105
-
#65 Édes, vedd már észre, hogy most is te fogytál ki az érvekből. A végső az lévén, hogy mindent ki lehet játszani - tudod, ez már az utolsó szalmaszál volt, amibe kapaszkodni próbáltál, nem vetted észre? Mely érvedet te magad cáfolod meg nap mint nap, amikor bezárod a kocsidat, ha leteszed valahol, vagy bezárod a lakást, ha elmégy otthonról. Mindkét zár vagy riasztó kijátszhatatlan?
Hidd el nekem, hogy az indulat és a gyűlölködés többnyire rossz tanácsadó, kár erre pazarolnod az energiádat. Én már régen rájöttem erre, ezért mindig érvekkel szoktam válaszolni, még a te gyűlölködő hozzászólásodra is. Persze lehet, hogy te soha nem nősz fel... -
willcox #64 A sebességmérő csak felfele csal, a kilométerszámláló többé-kevésbé pontos (persze ez is lehet pontatlan, ha másik kereket tesz fel az ember, vagy pl. csökken az abroncsban a nyomás. -
#63 "Miért jó környeztvédelmi szempontból a megtett km-re való fizetés? Ezt valaki magyarázza el nekem ha lehet."
Szerintem valamennyire igazságosabb, mint fix összegű adót fizetni, attól függetlenül, mennyit használom a kocsit. Más kérdés, hogy ezt egyszerűbb lenne az üzemanyag adóján keresztül intézni, de bizonyára valakiknek nagy üzlet a több millió GPS eladása és beszerelése is.
"De a hibrid autó is ugyanannyit bocsájt ki 5 liter üzemanyag elégetésével mint egy hasonló autó 5 liter elégetésével ami nem hibrid."
A hibrid autónál a motor sokkal többet üzemelhet optimális terhelés mellett (pl. nem kell járatni városban, dugóban), ezért elvileg jobb lehet az égés, ezt így is reklámozzák. Másfelől figyelembe kell venni az akkumulátor szállítása miatti többletfogyasztást, az akkumulátor töltése-kisütése miatti veszteséget és az akku gyártása, majd "ártalmatlanítása" miatti szennyezést is. Adatok híján csak sejteni lehet, hogy valószínűleg igazad van. :) -
willcox #62 Akkor ezt te elég régen műveled! Ahol meglátsz, egyből beszólsz, még ha nem is vág a témába. Én elhiszem, hogy szar dolog egyedül lenni és nagy a hiányérzeted, de így nem fogsz magadnak pasit fogni. -
#61 "Milyen km- állása te okostojás.Amikor , azt is úgy állíják, ahogy akarják."
Elhiszem, hogy számodra hihetetlen, de nem mindenkinek életformája a csalás.
"Meg nyilván pár milliócska kocsi, km óra állásának adminisztrációja semmiség."
"És itt megint csak adminisztráció és tárhely..stb."
Azok a kocsik már most is nyilván vannak tartva. A GPS-ek beszerelése sem semmiség, emellett az állások nyilvántartása valóban semmiség.
Tárhely: Szerinted mennyi adatot tárol rólunk és a vállalatokról az adóhivatal? Ugye erre nem is gondoltál? Szerinted ez mennyivel növeli meg az adattárolási igényt? Minimálisan.
"Nem vagy normális, saját adómból dolgoztatott rendőr ezt csinálja?"
Miért, most mit csinál?
Gratulálok, ismét bebizonyítottad, milyen kis vagy. És még mazó is vagy, ahogy elnézlek... -
remark #60 Miért jó környeztvédelmi szempontból a megtett km-re való fizetés? Ezt valaki magyarázza el nekem ha lehet.
Mikor autót vettem az átlagfogyasztás 6.7 volt. Én úgy adtam el hogy az átlagfogyasztás 5.7 volt (már vagy második éve). Az 15%-os különbség. Ha az üzemanyagban lenne az adó, akkor kevesebb adót fizettem volna évekig, de mivel átalányt fizetünk a jelenlegi rendszerben, ezért az adóm annyi volt mint egy (ugyanazzal az autóval!) jóval több káros anyagot a levegõbe juttató autós.
A kibocsájtott káros anyag mennyisége semmi mással nem arányos annyira mint az autóba tankolt üzemanyag mennyiségével.
A fu"nyíró is bocsájt ki káros anyagot.
