten ha a kernel-ben ragad be egy szal, akkor nem lehet kiloni a hozza tartozo folyamatot. Ez a monolitikus kernelek atka. (linux eseten ha a kerdeses szal a kernel lock-ot is fogja, akkor az egesz gep merevre fagy)

    "Vajon végre nem látok ebben olyan ablakot ami a kép 5. dimenziójában van, mert sehogy sem lehet rákattintani, vagy háttérbe rakni, bezárni? :D"

    Ilyen most sincs, alapvetoen driver/gdi hiba ha kint marad egy nem letezo ablak. Viszont a ddk-hoz adott tool-ok kozzul az egyikkel kilohetoek.

    Mas:
    Szolgaltatoi megfigyeles van, de azt az allam nezi. Az ethernet csomagok keslelteteset nem nezi senki, sot jopar rendszeren nincs is ethernet layer. Peldaul dial up eseten csak ppp van az ip csomagok alatt. Kabeles vagy adsl-es netnel az ethernet csomagok csak a kabeles router dobozig mennek. Ezert van az, hogy a kabeles router-en kivul senki nem is latja a felhasznalo ethernet cimet, sot ha usb-n van radugva a gep a dobozra, akkor meg ethernet csomagok sem nagyon vannak. Adsl eseten a kabelszolgaltato rendszerebol mar a szolgaltato gateway-enek ethernet cimevel egy ip-s tunnel-en jonnek ki a megfigyelt adatok, amikben mar csak ip csomag van. Az ip szolgaltato ezeket a tunnel-eket bontja ki, majd a felhasznaloi azonositas es szamlazas utan a sajat gateway-enek az ethernet cimevel mennek tovabb a mar tunnel nelkuli ip csomagok. A windows-ok semmilyen titkos adatot nem kuldenek semmilyen kozpont fele, csak ha a felhasznalo engedelyezi a rendszer azonositasat. (az auto update letiltasaval ez kikapcsolhato) Ertelmes emberek meg bekapcsoljak a beepitett tuzfalat is, drop all incoming beallitassal, tovabba kikapcsoljak az automatikus rendszerido es egyeb frissiteseket is. (frissiteni lehet tovabbra is, csak kezzel kell rakattintani) Egy gyari tuzfallal jol beallitott windows semmilyen ki es bemeno adatot nem produkal, csak ha a felhasznalo kulon keri ezt. Ezt viszonylag konnyu ellenorizni ha bekotunk a gep es a halozat tobbi resze kozze egy lehallgato rendszert es megnezzuk az abbol kijovo adatfolyamokat.

    Sokfele megfigyeles van, de a microsoft csak az xbox live rendszert figyeli meg, azt is csak azert mert minden xbox/xbox360-as egy titkositott vpn kapcsolaton csatlakozik a ceg kozponti rendszerehez, majd a kozponti gateway-en keresztul lathatja csak az internetet. Ez a tuzfal vegzi a megfigyelest, foleg az amerikai kormany keresere, mivel ok sem voltak kepesek feltorni a titkositast. (ezert kertek hozza szabvany hozzaferest, mint ahogy azt a skype eseten is tettek)
  • Gerygrey
    #32
    Nekem tökmindegy hogy kinek a hibája. Nem érdekel miért nincsenek az általam használt (amúgy elterjedt, széles körben használt) szoftverek linuxra, nincsenek és kész, ergo nem tudok linux alatt dolgozni. Ugyanez igaz a játékokra is.

