178
Szerinted mely játék(ok) érdemlik meg ezt a megtisztelő címet?
  • bgabor
    Akkor azt hiszem ezt a kérdést lezártnak tekinthetjük.
  • TDantes
    Egy. Nem te döntöd el, hogy az én listámon mi szerepel. Gondolom ebben egyetértünk. Vagy tán te döntöd el? Nem hiszem

Kettő: Te hülye vagy. Nem fogod fel, hogy a warez verzió azért szar, mert steam-es, és nem lehet rendesen patch-elni. Őszintén, mi a bánatos francot nem értesz meg azon az egyszerű mondaton, hogy az eredeti sokkal jobb mint a warez, mert a javítások nagyon sok mindent javítottak rajta!!!!!!!! Mit nem fogsz fel ebből? Áruld már el!

Figyelj, ha azért nem tetszik valami, mert a stílus nem jön be, oké, azt elfogadom! De hülyeségeket ne dumálj már! Egy szar patch-eletlen verzió alapján mondod meg hogy milyen? Normális vagy te? Nem hiszem!

Például , a gépi AI sokkal jobb a legutolsó patch óta! De ügye akinek a warez van meg, annál persze jó szar az AI ! Aki azt akarja, nála is jó legyen, meg kell venni!

Ha nem veszed meg, az se érdekel! De értsd már meg hogy mi a jó francról beszélek!
  • wedge31
    Szakmai vita ? mikor csak warez verza alapján beszélsz szerintem inkább maradj csendben mert látható hogy nem vágod a témát egy szar verzio alapján itélkezel.

Az ETW nálam is az év második legjobb játéka teljesen megérdemelten talán vedd meg eredetiben és akkor érdemleges a véleményed addig semmit se ér ebben a kérdésben mivel nagyon nem vagy képben.
  • bgabor
    Mellesleg marha nagy ész lehetsz, ha egy szakmai vitában csak úgy tudsz boldogulni, hogy személyeskedést viszel bele (#125).
  • bgabor
    Akkor kezdheted magadat is rohadtul utálni.
    Elmodtam, hogy ha egy játék warez verziója nagyon gáz, akkor nem veszem meg az eredetit. Az ETW warez verziója megagáz volt, egyértelműen érdemtelen a megvásárlásra, és már ott is látni lehetett hogy a Rome-hoz és a Medieval2-höz képest elég harmatos cucc. Ha te annyira imádod, ám legyen, de másoknak ne kelljen.

Egyetlen dolog biztos: Semmi helye az idei év dobogós listáján.

És a "ne játszd itt az eszed" szövegeket a jó édes anyádnak tartogassad.
  • TDantes
    Komolyan, nem akarlak megsérteni, de gondjaid vannak a felfogással? Netán a magyar nyelvet nem érted? Mert ha százszor nem, akkor egyszer sem lett elmondva, hogy a warez verzió szar! Steam-es ebből következően nincs rá rendes javítás! Tele van hibával buggal! Ám ezeket az eredetiben javították! Nem fagy ki, nincs bug, a gépi AI rengeteget javult.

És igen, ne játszd itt az eszed, ha egy ilyen egyszerű dolgot nem tudsz felfogni, pedig vagy százszor elmondták neked! Én is, és más is!

Rohadtul tudom utálni, ha valaki képtelen egy egyszerű mondatot megérteni!
  • bgabor
    Bennem mégis ez a vélemény alakult ki az ETW-vel kapcsolaban. Játékot pedig, a korábbi rossz tapasztalatokból tanulva csak azután veszek, hogy a warez verzió meggyőzött. Az ETW warez, azaz alapverziója pedig éppen hogy elriasztott. Soha nem veszek meg egy játékot látatlanban, hiszen mind megtanulhattuk már, hogy a nagy cím is lehetnek szar játékok(pl:Assassins creed,GTAIV).

Azt mindazonáltal erősen kétlem, hogy a gagyi kinézetű, rongyokba bugyolált egységek küldsőre olyan sokat változtak volna a patchek miatt, vagy hogy a gépigény drasztikusan javult volna.

Az ilyen szövegeket pedig mint hogy "ne játszd az eszed itt nekem", sürgősen felejtsd el.
  • gibson9
    Dragon Age Origins
    Ez a játék szerintem magasan alázza a többi idei játékot.

Meg kell azért említenem a SW The Force Unleashed-et. Számomra nem volt csalódás és össze teszem a kezemet, hogy végül kiadták PC-re is. Érdekes, mindenki sírt, hogy adják ki PC-re is, de most meg a többség szapulja.

Ezeken kívül minden más felejtős kategória nekem.