De a hibrid autó is ugyanannyit bocsájt ki 5 liter üzemanyag elégetésével mint egy hasonló autó 5 liter elégetésével ami nem hibrid. De, a hibridre mégis jóval alacsonyabb az adó. És mire hivatkoznak? KÖRNYEZETVÉDELMI okokra. Értelmetlenség az egész... -
who am I 7 #59 "Látom, szereted lejáratni magad. Csak rajta, eddig sikeres vagy. "
Istenem, annyira szánalmas bohóc vagy még mindig :D
"A kilométeróra állásával összevetve tényleg kideríthető"
Aki ilyen baromságokat bizonygat mint te, és még tapasztalata sincs, mégis mit ugat itt állandóan?Milyen km- állása te okostojás.Amikor , azt is úgy állíják, ahogy akarják..Látszik, hogy fingod sincs megint az egészről, és jössz ide okoskodni...Mert érvelni, már nem tudsz komolyabb válaszokra, csak jön a szokásos gyenge közhelyek amikkel dobálsz össze vissza.És véletlen sem ismered be, h hülyeséget mondtál
Nah, csak random kiválasztottam egyik mondatodat:
"Kezdjük azzal, hogy amikor beszerelik azt a szart, rögzíteni fogják a kilométeróra állását. Nagy Testvérnek ez nem nagy plusz költség, ha már úgyis ott van a kocsi. "
De tök mind1, melyiket választom, hülyeség.Nem teljesen a te hibád, h hülyeséget beszélsz (csak félig, a másik fele a hollandoké).Meg nyilván pár milliócska kocsi, km óra állásának adminisztrációja semmiség.A másik meg, h mindenképp el fognak térni a km óra és a gps álltal mért kmek.Az pedig megint baromság, h tudni fogja mikor van direkt leárnyékolva..a crack mindig előbbréb jár..nem véletlen.És itt megint csak adminisztráció és tárhely..stb.
Na még 1 :D
"A rendőr nem foglalkozik ezzel, elég, ha feljegyzi a km-óra állását és a pontos dátumot és időt, az adatokat nem ő értékeli ki."
Nem vagy normális, saját adómból dolgoztatott rendőr ezt csinálja?Egyébként jó lenne, ha tolnál valami linket erről, hogy a rendőr mit ellenőrizhet és hogyan, ennél az adó"félénél". -
uwu #58 Ebből úgyse lesz semmi. Kár rajta rágódni.
Ennél bonyolultabban meg se lehetne oldani.
Ha van eszük, a benzinárra terhelik az új adót. -
remark #57 "Szerintem az uzemanyagadonal jobb felhasznalas a gyorshajtok azonnali elfogasa."
És mi értelme a gyorshajtókat azonnal elfogni? Egyáltalán milyen szempontból fontos a gyorshajtás mint olyan? Milyen, a világot érintõ kérdésre ad ez megoldást?
"A gps jel hianya eseten pedig erdemes lekorlatozni az auto aktualis vegsebesseget, mert se alagutban, se garazsban nem szabad gyorsan menni."
Ja, meg ha a rendõr elõl akarnál elmenekülni, akkor a fejlettebb verziók lekapcsolják a motort és kész.
"A dugoban acsorgast pedig ugy tudjak lemerni, hogy nem mozog az auto, de jar a motor, tehat ilyenkor is merheto a fogyasztas."
"...tehat akkor sem tud gyorsabban menni valaki, ha akar. Ez altalaban jo."
Tele vagy ma jó ötletekkel. -
remark #56 A km óra mióta számít pontosnak? Ha a sebességet nem mutatja pontosan, a megtett km-t miért mutatná? (Leellenõrizte ezt már valaki?) Csal mondjuk +10%-ot, akkor +10% adót fizetek? -
remark #55 Igen, úgy hallottam hogy a GSM rendszeren fogja a központba küldeni az adatokat. -
remark #54 Évek óta megy az ijesztgetés hogy egyszer bevezetik. Most megint. -
#53 Még csak annyit: Igen, bármit ki lehet játszani, csak nem mindenkinek. Adót is lehet csalni, lopni vagy bankot rabolni is lehet, nincs ellene tökéletes védelem, a többség mégsem teszi és itt a lényeg. Nagy Testvérnek bőven elegendő, ha a lakosság 99%-át így megfigyelheti, mellesleg pénzt is beszedhet. -
#52 Látom, kifogytál az (ellen)érvekből, így már csak fikázásra futja. Az már a vég, ha érvek helyett a másik fél pocskondiázására fanyalodsz, nem tudtad? -
willcox #51 Teljesen feleslegesen próbálkozol ezekkel az impotens agyalásokkal.
