Pártolnak el a nézők a Stargate Universe-től
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Atlantisbol meg tobbet ki lehetett volna hozni mint az SG-bol.
De ez az SGU egy szanalom...
Az SGU még új, teljesen BSG stílus eddig.
Remélem, meg tudnak állapodni valahol középen, mert nekem a BSG annyira nem jött be, hogy csak akkor néztem ha már semmi mást nem tudtam kezdeni magammal, ráadásul akkor is sokszor a monitor elõtt ülve bealudtam rajta...
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
(nyilván beindul majd a sztori, miután a kötelezõ -mutassuk be a szereplõket és egymáshoz való viszonyukat- köröket lefutották, csak most már kicsit unalmas a torkosborz)
már többször is írták elõttem, de megkérdem még 1x: jobb lenne ha megint minden rész arról szólna, hogy hogyan menti meg az emberiség (illetve 1 kis csapatnyi ember) az egész univerzumot a sokadik fenyegetõ gonosztól?
én is az SG1-en nõttem fel, mégse csalódtam.
akkor most hogy is van ez?
Vagyis szerintem itt már inkább csak a mindenbe belekötünk reakció jött azokból, akik ezt felhozzák...
Ettõl függetlenül, amikor az Atlantiszt kezdtem el nézni, akkor egy rossz csillagkapu koppintásnak éreztem az egészet, és az elsõ jónéhány rész nem is fogott meg. Viszont amikor elkezdtem kicsit jobban belemélyedni, és elvonatkoztatni a CSK1-tõl, akkor már meg is tudtam kedvelni. Most éppen ezért már nem hasonlítok, hanem csak egyszerûen megpróbálom élvezni a sorozatot, a teljes bevezetést, a felfedezést, és a csillagkapu világát (hiszen a karaktereket is fel kell fedezni - senki nem tudhatja egyelõre, hogy ki lesz egy új McKay, vagy O'Neill)...
http://www.youtube.com/watch?v=LYmI1I4BFhU
Nem vagyok fan, de kisebb hibákkal el megy. Nézem rendszeresen. Morális dolgokat boncolgat, és csak utána jön a sci-fi. Most ez a trend ("V", Flashforward), és szerintem jól van ez így.
A másik gondolatom meg az, hogy sajna a Universe színészgárdája egyszerûen gyengus az SG1-hez, meg az Atlantishoz képest. És ez olyan dolog, amin nem nagyon lehet segíteni
Az SG-1-et nagyon szerettem, Atlantis is rendben volt, azonban a Universe-t talán jobb lett volna nem elkezdeni. Ez a vajúdás a Destiny-n meg a vontatott cselekmény... nekem nem jön be. Nagyon lelkes vagyok minden egyes rész elõtt, de kezdek "belefáradni". Az S01E07-et 3 este tudtam megnézni, mert mindig bealudtam rajta. Nem tud lekötni.
Egy bizonyos rajongói oldalon lehet minõsíteni az egyes epizódokat, illetve lehet szavazni is. Ott azt tapasztaltam korábban, hogy 4/5 5/5-re értékelték a részeket. Én meg inkább nem szavaztam 😊
Számomra rendkívül sajnálatos, hogy a készítõk szépen lassan, de biztosan süllyesztik magukat és a sorozat színvonalát ahelyett, hogy a csúcson abbahagyták volna. Nem akarok nagyot mondani, de szerintem ez a rendkívül és jogosan népszerû, méltán kedvelt Stargate lejáratása. De nyilván egy sorozat hírneve, annak értéke nem szembeállítható azzal, ha az új, kevésbé színvonalas sorozat termel némi bevételt. <#miaz>#miaz>
Üdv,
Tamás
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
én eddig az sg-1-et, atlantist, lostot, the 4400-at emésztettem meg kb, ami scifi(-nek mondható). emellett még weeds.
na lehet fikázni, hogy szar az ízlésem 😊
Nagyon rossz volt...
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Akiknek tetszik azoknak üzenem, hogy nézzenek meg még néhány scifi sorozatot illetve egyéb nem scifi, de minõségi sorozatot, mert nagy úgy tûnik nincsen összehasonlítási alapjuk.
#25: Mutass valami futó sorozatot, amiben van ûrhajó. 😛
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
megértem h újítani szeretnének, ezért lett tiszta BSG, de ott valóban minden részben történt vmi érdekes, sõõt...
\"Ha az emlősök, akiktől származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekből, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"
\"Ha az emlősök, akiktől származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekből, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"
Télleg tiszta BSG utánzat: depis amerikaiak kalandjai az ûrben, akik legfõképp semmit sem csinálnak, de azt hosszú részeken keresztül.
Meg ez a kézikamera rángatás!