    Amúgy meg egy évtizede használok Windows-t, és úgy az XP SP2-ig volt igencsak problémás, mára már kiforrta magát annyira hogy ne érezzem égető szükségét annak, hogy váltsak, és szokjak meg egy tök új rendszert. Szóval még ha csak netezésre használnám a gépet, akkor is maradnék a Windowsnál.
  • VinczeLacz
    #31
    Hadjad már, szegény azt sem tudja mit beszél... Nagy XP fan, miközben szidja MS-t. Bár ezek a hosszú leírások már fárasztóak, pedig mindig feldobja a kedvem egy-egy ilyen szövegelése :D
  • narumon
    #30
    Hehhe én ugyanigy jártam csak forditva. Annyit baszakodtam az UBUNTUval hogy inkább felraktam a Win7-et, azóta békesség van és nyugalom, egyszerű, gyors, és minden alkalmazásom fut rajta.
  • pasi29uk
    #29
    Nem az oprendszer hibája, hogy nincs rá varrógép vezérlő program ami csipkéket hímez...
  • daemon017
    #28
    Csak így tovább Micro$uxx remélem 2012-re tönkrementek.
    Nekem elegem van a windowsból,megelégeltem a sok telepítést,idegességet inkább felraktam az új ubuntut :D egyszerű,gyors és minden windows alkalmazásom fut rajta..
  • Gerygrey
    #27
    2003: A Microsoft piacra dobja a Windows XP szervízcsomag 1-est, amelyben még többet finomítottak a megfigyelőrendszer bétáján,

    Az aláírásodban meg ez van:

    Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux !

    Akkor miért hajrá XP? Az nem figyel meg? LOL

    Egyébként a ChromeOS is érdekes, a magadfajta összeesküvés-hívő retardált idióták egyik kedvenc közellensége a Google aki mindent tud rólunk, és akkor jajmostmilesz. Hogyhogy te mégis egy olyan oprendszert istenítesz, aki ettől a gonosz, cionista cégtől származik, ráadásul még ki sem próbáltad, próbálhattad, mivel 2010 végén jelenik csak meg? Honnan tudod, hogy az nem fog megfigyelni? :)

    Én azt mondom neked, használj DOS-t és tépd ki a hálókártyát a gépből. A kábelt kihúzni nem elég, mert - mint az közismert - a zsidók minden egyes hálókártyára ráintegrálnak egy 3G modemet és egy GPS jeladót amelyek a gép kikapcsolt állapotában is küldik a jelet.
  • mad mind
    #26
    Király. Szóval mire is jó ez, csak azért mert a fél terás vinyóm filelistájának a továbbítása is napokba telne így, és azzal még sokra nem mennek, bármennyire is NSA-k.
    Amúgy 1984-ben még szerintem nagyon sok dolog kijött, pl. Die Ärzte:Debil
  • caprocorno
    #25
    Ember hát holvoltál eddig? Már aggódtunk
  • Flang3r
    #24
    A múltkor néhányan reklamáltak, hogy túl kevés a bizonyítékom, hogy a Windows Viszta és a Windows 7 a leírt Windows kronológiám szerint igenis trójait tartalmaz. Hát itt most találtok újabb közvetettt bizonyítékokat a sok ezerből:
    Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal is a Windows 7 fejlesztői közt

    Illetve néhányak pukkasztása kedvéért mégegyszer emlékeztetőül a kronológiám:

    [i]1984 (!): a Microsoft Windows 1.0 kiadása (Orwell évében)
    2000: A Microsoft kiadja a Windows 2000-et amelyben a beépített trójai alrendszerük még alfa és kiadáskor inaktív állapotban van,

    2002: kiadásra kerül a Windows XP szervízcsomag nélküli változata, amelyben a S.A.M. és Háttérben futó intelligens adatátvitei szolgáltatásba gyárilag integrálva , de inaktívan és béta állapotba kerül a trójai megfigyelőrendszer újabb verziója. Ezzel egyidőben a Windows 2000 szervízcsomagjai is megkapják a béta trójai -rendszert. A gyárilag inaktív trójai-kapuk, tárt karokkal várják a titkosított utasításokat a felhasználó megfigyelésére, a népszerű programoktól, mint pl. a Real Networks , az Apple vagy a Google termékei (a népszerűbb vírusírtók persze semmit sem találnak),

    2003: A Microsoft piacra dobja a Windows XP szervízcsomag 1-est, amelyben még többet finomítottak a megfigyelőrendszer bétáján,