Ha meg a #18-as a véleményed, akkor miért foglalkozol egy szerinted is halott ötlettel? Leírtad, ennyi. Hidd el, hogy bármit ki lehet játszani. Még ha a saját szőke rovaragyadból nem is vagy te magad képes rá. Az mindenesetre jól látszik, hogy lövésed sincs a dologról. Gyűjtögesd a mézet, az biztosan jobban megy. LOL! -
#50 Ez nagyon veszélyes lenne, mert vannak olyan körülmények ill. közlekedési helyzetek, amikor életet menthet a megengedett sebesség túllépése. Súlyos beteg/sérült azonnali szállítása (nincs idő a mentőre várni), menekülni kell egy téged leszorítani próbáló jármű elől, épp egy erős gyorsítással kerülhetsz ki egy balesetveszélyes helyzetet és még számtalan ilyen körülmény előfordulhat. -
#49 "Kezdjük azzal, hogy hogy amikor beszerelik azt a szart, az autóban már eleve sok km van (a már használatban lévőknél), de egy, a szalonból elhozott autóban is van pár km. Ha ez a GPS valami kijelzőn mutatja is a megtett km-t, eleve lesz különbség (nem is kevés)."
Kezdjük azzal, hogy amikor beszerelik azt a szart, rögzíteni fogják a kilométeróra állását. Nagy Testvérnek ez nem nagy plusz költség, ha már úgyis ott van a kocsi.
"A rendőr miből állapítja meg az eltérés okát?"
A rendőr nem foglalkozik ezzel, elég, ha feljegyzi a km-óra állását és a pontos dátumot és időt, az adatokat nem ő értékeli ki. Azt azonban észre fogja venni, ha árnyékolva van az antenna, esetleg a spoofingot végző adó jelenlétét is megállapíthatja egy erre kifejlesztett eszközzel (Nagy Testvérnek lesz erre is pénze, úgyis a nép fizeti).
"Ugye, ugye okoska, erre nem gondoltál, csak tapasztalat és értelmes gondolatok híján osztod a semmit."
Ezt inkább magadnak mondd, előbb gondolkodj és csak azután írj.
"Továbbra is inkább arra összpontosíts, hogy mi a lószarnak kell GPS is, ha van kilométeróra/fedélzeti computer?"
Továbbra is inkább arra összpontosíts, hogy elolvasd annak az embernek a hozzászólásait, akinek válaszolsz. Jelen esetben a #18-as hozzászólásomat.
#44:
1) Ez irreleváns. Nem a kisebb eltérésekre fognak utazni.
2) lehet, de akkor jó eséllyel ugrik a gyári garancia és nincs is ingyen. Lehet, többe kerül, mint a megtakarított adó.
3) Amúgy is vannak közúti ellenőrzések, max. a rendőr még egy dolgot megnéz. Na meg ez egy adóbevétel, az adóhivatal működtetése is elég költséges, mégis üzemeltetik.
"Má megint túl sok ilyen készüléket "teszteltél" zümi, és megint böfögöd a hüleségeket"
"Szerintem, menjél egy kicsit egyél, aztán ajánlok 5 háztömböt, felülések stb Add ki az energiát hasznosan, mert itt csak hülyeségekre puffogtatod el XD"
Látom, szereted lejáratni magad. Csak rajta, eddig sikeres vagy. -
babajaga #48 De könyörgöm nem a parlamentet kell felgyújtani hanem azt aki ilyet kitalál és bevezet. Szerencsétlen épület nem tehet róla! -
who am I 7 #47 Szerintem, ne gondolkozzon...