Na ettõl herótom van, mutatják rettentõen komoly és rettentõen depis szereplõ arcát, amint mered maga elé, és senkinek halványlila fogalma nincs arról, hogy mi járhat a fejében. Legfõképp neki, a rendezõrõl meg a forgatókönyvíróról nem is beszélve. És hogy a nézõ még jobban érezze a levegõben levõ feszültséget összevissza rángatják a kamerát.
Komolyan mondom a vidámparkban a T-Rexen, meg a BreakDancen felváltva mentünk órák hosszat, de ezt 20 percig tudom elviselni, mielõtt kiteszem a taccsot.
Fizikai de legfõképp lelki fájdalmat okoz, ha néznem, pedig látszik, hogy nagyobb költségvetéssel csinálták mint a régi részeket, de legalább is igényesebbek a díszletek.
a minap néztem meg a stargate mozifilmet (a legelsõ, Kurt Russelosat). hát mit mondjak..ott még volt az egésznek valamiféle súlya.. 😊
Ha külön SF sorozatként kezelnétek az SGU-t, és nem az SG elnagyolt karaktereit várjátok, akik majd minden epizódban megmentik a világot a biztos pusztulástól, akkor szerintem sokkal jobban tetszhetne mindenkinek. Nekem is kedvencem az SG, minden részt láttam mindkét sorozatból, de nekem bõven elég volt már az X+1. szörnyû ellenfélbõl, aki már megint el akarja pusztítani az univerzumot és CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az emberek menthetik meg megint az egész kócerájt.
Úgyhogy maximálisan támogatom (érdemei elismerése mellett) az eddigi SG életérzés bezúzását és új sorozat létrehozását a romokból. És igen, a BSG nagyon is jó minta ehhez, és ott is részeken át nyûglõdtek a karakterek, és mégis jó volt. Viszont szerintem az SGU-ban megvan az a potenciál ami a BSG-ben nem volt meg, nevezetesen a remény arra, hogy a feladott labdák nem csak egy idióta befejezésre lesznek elegek a sorozat végén, mert a BSG lezárása minden kritikán aluli volt.
Egyszóval nem értek egyet a fanyalgókkal, szerintem jó a sorozat, friss és eddig elég következetes, teljesen élõ karakterekkel. Nekem nem kell több, remélem túléli az elsõ évadot. Ha meg nem, visszakaphatjátok a teljesen felesleges tizenötödik SG akármi évadot, egy újabb eszméletlenül brutális ellenféllel, amit Rodney megint 15 perc alatt semlegesít...
egyiket sem szokta csinálni, így nem tudja, hogy milyen. vagy csak most jött a felismerés, hogy egy sorozatban nem csak hõsök, hanem húsvér emberek is lehetnek😊
Tényleg nitrózhatnának egy kicsit a sztorin,mert ez így elég sótlan. Ha már a Stargate franchise-ról beszélünk,akkor ne csak a címében legyen ott...
Attól függetlenül nézni fogom,mert reménykedem,hogy a kezdeti nyögvenyelõs részek után beindul a daráló...
de az intrikát szerintem tartsák csak meg...
mi bajod a szexjelenettel meg az intrikával? ha nem tetszik ne nézd. nekem kifejezetten tetszik, hogy végre történik is valami a karakterek között, nem csak goa'uldokra meg lidércekre lövöldözünk...
Nem értem miért hagyta el a srácokat az ihlet, minden adott volt a folytatáshoz, de ehelyett elindultak a szappanopera-színvonal felé. De még így is tízszer jobb volt az SGA mint az SGU.
Született feleségek 2... :S
Miért nem lehet folytatni az Univerzum felfedezését a harmadik sorozatban? Miért nem lehet újra rácsodálkozni a világra a Csillagkapu-univerzumában? Miért nem lehet újra az emberi nagyságnak példát mutatni, mint ahogy az szinte minden részben ilyen vagy olyan formában történt a 15 évad során? Miért kell mindez helyett kicsinyes, álszent, számító szerepekkel szánalmas konfliktusokat bemutatni?
Arra ott a Született feleségek, az NCIS meg a többi szenny.
Õszintén én arra sem vagyok kíváncsi, hogy a szereplõk köcsögök egymással, qrják a másik feleségét, meg hogy jaj milyen jókat lihegnek a hajón egymást nyalva-falva.
Az egy másik sorozat. A Csillagkapu nem volt ilyen! Ha sci-fiként nézzük, akkor kb. egy harmincévvel ezelõtt Alfa Holdbázis cselekményi színvonalát hozza. Pedig akkora ám a Stargate-univerzum, hogy gyakorlatilag kimeríthetetlen történeti környezetet ad, de ahelyett hogy ezt kihasználnák a történetírók, ott tinglitangliznak egy rozoga bárkán.