    2004: Előkerül a Windows XP Service Pack 2, amelyben a trójai megfigyelőrendszer már Release Candidate állapotban van, ugyanúgy mint a Windows 2000 Service Pack 4-ben. A Microsoft természetesen a továbbiakban NEM ajánlja a Service Pack 2 nélküli Windowsok használatát, továbbá egy rakás -Microsoft Lobby partner cég által kiadott- szoftver NEM támogatja (!) a továbbiakban az SP2 nélküli Windowsokat,

    2006: A Microsoft a Viszta kiadásához időzítve kiadja a Windows XP-hez az SP3-at, amelyben már gyárilag aktív a kémrendszerük és szándékosan , el van butítva, illetve le van lassítva a gép, hogy a birka nép "utolsó mentsvára" majdan a Windows Vista feltelepítése legyen,

    2007: Elkészül a Windows Viszta, minden idők legnagyobb méretű kémprogramjának béta verziója, amely feltelepített állapotában akár 15 gigabájt szabad helyet is elrabolhat drága adathordozónkból, már a feltelepítés "pillanatában". A gyakorlatilag zéró (azaz 0) fícsör, újítás, helyett, kapunk egy igazán ízléses parasztvakítást, az AERO formájában, és egy valós fícsört is : immár egyenként szabályozhatjuk az applikációk hangerejét (ami Linuxokon már évekekkel azelőtt megszokott volt) A Windows Vistában már gyárilag aktív a trójai kapurendszer, és nincsen semmi szüksége harmadik fél által megírtnak feltüntetett szoftverek külsó kapunyitására, csakúgy, mint a Windows XP SP3-mas verziójában és későbbi Windowsokban,

    2009 október: 2 évvel a Windows Viszta bukása után , a Microsoft szemellenzős taktikáját bevetve, tűzön-vízen keresztül akarja vinni a terveit, ezért a Viszta erős, és egyértelmű bukása ellenére piacra dobja, ugyanazon a vonalon fejlesztett kémprogramjának legújabb, befejező verzióját: a Windows 7-et.

    és egy kis idézet miként b*szik ki a Microsoft a kedves átlaglúzerral:

    "...Annyit elárulok, hogy a jelszavakat nem TCP streamként küldik el , hanem egy "Ethernet-delaying"-nek nevezett eljárással jutattják el a szolgáltatókon keresztül a Microsoft szervereibe.

    Az eljárás lényege, hogy két átlagos pingidejű ethernet packet között eltelt időközt nyújtják meg szándékosan, ezzel egy bitet kifejezve és eljuttatva a szolgáltató felé, sok kis időeltolódásból , melyek néhány milliszekundumosak, inicializálnak egy ethernet-delay frame-et, melyeknél a bithibaarány a küldési sebesség ingadozása miatt igen nagy, ezért tele van hibajavító CRC paritásbitekkel. Az eljárás lassú, néhány megabájt "rendes" ethernet adat között így maximum néhány kilobájt adatot lehet továbbítani, természetesen titkosítva, és ami lényeges a felhasználó tudta nélkül és bizonyíthatatlanul. A felhasználó az egészből mindössze annyit vesz észre, hogy az átlagosnál egy picit lassabb az internetje...
  • Flang3r
    #23
    "2012-ben jön a Windows 8"

    Hurrá ! Már alig várjuk ! A WinFOS Viszta és a 7 után majd azt is jó nagy ívben fogjuk a kukába dobni...
  • sathinel
    #22
    Nekem pl most minden igényemet kielégítené egy linux is. Ubuntu pl. És a felhasználók minimum 80%-a szintén elvan vele. Igaz most egy win7-el telepített laptopon nyomom, de játékra nem használom. Átlag felhasználók nagyrésze netezik, zenét hallgat, videót néz, chat-el, telefonál a gépén, és mást nem használ. Ezen igényeit ugyanúgy mint win alatt megteheti egyszerűen. Idekinn pl angliában alig látsz embert aki nem előrre telepített gépet vesz, és mégis adtak el sok linux-os gépet. Openoffice, és más termékeket sem kell bemutatni.
  • Sanyix
    #21
    há persze. Pasziánsz használatánál én se találkoznék ;)
  • Gerygrey
    #20
    Na persze.