A többiek meg túl misztifikálják, már valami MI-s csoda GPS-re gondolnak, szerintem..ami bármikor kaphat jelet (még, ha jel sincs akkor is XD) , nem lehet le árnyékolni és még az alkatrészek kopását is nézi... OMG XD nameg, kv-t is főz -
willcox #46 Itthon nem fognak ilyet bevezetni. De szerintem ott sem. -
willcox #45 De ez egy ratyi GPS, nem pedig navigációs sw. Ne keverd a kettőt. Ismered: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. A tachográfnak semmi köze a GPS-hez. De még az is jobb megoldás, mint a GPS. -
who am I 7 #44 Má megint túl sok ilyen készüléket "teszteltél" zümi, és megint böfögöd a hüleségeket
ad1: A jelerőség nem konstans.
ad2: A km órát is bármikor lehet manipulálni.
ad3: A szúróproba szerű ellenőrzés, hogy értelme legyen nagy tételben, roppant költséges.
Szerintem, menjél egy kicsit egyél, aztán ajánlok 5 háztömböt, felülések stb Add ki az energiát hasznosan, mert itt csak hülyeségekre puffogtatod el XD -
willcox #43 A GPS egyirányú dolog, nem adó-vevő. Miféle jelet érzékel a központ, ha visszajelzés egyáltalán nincs? Ha meg pl. GSM-en küldene jelet, annak a költségét ki fizeti? Azt is az autós? Vagy azt az állam? Ennél balfaszabb megoldást ritkán olvasni. Sokkal egyszerűbb a kilométerórát/fedélzeti computert megnézni, mert az ingyen van, nem szükséges semmilyen plusz kiadás. Persze az is lehet, hogy valakik azért erőltetik, mert nagy megrendelésre számítanak, de ez egy tipikusan rossz, költséges megoldás. -
#42 Magánügyben 1 héten, 900km-t "kell" leautóznom (céges ügyben további 600/hét).
Fizetem a súlyadót, fizetem a műszakit, fizetem a benzint benne az áfát, jövedéki adót, fizetem a zöldkártyát, fizetem a kötelezőt. Ha ezt idehaza bevezetnék felgyújtanám a parlamentet.
3 eurocent az nagyjából 8 HUF x 900 km = 7200 Ft
Ez egy hónapban 28.880 Ft. ATYAÉG!!! -
Epikurosz #41 gugli OR kamionos -
Epikurosz #40 a mai navig.progik az alagutakat már kikalkulálják. nem ijednek meg, ha elmegy a jel.
ez az egyik.
a másik:
csak 1 szót mondok: tachográf
a többi a te dolgod, és a guglié. -
willcox #39 Kezdjük azzal, hogy hogy amikor beszerelik azt a szart, az autóban már eleve sok km van (a már használatban lévőknél), de egy, a szalonból elhozott autóban is van pár km. Ha ez a GPS valami kijelzőn mutatja is a megtett km-t, eleve lesz különbség (nem is kevés). A rendőr miből állapítja meg az eltérés okát? Ugye, ugye okoska, erre nem gondoltál, csak tapasztalat és értelmes gondolatok híján osztod a semmit.
Továbbra is inkább arra összpontosíts, hogy mi a lószarnak kell GPS is, ha van kilométeróra/fedélzeti computer? -
kvp #38 Szerintem az uzemanyagadonal jobb felhasznalas a gyorshajtok azonnali elfogasa. A gps jel hianya eseten pedig erdemes lekorlatozni az auto aktualis vegsebesseget, mert se alagutban, se garazsban nem szabad gyorsan menni. A dugoban acsorgast pedig ugy tudjak lemerni, hogy nem mozog az auto, de jar a motor, tehat ilyenkor is merheto a fogyasztas. (ha vontatjak a jarmuvet, akkor mozog, de nem jar a motor, tehat ingyenes az ut) Arrol nem beszelve, hogy igy gps jelek alapjan automatikusan lehet varosba erve 50 km/h-ra csokkenteni a vegsebesseget, tehat akkor sem tud gyorsabban menni valaki, ha akar. Ez altalaban jo. Ha pedig kikapcsolja vagy megkeruli a rendszert, az szabotazsnak minosul, tehat ilyenkor az auto letilt (ha tud), de a kozpont mindenkeppen erzekeli, hogy serult a rendszer, ezert automatikusan kiadhato a korozes a jarmure. (valoszinuleg elloptak, es a tolvaj kototte ki a gps-t) -
torreadorz #37 "hogyan kerülöd ki az ellenőrzést, amikor a rendőr leint az autópályán. Vagy amikor kihajtasz otthon a garázsból. Lefizeted? Lelövöd?"
