17
-
mármindfoglalt #17 Ha okosan csinálják, akkor látni sok helyről lehet, de beavatkozni csak egy független hálózaton keresztül, ami tényleg nincs rákötve semmi másra. Hiszen egy rendszerben az érzékelőket és a manipulátorokat, kapcsolókat nem feltétlenül kell egyazon hálózatba kötni. Ez persze nem mindenhol megoldható, de speciel az elektromos hálózatnál pont igen. Azt nem tudom, hogy így csinálják-e. -
bakagaijin #16 Vajon a "feljogosított fogyasztók kezelése" az mit jelent. Irányítás, vagy csak távoli felügyelet? A "Rendszerirányítóval való együttműködés" mindenesetre tetszik :)
Az IT szállító oldaláról. Forrás: http://www.mt-siofok.hu/news.html
Ez látható az egyik Explorer tab-ban, a másikban pedig egy internetes cucc. Tehát valami módon ki van kötve netre ez a gép. -
bakagaijin #15 Molnibalage, link? Alátámasztás? (Ugye ez azt jelentené, hogy nincs olyan gép ahonnan lehet látni kifele és befele is. Vírust/trójait simán be lehet juttatni weboldalon keresztül is.) Mert én csak egy ilyen kép-galériát találtam az EMFESZ-nél és ez nem igazán azt mutatja mint amit mondasz. Igaz, képekről nem lehet ítélni, csak találgatni, mindenesetre érdekes látnivaló.
Egyébként US-ben információ is szivárog rendesen. Be akarják tiltani a file-cserélő programok használatát állami szervezetek és beszállítóinak számítógépein. Az indok: túl sok és érzékeny dokumentum kerül így ki nyilvánosságra. Ars Technica. Filmekben ugye pendrive-on csempészik ki zupa-titkos helyekről a dolgokat, hát egy frászt. Apuci hazaviszi laptop, otthon prog fel, mydocumentz megoszt és máris megy kifele. -
lapaleves #14 "azért szar ez az egész világ, mert ti emberek szarok vagytok.
és én, én is egy kicsit."
de engem nem izgat, amíg a seedet nem nyomja el a kibermatyizásuk. én megmondtam vállalatnál is, hogy beverjük még a bokánkat a távoli infrastruktúrával.
ez a baj, minden nagyobb cég központosít. és ha nincs logisztika / bank / mittomén, akkor a víz / áram hiába van leválasztva. attól még jut el a liszt a pékhez. -
#13 Hát akkor elég gyökerek, hogy így csinálták. Pl. a Die Hard 4-ben távolról szórakoznak a gázelszotással. Valóságban pl. itthon ez lehetelen, mert a rendszert irányító gépek nincsenek semmiféle külső hálózatra kötve tudtommal és az villamos rendszerirányító sem... -
bakagaijin #12 ???? A vírusok, spam-ek stb nagy része toolkitekkel készült. Össze lehet kattintgatni mit szeretnél s legyártja a prog, ki lehet bérelni botnetet küldésre. Ehhez nem nagyon kell komoly programozói és/vagy matematikai ismeret :).
Régi, de jó sg cikk. -
bakagaijin #11 Vagy emlékezz az egyik belga nagybank kénytelen volt az ATM-jeit lekapcsolni egy napra.
Molnibalage, az régen volt hogy ezek a rendszerek szeparáltan voltak, ma már nincs így. Igaz most sem direktben vannak netre kötve (jó esetben), de ez csak azt jelenti, hogy plusz 1-2 ugrásra van szükség. Jó példa erre az az FAA jelentés, amiben repülésirányítási rendszerek biztonságáról sírtak. Egyébként be is törtek, de szerencsére csak adatokat loptak, nem küldtek egymásnak gépeket... Ezért készült a jelentés. -
Epikurosz #10 Elkapják, majd óvadék ellenében kiengedik őket.
Miért ilyen szar ez a világ? -
Epikurosz #9 Csöpögtetik, csöpögtetik...hogy szokjátok. -
Epikurosz #8 "a nagyhatalmak (elsősorban az USA, Kína, Oroszország, Franciaország és Izrael) "
Most akkor melyek a nagyhatalmak? -
pasi29uk #7 Progmatosok lesznek a legelitebb katonák a világon!!! -
Exen #6 Molnibalage!
Épp hogy sok minden rá van kötve, épp itt az sg.hu-n volt nem régiben egy cikk, hogy beágyazott kártevőket találtak az amerikai áramhálózatot irányító gépekben, amik alkalom adták hatalmas károkat okozhattak volna. -
#5 Betilcsák az intert. -
Pares #4 Na mi lesz a kiberháború vége? Biztos valami korlátozás avagy cenzúra... -
Tripax #3 Nem a tőkések harcolnak az emberek ellen hanem a tőkések használják fel az embereket hogy kiszolgálják az ő háborújukat. Egy uralkodik tíz irányít száz tervez és több ezer meg csak csinálja a rendszer alapjait. -
#2 Soha nem értettem ezt a kiberháborús tébolyt. Talán nem Interneten keresztül kellene intézni a kritikus dologkat.
A sok gyökér film is azt sugallja, hogy neten feltörhetőek a kritikus rendszerek. Ja, persze. Rá sincsenek kötve. Kettőt lehet találni, hogy miért. -
Gascan #1 Izgalmas kérdés.. valószinűleg egy kiberhadsereg üzemeltetése nem lenn annyira költséges, mint repülőket és fegyvereket vásárolni... a hatása pedig nagyobb.
Csak arra lennék kiváncsi, hogy ki ellen készülnek fel a háborúra, ha az egész világ szinte már egyé válik... hiszen ez a cél.: NATO, ENSZ stb.
Úgy veszem észre, hogy ezek a háborúk már nem nemzetek között zajlanak, hanem a nagy tőketársaságok harcolnak az egyszerű emberiség ellen. Csak arra lennék kiváncsi, hogy aki ezt tudja.. az miért vesz részt benne.