    Nekem az operációs rendszer az a valami, ami alkalmassá teszi a vasat munkára és szórakozásra. Mivel számomra a Linux perpillanat egyik feltételt sem teljesíti, nem tudom oprendszernek nevezni. WC papírnak talán még jó a kinyomtatott forráskódja, többre nem tudom sajnos használni.
  • Gerygrey
    #19
    usb-eszközök leválasztásához nem egy bolhaikont kell vadászni a tálcán ÉS eltávolíthatók, amikor akarjuk

    Én amióta USB eszközöket használok, csak megfogom és kitépem őket amikor már nincs addatmozgás. Baj? :)

    a notepadban pedig alapértelmezetté válik a "hosszú sorok tördelése

    Mert mekkora meló ám kipipálni :)
  • FoodLFG
    #18
    Abban én sem kételkedem
  • Ferrer
    #17
    Szerintem 2012 a linux éve lesz!
  • gothmog
    #16
    forradalmi újítások: bevezetik a tabokat a fájlkezelőben, az egérgörgő nem csak a fókuszban levő ablakon fog működni, az usb-eszközök leválasztásához nem egy bolhaikont kell vadászni a tálcán ÉS eltávolíthatók, amikor akarjuk, a notepadban pedig alapértelmezetté válik a "hosszú sorok tördelése". Irtózatos munkával ezt mind feltalálják, kifejlesztik, és implementálják.
    (A merevlemez folyamatos basztatása, a hízás és a kártevőmágnes felépítés marad)
    [/troll]
  • balee66
    #15
    Én Win7-ben még egyikkel sem találkoztam.
  • Vorpal
    #14
    Kell ám az ilyen hír, hogy Arrikistor alias Hottod alias Flanger itt flémeljen majd 3 éven keresztül a mamája házából.
  • Sanyix
    #13
    vajon ebben nem lesz kamu az i/o prioritás?
    Vajon többé nem látok beragadó bezárhatatlan folyamatokat?
    Vajon végre nem látok ebben olyan ablakot ami a kép 5. dimenziójában van, mert sehogy sem lehet rákattintani, vagy háttérbe rakni, bezárni? :D
    (eddig a win7-ben ezekkel a változatlanságokkal találkoztam amiben semmi fejlődés xp- óta :D)
  • Ravkin
    #12
    Arrikistor alias Hottod alias Flanger, épp most hívott fel telefonon, hogy elmagyarázza miért lesz epikus bukás a windows 8, ami feltehetőleg tovább lassítja és bonyolítja a számítógép használatát.

    A lényeg hogy már a windows 95 ben benne volt az a trójai megfigyelőrpogram, (ne kérdezzétek hogy akkor most melyik) ami a windows 7 be már kiforrottan belekerült, igaz a windows 7 maga egy másik családba az nt be tartozik de ne zavartassuk magunkat, a lényeg hogy benne van és ha éppen nem nézel oda a monitorra elküldi a barátnőd telefonszámát az interneten keresztül, vagy azt hogy mennyiszer haltál meg a half life ban.

    Feltehetőleg az amerikai illuminátus pénzembereknek lehetett annyi ereje és szabadideje hogy beleimplantálja ezt a rendszert a windows 7 be, és a helyzet csak rosszabbodni fog nem pedig javulni.

    Szóval vigyázattok a windows 8 al mert az is hatalmas bukás lesz mert ez is a, idézem "hodáj vinfos visztára épül"

    Szóval ha lehet kerüljétek a rendszert, és ajánlja nektet az ubuntut.
  • Narxis
    #11
    Midori
  • szily3
    #10
    Arra nem is gondol senki, hogy Bill Gates az Anyikrisztus és a következő Windowssal jön el a világvége?
    Persze az is lehet, hogy az vezet majd el a Nirvana-ba XD
  • pasi29uk
    #9
    Hardveres gyorsító kártyát is adnak majd hozzá?
  • bardocz
    #8
    Pár hónapra senki sem fog új oprendszert venni, hisz mind meghalunk.