25
  • Julius Caesar
    #25
    A 10/4 nem is rossz, mert akkor négy pontból tízet adtál. Tehát 2,5x jobbat adtál a filmnek, mint a skála!
  • Danecay
    #24
    Pedig ebben a formában, dramatizáltabban, sokkal jobb lett volna szerintem. Így nem volt súlya az egésznek, mit sem értek a hatalmas katasztrófák, hiszen eljópofáskodták az összes életveszélyes szituációt és izgulni sem volt miért mert úgy is tudtuk, hogy SPOILER ON: mindegyik főbb szereplő túléli az egész eseményt, és az emberiség sem pusztul el. SPIOLER OFF
    Sajna ez a gond az Emmerich filmekkel, nagyon kiszámíthatóak, gondoljunk SZINTE bármelyikre is: Godzilla, Függetlenség napja, Holnapután, a 10.000 BC-t még mindig nem néztem meg, most pedig a 2012. Látványosak, de el vannak jópofáskodva, ha szükséges, ha nem. Nem azt mondom, hogy ez minden esetben baj lenne, de állandóan? Ezért is sejtettem, hogy mire lehet számítani a 2012-vel kapcsolatban, és kb. azt is kaptam, igaz legalább nem csalódtam :) de pozitívan sem.
  • Stefling
    #23
    Szerintem a 2012 igenis nagyon jó folm volt, elmentem, megnéztem és nagyon tetszett nekem is és tesómnak is!
  • NEXUS6
    #22
    Olyan volt amilyenre számítottam. Sőt kellemesen csalódtam mert a film tudott azért önmagán nevetni. Lehet, hogy gyengék voltak a poénok, de legalább voltak. Ugyan ez vérkomolyan, mindenki halálravált faarcal zokogja a másik nyakába, hogy mennyire szereti és még poén se lenne, hát az lenne az igazán tök ciki (Deep Impact - néger elnök stimmel:).