Érdekes módon, az autórabló bandák ezeket egész jól megoldják, biztos nem csak úgy lehet leárnyékolni egy gps-t hogy 50 kiló ólmot teszel rá ami még a vaknak is feltűnik. -
#36 Az egy évben megtett összes utad hányadrészét teszed meg mélygarázsban?
Az egy évben megtett összes utad hányadrészét teszed meg alagútban?
Ugye, ugye, hogy csak okoskodsz. :)
Aki csalni próbál, az nem néhány százalékkal akarja csökkenteni a befizetendő adót, márpedig a fenti eltérésekkel max. pár százalék magyarázható meg.
Azt is megnézném, hogyan kerülöd ki az ellenőrzést, amikor a rendőr leint az autópályán. Vagy amikor kihajtasz otthon a garázsból. Lefizeted? Lelövöd? -
willcox #35 Nem vitázom veled, mert látszik, hogy lövésed sincs erről, csak szokás szerint okoskodsz. A GPS adatai garantáltan el fognak térni a km óráétól, mert mindig vannak leárnyékolt területek. Pl. egy alagútban, vagy mélygarázsban semmilyen GPS jeled nem lesz. De még sok példát hozhatnék fel, ami eltérést eredményez.
A közúti ellenőrzéseket is egyszerűen ki lehet játszani. Ha már annyira rég óta vezetnél (ha vezettél már egyáltalán valaha is), mint én, akkor tudhatnád. De egy szőke rovar honnan tudná? -
#34 Dehogy írt marhaságot. A kilométeróra állásával összevetve tényleg kideríthető, ha valaki manipulálja (árnyékolja vagy spoofolja) a GPS-t. Ehhez szintén elég a szúrópróbaszerű ellenőrzés. -
willcox #33 A GPS még nem jelent egyben navigációt is. A navigációnak lehetne elvileg örülni, de itt nem erről van szó. -
willcox #32 Pont így gondolkodik egy laikus. De hidd el, hogy mind a megfigyelők, mind a megfigyelést elkerülni akarók ennél egy kicsit magasabb szinten művelik a dolgot. -
Zro #31 Egyébként mindenki kap egy ingyen gps-t ennek senki nem tud örülni ? :) -
willcox #30 Minden nap vezetek, és évek óta használok GPS-t is. Zro marhaságot írt. -
Zro #29 Csak pár napig figyleniük kell, milyen telefon van ott, ahol laksz, a szomszédok moboljait simán kiszűrik, s ha csak nem te vagy James Bond, aki naponta váltogatja a telefonját, akkor máris csak ezt kell figyelni :) Utána már a térfigyelő kamerákon is csak ott kell téged keresni, ahol éppen a mobilod adatai alapján jártál. Internetezni meg a legtöbben a melóhelyükről és otthonról szoktak, ennek nem nehéz utána nézni, ha akarnak.
De én nem hinném, hogy bárki is meg akarna minket figyelni, csak azt mondom, ha akarnak megtehetik, ha nagyon ráérnek tegyék :) -
willcox #28 Na látod, kimondtad a tutit. Bőven elég lenne a fedélzeti computerből kiolvasni a km adatot, nem kell ehhez GPS, illetve annak az adataival összevetni. A bevallott szándékuk ugyanis pont a megtett km-ek meghatározása lenne.
PS: természetesen megfelelő eszközökkel a fedélzeti computer adatai is módosíthatók. -
#27 Vezettél már valaha személygépkocsit? Szerintem nem, mert különben tudnád, hogy szoktak lenni szúrópróbaszerű közúti ellenőrzések. Zro is írt egy módszert. -
willcox #26 "Az meg hogy a mobil kinek a nevén van, nem fogja őket hátráltani semmiben." - Dehogynem! Azt sem tudják, hogy ki az illető.
Ha nem fizetsz kártyával (vagy nincs is egyáltalán, mint pl. nekem), akkor mit tudnak meg?
A térfigyelő kamerák minősége olyan rettenetesen rossz, hogy az alapján bárkit felismerni nagy kihívás. Nem is arra valók. Ne a gagyiwoodi filmek alapján mondj véleményt!
Az internetes dolgaidról egyedül a szolgáltatód tudna bármit is mondani, de erre is van védelem. Ha meg nem is otthonról internetezel, akkor mit mondanak meg?