416
...vagy mi sz*r...
  • ManOfTheLight
    #416
    N3whouse szerinted a bürger king egészséges?
  • NessieGraf
    #415
    Úgy jön ide a válium, hogy a macskagyökér nyugtató hatású összetevőjét tartalmazza a macskagyökér egyéb összetevői nélkül.

    #398 A kiindulópontokat megadtam. A részleteknek nézz utána magad. Én már öreg vagyok ahhoz, hogy bárkinek bármit bizonygassak.
  • Ron Ragm
    #414
    A bevitt mennyiségnek mindkettő nagy százaléka a májban bomlik, mindkettőnél rengeteg citrát keletkezik, megnövekedett zsírsavszintézis (magas lipidtartalom a májban/véráramban), több szabad zsírsav (izominzulinrezisztencia) és mindkettő aktiválja a JNK1-et ami deaktiválja az IRS1-et (májinzulinrezisztencia).
  • Fbn Lx
    #413
    Pont, amikor a második világháború után hirtelen beindult az ipari fejlődés, egyre nagyobb mennyiségű káros anyagot bocsátottunk ki, akkor kb. 20 éven át mégis fokozatosan csökkent az átlaghőmérséklet. Ennél jobb cáfolat nem kell az üvegházas felmelegedésre...
    A havat én is szeretem, de ki tudja meddig melegszünk még, ez eléggé kiszámíthatatlan... ezer évvel ezelőtt pl. néhány fokkal még nagyobb volt az átlaghőmérséklet... szóval lesz ez még rosszabb is
  • Fujiryu
    #412
    Nade akkor mit akartál mondani?
  • Willenbrock
    #411
    Földtörténeti időszakkal mérve azért elég gyorsnak tűnik ez a felmelegedési folyamat.Az utóbbi 10 év alatt látványosan enyhültek a telek,úgy tudtam hogy a jégkorszak végi felmelegedés is egy sokkal hosszabb folyamat eredménye voltmint pl 10-20 év,bár a neten olyat is olvasni hogy nagyon gyorsan-pár év alatt mentek végbe óriási változások.Bárhogy is van én sajnálom hogy mostanában a tél kimarad-szerettem a havat-gyerekkoromban szinte minden évben hullott belőle elég sok és 1-2 hétig meg is maradt,de itthon már csak emlék marad úgy tűnik):
  • Ron Ragm
    #410
    Jó, de én alapból is a mennyiségről beszéltem, a hasonlat csak erős tűlzás volt mivel végeredményben mindkettő ugyanot köt ki, kivéve ha kimerült a máj glikogénkészlete.
  • Fujiryu
    #409
    Sehol.Pont ezért céloztam rá, hogy kár elkezdeni.
  • Ron Ragm
    #408
    És hol kezdtem el vitatkozni róla?
  • Fujiryu
    #407
    Az alkohol és a fruktóz TELJESEN más úton bomlik le.A kettőnek semmi köze egymáshoz.Kár erről vitatkozni.
  • Fbn Lx
    #406
    "ipari felmelegedésnek"
    ez wtf. mindegy, hülye vagyok
  • Ron Ragm
    #405
    Persze, mivel két különböző dologról van szó nem bomlik le teljesen ugyanúgy, de a citrát körig mindkettő nagy mennyiségben jut el (ellentétben a glükózzal), majd ugyanúgy mindkettőből szabad zsírsavak keletkeznek. Csak ugye az egyiket mérsékelten szabad csak fogyasztani, a másikat ott szórják ahol tudják.
  • Fbn Lx
    #404
    akkor jól benyaltad te is, az ipari felmelegedésnek semmi köze a globális felmelegedéséhez.
    Az üvegházgázok nagy részét a természet bocsájtja ki, legjelentősebb a co2, ami bomlási folyamatok, és az óceán felmelegedésének terméke, ehhez képest az emberi termelés hangyaf*sz.
    A telek enyhülnek, mert a Nap egy aktívabb ciklusba ért, gyakoribb a napkitörés. A középkor első szakaszában/közepén enyhébb telek voltak, mint most. A ciklus ismétlődik.
    Ember okozta globális felmelegedés = politika.
  • bardocz
    #403
    Amióta létezik az ipar minimális mértékben, azóta van környezetszennyezés. Az első vastárgyak még rozsdaállóak voltak, ezért is maradt fent jópár, míg a későbbi korokban a Föld légkörébe annyi kén, és hasonló dolgok kerültek, hogy ugyan azzal az eljárással már nem tudtak olyan tiszta vasat csinálni, és a korrózió is megjelent.
  • Fujiryu
    #402
    Kíváncsi vagyok ki csinálta a sok gázt anno amikor Mezopotámiából sivatag lett :)
  • Fujiryu
    #401
    A fruktózos részben azért nálad is van egy kis zavar.Valóban van köze az alkohol és a fruktóz lebontásának egymáshoz, mert mindkettőben szerepet játszik az alkohol dehidrogenáz, csak míg etanolból acetaldehid lesz addig a fruktózból, glicerinaldehiden keresztül glicerin lesz.Az egyik 2 a másik 3 szénatomos.A fruktózból glicerinaldehid 3 foszfáton keresztül bekerül a glikolízisbe, szóval az enzimnéven kívül semmi köze nincsen az alkoholhoz a lebontásának...
  • Willenbrock
    #400
    A légkört tényleg tönkrevágták-pl.kb. 10 éve enyhülnek a telek ez már látható is.De az is biztos hogy nem a tehenek és disznók fingásától van ez hanem az USA és Kína ipara miatt.Ezek ketten ereszik ki a káros gázoknak kb.80%-át és nem hajlandóak még szűrőket sem beszereltetni,ezért alá sem írják a Kiotói-egyezményt.
  • Ron Ragm
    #399
    Még mindig a hozzáállással van a gondom, és nem azzal hogy mi is a helyes étrend mert abban igazat adok. A természetes benzoesav miben különbözik a mesterségestől? Csak mert "mesterséges"? És az rossz? Lenntebb volt egy nagyon jó hozzászólás: "Egy ember által ültetett fa nem mesterséges?"