    Jó kis limonádé volt, azt hiszem mindenesetre, most néztem meg először és egyben utoljára!;)
  • blessyou
    #21
    Hát tényleg elég pocsék film. Barátnőmmel néztük, de kábé fél óra után már előre megmondtuk minden jelenetnél, hogy pontosan mi fog történni, még a szöveget is jó eséllyel eltaláltuk. Egyedül a 20 perc látvány volt, amiért azt mondom, nem ment kárba a mozijegy, de ez nem menti meg. Szinte minden ziccert kihagytak ebben a filmben, a moralizálás meg csak ront a helyzeten, nem beszélve arról, hogy marhaság az egész sztori. Én azt mondom, ne nézzétek meg, hacsak nem vagytok rá nagyon kíváncsiak.
  • supi007
    #20
    A 2012 nem volt nagyon jó film. Nekem 10/4. Mondjuk már mindegy mert a mozijegyet megvettem :)
  • ddt500
    #19
    Amúgy már 450 milliónál jár a film. 550-600 meg lesz. Ez azért masszív nyereséget jelent. (Mondjuk a folytatásnak csekély az esélye.)
  • Barakukk
    #18
    Csupán azt akartam érzékeltetni, hogy nálunk mindössze két filmet néztek meg többen, de az tényleg helyesebb érvelés lett volna, ha azt nézzük, hogy nem folytatásként, feldolgozásként, előzményfilmként lett a harmadik legjobb. Önálló ötlettel rendelkező filmként pedig a legjobb.
    Amúgy én az életben nem néztem volna meg A végső állomást, ha nem 3D-ben megy. amúgy én úgy tudom, hogy két mozit minimum nyitottak a Jégkorszak 3D-vel egy időben, ezek Miskolc és Debrecen.
  • winnie
    #17
    akkor nem láttad a filmet. csekkoltam és az 1., a 4, az 5. és a 6. sem klisé.
  • Nonix
    #16
    2012-ben szinte nincs olyan jelenet ami nem klisé lenne.
  • immovable
    #15
    Az meg, hogy azért nem mennek a fiatalok, mert nincs benne az aktuális hype liba elég vicces megállapítás. Bár lehet, hogy az amcsik ennyire debilek, de nehezen tudok elképzelni filmet amire csak azért mennék el, mert játszik benne xy.
  • immovable
    #14
    Gyenge kezdés, mert szar a film. Megnéztem (én balga) kérdezték tőlem sokan, jó-e, mondtam nem, ezért, meg ezért....mondták, ok akkor nem mennek, max letöltik. Gondolom mások is voltak vele így. Tehát gyenge kezdés, mert nem jó a film.
  • flimo
    #13
    Na nehogy már egy látványfilmnél az számítson a fiataloknak, hogy ki a főszereplő, ennyire ne nézz le minket. Sokkal inkább az lehet a dolog mögött, hogy a fiatalok elolvasták twitteren, facebookon, hogy ez a film bizony oltári szar, és inkább kihagyták.
  • winnie
    #12
    azt te is meg tudod ítélni, hogy mi a jó és mi nem. persze, hogy a stúdió azt mondja, hogy jó.
  • krk
    #11
    Egy másik oldalon azt olvastam, hogy remekül kezdett a film, és most nem tudom, hogy pezsgőt bontsak, vagy zokogjak.
  • Alien!
    #10
    nemcsodálom,hogy szarul teljesít,mert az első 20perc effektparádéja után van kb 1,5 óra üres,közhelyes borzasztó unalmas rész....nemistudom miért kellett ennek 2,5 órásnak lennie?!?!?
  • ddt500
    #9
    Én kétszer is megnéztem az gáz? Annyi látványos jelenet volt benne, hogy elsőre lemaradtam néhányról mert rossz szélét néztem a vászonnak.Amúgy nekem tetszett csak egy dolog zavart. A 3X-i "kiesik a reptér a repülő alól" jelenet.
  • wedge31
    #8
    Lényegtelen a gyártoknak a worldwide bevétel mert azt a forgalmazó lenyulja mindig az amerikai bevétel a döntö és ha ott nem hoz 200milla felett akkor az bukta szagu.
  • winnie
    #6
    ennek az amerikai kezdésnek biztos nem örültek.
  • Etinger
    #5
    Azért a csalódást keltő az erős ide. Szerintem örülnek a fejesek :)
  • kalapos01
    #4
    A Jégkorszakkal egy, azaz 1 mozit nyitottak. Többet nem, de ha pénzt hasonlítanál össze, bevételt, akkor ennek lenne értelme. De hol számít egy filmnél az, hogy 2D vagy 3D, ha nézőszámról van szó. Írj összegeket és máris értelmet nyer a kommented.

    Az meg, hogy a HP6-t heti pár ezren látták 3D-ben... Ha feleannyian látták volna, akkor is veri a 2012-t.
  • Andrews2007
    #3
    Production Budget: $200 million

    Domestic: $81,721,057 33.8%
    + Foreign: $160,000,000 66.2%
    = Worldwide: $241,721,057

    200 millióba került nem olyan rossz ez a 241 milla eddig szerintem eddig Emmerich számára sajna vagy nem sajna. :)
  • Barakukk
    #2
    Az nem jutott az eszünkbe, hogy a fiatalok nagy része azért nem ment moziba, mert már a New Moon-ra gyúrtak? Elvégre az éjféli vetítések alapján már rekordot is döntött. http://blockbusters.blog.hu/2009/11/20/ujhold_siker
    Amúgy lehet, hogy Amerikában nem volt olyan túl nagy durranás, de világszerte 225 millió dollárt hozott a múlt hétvégén. Többek között hazánkban 82 515 nézővel a legerősebb nyitás idén, amit csak 2D-s kópiával rendelkező filmek között mérnek. Ugye a Jégkorszak 3D - A dínók hajnala 144 ezer nézővel (de 5 nap alatt) hódított főleg azért, mert sok vidéki multiplexben a premierjével egy időben nyitottak 3D-s termet, vagy a Harry Potter és a Félvér herceg 167 ezer nézővel, aminek van IMAX változata. Ja, és a 2012 nem is folytatás vagy remake, így e tekintetben csak a Fel hozott többet, ami nem folytatás vagy remake.
  • bcrics
    #1
    vóóó--itt a planet 51?:)