A Rosetta megfejthet egy tér-idő anomáliát

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
Akkor dobd el gyorsan. 😊
pillangó-hatás?

Végiggondoltad ?

miliméter/sec-ekrõl van szó, szerinted ha a bizonytalansági tényezõ amivel dolgoznak nagyobb vagy megközelíti ezt a gyorsulási értéket akkor foglalkoznának vele, vagy észrevették volna egyáltalán az anomáliát ?
Hát persze, hogy nem.

Az egész arról szól, hogy megvannak a képletek , minden hatással+ egy bizonytalansági tényezõ +/- akármennyi. Ehhez képest észleltek "jelentõs" eltérést.

Nincs itt semmi pillangó.

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

és visszafele meg lassít?
Sanyix
Napszél?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ez a cikk tényleg 1,1 milliméter per szekundumról szól ? Agyam eldobom, ezek se hallottak még a pillangó-hatásról.
<#taps><#nyes><#nevetes1>
Ez jó volt!

KillerBee
Nekem úgy rémlik, azt olvastam, hogy a flyby anomaly mértéke függ attól, milyen szögben érkezik a mûhold a Föld forgástengelyéhez képest. Izgalmas dolog, mert ha a meglévõ ismeretekkel nem magyarázható a jelenség, akkor hamarosan valami újat fogunk megtudni a gravitáció természetérõl.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Én azért nem csak három mérésbõl akarnék következtetni a helyükben... 😊
Teppik Amon
Megvan a megoldás! Úgy néz ki igaz a következõ mondás: "Olyan hülye vagy hogy görbíted a teret" . Továbbá tudjuk hogy egyre többen vagyunk a földön és szoktátok emlegetni hogy "A világ IQ-szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá" -> egyre több a buta ember. Vagyis egyre jobban megnöveljük ezt a hatást.
Lesz az több is mint 1,1 mm/s <#zavart2>

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Ez megdöbbentõ. hogy Flang3r mindeben profi. Kezdek fölnézni rá😊 csodálom, hogy nem a cionisták tolnak egyet a mûholdon, hogy gyorsuljon, hogy megtévesszék a jónépet, és adig míg oda figyelünk, adatokat gyûjtenek rólunk. Ez azért így hitelesebb lett volna <#crazya>
Nem mindegy, hogy a pálya mely szakaszán kezdõdik és ér véget a gyorsulás. Illetve annak üteme. Ha pl a Jupiter holdjait vizsgálja egy mûhold akkor ott is tapasztalható a rotáció közben ez a fajta plusz hatás?

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

na de ez olyan mint a halál, még senki nem jött vissza, hogy elmondja milyen.
az eseményhorizont mögött, hogy mi fordul hogyan és ki, se tudja senki, csak ötletelések vannak
na de te még annyit sem írtál.

Kara kánként folytatom tanításom.

Kelta
Imádom, mikor valaki olvas egy-két szakkönyvet,és ilyen elméleteket gyárt..állat😊lásd: 2. hozzászólás, tele féltudományos blablával...

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Hát még én!

Kara kánként folytatom tanításom.

jhetedikj
Végre egy cikk ami ezzel a témával foglalkozik. Már régóta kíváncsi vagyok, hogy miért is van ez az anomália.

anno 1987

immovable
Ezen még kicsit gondolkodjál. 😄
Mi?<#confused>
Én csak ámulok és bámulok. Maga mindent tud ami ehhez a mûfajhoz kell!<#taps>
Csak azt nem értem, hogy mit keres itt és miért nem a NASA-ESA-val osztja meg értékes tudását?

Flang3r
nem a "tömeggel rendelkezésen" , és még csak nem is a forgáson van a hangsúly, amikor az egyes testek okozta téridõ görbületet vizsgáljuk. a lényeg az energia (anyag)koncentráció , tehát a sûrûség. a szupersûrû neutroncsillagok köztudottan igen jó erõsen meggörbítik maguk körül a téridõt és spirálisan feltekerik az Euklidészi koordinátatengelyt maguk körül, míg az okostojásoknak annyi már nem fér bele a fejébe, hogy az univerzumunknak, a 3 plusz 1 ( nem egyenlõ 4) dimenziónnak a széle a fekete lyukakban van, ahol a téridõ kifordul amint átlépjük az eseményhorizontot. ezt úgy kell elképzelni, hogy képzeljünk el egy gömböt ( ez a fekete lyuk és az azt körülvevõ gömb alakú térrész melynek a szélét , a gömb palástját, eseményhorizontnak hívjuk. amint egy test áthalad ezen a határmezõna gömb palástja máris a háta mögé fordul és immár az addig ún. kint, lesz a bent. a test számára pedig szubjektív térideje MAJDNEM megfordul. a MAJDNEM-en van a hangsúly. mivel kisebb nagyobb eltérések lehetnek két téridõ között... az idõ egy dimenziós nagytengelyének múlását viszont semmilyen lény nem képes eldönteni, hogy az elõre fele halad avagy vissza.

ez magyarázatot ad arra is, hogy miért távolodnak egyre gyorsabban , a minél távolabbi galaxisok, s "végül" már majdnem fénysebességgel, a gyorsulva táguló univerzumban... mivel egy fekete lyuk belsejében vagyunk, amelyben a részecskék fénysebességgel lépnek be, csak éppen a folyamatot >>>> visszafele <<<< , s relatív szubjektív idõnkhöz képest elképzelhetetlenül lassabban tapasztaljuk meg.

Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]

Izgalmas téma. Bár nem vagyok tudos, megkockáztatom, hogy az anomália az érzékelésben vetõdik föl. EGyszerüen a sebességméréshez szükséges jelek torzlnak a föld forgó mágneses tere miatt. Persze ez csak ilyen reggeli kávé melletti okoskodás😊
← ElőzőOldal 3 / 3