    Visszatérve az étrendre még mindig tartom az állításomat hogy kevesebb cukor/több rost a fő oka annak hogy visszaállt a testsúly, és nem a "mérgek". Készételeket, nagyipari húsokat szokás cukrozni, zöldség/gyümölcsök meg magas rosttartalmúak. Mivel elterjedtek az alacsony zsírtartalmú kaják a koleszterinmánia miatt, elkezdtek cukrozni mindent - nulla zsírú és szénhidrátú kaját meg nem eszik senki mert egyszerűen szar íze van. Nézz utána hogy a fruktózt (ami az iparilag felhasznált cukrok/szirupok 50-65%ban tartalmaznak) hogyan is bontja le a máj (mert 100%-ban a máj bontja le). Meg fogsz lepődni, szinte majdnem ugyanúgy mint az etanolt - csakhát azt az agyhoz is eljut, azért lehet tőle berúgni.

    A válium meg már gyógyszer, koncentrátum - nem értem hogy jön ide. Nem hiszem hogy bárki is 90%-os tartósítószerkoncentrátumot kapna az itala helyett.
  • Fujiryu
    #398
    Ebből még mindig hiányoznak a tények...
  • kocsisgabor9999
    #397
    TUROS PALACSINTAT ETTEM, JOHET A BELRAK!!!! :D:D:D:D:D:D
  • NessieGraf
    #396
    Az áfonyában természetes benzoesav van, nem beszélve a többi összetevőjéről. De egy egyszerű példa:

    Macskagyökér. Főzz belőle teát. Garantáltan nem fogod túladagolni, ha meg bírod inni. (Nekem nem sikerült.) Enyhe nyugtató hatása van.

    Valeriana. Régi, enyhe hatású nyugtató, macskagyökérből készül. Az eredeti növény sok alkotórészét tartalmazza. Kb. ártalmatlan.

    Válium. Szintén macskagyökérből készült eredetileg, de már csak a nyugtató hatású komponenst tartalmazza. Már mesterségesen is előállítják. Talán nézd meg, hány klinika van az USA területén, amely válium függőket kezel.

    Egyébként meg a vegyszerekkel dobálózás: szerinted melyik iparágak bevétele a legnagyobb?

    Amúgy meg bátran elhiheted, hogy a készételek, fűszersók elhagyása, a nagyüzemi hús háztájira váltása, a gabonák, hüvelyesek, zöldségek arányának megnövelése, valamint a nem cukorral és nem édesítő vegyszerekkel készült édességek bevezetése az étrendembe, egy éven belül visszaállította a számomra természetes testsúlyomat (-40 kg). És hidd el, nem keveset eszem. Nem lettem vegetáriánus és semmiféle elvarázsolt dolgot nem műveltem magammal. Ma például zöldséges lencseragut ettem ebédre tésztával és sült szalonnával. Uzsira meg dióval megszórt almakompótot.