Jövőre viszont nagyon várós a Maff Effect 2, SW The Old Republic és a Codemasters gondozásában készülő F1
  • TDantes
    A Dirt 2 nekem tetszik . Szerintem nagyon jó, igaz sok az ismétlődő pálya, de azok nem unalmasok. Hegy, erdő, ilyesmi.
  • JethroHUN
    Igen max a grafika miatt, ha nem tudod hogy a "max" mit fejez ki akkor ne köss már bele.
  • grebber
    Na lol most meg te ne röhögtessél már!

"MW2 Max singleplayer és az is csak a grafika miatt" Grafika miatt?
    Na amiatt még véletlenül se nem egy szépség pláne nem így 2009 végén!

TDantes: Ha a Shift unalmas akkor a Dirt 2-öt is került el szerintem!
  • JethroHUN
    Ez a lista nagyon márketing szagú.
    MW 2 első helyre? Na ne röhögtessen már. Max singleplayer és az is csak a grafika miatt, mert a multiplayer egy rakás kaki lett, még a Borderlands sem ennyire arcade lövöldözzük össze vissza 333fps el, pedig a Borderlansd az tényleg csak hetelős game. Uncharted 2 az egyik legjobb konzolos game... AC2 hát az eleje rossz de utána már jó, nem is 9. hely. Majd gépre kíváncsi leszek. Batman rossz és gonosz vicc. Dragon Age kétség kívül egy nagyon történet központú lett, egyszer játszós sztem, pedig nagy remények voltak hozzá, de sajna lehetett volna jobb is. Call Of Juarez: BiB na ez már igen egy jó kis játék, történet, graf, sztem ok. Nfs Shit Dirt 2
  • TDantes
    Hát nem is. Mellesleg tudod, egyéni ízlés. Nem vagyunk egyformák!!!

Ezt jó lenne felfogni, hogy a te véleményed nem szent írás! Az enyém se az!Úgyhogy ne játszd az eszed itt nekem! Én elfogadom ,hogy másnak más tetszik, ez a minimum amit megtehetnél. Vagy legalább megpróbálhatnád!

Mellesleg: Dragon Age. Nos, szinte minden vérbeli RPG-s szerint egy nagyon jól sikerült darab. Szerintem is. Nálam az év játéka.

Batman: Azért nem jó, mert gagyi a témaválasztás...meg hányinger az amcsi szuperhősök miatt. Miért milyenek vannak még? Vannak mondjuk orosz szuperhősök? De ha valaki nem szereti a Batman-t hát akkor tuti nem fog a játék se tetszeni.

Empire:TW. Erről szerintem már volt szó...nos, mondjuk nem a szar warez verzió alapján kéne ítélkezni. Mert aki szarozza az érdekes módon mind a warez verzió alapján ítélkezik, ami sokkal rosszabb, hibásabb, bugosabb mint az eredeti. A másik, értelmes érvet ezektől az emberektől soha nem hallani ,hogy miért is rossz.
    Én sok érvet tudok mondani hogy mi a szar benne, annak ellenére, hogy nagyon tetszik. De most komolyan: gyengébb grafika? Ez egyszerűen nem igaz. Hazugság. Sokkal szebb mint az eddigiek. Oké, ha nem tetszik, de egy: ne a warez verzió alapján ítélkezz, kettő ne mondj olyat ami nem igaz!

NFS: unalmas. Szerintem. Marha unalmas egy idő után. Az irányítás meg egy idő után idegesítő. Valahogy mégse jó. Az elején tetszett, de egy idő után arra jöttem rá, ez se nem szimulátor, se nem arcade hanem valahol a kettő között van, a kettőnek egy marha szerencsétlen keveréke. Az irányítás egyik pontján azt mondtam, ez igen, ez remek, máshol meg, ilyen szart! Emellett nekem unalmas. A pályák szépek, de egy olyan sincs, amit megjegyeznék . Elalszom verseny közben, körbe-körbe, egy uncsi pályán.

A városi versenyeknél a korábbi NFS-ek legalább nem voltak unalmasak, bár azok más bajuk volt.
  • grebber
    Most sokan írhatna rád is más hogy e mikkel játszol!

Ezek a listák SZERINTÜK lista csak tehát nem pl 90 ezer ember szavazatai lapján.
    Bár ahogy pl olvasgatom topikokat meg nforce-ot is elég sok helyen ezek vannak benne a top 10-ben:

Batman,Dragon Age szóval akkor csak van valami alapja hogy rettentő sok embernek tetszenek!
  • bgabor
    Ja és az Assassin's Creed 2-ről el is feledkeztem, annak is novemberben kellett volna kijönnie, és a marhák áttolták jövőre.
  • bgabor
    Komolyan néha azt hiszem hogy nem is ugyanazokkal a játékokkal játszunk.
    Dragon age? Jó darabig játszottam vele, hagyományos RPG, semmi extra nincs benne, jóval gyengébb mint a KOTOR volt anno, ugyanebben a stílusban.