    Amit meg a mérgek tárolásáról említettem, a témában több orvost, természetgyógyászt, esetleg egy személyben mindkettőt személyesen is megkérdezhetsz. Priviben küldesz emilcímet, küldöm az elérési listát.
  • kocsisgabor9999
    #395
    De a tudos barataink meg mercivel jarkalnak? VAGY MIT KEPZELNEK MAGUKROL??? :D
  • Fbn Lx
    #394
    valami elmebeteg kitalálta, és sokáig körüzenetként terjedt a különböző közösségi oldalakon, éveken keresztül...
  • Ron Ragm
    #393
    Ez jó, ezt csak most olvastam, hogy tud egy molekula egy másik molekulától egy molekulával eltérni? :D
  • Ron Ragm
    #392
    Szóval azért híznak el az emberek mert a máj a "mérgeket" a már meglévő zsírsejtekben tárolja el? Ez sehogy sem jön ki.
    Könnyű ilyenekkel dobálózni hogy "mérgek" és "vegyszerek", jól hangzik meg lehet rázni az öklöket de a konkrétumok elfelejtődnek. A benzoesav pl az egyik előszeretettel használt tartósítószer, aki szerint "méreg" annak javaslom hogy ne egyen áfonyát...
  • Fbn Lx
    #391
    Elmehetnének már az üvegházhatású gázos rohadt propagandájukkal. Az a baj, hogy sok zöld még mindig benyalja ezt.
  • NessieGraf
    #390
    Szép a cikk.

    Az meg még külön tetszett, hogy lassan f**gani se szabad, mert árt a bolygónak.
  • Mersant
    #389
    jo etvagyat
  • Willenbrock
    #388
    Ja így kell csinálni:D
    éjszakai sajtburgerezés
  • Unreal1942
    #387
    Igen, piásan kiváló :)
  • bardocz
    #386
    Sajtburgert önmagában néha eszek(esti berúgásoknál legjobb, mert 3-kor már csak a mcdrive van nyitva), de rendes hamburger után soha többé.
  • Willenbrock
    #385
    Nekem van rá gusztusom,néha ha bemegyek egy mekibe mindíg azt eszek-és persze kólát iszok hozzá vagy gyömbért-úgy finom.
    Ami szerintem nagyon undorító(hányinger kerülget tőle)az a főtthús.
  • bardocz
    #384
    Ilyen után megenni egy sajtburgert valami undorító élmény:D
  • Willenbrock
    #383
    Csupa finomság,én az 1-est szeretem,a sajtburgert mégjobban,szalonna is jöhet,ezek finomak-jó koleszterin van bennük:)
  • NessieGraf
    #382
    Szerintem a háztáji, a falun lakás, vagy ismerős keresés háztájival rendelkezők között, ahol kinél ez, kinél az kapható, elég ennek megoldására. Ahogy elnézem, csak az jár jól, aki ezt mihamarabb meglépi. Ma illetékeseink a még kevesebb munkahelyre szavaztak ugyanis.
  • kocsisgabor9999
    #381
    Te hol laksz? Szuper farmon? Amugy tenyleg, hogy csinalod?
  • NessieGraf
    #380
    Amit nem teszteltek rendesen, az maga a H1N1 az oltásban. A többiről már eddig is tudták, hogy egészségtelen. A H1N1 oly mértékben nincs tesztelve, hogy komoly orvoscsoportok kételkednek a létezésében is. De ez nagyon hosszú lenne itt.

    #375 A testalkatod szempontjából lényeges, hogy milyen a tápanyag felszívódás a szervezetedben. A helyedben a napot gabonakásákkal kezdeném. Hajdina, zab, köles, árpa. Lehet édes, lehet sós. Tehetsz rá hagymát, szalonnát, lekvárt, amihez kedved van. Ezek a gabonák nemcsak szénhidrátban, hanem fehérjében is gazdagok. Rosttartalmuk segít abban, hogy a bélben lerakódott dolgokat eltávolítsa, így a felszívódás hatékonyabb lesz. És persze érdemes foglalkozni a fizikai terhelés kérdésével. Keleti sportokat, úszást érdemes megnézned. Előbbiek a test, a szellem és a lélek fejlesztésével jó hatásúak, utóbbi a test minden izmát megmozgatja, így a sejtszintű beépülést is beindítja.
  • GregSB
    #379
    Tudatlanság rulez. A védőoltást a 60-as években fejlesztették ki, azóta csak annyi dolguk van tudósoknak/orvosoknak amikor megjelenik egy új nyavaja, hogy kicserléjik a legyengített vírust benne. És igen, ez ilyen gyorsan megy, megjelent a H1N1 és 1 hónapon belül már kész volt a vakcina.

    Szóval ennyit arról, hogy nem tesztelték eleget, már a szüleidet is ilyen vakcinákkal oltották be, csak más volt a vírus benne.
  • Unreal1942
    #378
    63-66 Kg voltam 24 éves koromig. Ehettem bármennyit. Aztán egy pillanat alatt jöttek fel a kilók. Voltam már 94 is :) Most 85. Nagyjából a 80-82 lenne ideális, de nem megy le ez a pici sem. Igaz nem vagyok hajlandó éhezni. A sport meg önmagában kevés.
    Csak nyugalom és a rendszeres táplálkozás csodákra képes a súly gyarapodás tekintetében.
  • GregSB
    #377
    We feed the world.