Batman? Gagyi témaválasztás, (már a hányinger kerülget az amerikai képregényhősöktől, mind a moziba, mind a PC-re jóval többet kaptunk belőlük az utóbbi években, mint ammennyi egészséges lenne) gázos játékmenet (lendüljünk át egyik kinyúló vízköpőszoborról a másikra, úgyis minden szobában van vagy tíz, és ugorjunk rá minden pali fejére).
    A splinter cell játékmenetének koppintása, gagyi minőségben.

Borderlands? Az első óra játék után letöröltem, annyira extrém módon unalmas volt.

Empire TW? A Total War sorozat eddigi leggyengébb darabja, az elődöknél sokkal gyengébb grafikával, vontatott játékmenettel, viszont sokkal nagyobb gépigénnyel.

És természetesen a gyenge játékok listájában a helye Bionic commandonak és a SW:Force Unleashednek is.

Az NFS shift így a második patch után az NFS széria egyik legjobb darabja lett, más kérdés, hogy a GRID-et nem feltétlenül előzi meg.

Egyedül a Call Of Juarez:BiB-el tudok egyetérteni, az tényleg jó játék volt idén. Nekem még a Red Faction:Guerilla is nagyon tetszett.

Az idei év legnagyobb címeit pedig néhány zseni marketinges jóvoltából mind áttolták jövő év elejére:Mass Effect2, Stalker COP, Starcraft2.

Összességében elmondható hogy játékfelhozatal szempontjából évek óta nem volt ilyen rossz évünk.
  • TDantes
    Listám:
    Dragon Age
    Empire:TW
    Batman
    Dirt 2
    Call of Juarez

És ennyi. Lehetne még a Risen, King Arthur páros, de ezeket angolul nem próbáltam ki, lehetne még a Saboetur de az meg nem indul.

A többi nagy cím...Cod? Star Wars? NFS? Broderlands? Egyik se tetszett igazán. Ideig-óráig élvezetesek, de nálam csak az lehet év játéka amit legalább kétszer elkezdek, mert annyira élveztem. Amit csak egyszer játszok végig, vagy egyszer se,az nem rúghat labdába.

Ellenben negatív lista is van:

Az új Panzers.
    Darkest Of Days vagy mi a bánat
    Bionic Commando
    Prototype Na ezek például messze menően nem tetszettek.

Star Wars, nagy csalódás, a nagy felhajtás ellenére, egy legfeljebb csak középszerű játék.

NFS: jól kezdett, de aztán...nem lett jó.

Cod? Kicsit alul teljesített, mert még rövidebb mint amire számítottam. Nem rossz ettől eltekintve, de...egy délutánnyi játékidővel rendelkező dolog, ami csak pár pályában tud többet mint az első rész, hát ez nem nagy durranás
  • grebber
    Éppen ezért vannak az ilyen topikok is mert ahány hely annyi féle értékelés és annyiféle Top 10 lesz!
  • Kandurex
    aha,..márió meg dj hero ....besírok mennyire nem tükrözi a valóságot,...
  • grebber
    A neves Times Magazine összeállította 2009 legjobb játékainak tízes listáját.

A videojáték ipar ott tart, hogy ma már minden magára valamit is adó sajtóterméknek illik vele foglalkozni valamilyen szinten. Mint ilyen, a Times sem hagyhatta elsuhanni a 2009 esztendőt anélkül, hogy számba vette és rangsorolta volna az óév tíz legjobb videojátékát.

(Összes platform)
    1. Modern Warfare 2
    2. Batman: Arkham Asylum
    3. DJ Hero
    4. Borderlands
    5. New Super Mario Bros. Wii
    6. Geo-Defense Swarm
    7. Scribblenauts
    8. Halo: ODST
    9. Assassin's Creed 2
    10. Uncharted 2

info: Gamestar
  • balee4
    Manapság egy single játéknál az nem kevés... :) A multi játékok meg más lapra tartoznak.
  • Ic3 m4n
    mert idén rengeteget (100 óra felett) nyomultam vele
    Hát szerintem ez annyira nem rengeteg..én kb 800 órát toltam idén coddal.. :D
  • Kandurex
    Dragon Age: Origins

minden más teljesen felejthető volt,
  • balee4
    1. Dragon Age Origins - egyértelmű
    2. Batman AA
    3. Call of Juarez BiB
    4. The Saboteur
    5. Mirror's Edge
    6. Dirt 2
    7. Borderlands
    8. Trine
    9. Fear 2
    10. Ghostbusters

+ Left 4 Dead 2

Szívem szerint a Fallout 3-t választanám év játékának, mert idén rengeteget (100 óra felett) nyomultam vele, de az tavalyi játék. :D

Csalódások:

Modern Warfare 2
    SW TFU
    Resident Evil 5
  • FickDeineStory
    Én is a Dragon Age: Origins-t mondanám az év legjobb játéknak (gondolom akkor itt most régebbi játékonak ebben az évben megjelent kiegészítéseik nem számítanak).
  • robotnyk
    1 - Dragon Age: Origins
    2 - Batman Arkham Asylum
    3 - Dawn of War 2
    4 - Dirt 2
    5 - Borderlands
  • Willi Betz
    Nekem tetszik az NFS Shift. És igen,az elmúlt jópár NFS részhez képest ez valóban jó lett.
  • XenHai
    Ez nem kérdés a Dragon Age lesz az ..
  • w77d
    azért jó hogy visszább vettek az árkád jellegből egy picivel, az utóbbi részekben abszolút nem volt fizika, voltak helyette sínautók. Most egy fokkal jobb a helyzet...
  • Doddy a düdő
    akkor ne is akarják olyanra csinálni.
  • w77d
    pedig az Arma 2 nagyon király. Igazi katonai feeling, nem pedig hentelés...
  • Barny
    reszemrol pont ez a 2 legszarabb game:D:S
    Arma 2 kiprobaltam,jatszottam vele 2-3 percet,annyivolt..hyperszar(szigoruan maganvelemeny)
    Stalker,...nos ez sem fogott meg.a menu tetszett mas nem.
  • Sanyix
    arma2... más értékelhető játék ebben az évben nem jött ki, talán majd a stalker: cop.
  • Barny
    Nalam:
    1.Batman AA
    2.MW2-tul rovid,ha megkapja az ev jateka cimet ott sokat fizetett az IW,ennyi,kulonben nemrossz de oan kva rovid,h aki csak a single player miatt veszi meg 1 delutan alatt lenyomja 2szer.Multi meg...engem sosem vonztott,az ev jateka cimet meg altalaban nem a multi miatt kapjak elsosorban a jatekok.:)
    3.NFS Shift
  • kifli
    hoppáhoppá kimaradt:
    fear 2 - jó volt kicsit borzongani, bár szerintem az első rész ijesztőbb volt

far cry 2 - nagy bejárható terep, szabad küldetéssorrend

Live For Speed (folyamat fejlesztik, szal lehet idei játéknak is tekinteni :D)

és amik nem tetszettek:
    batmen - borzasztó monoton

wolverine - nekem túlságosan irányított, legtöbb helyet 1 iránybol lehet megközelíteni, meg szerintem gagyi is, prototype melett legalábbis biztos

re5 - nemtom miért nem jött be (lehet a nézet...)

nfs shift - nfs sorozat egy ideje már csalódást okoz, ebben bíztam jó lesz, de ez sem tetszett, bár annyira nem is rosz mint az elődök, szal ez inkább semleges

codhoz még annyit, hogy sosem voltam hatalmas cod fan, eddig ez a rész jött be a legjobban waw nagyon nem volt jó, sima mw játszható kat :)
  • kifli
    cod 6 - remek a hangulata, kicsit rövid, de a multi sem rosz, valamint legnehezebb szinten tényleg nem egyszerű :)

gta4 - jó kis gta hangulat, graf is elfogadható

race on - jó fizikával, de ezt az elődöktől is megszokhattuk, diesel seat pedig kurvajó :D

mirrirs edge - ezt csak 1x játszottam végig, de jó volt, az időfutamokkal el lehet lenni jó ideig, főleg ha a lista elején akarod látni magad

prototype - én jól el voltam vele, nem szeretem az ilyen mutánsos, képzelethatárait átlépő játékokat, de ezzel jól el voltam

wolfenstein - ez tetszett, bár ez is misztikus kicsit vagy nemistudom hogymondjam

operation flashpoint - ez nem biztos hogy idei, de ezel jól el lehet kommandózni, nemaz mint a cod (futok lövök) hanem nagyoobb kerülőket tehetünk hogy bekerítsük az ellenfelet, mégsem estek túlzásba, hogy unalmas legyen (nekem)

ez nem olyan sorrend hogy minél előb van valami annál jobb tetszett, hanem ahogy jöttek :)
    ha eszembe jut valami még majd leírom azt is, átolvasom a többiek kedvenceit, tuti beugrik még pár cím :)
  • whiskeyman
    Terep 2
  • angelslie
    Domino
  • DIESEL DOG #99
    Hát szerintem: NFS Shift, GTA4
  • Gerygrey
    OpenTTD 7.x :))